Σκέψη για αγορά DSLR Canon 450D

Σε σμίκρυνση δύσκολο να βλέπεις διαφορές. Είναι σίγουρα σωστά εστιασμένες? Με ποιο πρόγραμμα τις βλεπεις? Είναι και θένα προγράμματος, πώς κάνει resample.

Σε σμίκρυνση δύσκολο να βλέπεις διαφορές. Είναι σίγουρα σωστά εστιασμένες? Με ποιο πρόγραμμα τις βλεπεις? Είναι και θένα προγράμματος, πώς κάνει resample.

τις βλεπω με το προγραμμα του Office το Picture Manager και αλλα μεσα στα Windows, Μερικες τις εχω και screensaver.

Τράβα σε raw, κάνε ένα κροπ 100%, ρίξε του ένα ελαφρό unsharp mask (πχ 70-80) και πόσταρέ το να το δούμε.

Ο φακός είναι ο ίδιος. Οι μηχανές έχουν αλλάξει. Βέβαια με την 450D δεν θα πάρεις χειρότερη ή μικρότερη εκτύπωση με τον 18-55 από ό,τι θα έπαιρνες από την 350 ή 400D, απλώς η μηχανή χρειάζεται πλέον καλύτερο και πολύ ακριβότερο φακό για να δείξει τις δυνατότητές της. Δεν είναι φυσικά "καπάκι" ο 18-55 (ειδικώς μάλιστα η is έκδοσή του). Απλά η μηχανή έχει περιθώρια ανάλυσης για κάτι πολύ καλύτερο.

Τράβα σε raw, κάνε ένα κροπ 100%, ρίξε του ένα ελαφρό unsharp mask (πχ 70-80) και πόσταρέ το να το δούμε.

Τι ειναι unsharp mask??

Κατι στο φοτοσοπ να υποθεσω?

Δεν εχω ασχοληθει ακομα, ελαφρια επεξεργασια κανω με το picasa και το προγραμματακι του Office.

Αυτά απο την άλλη είναι καπακια...

Τα προγραμματα εννοεις?

Το φανταζομαι, αν και το Picasa ειναι αξιοπρεπεστατο για δωρεαν προγραμμα.

Δεν εχω χρονο να ασχοληθω με ολα, και να μαθω τη μηχανη και να ταξινομησω 1000 και φωτογραφιες και να μαθω να τις επεξεργαζομαι.

Προς το παρον αρκουμαι σε κροπαρισματα και περιστροφες στις λοξες...

Αργοτερα βλεπουμε.

Λοιπόν, τράβα σε raw, κατέβασε το rawtherapy που είναι ένας αξιοπρεπέστατος και ΔΩΡΕΑΝ μετατροπέας με περίπου όλες τις λειτουργίες που θα χρειαστείς, έχε έστω το irfanview (ομοίως δωρεάν) για lossless resize (μετά ολίγου sharpening) και μετά τα λέμε.

Η μετατροπή raw, εάν τη συνηθισεις, δεν θα θεωρείται καν επεξεργασία, θα είναι ενέργεια τόσο αυτονόητη όσο η εμφάνιση του φιλμ. Αυτό είναι στην ουσία. Μία ψηφιακή εμφάνιση, την οποία ελέγχεις εσύ -και εάν κάνεις λάθος, έχεις τη δυνατότητα να το διορθώσεις και να αρχίσεις ξαναμανά.

Ειναι resized -cropped, αφου δεν γινεται αλλιως.

To ξυλο με τις προκες ειναι 100% crop.

Attachments

• IMG_0912.jpg
    IMG_0912.jpg
    143.3 KB · Views: 37
  • IMG_0987.jpg
    IMG_0987.jpg
    37.1 KB · Views: 36
  • IMG_1455.jpg
    IMG_1455.jpg
    80.3 KB · Views: 37
  • IMG_1502.jpg
    IMG_1502.jpg
    145.5 KB · Views: 34
  • IMG_1665.jpg
    IMG_1665.jpg
    63 KB · Views: 33
Το προβλημα ειναι οτι σε σχεση με καποιες που βλεπω στο ιντερνετ, μου φαινονται καπως οχι sharp και τα χρωματα καπως υποτονικα.

Ακομα και σε σχεση με τις παλιες μου κομπακτ, μου φαινονται τα ιδια...

Μπορει να ειναι και η ιδεα μου η να ειχα λαθος απαιτησεις απο την 450...

'Εβγαζες με κομπακτ τέτοιες φωτογραφίες? Με ποιά να πάω να την πάρω τώρα...

Αν δεν είσαι ικανοποιημένος απο τα χρώματα και την οξύτητα, ίσως πρέπει να δοκιμάσεις να αλλάξεις λίγο της ρυθμίσεις σου. Και μην ξεχνάς οτι αυτά που βλέπεις στο ιντερνετ έχουν υποστεί επεξεργασία για να δείχνουν έτσι.
Η διαφορά σε κορεσμό και οξύτητα μπορεί να είναι τεράστια πρίν και μετά την επεξεργασία...

Τις κατέβασα και τις κανονικές.

Θέλεις λίγο εξάσκηση στην εστίαση, επιλέγεις λάθος σημείο και το βάθος πεδίου δεν επαρκεί. Πχ στην λάμπα.
Επίσης τα τοπία είναι σε δύσκολες φωτιστικές συνθήκες, το αποτέλεσμα γενικώς δεν είναι κολακευτικό. Αντίστοιχο θα είχες με κόμπακτ. Με ντάλα ήλιο καμία μηχανή δεν θα βγάλει γλυκό αποτέλεσμα.

Επίσης ο φακός φαίνεται ξεκάθαρα "λίγος" για τη μηχανή.

Αλλά όχι και για πέταμε. Δλδ για πες μου, εκεί με το λουκέτο, στο κέντρο (το μόνο που είναι εστιασμένο σωστά), σου φαίνεται λίγη η ανάλυση?

Τις κατέβασα και τις κανονικές.

Θέλεις λίγο εξάσκηση στην εστίαση, επιλέγεις λάθος σημείο και το βάθος πεδίου δεν επαρκεί. Πχ στην λάμπα.
Επίσης τα τοπία είναι σε δύσκολες φωτιστικές συνθήκες, το αποτέλεσμα γενικώς δεν είναι κολακευτικό. Αντίστοιχο θα είχες με κόμπακτ. Με ντάλα ήλιο καμία μηχανή δεν θα βγάλει γλυκό αποτέλεσμα.

Επίσης ο φακός φαίνεται ξεκάθαρα "λίγος" για τη μηχανή.

Αλλά όχι και για πέταμε. Δλδ για πες μου, εκεί με το λουκέτο, στο κέντρο (το μόνο που είναι εστιασμένο σωστά), σου φαίνεται λίγη η ανάλυση?

Με την εστιαση οντως δεν εχω ασχοληθει. Την εννοια του βαθους πεδιου δεν την εχω συλλαβει καθολου.

Στη λαμπα που επρεπε να εστιασω?

Το λουκετο, οπως και το πομολο με το σταυρο ειναι macro, οποτε μου φαινεται λογικο που ειναι καθαρες.

Εσυ θα με βαλεις να τρεχω για φακους, δηλαδη ακομα δεν πηρα τη μηχανη?

Μάθε την πρώτα, και αξιοποίησε τον φακό (τον IS έχεις ή τον απλό), και μετά προχωράς σε φακούς.
Ούτως ή άλλως ο φακός του κιτ είναι για να ξεκινήσεις. Μπορείς βέβαια να κάνεις μια τρύπα στο καπάκι της μηχανής και να βγάζεις φωτογραφίες pinhole εάν είσαι μάστορας!

Πωλειται DSLR CANON 450D, αγορασμενη πριν 26 μερες, με το κουτι της, ολα τα χαρτια και το φακο του κιτ.

Γιατι παμε για αναβαθμιση φακου γιατι ο 18-55 ειναι καπακι και μετα με τον καλο φακο το σωμα θα υστερει.
:rifle:

Μάθε την πρώτα, και αξιοποίησε τον φακό (τον IS έχεις ή τον απλό), και μετά προχωράς σε φακούς.
Ούτως ή άλλως ο φακός του κιτ είναι για να ξεκινήσεις. Μπορείς βέβαια να κάνεις μια τρύπα στο καπάκι της μηχανής και να βγάζεις φωτογραφίες pinhole εάν είσαι μάστορας!

:worshippy::worshippy::worshippy:

ΥΓ. Αλήθεια μπορεί να μου πει κάποιος τι πρόβλημα έχει η 4η?