SMSL D-6s: Διαφάνεια vs "Χρωματισμός" στα High-End DAC

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Φίλε μου, η αναλογία με τη φωτογραφία και το βίντεο είναι πολύ ωραία, αλλά στην ψηφιακή επεξεργασία σήματος ξέρουμε ότι το βίντεο δεν είναι τίποτα άλλο από μια αλληλουχία στιγμιοτύπων. Αν η 'φωτογραφική' ικανότητα του DAC (δηλαδή η μετατροπή κάθε δείγματος) είναι τέλεια, τότε και η 'ροή' (το βίντεο) θα είναι αναγκαστικά τέλεια.

Λες ότι οι μετρήσεις δεν λαμβάνουν υπόψη το κενό ανάμεσα στις νότες. Όμως, ηλεκτρικά, η μουσική είναι μόνο μία γραμμή τάσης που ανεβοκατεβαίνει. Δεν υπάρχει 'σήμα' και 'κενό' για το κύκλωμα, υπάρχει μόνο 'τάση'. Αν το DAC μπορεί να ακολουθήσει ένα σήμα 32 τόνων (Multitone) με ακρίβεια 22 bits, πώς είναι δυνατόν να 'χάνει' τη ροή σε μια απλή παύση;

Εγώ δεν το έγραψα έτσι. Έγραψα ότι δεν λαμβάνεται υπόψη η σχέση του κενού (των παύσεων δηλαδή) με τις νότες ως προς το πως την αντιλαμβάνεται ο εγκέφαλος.

Δείξε μου έναν αναλυτή φάσματος που λαμβάνει υπ' όψη την ψυχοακουστική αυτή σχέση. Αντιθέτως, προσπαθείς από αυτά που σου δείχνει να καταλήξεις σε αυτή την ψυχοακουστική σχέση, όμως τα στοιχεία που έχεις δεν μπορούν να σου τη δείξουν.
Έγραψα ότι δεν είναι για πέταμα οι μετρήσεις. Αντιθέτως είναι βοηθητικές. Αλλά μέχρι εκεί. Δεν αρκούν για να έχουμε όλη την εικόνα.

Το βίντεο δεν είναι μόνο αλληλουχία στιγμιοτύπων. Τα στιγμιότυπα έχουν αφενός διαφορές μεταξύ τους και αφετέρου αναλόγως τεχνολογίας απεικόνισης τα ίδια τα στιγμιότυπα δεν έχουν για παράδειγμα την ίδια λεπτομέρεια στην αντίθεση, το χρώμα, το επίπεδο του μαύρου κλπ. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τη δυνατότητα απεικόνισης της κίνησης αναλόγως τεχνολογίας και πάλι, σε ανάλυση αλλά και σε ομαλότητα, μας δίνουν εν τέλει δύο αρκετά διαφορετικά αποτελέσματα μεταξύ τους στο σύνολο εκείνου που βλέπουμε.

Και όλα αυτά, χωρίς η ψηφιοαναλογική μετατροπή να χρειάζεται να παίρνει οδοιπορικά όπως στα audio DAC μέχρι να καταλήξει να δωθεί ως αποτέλεσμα. Φαντάσου τι γίνεται με το σήμα στα audio DAC που έχει και μια διαδρομή μέχρι να γίνει ήχος.

Οι μετρήσεις δεν λένε πάντα την αλήθεια..
Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν τις χρειαζόμαστε...
Οι μετρήσεις δείχνουν την ποιότητα ενός μηχανήματος και την σχεδίαση του, δεν δείχνει όμως την ακουστική ποιότητα ενός μηχανήματος..
Πάρα πολλές φορές ότι μετράει τέλεια, δεν παίζει και τέλεια..
Δεν γίνεται ένα Dac των 200 ευρώ να ηχεί καλύτερα από ένα Dac των 3000 ευρώ..
Αν η Smsl είχε την δυνατότητα να βγάλει Dac των 200 ευρώ που να είναι τέλειο παντού, γιατί έχει ακριβότερα dac στους καταλόγους της;...
Το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες εταιρίες..
Τα 120db δεν λένε τίποτα..
Όλα τα σημερινά dac έχουν άριστες μετρήσεις, κανένα όμως δεν ηχεί ίδια με τα άλλα..
Φίλε μου, θέτεις ένα πολύ σωστό ερώτημα: "Γιατί υπάρχουν τα ακριβά μοντέλα;".

Η απάντηση είναι ότι στα 3.000€ δεν αγοράζεις πλέον "περισσότερο ήχο", αλλά περισσότερη συσκευή. Αγοράζεις καλύτερο σασί, design-prestige, ποιότητα κατασκευής, περισσότερα χαρακτηριστικά, ίσως περισσότερες θύρες εισόδου/εξόδου.

Στα ψηφιακά, η τεχνολογία έχει "τερματίσει" τόσο πολύ, που το κόστος της απόλυτης διαφάνειας έχει πέσει δραματικά. Το ότι όλα τα σύγχρονα DAC ηχούν "διαφορετικά" στα αυτιά μας, είναι συνήθως ψυχοακουστικό αποτέλεσμα ή μικρών διαφορών στην τάση εξόδου.

Οι μετρήσεις σίγουρα δε λένε την αλήθεια για το πώς νιώθουμε με αυτό που ακούμε, αλλά λένε όλη την αλήθεια για το τι σήμα φτάνει στα ηχεία/ακουστικά μας!

• Like
Reactions: Music matters...

Η απάντηση είναι ότι στα 3.000€ δεν αγοράζεις πλέον "περισσότερο ήχο", αλλά περισσότερη συσκευή. Αγοράζεις καλύτερο σασί, design-prestige, ποιότητα κατασκευής, περισσότερα χαρακτηριστικά, ίσως περισσότερες θύρες εισόδου/εξόδου.

Στα ψηφιακά, η τεχνολογία έχει "τερματίσει" τόσο πολύ, που το κόστος της απόλυτης διαφάνειας έχει πέσει δραματικά. Το ότι όλα τα σύγχρονα DAC ηχούν "διαφορετικά" στα αυτιά μας, είναι συνήθως ψυχοακουστικό αποτέλεσμα ή μικρών διαφορών στην τάση εξόδου.

Οι μετρήσεις σίγουρα δε λένε την αλήθεια για το πώς νιώθουμε με αυτό που ακούμε, αλλά λένε όλη την αλήθεια για το τι σήμα φτάνει στα ηχεία/ακουστικά μας!
Αν αυτο σε κανει να αισθανεσαι καλυτερα τοτε ετσι ειναι.

Ειναι ομως ετσι;

Ναι μονο που η διαρκεια της μνημης για spatial cues για το soundstage και λοιπα μικροδυναμικα στα dac ειναι χρυσοψαρου.

Ο τονος της φωνης ενος σημαντικου προσωπου αποθηκευεται στην μακροπροθεσμη μνημη.

Γι' αυτο πρεπει να εισαι εξοικειωμένος με το ενα συστημα και οταν κανεις αλλαγη να δωσεις χρονο και να μην κανεις γρηγορα switch.

Άρα με αυτό κανένα Blind Test δεν μπορεί να εξακριβώσει τίποτε παραπάνω από την ικανότητα του ακροατή και όχι την ικανότητα των μηχανημάτων. Δεν διαρκούν εβδομάδες, απ' όσο ξέρω.

Και δεν βάλαμε καν στην κουβέντα το placebo και το nocebo, από τα οποία δεν μπορούν να ξεφύγουν οι ακροατές ό,τι κι αν κάνουν.

Άρα με αυτό κανένα Blind Test δεν μπορεί να εξακριβώσει τίποτε παραπάνω από την ικανότητα του ακροατή και όχι την ικανότητα των μηχανημάτων. Δεν διαρκούν εβδομάδες, απ' όσο ξέρω.

Και δεν βάλαμε καν στην κουβέντα το placebo και το nocebo, από τα οποία δεν μπορούν να ξεφύγουν οι ακροατές ό,τι κι αν κάνουν.
ναι τα blind test ειναι αχρηστα για τις ηχητικες συγκρισεις γιατι δε μπορουν να γινουν σωστα στην πραξη.

Για να τα "σπάσουμε" λίγο τα κουκιά και να δούμε κατά πόσο ένα dac των 200€ μπορεί να παίξει σαν ένα dac των 2.000€.
Η κατασκευή ενός σχετικά καλού τροφοδοτικού ξεκινάει από τα 100€.
Η αγορά ενός σετ σχετικά καλών ρολογιών, ξεκινάει από τα 60€. Μόνα τους ε; Να τα κρατάς στο χέρι σου, χωρίς καν βάσεις! :p
Ε, νομίζω εξαντλήσαμε ήδη το budget και έχουμε στα χέρια μας ένα starting τροφοδοτικό και δύο ρολόγια να τα κάνουμε σκουλαρίκια.

Σορυ αλλά δεν συμφωνώ καθόλου...
Στα 3000 ευρώ η στα 30000 ευρώ δεν αγοράζεις απλά ένα σασί, μια πρόσοψη, design η περισσότερες λειτουργίες κλπ...

Η τεχνολογία στα ψηφιακά δεν έχει τερματίσει, όπως νομίζεις...

Τίποτα δεν είναι ψυχοακουστικο αποτέλεσμα, ούτε η διαφορά που ακούμε στα dac οφείλεται στις μικρές διαφορές της τάσης εξόδου...

Βέβαια είναι δικαίωμα σου να πιστεύεις ότι θέλεις..

Με αυτό το κριτήριο που λες, τότε δεν θα έπρεπε να υπήρχαν ακριβά ηχεία, ακριβοί ενισχυτές κλπ...

Δεν μιλάω για ultra hiend μηχανήματα, διότι πιστεύω ότι εκεί όντως υπάρχει κοροϊδία σε κάποια προϊόντα...

Εγώ δεν το έγραψα έτσι. Έγραψα ότι δεν λαμβάνεται υπόψη η σχέση του κενού (των παύσεων δηλαδή) με τις νότες ως προς το πως την αντιλαμβάνεται ο εγκέφαλος.

Δείξε μου έναν αναλυτή φάσματος που λαμβάνει υπ' όψη την ψυχοακουστική αυτή σχέση. Αντιθέτως, προσπαθείς από αυτά που σου δείχνει να καταλήξεις σε αυτή την ψυχοακουστική σχέση, όμως τα στοιχεία που έχεις δεν μπορούν να σου τη δείξουν.
Έγραψα ότι δεν είναι για πέταμα οι μετρήσεις. Αντιθέτως είναι βοηθητικές. Αλλά μέχρι εκεί. Δεν αρκούν για να έχουμε όλη την εικόνα.

Το βίντεο δεν είναι μόνο αλληλουχία στιγμιοτύπων. Τα στιγμιότυπα έχουν αφενός διαφορές μεταξύ τους και αφετέρου αναλόγως τεχνολογίας απεικόνισης τα ίδια τα στιγμιότυπα δεν έχουν για παράδειγμα την ίδια λεπτομέρεια στην αντίθεση, το χρώμα, το επίπεδο του μαύρου κλπ. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τη δυνατότητα απεικόνισης της κίνησης αναλόγως τεχνολογίας και πάλι, σε ανάλυση αλλά και σε ομαλότητα, μας δίνουν εν τέλει δύο αρκετά διαφορετικά αποτελέσματα μεταξύ τους στο σύνολο εκείνου που βλέπουμε.

Και όλα αυτά, χωρίς η ψηφιοαναλογική μετατροπή να χρειάζεται να παίρνει οδοιπορικά όπως στα audio DAC μέχρι να καταλήξει να δωθεί ως αποτέλεσμα. Φαντάσου τι γίνεται με το σήμα στα audio DAC που έχει και μια διαδρομή μέχρι να γίνει ήχος.
Όπως στην εικόνα μετράμε τα Nits για το μαύρο, το Delta-E για το χρώμα και τα Hz για την ταχύτητα ανανέωσης κλπ., έτσι και στον ήχο μετράμε το Noise Floor, το Linearity κλπ.
Αν μια οθόνη έχει τέλεια φωτεινότητα, αντίθεση, χρώμα και είναι 200+Hz, το βίντεο θα φαίνεται τέλειο.

Δεν υπάρχει 'μαγεία' στην κίνηση που να μην οφείλεται στα μετρήσιμα χαρακτηριστικά του panel.

Αν αυτο σε κανει να αισθανεσαι καλυτερα τοτε ετσι ειναι.

Ειναι ομως ετσι;
Φυσικά και δεν είναι έτσι, οποίος γνωρίζει από σχεδίαση και κατασκευή μηχανημάτων, ηχείων κλπ, προσπερνά τα διάφορα σχόλια που γράφει ο φίλος..
Δεν έχει μπει ποτέ στην θέση της σχεδίασης, έρευνας, έρευνας υλικών, μετρήσεων, και υλοποίησης μιας συσκευής ή ηχείων για να μπει στο νόημα..
Όλα αυτά πληρώνονται αδρά στο hiend, η τεχνογνωσία πληρώνεται δεν είναι τσάμπα, μην κοιτάμε που οι Κινέζοι έχουν ισοπεδώσει την αγορά στα φθηνά dac...
Και αυτοί όμως τα δικά τους ακριβά dac τα χρυσοπουλανε, γιατί άραγε;...

• Like
Reactions: vlad66
Όπως στην εικόνα μετράμε τα Nits για το μαύρο, το Delta-E για το χρώμα και τα Hz για την ταχύτητα ανανέωσης κλπ., έτσι και στον ήχο μετράμε το Noise Floor, το Linearity κλπ.
Αν μια οθόνη έχει τέλεια φωτεινότητα, αντίθεση, χρώμα και είναι 200+Hz, το βίντεο θα φαίνεται τέλειο.

Δεν υπάρχει 'μαγεία' στην κίνηση που να μην οφείλεται στα μετρήσιμα χαρακτηριστικά του panel.

Εντάξει τότε, θα πάρω τηλεόραση των 200 ευρώ (άντε να κάνω και τον αποπληθωρισμό και να το πάω στα 400 ευρώ) και θα βλέπω τέλεια εικόνα.

Ξέρω τι θα πεις. Ότι δεν υπάρχουν τέτοιες τηλεοράσεις σε αυτά τα χρήματα που είναι η εισαγωγική κατηγορία. Αλλά υπάρχουν στα DAC... .

E, συγνώμη αλλά δυσκολεύομαι να ακολουθήσω αυτή τη λογική.

Σορυ αλλά δεν συμφωνώ καθόλου...
Στα 3000 ευρώ η στα 30000 ευρώ δεν αγοράζεις απλά ένα σασί, μια πρόσοψη, design η περισσότερες λειτουργίες κλπ...

Η τεχνολογία στα ψηφιακά δεν έχει τερματίσει, όπως νομίζεις...

Τίποτα δεν είναι ψυχοακουστικο αποτέλεσμα, ούτε η διαφορά που ακούμε στα dac οφείλεται στις μικρές διαφορές της τάσης εξόδου...

Βέβαια είναι δικαίωμα σου να πιστεύεις ότι θέλεις..

Με αυτό το κριτήριο που λες, τότε δεν θα έπρεπε να υπήρχαν ακριβά ηχεία, ακριβοί ενισχυτές κλπ...

Δεν μιλάω για ultra hiend μηχανήματα, διότι πιστεύω ότι εκεί όντως υπάρχει κοροϊδία σε κάποια προϊόντα...
Τα ηχεία είναι εντελώς άλλη κατηγορία, δεν είναι ψηφιακή συσκευή.
Ένα ηχείο πρέπει να κινήσει αέρα, έχει παραμορφώσεις της τάξης του 1-5%, έχει συντονισμούς καμπίνας και αλληλεπιδρά με τον χώρο. Εκεί, τα υλικά και η ακριβή μηχανική σαφώς κάνουν τεράστια διαφορά που ακούγεται αμέσως!
Συμφωνείς λοιπόν ότι η διαφορά που ακούμε στα dac οφείλεται στις μικρές διαφορές της τάσης εξόδου. Πες μας λοιπόν, ποια είναι η παράμετρος που θα βελτιωθεί στο μέλλον και δεν μπορούμε να τη μετρήσουμε σήμερα;

• Like
Reactions: Music matters...
Τα ηχεία είναι εντελώς άλλη κατηγορία, δεν είναι ψηφιακή συσκευή.
Ένα ηχείο πρέπει να κινήσει αέρα, έχει παραμορφώσεις της τάξης του 1-5%, έχει συντονισμούς καμπίνας και αλληλεπιδρά με τον χώρο. Εκεί, τα υλικά και η ακριβή μηχανική σαφώς κάνουν τεράστια διαφορά που ακούγεται αμέσως!
Συμφωνείς λοιπόν ότι η διαφορά που ακούμε στα dac οφείλεται στις μικρές διαφορές της τάσης εξόδου. Πες μας λοιπόν, ποια είναι η παράμετρος που θα βελτιωθεί στο μέλλον και δεν μπορούμε να τη μετρήσουμε σήμερα;
Τα ηχεία ανήκουν στην ίδια ακριβώς κατηγορία με τα ακριβά dac..
Δεν μετακινούν απλά αέρα τα μεγάφωνα..

Εννοείται ότι δεν συμφωνώ σε αυτό που λες για τις μικρές διαφορές στην τάση εξόδου, αυτό μπορείς εύκολα να το φτιάξεις...

Δεν θα σου πω τις παραμέτρους εξέλιξης των dac, έξυπνος άνθρωπος φαίνεσαι, ανακάλυψε το μόνος σου...

Διάβασε την αρχιτεκτονική των dac πριν 25 χρόνια, δες τι παίζει σήμερα, και σκέψου που θα έχει φτάσει το πράγμα στα ψηφιακά σε 20 χρόνια από σήμερα..

Μην είσαι πονηρός, δείχνεις άλλα πράγματα για τον εαυτό σου, δεν έχω να πω κάτι άλλο, μπορείς να πιστεύεις ότι θέλεις, εξ'αλλου εγώ δεν έχω γνώσεις για να έρθω σε αντιπαραβολή μαζί σου..😁😉

Εννοείται ότι δεν συμφωνώ σε αυτό που λες για τις μικρές διαφορές στην τάση εξόδου, αυτό μπορείς εύκολα να το φτιάξεις...

Δεν θα σου πω τις παραμέτρους εξέλιξης των dac, έξυπνος άνθρωπος φαίνεσαι, ανακάλυψε το μόνος σου...

Διάβασε την αρχιτεκτονική των dac πριν 25 χρόνια, δες τι παίζει σήμερα, και σκέψου που θα έχει φτάσει το πράγμα στα ψηφιακά σε 20 χρόνια από σήμερα..

Μην είσαι πονηρός, δείχνεις άλλα πράγματα για τον εαυτό σου, δεν έχω να πω κάτι άλλο, μπορείς να πιστεύεις ότι θέλεις, εξ'αλλου εγώ δεν έχω γνώσεις για να έρθω σε αντιπαραβολή μαζί σου..😁😉
Τα ηχεία είναι το πιο δύσκολο κομάτι της ηχητικής αλυσίδας. Τα DAC είναι ως επί το πλείστον έτοιμα τσιπακια με σχεδόν ιδανικές μετρήσεις. Για ψάξε να βρεις ηχείο με επαρκή έκταση συχνοτήτων και με ελάχιστη παραμόρφωση (<0,5% ) από τα 100-200Ηz και ακόμα και σε δυνατή ένταση και δες πόσο κάνει και πόσο δύσκολο να σχεδιαστεί και να κατασκευαστεί!
Τώρα όοσν αφορά τις διαφορές στα DAC λέμε ότι όταν κάνουμε συγκριτική ακρόαση πρέπει να κάνουμε εξισορρόπηση της έντασης, Γιατί άραγε; Γιατί πολύ απλά αυτό που θα παίξει δυνατότερα θα βαθμολογηθεί ως καλύτερο! Οπότε μιλάμε για διαφορές μικρές που με λίγη αύξηση της έντασης εξαλείφονται!

• Like
Reactions: artheo
Τα ηχεία είναι το πιο δύσκολο κομάτι της ηχητικής αλυσίδας. Τα DAC είναι ως επί το πλείστον έτοιμα τσιπακια με σχεδόν ιδανικές μετρήσεις. Για ψάξε να βρεις ηχείο με επαρκή έκταση συχνοτήτων και με ελάχιστη παραμόρφωση (<0,5% ) από τα 100-200Ηz και ακόμα και σε δυνατή ένταση και δες πόσο κάνει και πόσο δύσκολο να σχεδιαστεί και να κατασκευαστεί!
Τώρα όοσν αφορά τις διαφορές στα DAC λέμε ότι όταν κάνουμε συγκριτική ακρόαση πρέπει να κάνουμε εξισορρόπηση της έντασης, Γιατί άραγε; Γιατί πολύ απλά αυτό που θα παίξει δυνατότερα θα βαθμολογηθεί ως καλύτερο! Οπότε μιλάμε για διαφορές μικρές που με λίγη αύξηση της έντασης εξαλείφονται!
Φυσικά και το κομμάτι ηχείο είναι το πιο δύσκολο σημείο στο Audio..
Φτιάχνω ηχεία εδώ και πολλά χρόνια και γνωρίζω πολύ καλά τι παίζει..

Οι διαφορές που ακούγονται στα Dac δεν έχει να κάνει μόνο με την διαφορά στάθμης εξόδου..
Επίσης τα dac δεν είναι μόνο ένα καλό chip Νέας γενιάς με άριστες μετρήσεις, έχω αναφέρει και παλαιότερα ότι ο ήχος που ακούμε από τα dac δεν είναι ο ήχος του chip όπως νομίζει ο περισσότερος κόσμος...

Ας λύσουν πρώτα όλοι οι "ειδικοί" τα προβλήματα του χώρου που ακούμε μουσική από τα συστήματα τους και μετά βλέπουμε και τα υπόλοιπα..

Εύκολα δίνω ένα ζευγάρι Scanspeak μονάδες, να μου τα κάνουν να παίξουν όπως είναι σχεδιασμένα.. δεν φαντάζεσαι πόσο εύκολα μπορείς να καταστρέψεις ηχητικά ενα μεγάφωνο, όπως και να αναδείξεις ένα φθηνό κινεζικό μεγάφωνο...

Όλα θέλουν τέχνη στο Audio, δεν είναι όλα AI, που τώρα τελευταία έχει γίνει μόδα και όλοι απαντάνε μέσο AI...

Το Audio είναι πολύ δύσκολο πράγμα, αυτό πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος που ασχολείται με αυτό το άθλημα...

Αν δεν στρώσεις τον κωλο σου κάτω να διαβάσεις, να ασχοληθείς σοβαρά, να πληρώσεις, να δοκιμάσεις, να μπεις σοβαρα στο θέμα, να αποκτήσεις εμπειρία και όχι μασημένη τροφή από την AI ή τον κάθε ειδικό στο ίντερνετ, δεν θα μάθεις ποτέ τι γίνεται στα ηλεκτρονικά..

Δεν είναι απλά τα πράγματα..

Αν ήταν απλά τα πράγματα στο audio θα παίρναμε το σχηματικό του ongaku και όλοι θα είχαμε από έναν.

Φίλε μου δεν υπάρχει καμία πονηριά, σκοπός είναι να καταλάβουμε τί συμβαίνει στη λειτουργία των DAC και το πώς παράγουν ήχο.
Σε 20 χρόνια μπορεί ένα DAC να είναι όσο ένας κόκκος ρυζιού και να κοστίζει 1€, αλλά δε θα μπορεί να παίξει πιο «καθαρά» από το τέλειο, το οποίο έχουμε πιάσει εδώ και πολλά χρόνια!

Αυτή τη στιγμή τα DAC έχουν τερματίσει το κατώφλι της ανθρώπινης ακοής. Κι ένα τέτοιο DAC, μπορείς σήμερα να βρεις ακόμα και με 200€.

Καλές ακροάσεις!

Φίλε μου δεν υπάρχει καμία πονηριά, σκοπός είναι να καταλάβουμε τί συμβαίνει στη λειτουργία των DAC και το πώς παράγουν ήχο.
Σε 20 χρόνια μπορεί ένα DAC να είναι όσο ένας κόκκος ρυζιού και να κοστίζει 1€, αλλά δε θα μπορεί να παίξει πιο «καθαρά» από το τέλειο, το οποίο έχουμε πιάσει εδώ και πολλά χρόνια!

Αυτή τη στιγμή τα DAC έχουν τερματίσει το κατώφλι της ανθρώπινης ακοής. Κι ένα τέτοιο DAC, μπορείς σήμερα να βρεις ακόμα και με 200€.

Καλές ακροάσεις!
Μπορείς κάλλιστα να αγοράσεις και να ακούς μουσική από ένα Dac των 200 ευρώ από την στιγμή που νομίζεις ότι είναι τέλειο..
Κανένα πρόβλημα, απλά όταν ακούσεις ένα σοβαρό dac πολλαπλασιου κόστους αμέσως θα αναρωτηθείς για πολλά πράγματα που έχεις στο μυαλό σου.. τα οποία είναι λάθος..😉
Τα chip από μόνα τους δεν παίζουν μουσική..
Αυτά..

Αν ήταν απλά τα πράγματα στο audio θα παίρναμε το σχηματικό του ongaku και όλοι θα είχαμε από έναν.
Άσε μας ρε φίλε και εσύ με τον ongaku..😁
Σιγά τον ενισχυτή, τίγκα στην παραμόρφωση είναι σύμφωνα με τις μετρήσεις..😁

(Μακάρι να τον είχαμε)...

• Haha
Reactions: Tzimisce
Άσε μας ρε φίλε και εσύ με τον ongaku..😁
Σιγά τον ενισχυτή, τίγκα στην παραμόρφωση είναι σύμφωνα με τις μετρήσεις..😁

(Μακάρι να τον είχαμε)...
Ο Ongaku είναι ένας υπέροχος παραμορφωτής! Απλά προσθέτει αρμονικές για να είναι ευχάριστος στο αυτί.
Σας να έχεις μια οθόνη που ωραιοποιεί τα χρώματα, λες και είναι ζωγραφισμένα.

Αν θέλεις να ακούσεις τί έγραψε ο παραγωγός στο studio, αγοράζεις τον Topping B200 (x2) και τερμάτισες!