Snapshots-Still lifes

Όπως εγώ επεξεργάζομαι τις φωτογραφίες μου έτσι και ο costas και μάλιστα πολύ καλά, σήμερα Κώστα όμως έκανες ένα λάθος, ο ήλιος που πρόσθεσες τον έβαλες μέσα στη φυλλωσιά και όχι απ έξω
Δουλεύοντας το Smart photo editor .. παλαιότερα που ήθελα ουρανό και ήλιο τέλειο .. την είχα πατήσει και εγώ. Φυσικά με μάσκα διόρθωσα τις ακτίνες του ηλιου ακόμη γελάω με το πάθημα μου.

Με έκανες και γέλασα ... Απίστευτη φαντασία έχεις.

Σιγά να μην βάζω ήλιους στις φωτογραφίες μου.!! Ούτε που θα το σκευτόμουν κάτι τέτοιο.
Στην μουριά έπινα καφέ και ήταν απολαυστικός ο ήλιος που περνούσε μέσα από τα φύλλα, να και άλλη μια από την ίδια στιγμή :

(είπαμε ότι κάνουμε επεξεργασία .. όχι ότι νοθεύουμε και τις φωτογραφίες μας)

Natural color - Perfect light by Costas S. T., on Flickr

Εαν το εννοούσε έτσι Ντίνο, πέρνω πίσω το σχόλιό μου και του ζητώ συγνώμη. Σχετικά με τις εικόνες αυτές να διευκρινήσω ότι χρησιμοποιώ κυρίως υπερευρυγώνιο φακό στα 11mm που δίνει 18-άκτινες λάμψεις και σχεδόν πάντα flares. Για τα flares αυτά την ώρα της λήψης δίνω μεγάλη προσοχή να είναι όσο γίνεται ποιό λεπτά και να διαπερνούν το κάδρο σε περιοχή που δεν χαλάει το θέμα. Ο ουρανός τώρα στον υπερευρυγώνιο "στρώνει" μόνος του και συνήθως έχει έντονο μπλέ λες και είναι πολωμένος.

Last edited:
Κάτι παρόμοιο δικό μου για να φανεί ότι έτσι όπως τα λέει ο costas είναι
hiding_sun_by_etsap-d4zp2ia.jpg

Κωστα, ο αριθμος των ακτινων δεν σχετιζεται με το διαφραγμα ?
(και οχι με τα mm (?))

Μη ζητάς συγγνώμη φίλε μου αυτό εννοούσα ότι είναι fake ο ήλιος.
εγώ σου ζητώ συγγνώμη αν το αποτέλεσμα είναι από τη κάμερα.
Το είπα διότι οι ακτίνες του ήλιου δεν κόπηκαν από κλαδί ή κορμό που συνήθως συμβαίνει σε μένα στα μάτια μου όταν κοιτώ ήλιο και μπρος μου έχω δέντρο.
Επίσης οι σκιές στα φύλα δείχνουν ότι ο ήλιος είναι ψηλά και μπροστά.
Ένας ήλιος και από μένα, πιο κάτω που έφτιαξα με το photoshop

Οι φωτογραφίες σου όμως με αφήνουν μίλια μακρυά είναι υπέροχες.

fake sun.jpg

Last edited:
Κωστα, ο αριθμος των ακτινων δεν σχετιζεται με το διαφραγμα ?
(και οχι με τα mm (?))

Ο αριθμος των ακτινων εξαρταται απο τον αριθμο των λεπιδων του διαφραγματος στο φακο, και αν η λεπιδες ειναι αιχμηρες η στρογγυλεμενες
συνηθος καλυτερο αποτελεσμα εχουμε σε 22f ,αλλα υπαρχουν φακοι που δινουν καλο αποτελεσμα ακομα και σε 13-16f ,αν "παιξουμε" σωστα με την εκθεση...

..
Το είπα διότι οι ακτίνες του ήλιου δεν κόπηκαν από κλαδί ή κορμό που συνήθως συμβαίνει σε μένα στα μάτια μου όταν κοιτώ ήλιο και μπρος μου έχω δέντρο.

...

Μα οι ακτίνες αυτές δημιουργούνται μέσα στον φακό (στο διάφραγμα), δεν μπορεί να τις κόψει κανένα κλαδί ..

Το ίδιο ισχύει και για το βράδυ με τα φώτα (πχ κολώνες δεη) στους δρόμους ;