Σημειακή αναβάθμιση Home Cinema

Διενισχυση στο κεντρικο ακυρο... το δινει μονο η pioneer και αυτο σε σεταπ διενισχυσης και των front. Στην περιπτωση αυτη υπαρχει θεμα με την εξοδο προενισχυσης και την συνδεση με τον τελικο η απλα ο pioneer διπλασιαζει το σημα και ειμαι ενταξει συνδεοντας τα rca fl στον τελικο;
Σκεφτομουν την υπερβαση για τον lx76 λογω και του καλυτερου mcaa αλλα και της ψηφιακης εξοδου που μπορει να βολεψει σαν εισοδος στο mdac για internet radio κλπ. Με φοβιζουν ομως τα οσα εχω ακουσει περι σκληροτητας σε συνδυασμο με τα picky pmc.
Να υποθεσω πως με τον pioneer αποκλειω το ενδεχομενο τοποθετησης των tannoy 601p ως surround;

Η εμπειρία μου λέει ότι όσο πιο κοντά φτάνεις στην κορυφή, τόσο καλύτερο ήχο έχεις. Εκτός από καλύτερο σύστημα ισοστάθμισης έχεις και καλύτερα υλικά. Ισχύει επίσης και ότι όσο πιο καινούργιος τόσο καλύτερα chip.
Ένα παράδειγμα κορυφής είναι ο STR DA5800ES που δοκιμάζω αυτές τις μέρες. Ο ήχος απλά είναι αλλού.

Ενδιαφέρον που θα σετάρεις monitor ηχεία με το MCACC. Έως πολύ ενδιαφέρον, γιατί το MCACC διορθώνει σχεδόν τα πάντα, λαμβάνει υπ' όψη και την αντήχηση στο χώρο και χρόνο πράγμα το οποίο σημαίνει ότι θα επέμβει αρκετά στα monitor. Θα το δεις και σε διάγραμμα που θα σου βγάλει.
Αν κρίνω από τον A/V σου, δεν γνωρίζεις τι είναι ικανά να κάνουν τα σύγχρονα συστήματα ισοστάθμισης. Υποτίθεται ότι υπάρχουν εκεί για να διορθώνουν και να κάνουν τα ηχεία να συμπεριφέρονται ως ενιαίο σύνολο, ακόμα και στις χροιές.

Τώρα αν η έννοια σου είναι να ακούς pure direct, χωρίς καμία επέμβαση, θα έλεγα ότι κι εγώ ήμουν αυτής της άποψης, μέχρι που τα σύγχρονα συστήματα ισοστάθμισης μου έδειξαν ότι τα καταφέρνουν καλύτερα. Πλέον δεν το συζητώ ακόμα και σε δικάναλο πρόγραμμα. Στο πολυκάναλο δε... .
Το παραπάνω το αναφέρω γιατί βλέπω μια ανησυχία ως προς την σκληρότητα του pioneer.

ενταξει καλα τα καινουρια τσιπακια,αλλα αν υπαρχουν εκπτωσεις στη τροφοδοσια,μπορει να εχεις και χειροτερο ηχο.

Re: Απάντηση: Σημειακή αναβάθμιση Home Cinema

ενταξει καλα τα καινουρια τσιπακια,αλλα αν υπαρχουν εκπτωσεις στη τροφοδοσια,μπορει να εχεις και χειροτερο ηχο.

Σχετικό αυτό. Μπορεί να έχει διακοπτικό τροφοδοτικό και να αποδίδει καλύτερα. Μπορεί να έχει περισσότερα τροφοδοτικά ούτως ώστε το κυρίως να ασχολείται μόνο με τον τελικό.

Ένα παράδειγμα, το τεράστιο τοροειδές τροφοδοτικό του SR8002 που έχω. Στην έξοδο του τελικού έχει ολοκληρωμένα. Τα DSP του έχουν όρια σε σημείο που δεν επιδέχεται επιπλέον επεξεργασία σε HD formats. Τα 800watt τροφοδοσίας του SR8002, πιστεύεις ότι βγάζουν καλύτερο ήχο από τα 500Watt του sony που δοκιμάζω; Άλλη κατηγορία; Σχεδόν γιατί από πλευράς τιμής κάποτε ο Marantz κόστιζε όσο κοστίζει σχεδόν σήμερα ο Sony.

γι αυτο εγραψα για εκπτωσεις.
Αν υπαρχουν εκπτωσεις στη τροφοδοσια,οσο καλο και να ειναι ενα τσιπακι,δεν αρκει.
Δηλαδη δεν ειναι εγγυηση απο μονο ενα νεο σουπερ ντουπερ τσιπ,θελει και τα υπολοιπα.

γι αυτο εγραψα για εκπτωσεις.
Αν υπαρχουν εκπτωσεις στη τροφοδοσια,οσο καλο και να ειναι ενα τσιπακι,δεν αρκει.
Δηλαδη δεν ειναι εγγυηση απο μονο ενα νεο σουπερ ντουπερ τσιπ,θελει και τα υπολοιπα.

Δηλαδή ο LX76 θα έχει χειρότερο ήχο από τον SR7400;

Απάντηση: Re: Σημειακή αναβάθμιση Home Cinema

Δηλαδή ο LX76 θα έχει χειρότερο ήχο από τον SR7400;

που να ξερω βρε λεβεντη μου;
αμα δεν τα δοκιμασεις,πως μπορεις να ξερεις;
Σου φαινεται περιεργο,για παραδειγμα ο LX76 να παιζει χειροτερα απο τον LX75;
Εμενα οχι.
Τυχαιο το παραδειγμα.

Re: Απάντηση: Re: Σημειακή αναβάθμιση Home Cinema

Εμενα οχι.
Τυχαιο το παραδειγμα.
Yπόθετικό παράδειγμα ή προσωπική εμπειρία?
Πάντως είχα την εντύπωση πως σε σχέση με τον lx75 δεν έχει σχεδόν καμία διαφορά

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σημειακή αναβάθμιση Home Cinema

Yπόθετικό παράδειγμα ή προσωπική εμπειρία?
Πάντως είχα την εντύπωση πως σε σχέση με τον lx75 δεν έχει σχεδόν καμία διαφορά

εντελως υποθετικο.
Θα δωσω ενα αλλο παραδειγμα για να γινω περισσοτρο κατανοητος.
Αυτη την εποχη γινεται ντορος για το τσιπακι sabre που το ''φορανε'' και τα ''βουβαλια''.
Αν παρουμε το συγκεκριμενο τσιπακι και φτιαξουμε δυο διαφορετικες υλοποιησεις,η μια με διακοπτικο τροφοδοτικο και η αλλη με γραμμικο τροφοδοτικο ή αν στη μια χρησιμοποιησουμε χωρις φειδω καλα υλικα και στην αλλη οτι πιο φτηνο βρουμε,πιστευεις οτι θα εχουμε τον ιδιο ηχο επειδη χρησιμοποιησαμε το ιδιο τσιπακι;
Εγω λεω,πως οχι.

Re: Απάντηση: Re: Σημειακή αναβάθμιση Home Cinema

Εμενα οχι.
Τυχαιο το παραδειγμα.

O LX76 είναι μοντέλο 2012, ο LX75 του 2011, ο SR7400 μοντέλο 2004.

Θα μου φαινόταν παράξενο αν ο SR7400 μπορεί να παίξει με τα σημερινά standards.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σημειακή αναβάθμιση Home Cinema

εντελως υποθετικο.
Θα δωσω ενα αλλο παραδειγμα για να γινω περισσοτρο κατανοητος.
Αυτη την εποχη γινεται ντορος για το τσιπακι sabre που το ''φορανε'' και τα ''βουβαλια''.
Αν παρουμε το συγκεκριμενο τσιπακι και φτιαξουμε δυο διαφορετικες υλοποιησεις,η μια με διακοπτικο τροφοδοτικο και η αλλη με γραμμικο τροφοδοτικο ή αν στη μια χρησιμοποιησουμε χωρις φειδω καλα υλικα και στην αλλη οτι πιο φτηνο βρουμε,πιστευεις οτι θα εχουμε τον ιδιο ηχο επειδη χρησιμοποιησαμε το ιδιο τσιπακι;
Εγω λεω,πως οχι.

Πόσο πιο καλά υλικά; Γιατί στο τροφοδοτικό, ξέρουμε ότι είναι πιο αποδοτικό το διακοπτικό (στα ίδια watt) όπως και τα τσιπάκια ότι γίνονται καλύτερα.

Πάντως με ανησυχεί λίγο το γεγονός ότι το πρόγραμμα στο οποίο υποστηρίζεται διενίσχυση στο κεντρικό υποστηρίζει ταυτόχρονα και διενίσχυση των front ενώ προφανώς εγώ θα πρέπει ταίζω μέσω μιας μόνο εξόδου preout rca κάθε κανάλι. Συγκεκριμένα βάσει διαγράμματος στο manual δείχνει ότι πηγαίνει τα front height l-r στα tweeter και τα front l-r στα woofer. Αν είναι να κροσάρονται συχνότητες μέσα στον ενισχυτή θα έχω πρόβλημα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σημειακή αναβάθμιση Home Cinema

O LX76 είναι μοντέλο 2012, ο LX75 του 2011, ο SR7400 μοντέλο 2004.

Θα μου φαινόταν παράξενο αν ο SR7400 μπορεί να παίξει με τα σημερινά standards.

δηλαδη οι του '12 ειναι ντε φακτο καλυτεροι του ''11;
ωραια λογικη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σημειακή αναβάθμιση Home Cinema

Πόσο πιο καλά υλικά; Γιατί στο τροφοδοτικό, ξέρουμε ότι είναι πιο αποδοτικό το διακοπτικό (στα ίδια watt) όπως και τα τσιπάκια ότι γίνονται καλύτερα.

τι ποσο πιο καλα υλικα;
δεν σε καταλαβαινω.
Και σου ξαναλεω για τελευταια φορα,δεν αρκει ενα τσιπακι απο μονο του να ειναι καλυτερο για να ειναι κι ολοκληρη η υλοποιηση καλυτερη.
Ειναι ενα συνολο,θα πρεπει ολη η υλοποιηση να ειναι εφαμιλη.

Πάντως με ανησυχεί λίγο το γεγονός ότι το πρόγραμμα στο οποίο υποστηρίζεται διενίσχυση στο κεντρικό υποστηρίζει ταυτόχρονα και διενίσχυση των front ενώ προφανώς εγώ θα πρέπει ταίζω μέσω μιας μόνο εξόδου preout rca κάθε κανάλι. Συγκεκριμένα βάσει διαγράμματος στο manual δείχνει ότι πηγαίνει τα front height l-r στα tweeter και τα front l-r στα woofer. Αν είναι να κροσάρονται συχνότητες μέσα στον ενισχυτή θα έχω πρόβλημα.

Εδώ θέλει καλή ανάγνωση του manual, κατά πόσο έχει σχέση το σήμα των pre-out με εκείνο της εξόδου ηχείων.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σημειακή αναβάθμιση Home Cinema

δηλαδη οι του '12 ειναι ντε φακτο καλυτεροι του ''11;
ωραια λογικη.

τι ποσο πιο καλα υλικα;
δεν σε καταλαβαινω.
Και σου ξαναλεω για τελευταια φορα,δεν αρκει ενα τσιπακι απο μονο του να ειναι καλυτερο για να ειναι κι ολοκληρη η υλοποιηση καλυτερη.
Ειναι ενα συνολο,θα πρεπει ολη η υλοποιηση να ειναι εφαμιλη.

Δεν χρειάζεται να αρπάζεσαι φίλε μου, ιδιαίτερα όταν έχω αναφέρει ότι και αυτά που αναφέρεις έχουν σημασία στον ήχο.

Εκείνο που θα πρέπει να γνωρίζεις, είναι ότι ένα μοντέλο του 2004, δεν έχει απολύτως καμία σχέση με ένα μοντέλο του 2012. Και σε αυτό πρόσθεσε ότι ο SR7400 είναι ένα κλικ πιο κάτω σε κατηγορία από τον LX76.

Παρεμπιπτόντως, τον έχω ακούσει τον SR7400... .

αφού από demo της adamco τον πήρα :silly:
Μάλιστα έχεις ακούσει και το συγκεκριμένο χεχεχε

Τυχερός ήσουν γιατί ήταν ελάχιστα χρησιμοποιημένο (αφού δεν έμεναν στο ράφι για πολύ καιρό στην Ιπποκράτους) μετά ξενιτεύτηκαν κι αυτοί, και μετά ξαναξενιτεύτηκαν.... :afro:

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι έχεις ένα AVR γυμνό από συστήματα ισοστάθμισης και όπως και να το κάνουμε, τα chip που έχει ήταν πολύ καλά μέχρι και πριν κάποια χρόνια. Οι καινούργιοι πραγματικά κάνουν παπάδες!