Smart Home

Ποιο Bluetooth ηχείο έχεις;
Αφού έχεις xiaomi προϊόντα, τσέκαρες το ai speaker που κυκλοφόρησε;
Νομίζω ότι κάνει ότι και το Google home.
Θα το τσεκαρω, αλλά κανείς δεν φτιάχνει cloud apps όπως η Google. Xiaomi το ξέρεις ότι την λατρεύω αλλά κυρίως για οικονομικούς λόγους. Αν είχα τα φράγκα θα αγόραζα hue, pixel κτλπ. Αφού τα δύο smart speakers κοστίζουν 50usd δεν βρίσκω λόγο να πάω σε ρεπλικα (είμαι σε mood blade runner)

Κακά νεα.. δυστυχώς δε μπορεσα να το κανω να δουλεψει. Μεγαλο μειον οντως για όσους εχουν καλό εξοπλισμό. Το μονο που με απασχολεί ειναι μην "χαντακώνεται" η ποιοτητα με streaming μεσω ΒΤ (αυτο για τους ενθουσιωδεις φυσικά, εγω μια χαρα κανω stream απο το κινητό στο home με ΒΤ). Το μονο που σώζει ελαχιστα την παρτιδα, ειναι πως το home εχει εξαιρετικό ηχο (καλα οκ δε το συγκρινω με sonos φυσικα!)
Το είχα αποδεχθεί. Ευχαριστώ για την δοκιμή πάντως. Έχω αρχίσει και ψαχνομαι στην κατηγορία και πιστεύω λόγω του ότι είμαι βαθιά στα Google products ότι θα επιλέξω το mini, οπότε θα σου έχω και άλλες ερωτήσεις στην πορεία ;)

Ποιο Bluetooth ηχείο έχεις;
Αφού έχεις xiaomi προϊόντα, τσέκαρες το ai speaker που κυκλοφόρησε;
Νομίζω ότι κάνει ότι και το Google home.
Έχω ένα Crystal audio moovy και ένα Yamaha wx010

Last edited by a moderator:
Μπορω να σου πω αλλο να σε σκασω βεβαια.. Μπορεις να παρεις μια android τηλεοραση, να τη συνδεσεις σε ενα τουμπανο ηχοσύστημα και να τη χειριζεσαι μεσω κινητου και google home (ισως και με ενα harmony hub, ποιος θελει τηλεκοντρολια εξαλλου! ;) )! Εγω ετσι το κανω παρεπιπτοντως :guitarist:

Μπορω να σου πω αλλο να σε σκασω βεβαια.. Μπορεις να παρεις μια android τηλεοραση, να τη συνδεσεις σε ενα τουμπανο ηχοσύστημα και να τη χειριζεσαι μεσω κινητου και google home (ισως και με ενα harmony hub, ποιος θελει τηλεκοντρολια εξαλλου! ;) )! Εγω ετσι το κανω παρεπιπτοντως :guitarist:

γιατί, το ίδιο δεν μπορεί να γίνει και με το shield ή οποιοδήποτε media player που τρέχει android και είναι συνδεδεμένο με οποιαδήποτε TV;

Θα το τσεκαρω, αλλά κανείς δεν φτιάχνει cloud apps όπως η Google. Xiaomi το ξέρεις ότι την λατρεύω αλλά κυρίως για οικονομικούς λόγους. Αν είχα τα φράγκα θα αγόραζα hue, pixel κτλπ. Αφού τα δύο smart speakers κοστίζουν 50usd δεν βρίσκω λόγο να πάω σε ρεπλικα (είμαι σε mood blade runner)

τι παραπάνω θα είχες αν ειχες hue?
δεν νομίζω οτι τα hue σου παρέχουν κάτι παραπάνω.. εκτός ίσως απο την μεγαλύτερη συμβατότητα με amazon echo/google home, που και η xiaomi προσπαθεί να καλυψεί με το ai speaker. νομίζω οι xiaomi yeelight δουλεύουν με amazon echo ή google home.

επίσης η xiaomi προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση για το εξυπνο σπίτι, με διάφορους αισθητήρες, smoke, gas, water leak, door/window, motion sensor, κάμερες, air cleaner, robot vacuum, rice cooker, ζυγαριές, καφετιέρες, βραστήρες κτλ ενω η philips δεν νομίζω να εχει ουτε το 1/3 απο αυτά και δεν γνωρίζω αν μπορείς να κάνεις σενάρια.

Last edited by a moderator:

οπως σωστα ανεφερε ο auteur εχω ηδη shield οποτε πολλα απο αυτα τα πραγματα μπορω να τα κανω με συνδυασμο echo+hub. Το hub ειναι σιγουρα μεσα στα σχεδια για μελλοντικη αναβαθμιση. Γενικα παντως δεν ειμαι υπερ των πολυ smart tvs, προτιμω τις smart δυνατοτητες να τις προσθετω με εξωτερικα κουτακια που αναβαθμιζονται πιο ευκολα. Χανεις λιγο σε integration αλλα κερδιζεις σε ευελιξια και δυνατοτητα αναβαθμισης.

τι παραπάνω θα είχες αν ειχες hue?
δεν νομίζω οτι τα hue σου παρέχουν κάτι παραπάνω.. εκτός ίσως απο την μεγαλύτερη συμβατότητα με amazon echo/google home

μα αυτο ακριβως ειναι που λειπει καποιες φορες απο την xiaomi! Αλλωστε οταν μιλαμε για λυσεις smart home αυτο που μας ενδιαφερει ειναι να δουλευουν ολα αρμονικα μεταξυ τους με οσο το δυνατο λιγοτερο input και micromanagement απο τον χρηστη. Δεν λεω οτι οι λαμπες hue ειναι καλυτερες σαν "λαμπες", αλλα οτι ισως εχουν μεγαλυτερη ευελιξια και συνδεσιμοτητα. Πρεπει να παραδεχτεις και εσυ οτι η εφαρμογη xiaomi home δεν ειναι και οτι καλυτερο σε επιπεδο user interface.

Πιθανως ολα αυτα τα προβληματα να υπαρχουν επειδη ειμαστε ακομα σε σχετικα πρωιμο επιπεδο της αγορας και δεν εχουν καθοριστει ακριβως ακομα τοσο οι αναγκες των καταναλωτων οσο και οι δυνατοτητες του εξοπλισμου.Παντως το ευχαριστο ειναι οτι πλεον μπορουμε να αναπτυξουμε εφαρμογες αυτοματισμου με πολυ χαμηλο κοστος και με μικρη δαπανη χρονου, χωρις εξειδικευμενες γνωσεις προγραμματισμου.

Γεια σας παιδιά! Ναι με το shield γίνεται! Δυστυχώς όχι με τα άλλα οικονομικά android boxes. Γενικά μπορεί με μαϊμουδιά να γίνει, αλλά το casting επίσημα υποστηρίζεται από λίγες συσκευές

οπως σωστα ανεφερε ο auteur εχω ηδη shield οποτε πολλα απο αυτα τα πραγματα μπορω να τα κανω με συνδυασμο echo+hub. Το hub ειναι σιγουρα μεσα στα σχεδια για μελλοντικη αναβαθμιση. Γενικα παντως δεν ειμαι υπερ των πολυ smart tvs, προτιμω τις smart δυνατοτητες να τις προσθετω με εξωτερικα κουτακια που αναβαθμιζονται πιο ευκολα. Χανεις λιγο σε integration αλλα κερδιζεις σε ευελιξια και δυνατοτητα αναβαθμισης.

μα αυτο ακριβως ειναι που λειπει καποιες φορες απο την xiaomi! Αλλωστε οταν μιλαμε για λυσεις smart home αυτο που μας ενδιαφερει ειναι να δουλευουν ολα αρμονικα μεταξυ τους με οσο το δυνατο λιγοτερο input και micromanagement απο τον χρηστη. Δεν λεω οτι οι λαμπες hue ειναι καλυτερες σαν "λαμπες", αλλα οτι ισως εχουν μεγαλυτερη ευελιξια και συνδεσιμοτητα. Πρεπει να παραδεχτεις και εσυ οτι η εφαρμογη xiaomi home δεν ειναι και οτι καλυτερο σε επιπεδο user interface.

Πιθανως ολα αυτα τα προβληματα να υπαρχουν επειδη ειμαστε ακομα σε σχετικα πρωιμο επιπεδο της αγορας και δεν εχουν καθοριστει ακριβως ακομα τοσο οι αναγκες των καταναλωτων οσο και οι δυνατοτητες του εξοπλισμου.Παντως το ευχαριστο ειναι οτι πλεον μπορουμε να αναπτυξουμε εφαρμογες αυτοματισμου με πολυ χαμηλο κοστος και με μικρη δαπανη χρονου, χωρις εξειδικευμενες γνωσεις προγραμματισμου.
Φυσικά και το mi home app δεν είναι ότι καλύτερο. Αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι με τόσο μεγάλη υποστήριξη από συσκευές και ευκολίες. Και φυσικά πολύ φθηνότερο από λύσεις τύπου hue και τα λοιπά.

Αν αποφασίσει να βγάλει ενα ολοκληρωμένο σύστημα η Apple ή Google λογικά θα είναι πιο εύχρηστο και πολύ ακριβότερο..

Επισημα casting (εκτος smart tv's) υποστηριζουν τα:

-Chromecast v1 / v2 / 4K
-Chromecast Audio
-Nvidia Shield
-Razer Forge TV
-Nexus Player
-Sony Bravia TV's
-Vizio SmartCast TV's

Βεβαια υπαρχουν και για ολα τα αλλα android tv boxes τροποι, απλα δεν ειναι ετοιμο να παιξει out-of-the-box

Αν αποφασίσει να βγάλει ενα ολοκληρωμένο σύστημα η Apple ή Google λογικά θα είναι πιο εύχρηστο και πολύ ακριβότερο..

Αυτο δεν θα γινει ουτε απο τον εναν ουτε απο τον αλλον. Τωρα ξεφευγουμε λιγο απο τα στενα ορια του νηματος και αγγιζουμε το κομματι corporate strategy υπεργιγαντων, αλλα ας μας επιτραπει η παρακαμψη. Το συγκριτικο πλεονεκτημα της google ειναι το ai και το machine learning. Στο παρελθον εχει αποπειραθει να ασχοληθει με hardware αλλα ειχε κανει τα γνωστα πισω-μπρος της (π.χ. nexus q). Τα nexus τηλεφωνως εως και το nexus 4 δεν τα βαζω στο "λογαριασμο" γιατι ηταν developer phones που ετυχε να εχουν απηχηση απο πιο ευρυ κοινο απο οτι ειχε αρχικα υπολογιστει. Τα τελευταια χρονια φαινεται να το εχει παρει πιο ζεστα το θεμα, τοσο με τη σειρα nexus οσο και με τα pixel τηλεφωνα. Ειδικα το pixel (1) ηταν πραγματικα ενα πολυ ενδιαφερον πειραμα, ανεβαζοντας την τιμη σε flagship επιπεδα. Ενδιαφερον επισης εχουν τα chromebook pixel, τα οποια συμπληρωνουν την εικονα. Θεωρω οτι η Google στη σειρα hardware (εξαιρω τα home, αλλα και τα chromecast) ασχολειται με προϊοντα τα οποια ειναι η ιδεατη εκφραση (βασει της νοοτροπιας της εταιρειας) τοσο του "τηλεφωνου" οσο και του "laptop". Τα τηλεφωνα, τα laptop αλλα και οι home συσκευες της (chromecast, google home) ειναι απλα ενα interface μεταξυ ανθρωπου και cloud.
Συνεπως θεωρω οτι η google απλα δεν ενδιαφερεται να παρουσιασει ενα ολοκληρωμενο οικοσυστημα συσκευων απλωμενες σε διαφορετικες κατηγοριες.

Στην αντιπερα οχθη βρισκεται η apple. Εχει την τεχνογνωσια για hardware (ισως οχι ομως σε τοσες πολλες κατηγοριες οσες θα απαιτουσε η υλοποιηση ενος smart home) και κυριως στη δημιουργια ευχαριστου και λειτουργικου user interface, αλλα πασχει παρα πολυ στο κομματι του cloud.

Οι δυο εταιρειες φαινεται να προσπαθουν να ελεγξουν την πυλη εισοδου του smart home (apple tv για Homekit και google home ως interface) και οχι τα επι μερους κομματια του hardware. Δημιουργουν ενα περιβαλλον και ελπιζουν, λογω μεγεθους τους, να προσελκυσουν αλλες εταιρειες στο οικοσυστημα τους.

Παραδοξως, η xiaomi ειναι δομικα πιο ευκολο να δημιουργησει ενα ολοκληρωμενο συστημα smart home, κατι που το εχει αποδειξει με την μεγαλη γκαμα προϊοντων που διαθετει. Απο την αλλη ομως, υπολειπεται στα αλλα δυο τμηματα, αυτο του cloud/machine learning και αυτο του user interface και για αυτον το λογο αν δεν επιλεξει να προσκολληθει (να βγαλει δηλαδη συμβατα προϊοντα) σε εναν απο τους δυο θα παραμεινουν τα προϊοντα της υποδεεστερα, οχι σε επιπεδο μεμονωμενου hardware ειδωμενα ως συνολο.

...ευτυχως υπαρχει και το IFTTT που λειτουργει ως γεφυρα μεταξυ διαφορων συστηματων και καπως εξομαλυνει την κατασταση :)

η xiaomi βγάζει προιοντα σε συνεργασία με άλλες εταιρίες που έχουν την τεχνογνωσία και συνεργάζεται για να τα βγάλει και να τα πουλήσει κάτω απο το brand name της. απο σεντόνια, κεριά, ξηρούς καρπούς, θερμόμετρα, μέχρι drone, ρομποτικές σκούπες, τηλεοράσεις, τάμπλετ, κινητά.

αυτο το IFTTT πως λειτουργεί;
πρεπει να έχουμε κάποιο hub που να ειναι συμβατό ή χρειαζόμαστε μονο την εφαρμογή στο κινητό;

...ευτυχως υπαρχει και το IFTTT που λειτουργει ως γεφυρα μεταξυ διαφορων συστηματων και καπως εξομαλυνει την κατασταση :)

Ευτυχως υπαρχει για να μας σωζει να λες! ;) ;) 8/10 που κανω τωρα με το home θα ηταν αδυνατα χωρις αυτο.

η xiaomi βγάζει προιοντα σε συνεργασία με άλλες εταιρίες που έχουν την τεχνογνωσία και συνεργάζεται για να τα βγάλει και να τα πουλήσει κάτω απο το brand name της. απο σεντόνια, κεριά, ξηρούς καρπούς, θερμόμετρα, μέχρι drone, ρομποτικές σκούπες, τηλεοράσεις, τάμπλετ, κινητά.

αυτο το IFTTT πως λειτουργεί;
πρεπει να έχουμε κάποιο hub που να ειναι συμβατό ή χρειαζόμαστε μονο την εφαρμογή στο κινητό;

λειτουργει ως τροπος συνδεσης των backend διαφορων συστηματων. Δηλαδη συνδεεις τον λογαριασμο google σου (για google home) ή amazon (για alexa) με το ifttt και μετα ενεργοποιεις recipes για προϊοντα που εχεις ηδη (π.χ. λαμπες, θερμοστατες κτλπ). Δεν χρειαζεται το κινητο εκτος και αν θελεις να χρησιμοποιησεις δυνατοτητες geolocation (π.χ. ανοιξε τις yeelight/hue λαμπες μου οταν μπαινω εντος ακτινας Χ μετρων απο το σπιτι μου) ή αν θελεις να ενεργοποιεις recipes απο το κινητο σου.

Οχι. Το IFFT οπως μαλλον ξερεις ειναι If This Then That. Οποτε ρυθμιζεις το IF και το ΤΗΑΤ. Το IF μπορει να ειναι ο google assistant ή η Alexa (αν θελεις να χρησιμοποιησεις φωνητική εντολή με το home ή το echo). To that μπορει να ειναι να παιξει youtube, να αναψει τις yeelight, να ρυθμισει θερμοστατες, να παιξει κατι στο κινητο σου, να στειλει ενα εμαιλ, κτλ κτλ. Το if μπορει να ειναι παρα πολλά: αν παει Χ ωρα, αν το κινητο σου μπει σε αυτη την περιοχη (gps), αν λαβεις ενα email απο καποιον, κτλ. Ο λογος που το χρησιμοοιουμε με το home και το echo ειναι ενα κλασμα μονο των πολλων πραγματων που μπορεις να κανεις. Κατεβασε το και παιξε! Πχ, προγραμματισε το να σου παιζει μια μουσικη με το που θα φτανεις σπιτι απο τη δουλεια!

Οχι. Το IFFT οπως μαλλον ξερεις ειναι If This Then That. Οποτε ρυθμιζεις το IF και το ΤΗΑΤ. Το IF μπορει να ειναι ο google assistant ή η Alexa (αν θελεις να χρησιμοποιησεις φωνητική εντολή με το home ή το echo). To that μπορει να ειναι να παιξει youtube, να αναψει τις yeelight, να ρυθμισει θερμοστατες, να παιξει κατι στο κινητο σου, να στειλει ενα εμαιλ, κτλ κτλ. Το if μπορει να ειναι παρα πολλά: αν παει Χ ωρα, αν το κινητο σου μπει σε αυτη την περιοχη (gps), αν λαβεις ενα email απο καποιον, κτλ. Ο λογος που το χρησιμοοιουμε με το home και το echo ειναι ενα κλασμα μονο των πολλων πραγματων που μπορεις να κανεις. Κατεβασε το και παιξε! Πχ, προγραμματισε το να σου παιζει μια μουσικη με το που θα φτανεις σπιτι απο τη δουλεια!

το έχω κατεβάσει εδω και μήνες και το μόνο που κατάφερα ειναι να με ενημερώνει αν αυριο θα βρέξει...
θα το ξαναψαξω ομως. ευχαριστω!

αρα χρειάζεται κάτι απο τα δύο, (google home ή amazon echo/dot)

οχι απαραιτητα, απλα αν εχεις μια απο αυτες τις συσκευες μπορεις να χρησιμοποιησεις voice commands. Φτιαξε εναν ifttt account και δες τι recipes υπαρχουν. Αν καποιος εχει ορεξη μπορει το πραγμα να ξεφυγει ακομα πιο πολυ. Ειχα δει βιντεακια οπου χρησιμοποιουσαν tasker και ενα συγκεκριμενο plugin του, ωστε να φτιαξουν custom voice commands που δεν υπαρχουν μεσα στα google home/ amazon echo. Εκει πλεον ομως φτανουμε πολυ κοντα στα ορια προγραμματισμου και προσωπικα, σε πρωτη φαση τουλαχιστον, δεν θα ηθελα να μπλεξω.

http://www.androidpolice.com/2017/03/07/autovoice-3-0-adds-google-home-amazon-echo-integration-natural-language-commands-tasker/

Έβαλα φίλο Γερμανό να το παραγγείλει και ελπίζω να το έχω τέλος του μήνα. Θα σας πω τοτε εντυπώσεις.

Έβαλα φίλο Γερμανό να το παραγγείλει και ελπίζω να το έχω τέλος του μήνα. Θα σας πω τοτε εντυπώσεις.
Καλορίζικο!
Αναμένουμε εντυπώσεις και κυρίως τι δυνατότητες έχει και που θα σε εξυπηρετεί. Αναμένουμε!

Καλορίζικο!
Αναμένουμε εντυπώσεις και κυρίως τι δυνατότητες έχει και που θα σε εξυπηρετεί. Αναμένουμε!
Έχει πει πολλά πράγματα ο kostikos, απλά θα συμπληρώσω την εικόνα.