Smart Home

και εγω yeelight εχω αλλα δεν εχω παρατηρησει κατι τετοιο. Αναβω τον διακοπτη και μετα απο μερικα δευτερολεπτα, ειναι ετοιμες να ακουσουν εντολες απο τον google assistant μεσω ifttt. Οι λαμπες ειναι στον singapore server (ειχα ποσταρει εδω πριν μερικες σελιδες οτι μονο σιγκαπουρη δεχεται το ifttt)
Έγινε ανανέωση του app mi home δεν βλέπεται αν πλέον υποστηρίζει mainland China server για yeelight.

Θα είναι πολύ ξενέρωμα να μην υποστηρίζει γιατί το σκέφτομαι και εγώ το Google mini και έχω πολλές yeeligh αλλά και άλλα πράγματα που δεν υποστηρίζει ο Singapore server.

Υποστηριζεται και η κινα και η σιγκαπουρη (avpap, μαλλον παιζει ρόλο το που ειμαστε.. δεν εξηγείται αλλιως, ή απλά ο κινεζικος ειναι τερμα ασταθής. Αλλες φορές εκανε όπως ανεφερες, αλλες φορές μου δουλευε). Πλεον ειδα και αμερική σαν σερβερ, αλλα δε τον εχω δοκιμάσει. Μια αλλη βλακεια που με εχει εκνευρίσει απιστευτα, ειναι πως μετα τις αναβαθμίσεις των Mi home και yeelight, δε μπορω να δω τα γκρουπ των λαμπων μου στο ifttt, παρα μόνο μια-μια τις συσκευες.

Μετά το πέρας του ΣΚ, όπου δοκιμάζα το Google Home Mini, αυτό που κατάλαβα είναι τα εξής:

Ειναι σουπερ να του λές παίξε μουσική εάν έχεις δέσει το spotify account σου! Είναι ωραίαο να σου λέει τον καιρό, την μέρα σου, εάν έχει κίνηση από το σπίτι σου στην δουλεία κλπ.

Είναι βολικό στον αυτοματισμό και ιδιαιτέρα με τις λάμπες yeelight που έχω,....αυτό που δεν μου αρεσεί ειναι αυτό το hey/ok Google που πρέπει να λες συνέχεια...(Τις έσπασα τα νεύρα της γυναίκας μου χιχιχι)....χάθηκε να βάλουν μια πιο ευηχη λέξη.!...η άμαζον έβαλε το Alexa and Apple το Siri....χωρίς προθέματα!!

Δεν λέω οτι δεν δουλεύει αλλά όπως και να το κάνουμε δεν έχουμε όλοι αμερικάνικη και βρετανική προφορά! Επίσης πρέπει να αναπτυχθει πιο πολύ σε υπηρεσίες που αφορούν ελληνικό κοινό, πχ Ειδήσεις, το οποίο ειναι πολύ χρησιμό να στις λεει αλλα δυστυχώς δεν υπάρχουν ελληνικα sources, οπότε βασίζεσαι στα ξένα! Επίσης έχει αρκετά παιχνίδια που μπορέις να παίξεις...πχ trivia, όπου το google home ρωτάει πόσοι παίχτες ειναι και κάνει ερωτήσεις και αυτοί απαντάνε σωστό ή λάθος!

Επιπλέον πρέπει να μπει η Ελληνική γλώσσα για να εχει κάποια χρήση εκτός των ενηλικών!

Τέλος, να σημειώσω οτι προφανώς καταγράφονται όλα όσα λεεω προς το google home και μπορείς μέσω του activity στον Google Λογαριασμου να τα δεις και να παίξει ο ηχος των προτάσεων που κάνατε! Τρομακτικό??? Ίσως!!

Γενικά πιστεύω οτι θα το προωθήσουν αρκετά! Αξίζει ως μια πρώτη επαφή και για μένα πάντως μέχρι στιγμής το έχω σαν παιχνίδι και βάζω μουσική μου χωρίς να ψάχνω το κινητό μου...το chromecast δεν το δοκιμάσα ακόμα μέσω του Google Home mini....αλλά δοκιμάσα το Google Assistant που παρέχει το Nvidia Shield το οποίο δουλεύει καλά!

Για 60 ευρώ αξίζει! Για παραπάνω πιστεύω οταν μπει η ελληνική γλώσσα και υπηρεσίες να αξίζει να επενδύση κάποιος σε πολλαπλα devices για να τα βάλει σε κάθε χώρο!

Εγώ το πήρα Από γερμανικό Google store αλλά έχω Γερμανό φίλο για να μου το στείλει Ελλάδα

Εμένα μου το πήρε φίλος από το Saturn Γερμανίας και μου το έφερε σε Gray χρώμα!

Last edited by a moderator:
Αξιζει επισης για να σου βρει που στον κορακα εχεις παρατησει το τηλέφωνο σου. Δεν ηξερα αν γινοταν και τυχαια ρωτησα το home να μου το βρει. Απαντησε πως αν θελω μπορει να με παρει τηλέφωνο με την ενταση στο μεγιστο. Απαντησα ναι. Την επομενη λαβαμε στο γκρουπ μου στη δουλεια ενα μαιλ σχετικά με τα κινητά και το θορυβο στον εργασιακό χωρο..

Υποστηριζεται και η κινα και η σιγκαπουρη (avpap, μαλλον παιζει ρόλο το που ειμαστε.. δεν εξηγείται αλλιως, ή απλά ο κινεζικος ειναι τερμα ασταθής. Αλλες φορές εκανε όπως ανεφερες, αλλες φορές μου δουλευε). Πλεον ειδα και αμερική σαν σερβερ, αλλα δε τον εχω δοκιμάσει. Μια αλλη βλακεια που με εχει εκνευρίσει απιστευτα, ειναι πως μετα τις αναβαθμίσεις των Mi home και yeelight, δε μπορω να δω τα γκρουπ των λαμπων μου στο ifttt, παρα μόνο μια-μια τις συσκευες.

http://forum.yeelight.com/t/is-it-possible-for-yeelight-alexa-skill-ifttt-to-support-china-servers/660/17

απο οτι φαινεται ειχαμε εξελιξεις. Οπως αναφερεται κατω-κατω στο νημα που παρεθεσα, πλεον υπαρχει η πληρης γκαμα των mihome στον σερβερ της σιγκαπουρης. Καποια στιγμη που θα εχω χρονο, θα καθησω να γυρισω ολες τις συσκευες μου στη σιγκαπουρη. @kostikos αν δεις, πριν γινει αυτη η αλλαγη, ανεφεραν και αλλοι χρηστες οτι ειχαν κανει αυτο που εκανα και εγω.. yeelight στη σιγκαπουρη και τα υπολοιπα mihome στον κινεζικο. Απλα θεμα στο backend ηταν και οσο η xiaomi επεκτεινεται ηταν σιγουρο οτι θα λυθει αυτο. Αντε να τα δουμε και σε ευρωπαϊκους σερβερ!

@pathfinder +1000 για το keyword που χρησιμοποιειται. Η αμαζον εκανε τεραστια μαγκια σε επιπεδο μαρκετινγκ (αλλα και χρηστικοτητας) ονομαζοντας το echo "alexa". To ok/hey google σιγουρα δεν ειναι τοσο ευκολο, ασε που ειναι 2 λεξεις και οχι 1. Προσωπικα εμενα με ενδιαφερουν πιο πολυ τα events/reminders ισως και κανενα shopping list. Παντως, θεωρω οτι οσο το χρησιμοποιεις θα μαθαινει τη χροια της φωνης σου και την προφορα σου. Προσωπικα χρησιμοποιω google now/assistant για 3-4 χρονια και εχω εντυπωσιαστει ποσο σπανια κανει λαθος. Εκει που εχω παρατηρησει οτι διαλυεται το συμπαν ειναι οταν ανιχνευει "κομπιασμα".. πχ οταν ξεκινας να λες κατι και το κοβεις ή κανεις μεγαλη παυση. Αν εχεις φτιαξει στο μυαλο σου τι θα πεις και του το ξεφουρνισεις μονομιας τοτε συνηθως το πετυχαινει :)

να δω και εγω ποτε θα παραλαβω :( ... ακομα το elta tracking μου βγαζει "αναχωρηση απο γερμανια 24/10"

Θα σου ερθει συντομα! Εχω παρατηρησει πως το ΟΚ google δουλευει πολύ καλύτερα για εμενα. Ισως η σουηδικη προφορά του hej να μη του αρεσει! :P Περιττό να πω ποσες φορές εχω κανει το κλάσσικό: hej google.. you suck, ίσα για να με ρωτησει τι φταιει και να του πω ο,τι δε μου αρεσει το activation phrase (φυσικα υπαρχει και αλλος τροπος για να στειλεις feedback, αλλα αυτο εχει περισσότερη πλακα ;) ). Θα δοκιμασω τον αμερικανικο σερβερ αποψε και θα ξαναπροσπαθησω να φτιαξω τα yeelight groups μου στο ifttt, γιατι με εχει εκνευρισει παρα πολύ..

Θα σου ερθει συντομα! Εχω παρατηρησει πως το ΟΚ google δουλευει πολύ καλύτερα για εμενα. Ισως η σουηδικη προφορά του hej να μη του αρεσει! :P Περιττό να πω ποσες φορές εχω κανει το κλάσσικό: hej google.. you suck, ίσα για να με ρωτησει τι φταιει και να του πω ο,τι δε μου αρεσει το activation phrase (φυσικα υπαρχει και αλλος τροπος για να στειλεις feedback, αλλα αυτο εχει περισσότερη πλακα ;) ). Θα δοκιμασω τον αμερικανικο σερβερ αποψε και θα ξαναπροσπαθησω να φτιαξω τα yeelight groups μου στο ifttt, γιατι με εχει εκνευρισει παρα πολύ..

αναμενουμε εντυπωσεις! Εδω αναφερεται οτι ετοιμαζεται και ευρωπαϊκος σερβερ. Αντε με το καλο και ελπιζω να υποστηριζει ολο το mihome και οχι μονο yeelight

@pathfinder +1000 για το keyword που χρησιμοποιειται. Η αμαζον εκανε τεραστια μαγκια σε επιπεδο μαρκετινγκ (αλλα και χρηστικοτητας) ονομαζοντας το echo "alexa". To ok/hey google σιγουρα δεν ειναι τοσο ευκολο, ασε που ειναι 2 λεξεις και οχι 1. Προσωπικα εμενα με ενδιαφερουν πιο πολυ τα events/reminders ισως και κανενα shopping list. Παντως, θεωρω οτι οσο το χρησιμοποιεις θα μαθαινει τη χροια της φωνης σου και την προφορα σου. Προσωπικα χρησιμοποιω google now/assistant για 3-4 χρονια και εχω εντυπωσιαστει ποσο σπανια κανει λαθος. Εκει που εχω παρατηρησει οτι διαλυεται το συμπαν ειναι οταν ανιχνευει "κομπιασμα".. πχ οταν ξεκινας να λες κατι και το κοβεις ή κανεις μεγαλη παυση. Αν εχεις φτιαξει στο μυαλο σου τι θα πεις και του το ξεφουρνισεις μονομιας τοτε συνηθως το πετυχαινει :)

να δω και εγω ποτε θα παραλαβω :( ... ακομα το elta tracking μου βγαζει "αναχωρηση απο γερμανια 24/10"

Βρε ναι και εμένα μου δουλεύει αλλά όπως και να έχει είναι γλωσσοδέτης....θα έπρέπε να υπάρχει δυνατότητα να ρυθμίζεις το Keyword....για παράδεγμα....σε κάτι που το χρησιμοποιούμε καθημερινά όπως το σύνηθες αδελφικό μας όνομα χαχαχα :P

Οντως το κοπιασμα ειναι ...κάπως...τεσπα...η πλάκα ήταν χτες με την ανιψια μου (9 ετών) που τον ρώταγε ....που μένεις....πως σε λένε....εαν .εχεις φίλους.....χαχαχ και απάντησε οτι αυτή είναι η μόνη φίλη ! Τρελάθηκε! χαχαχα...με το τηλέφωνο πως μπορω να το συνδέσω να μου το βρίσκει και να πέρνει τηλεφωνο ή να στέλνει sms ?

Το shopping list δουλεύει καλά! Στα αγγλικά αλλα δουλεύει! Το reminder σου λέει πχ εάν εχεις κάποιο ραντεβου σε μια ώρα μπροστά?

Αν στο κινητο και στο home σου εχετε το ιδιο google account, απλα ρωτα το "where is my phone?". Μετα αν θυμαμαι με ρωτησε ποια συσκευη εχω, του ειπα samsung galaxy s7 edge, το επαληθευσε και χτυπησε.

Το reminder σου λέει πχ εάν εχεις κάποιο ραντεβου σε μια ώρα μπροστά?

Reminders δεν υποστηριζονται ακομη, αλλα αν υπάρχει κατι ηδη στο ημερολόγιο σου, θα σου το πει αν ρωτησεις για τις δραστηριοτητες της ημερας σου.

Αν στο κινητο και στο home σου εχετε το ιδιο google account, απλα ρωτα το "where is my phone?". Μετα αν θυμαμαι με ρωτησε ποια συσκευη εχω, του ειπα samsung galaxy s7 edge, το επαληθευσε και χτυπησε.

Reminders δεν υποστηριζονται ακομη, αλλα αν υπάρχει κατι ηδη στο ημερολόγιο σου, θα σου το πει αν ρωτησεις για τις δραστηριοτητες της ημερας σου.
Ωχ κάτσε γιατί τώρα με ξενερωσες. Δεν υπάρχει η εντολή add re reminder?

Ναι ναι. Και τα reminders τα δοκιμασα τωρα, μια χαρα. Εχω ενα παραπονο, δε μπορει να στειλει το reminder στο ημερολογιο μου. Για το δευτερο θα πρεπει να δημιουργηθεί event.

Ναι ναι. Και τα reminders τα δοκιμασα τωρα, μια χαρα. Εχω ενα παραπονο, δε μπορει να στειλει το reminder στο ημερολογιο μου. Για το δευτερο θα πρεπει να δημιουργηθεί event.

παραξενο αυτο.. υποτιθεται απο μια συγκεκριμενη εκδοση και μετα, ολα τα reminders εμφανιζονται και στο google calendar. Οταν δημιουργεις reminder στο google home, εμφανιζεται κανονικα στο τηλεφωνο; μονο στο ημερολογιο του τηλεφωνου ΔΕΝ εμφανιζεται δηλαδη;

Ειναι ορατά μονο στο ημερολόγιο απο το web. Στο κινητό παρά το ο,τι ειναι ρυθμισμένο να συγχρονίζει τα πάντα, δε μου τα εμφανιζει.. ίσως και να ειναι παραξενιά του τηλεφωνου.

Αγαπητοί, δε χρειαζεται πια το IFTTT για τις yeelight μας! Επιτελους ειναι ενσωματωμένο skill στο google home. Απλά κανετε link οσες λάμπες θέλετε σε όποιο δωμάτιο θέλετε (το δωμάτιο το ορίζετε μέσα απο το Google Home App) με scenes, κτλ και τις ενεργοποιείτε καλώντας τες αναλογα. Αν εχετε ενα μονο δωμάτιο: Turn on/off the lights αρκει!

Αγαπητοί, δε χρειαζεται πια το IFTTT για τις yeelight μας! Επιτελους ειναι ενσωματωμένο skill στο google home. Απλά κανετε link οσες λάμπες θέλετε σε όποιο δωμάτιο θέλετε (το δωμάτιο το ορίζετε μέσα απο το Google Home App) με scenes, κτλ και τις ενεργοποιείτε καλώντας τες αναλογα. Αν εχετε ενα μονο δωμάτιο: Turn on/off the lights αρκει!
Με ποιο σερβερ όλα αυτά;
Λογικά όμως με το IFTTT θα έχεις περισσότερες δυνατότητες. Πχ να ανάβει κόκκινο χρώμα η λάμπα όταν πρόκειται να βρέξει..

Εγώ με τις yeelight δεν μπόρεσα (δεν είχα και το χρόνο να το ψάξω) να ανάβουν οι λάμπες με διαφορετικό brightness το πρωί από ότι το πολύ αργά το βράδυ που θέλεις λίγο φως, σε περίπτωση που θέλεις να πας τουαλέτα.. Να την ανοίγεις όμως από το διακόπτη γιατί με human body sensor γίνεται..