Smart Home

Όταν έκανα λινκ το λογαριασμό στο google home app, τραβηξε όσα settings ειχα στην εφαρμογή της yeelight (οχι οσα ειχα στο λογαριασμο του Mihome), οπότε υποθέτω Σιγκαπουρη, μιας και εκει ημουν. Το καλό ειναι πως τραβαει τόσο λάμπες, όσο δωμάτια και scenes που εχεις φτιαξει. Τωρα γυρισα στον αμερικανικο σερβερ για να τον τσεκαρω. Eιναι σιγουρα πιο γρήγορος απο πρωτη εντυπωση, θα τον τσεκαρω λιγες μερες και θα επανελθω. Προς το παρον 3 λαμπες αναβοσβήνουν απολυτως ταυτοχρονα και γρήγορα, οποτε ειναι καλό σημαδι.

Αυτό που λες για τον καιρό γινεται με το IFTTT στο then that, ορίζεις να κανει trigger ενα scene που εχεις φτιαξει στην ενημερωμένη εφαρμογή του yeelight. Οντως με κανονικό διακόπτη δεν γινεται με την τουαλετα, γιατι παντα κανει reset στο scene με το που κοβεται το ρευμα.

Με ποιο σερβερ όλα αυτά;
Λογικά όμως με το IFTTT θα έχεις περισσότερες δυνατότητες. Πχ να ανάβει κόκκινο χρώμα η λάμπα όταν πρόκειται να βρέξει..

Εγώ με τις yeelight δεν μπόρεσα (δεν είχα και το χρόνο να το ψάξω) να ανάβουν οι λάμπες με διαφορετικό brightness το πρωί από ότι το πολύ αργά το βράδυ που θέλεις λίγο φως, σε περίπτωση που θέλεις να πας τουαλέτα.. Να την ανοίγεις όμως από το διακόπτη γιατί με human body sensor γίνεται..

Εχεις πάρει human body sensor ? Εαν ναι ποιον και για τι χρηση το κάνεις?

Εχεις πάρει human body sensor ? Εαν ναι ποιον και για τι χρηση το κάνεις?

αυτους της xiaomi αλλα και της aqara το ιδιο ειναι απλα εχει βάση.
έξωπορτα > motion sensor > ανοιγει το φως της εξώπορτας
ανοιγω την εξώπορτα > window/door sernsor > ανοιγει το φως του δωματίου
wc, δωμάτια > motion sensor > ανοιγει το φως του δωματίου

γενικά εχει δίαφορα αλλα δεν ειχα χρόνο να τα ψαξω. απλα εβαλα τις βραδινές ώρες, οι λάμπες να αναβουν με την ελάχιστη δυνατή φωτεινότητα.
ομως θα ήθελα κάτι το οποιο ακόμα και αν το σβησεις απο το διακόπτη, μετά να ανάβει σύμφωνα με την ώρα.. οπως πχ η xiaomi philips που καταλαβαίνει ποτε ειναι βράδυ και ανάβει σε midnight mode απο το διακόπτη κανονικά.. αν το ξανασβήσεις και το ξαναάψεις (απο το διακόπτη πάντα) αλλάζει τα mode..

Λοιπον, ο αμερικανικος σερβερ ειναι σφαιρα παιδια. Απο την αλλη, μαλλον θα γυρισω σε ifttt για τις yeelight. Αμεσα απο το google home, η φραση ενεργοποιησης πρεπει να περιεχει τη λεξη lights, το δωματιο και το on/off. Πχ: "Hej google, turn living room lights on". Προσωπικά μου φαινεται αφυσικο κατι τοσο μακρύ. Με το IFTTT ημουν κατι σε φαση: "Hej google, fota" και το ifttt ξερει αν πρεπει να τα αναψει ή να τα σβησει.

Όταν έκανα λινκ το λογαριασμό στο google home app, τραβηξε όσα settings ειχα στην εφαρμογή της yeelight (οχι οσα ειχα στο λογαριασμο του Mihome), οπότε υποθέτω Σιγκαπουρη, μιας και εκει ημουν. Το καλό ειναι πως τραβαει τόσο λάμπες, όσο δωμάτια και scenes που εχεις φτιαξει. Τωρα γυρισα στον αμερικανικο σερβερ για να τον τσεκαρω. Eιναι σιγουρα πιο γρήγορος απο πρωτη εντυπωση, θα τον τσεκαρω λιγες μερες και θα επανελθω. Προς το παρον 3 λαμπες αναβοσβήνουν απολυτως ταυτοχρονα και γρήγορα, οποτε ειναι καλό σημαδι.

Αυτό που λες για τον καιρό γινεται με το IFTTT στο then that, ορίζεις να κανει trigger ενα scene που εχεις φτιαξει στην ενημερωμένη εφαρμογή του yeelight. Οντως με κανονικό διακόπτη δεν γινεται με την τουαλετα, γιατι παντα κανει reset στο scene με το που κοβεται το ρευμα.
Πάντως η εφαρμογή Google home δεν βρίσκει ούτε τα yeelight ούτε το tado μου. Ίσως χρειάζεται να έχω συνδέσει Google home συσκευή; Ίσως είναι θέμα location που βρισκομαι;

Μαλλον χρειαζεται το Home. Γιατι ουσιαστικά κανεις link. Αν υπαρχουν, θα τις βρεις στην αρχικη σελιδα του GH app, πανω αριστερα στις 3 γραμμές, home control, μετα κάτω αριστερά στο σταυρό και τερμα κατω στη λιστα το "Yeelight actions"

Γράψε μας και λίγα λόγια για το tado. Πως το χρησιμοποιείς, τι κάνει κτλ
Δες εδώ όπου έχει κάνει μια πολύ ωραία παρουσίαση ο @takisot και βάσει αυτής αποφάσισα να προβώ στην αγορά τους. Όπως σου είπα και στο Viber όμως μόνο το ζεστό νερό ελέγχω, είτε με app είτε με Assistant. Η θέρμανση γίνεται βάσει schedule το οποίο φτιάχτηκε μια φορά και δεν το πειράζω μιας και το πρόγραμμα μου είναι σχετικά σταθερό.

http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=146401

Παρελαβα (επιτελους) και εγω. Το εβγαλα απο το κουτακι και επαιξα λιγο στη δουλεια και θα ασχοληθω περισσοτερο το βραδυ που θα γυρισω σπιτι. setup πανευκολο. Εντυπωσιακα δυνατη ενταση (το εχουν αναφερει και αλλοι αυτο), πολυ καλη αναγνωριση (το βραδυ θα το δοκιμασω και σε μεγαλυτερη ακτινα) και πολυ καθαρος ηχος (ομιλια). Δοκιμασα και λιγο μουσικη (spotify) οπου αναμενομενα δεν ακουγεται σχεδον τιποτα απο μπασο, αλλα σε podcast (που αυτα ενδιαφερουν εμενα) ηταν παρα πολυ καλο. Προφανως, εχει φτιαχτει για να αναπαραγει ομιλια και οχι μουσικη. Ειχα βολευτει ειναι η αληθεια, με το airaudio για να παιζω σε airplay ηχεια, αλλα τωρα μαλλον θα ακουω τα podcast μου στην κουζινα σε αυτο :)

Το tado προστεθηκε κανονικα, και οντως οπως ειχε πει ο @kostikos πρεπει η εφαρμογη home να αναγνωρισει πρωτα google home για να σε αφησει να προσθεσεις devices home automation.

Τιποτα λιγοτερο και τιποτα περισσοτερο απο οτι περμενα και αυτο το λεω για καλο :) Ενας always on google assistant με μερικες εξτρα λειτουργιες. Μια χαρα για τα λεφτα του!

Μεγειές!! Ενδεικτικά, για να συγκρινεις, το παλιο Home πιανει εντολή με νορμαλ ενταση φωνης απο αποσταση 6-7 μετρα με αρκετους τοιχους, πορτες και διαδρόμους ενδιαμεσα.

Μεγειές!! Ενδεικτικά, για να συγκρινεις, το παλιο Home πιανει εντολή με νορμαλ ενταση φωνης απο αποσταση 6-7 μετρα με αρκετους τοιχους, πορτες και διαδρόμους ενδιαμεσα.
Εντυπωσιακό. Εγώ θέλω απλά να το βάλω πάνω από το ψυγείο ώστε να μην ενοχλεί. Όπως την κόβω τη δουλειά δεν θα έχω πρόβλημα αναγνώρισης φωνής εκεί.

Μπα κανενα. Μονο μη το βαλεις κοντα σε ηχειο τηλεορασης, ραδιοφωνο κτλ, οπου δηλαδη να πιανει αλλες φωνες.

συνεδεσα και τις yeelight και μετα απο ψαξιμο βρηκα εδω τις εντολες που πρεπει να πουμε για να ανταποκριθει σωστα. Θελει λιγο στησιμο για να δουλεψει σωστα. Δηλαδη πρεπει να φτιαξουμε δωματια και να βαλουμε τις λαμπες στα σωστα δωματια. Δουλευουν και τα scenes, αλλα πρεπει να γινουν και αυτα assigned στα καταλληλα δωματια. Αντικειμενικα το interface του ifttt ειναι πιο ευκολο (τουλαχιστον στην αρχη) για να στηθει, αλλα απαξ και το στησουμε προσφερει την ιδια λειτουργικοτητα. Παντως εμενα τα activities του yeelight για το ifttt δεν δουλευαν. Εκανα disconnect το xiaomi account και παλι connect, εφτιαξα τα applets απο την αρχη αλλα και παλι δεν δουλεψαν (με το ifttt).

Εντυπωσιακοτατη η ακτινα αναγνωρισης φωνης του mini (φανταζομαι τα ιδια ισχυουν και για τα αλλα google home). Χωρις να αυξανω ιδιαιτερα την ενταση της φωνης, πιανει τις εντολες απο διπλανο δωματιο (και οπως εχω πει ειναι και πανω στο ψυγειο).

Για το tado μπορεις να του πεις "βαλε το ταδε δωματιο στην ταδε θερμοκρασια". Δεν το εχω δοκιμασει με τη θερμανση του νερου, γιατι εχω ηδη στημμενο ifttt. Το μονο κακο για τη συνδεση με το tado ειναι οτι δεν εχω βρει (ισως να υπαρχει αλλα εγω δεν το βρηκα) εντολη να γυρισει το θερμοστατη σε automatic control. Δηλαδη εδω εχει τα voice commands για τον θερμοστατη, αλλα οπως αναφερεται και εδω τα voice commands τον βαζουν σε manual control και δεν υπαρχει τροπος να τον γυρισεις σε automatic (βασει schedule) με φωνητικη εντολη.

Το αλλο αρνητικο που εχω βρει ειναι οτι δεν μπορω να εχω κοινη shopping list με τη γυναικα μου. Αναγνωριζει και τους δυο μας ως διαφορετικα ατομα. Μπορουμε να κανουμε share ο ενας την shopping list του αλλου, αλλα καταληγουμε να εχουμε δυο shopping lists που μεν τις βλεπουμε και οι δυο, αλλα φαινονται τα προϊοντα που εχει βαλει μεσα ο καθενας. Θα ηθελα μια κοινη οπου να μπορουμε να προσθετουμε πραγματα και οι δυο. Επισης αρνητικο για το shopping list ειναι οτι δεν ειναι διαθεσιμο offline. Στο google keep γινεται συγχρονισμος και μενουν τα δεδομενα διαθεσιμα, ενω στο "καινουριο" shopping list,ανοιγει καθε φορα ιστοσελιδα.

Παντως εμενα τα activities του yeelight για το ifttt δεν δουλευαν. Εκανα disconnect το xiaomi account και παλι connect, εφτιαξα τα applets απο την αρχη αλλα και παλι δεν δουλεψαν (με το ifttt).

Μπα γμτ του. Να ειναι local το θεμα; Να σκαλωνει σε κανεναν proxy; Πολυ περιεργο.

Δοκιμασε κατι αν μπορεις, γιατι δε θελω να βαλω δυο λογαριασμους. Βαλε ενα βιντεο στο youtube οπου καποιος να λεει "Ok google ή Hej Google", να δουμε αν θα ενεργοποιησει το δικο σου. Στη ρημαδα την παρουσιαση του mini, το εβγαλα απο τη πριζα το δικό μου! (ναι θα μπορουσα να το κανω mute, αλλα φαντασου νευρα τωρα.. ;) )

να πω οτι πιο πριν (μεσω google assistant κινητου) ολα τα ifttt δουλευαν κανονικα. Θα το δοκιμασω αυτο με youtube.

επισης ενδιαφερον εχει το night mode.

Επανερχομαι στο θεμα του shopping list! Ενας φιλος μου μου συνεστησε το Bring!, με το οποιο ειμαι ενθουσιασμενος και το οποιο ανακαλυψα (δεν ειχα παει μεχρι σημερα στην ιστοσελιδα του) οτι δουλευει ΚΑΙ με google home (και με alexa).

Λοιπον, περα απο το πολυ καλο ui οπου κανει auto fill ενω γραφεις και ετσι διευκολυνει παρα πολυ τα πραγματα, επιτρεπει την δημιουργεια shared shopping list μεταξυ δυο accounts (οπου μπορουμε να κανουμε και login με google account). Επισης εχει το καλο οτι μπορεις να του δωσεις συνεχομενες εντολες χρησιμοποιωντας το "Talk to..." . Ενα αρνητικο που βρηκα (γιατι παντα πρεπει να βρισκουμε και αρνητικα) ειναι οτι τα custom items που δημιουργει ο χρηστης (π.χ. milko) δεν μπορει να τα αναγνωρισει το google home.