Sony 6400

Καλορίζικη...κάνε αναβάθμιση στο Lightroom για να τα δει.

Ποιους φακούς πήρες;

Να είσαι καλά Γιάννη και σε ευχαριστώ πολύ για όλα. Από φακούς, τον κιτ 18-135 και ένα sigma 30 1,4 Έκανα και την αναβάθμιση και όλα ΟΚ! 👌 Από τα πρώτα δείγματα δοκιμές είμαι πολύ ευχαριστημένος αναλόγως με την τιμή της μηχανής.. Θα δούμε όμως και παραπέρα και θα σας πω, πρώτα ο Θεός, περισσότερες εντυπώσεις μου. Καλά Χριστούγεννα εύχομαι σε όλους σας παιδιά!

Πήγαινα για την RX100M7 αλλα τελικά κατέληξα στη α6400 (μετά από μια μίνι σύγκριση που έκανα μεταξύ α6300 και μίας RX100M6, ανώτερη ποιότητα εικόνας η 6300 και σε φωτό και σε βίντεο, οπότε απέρριψα εντελώς την πόκετ). Το θέμα είναι ότι λίγο πριν την κάνω παραγγελία, τσουπ, η τιμή της α6500 πήγε στα 899! Στο μαγαζί που ήμουν λίγο πριν το κλικ της αγοράς και που μίλησα μαζί τους μετά το 899 που είδα, μου είπαν α6500, καλύτερο vfm!Τι μπλέξιμο είναι αυτό πάλι?
Και τώρα σκέφτομαι σοβαρά να κάνω το κλικ στην α6500 (καθαρά λόγω σταθεροποίησης που διαθέτει και στο ότι δεν μπορώ από τα χαρακτηριστικά της να εντοπίσω κάποια ουσιαστική διαφορά με την 6400), εκτός αν κάτι μου διαφεύγει όσο αφορά την 6400, βοηθάτε ρε παιδιά!Είναι η 6500 πιο σωστή αγορά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή σε σχέση με την 6400 ή όχι?

Απάντηση: Re: Sony 6400

Πήγαινα για την RX100M7 αλλα τελικά κατέληξα στη α6400 (μετά από μια μίνι σύγκριση που έκανα μεταξύ α6300 και μίας RX100M6, ανώτερη ποιότητα εικόνας η 6300 και σε φωτό και σε βίντεο, οπότε απέρριψα εντελώς την πόκετ). Το θέμα είναι ότι λίγο πριν την κάνω παραγγελία, τσουπ, η τιμή της α6500 πήγε στα 899! Στο μαγαζί που ήμουν λίγο πριν το κλικ της αγοράς και που μίλησα μαζί τους μετά το 899 που είδα, μου είπαν α6500, καλύτερο vfm!Τι μπλέξιμο είναι αυτό πάλι?
Και τώρα σκέφτομαι σοβαρά να κάνω το κλικ στην α6500 (καθαρά λόγω σταθεροποίησης που διαθέτει και στο ότι δεν μπορώ από τα χαρακτηριστικά της να εντοπίσω κάποια ουσιαστική διαφορά με την 6400), εκτός αν κάτι μου διαφεύγει όσο αφορά την 6400, βοηθάτε ρε παιδιά!Είναι η 6500 πιο σωστή αγορά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή σε σχέση με την 6400 ή όχι?

Και εγώ είχα το ίδιο δίλλημα και πήγα στην 6500 λόγω σταθεροποίησης, μιας που έχω 3 prime φακους χωρις σταθεροποιηση. Η 6400 εχει πιο γρηγορο και καλο autofocus αλλα και η 6500 ειναι πολυ καλη στον τομεα αυτον.

Η Α6400 έχει καλύτερο σύστημα εστίασης, αισθητά μάλιστα, με κορυφαίο EYE AF που παθαίνεις πλάκα αν το δουλέψεις, ενώ έχει και βελτιωμένη jpeg engine με punchy χρώματα που είναι και όμορφα στο μάτι. Βέβαια και η εστίαση της Α6500 είναι αρκετά έως πολύ καλή απλά δεν φτάνει την Α6400. βασικά πρέπει να σκεφτείς εαν σε ενδιαφέρουν τα Jpeg και αν πράγματι θα αξιοποιήσεις το ανώτερο σύστημα εστίασης της A6400. Επίσης αν σκεφτείς να προικίσεις την μηχανή σου με τους 3 sigma f1,4 πας κατευθείαν στην Α6500, αν όχι δεν υπάρχει λόγος να μην πάρεις την Α6400.
Να προσθέσουμε επίσης ότι το IBIS της Α6500 δεν είναι και κάτι τρομερό όσον αφορά την απόδοσή του.

Eναι τρομερό δίλημμα παιδιά όντως. Στον φακό έχω καταλήξει ήδη, αυτό είναι το αστείο:flipout:
Θα πάω για τον 16αρη f1.4 sigma για αρχή, και έχω στα μελλοντικά σχέδια και κάποιον μάκρο ίσως.
(να σημειώσω ότι η 6300 που είχα το ΣΚ στα χέρια μου δανεική και τράβηξα κάμποσο υλικό, ήταν με έναν φακό 28αρη f2 sony, πρακτικά αν δεν ήσουν σε τρίποδο βίντεο δεν μπορούσες να τραβήξεις ήταν τόσο κουνημένο που καθιστά την μηχανή εντελώς άχρηστη κατα την άποψη μου, αυτό είναι κάτι που με ανησύχησε κάπως)

Η Α6400 έχει καλύτερο σύστημα εστίασης, αισθητά μάλιστα, με κορυφαίο EYE AF που παθαίνεις πλάκα αν το δουλέψεις, ενώ έχει και βελτιωμένη jpeg engine με punchy χρώματα που είναι και όμορφα στο μάτι. Βέβαια και η εστίαση της Α6500 είναι αρκετά έως πολύ καλή απλά δεν φτάνει την Α6400. βασικά πρέπει να σκεφτείς εαν σε ενδιαφέρουν τα Jpeg και αν πράγματι θα αξιοποιήσεις το ανώτερο σύστημα εστίασης της A6400. Επίσης αν σκεφτείς να προικίσεις την μηχανή σου με τους 3 sigma f1,4 πας κατευθείαν στην Α6500, αν όχι δεν υπάρχει λόγος να μην πάρεις την Α6400.
Να προσθέσουμε επίσης ότι το IBIS της Α6500 δεν είναι και κάτι τρομερό όσον αφορά την απόδοσή του.

ωπ!αυτό δεν μου άρεσε!όντως??

Αν πας στον sigma, τότε a6500...δεν έχεις επιλογή, εκτός αν πάρεις και gimbal.
Για τ αλλά μην αγχώνεσαι, μια χαρά είναι η α6500 με λίγο πείραγμα στα settings .

Αν πας στον sigma, τότε a6500...δεν έχεις επιλογή, εκτός αν πάρεις και gimbal.
Για τ αλλά μην αγχώνεσαι, μια χαρά είναι η α6500 με λίγο πείραγμα στα settings .

Κάπως έτσι το σκέφτομαι και γω και μάλλον προς τα κει πάω. Απλά ξέρεις, 2016 μηχανή η μία 2019 η άλλη, σταθεροποίηση η πρώτη, οχι η δεύτερη. Δηλαδή σπαζοκεφαλιά μας έβαλε η sony κανονικά :bigcry:

Αν θες βίντεο ακλόνητο και βράχος ή βάζεις Gimbal ή πας σε άλλο σύστημα ή στην σειρά Α7 της Sony, το ibis της Α6500 απλώς εξομαλύνει ελαφρά κάποιες κινήσεις και μέχρι εκει. Δεν ξέρω βέβαια τι περιμένεις από αυτό ή τι προσδοκίες έχεις. Στο λέω για να μην απογοητευτείς.

Απάντηση: Re: Sony 6400

Για εμενα πάντως το stabilization της 6500, ακόμα και αν δεν είναι κορυφαίο, είναι πολύ πιο σημαντικό από το καλύτερο autofocus της 6400, μιας που όπως ειπα, η 6500 είναι πολύ καλη και στον τομέα αυτό. Όσο για τα χρώματα του jpeg, αν δουλέψεις με έτοιμα presets, έρχονται μια χαρά. Αν θες φακούς sigma πας χωρίς πολύ κουβέντα για 6500. Η 6500 έχει και μεγαλύτερο buffer, 2 custom buttons στην κορυφή (έναντι ενος) καλύτερη κατασκευή και παίρνει και τα Sony apps.

https://www.google.gr/amp/s/www.tru...400-vs-a6500-which-should-you-buy-3648687/amp

Κάπως έτσι το σκέφτομαι και γω και μάλλον προς τα κει πάω. Απλά ξέρεις, 2016 μηχανή η μία 2019 η άλλη, σταθεροποίηση η πρώτη, οχι η δεύτερη. Δηλαδή σπαζοκεφαλιά μας έβαλε η sony κανονικά :bigcry:

Είναι δύσκολο, πρέπει να δεις που δίνεις βάση περισσότερο...προσωπικά ανάμεσα στις 2 θα έπαιρνα την Α6400 με τον sony 18-105, ότι πρέπει για βίντεο με απίστευτο AF Και έτοιμα χρωματικά αρχεία χωρίς πολλά πολλά, βέβαια είναι όλα θέμα αναγκών, άλλα αν όπως είπες θα ξεκινήσεις με τον sigma 16mm εκει μάλλον θα πήγαινα στην Α6500. Το τονίζω το AF γιατί το real time tracking της A6400 με το Eye Af σε βίντεο είναι πραγματικά ΑΛΛΟ επίπεδο και πρέπει να το δουλέψεις για να δεις τι μπορεί να κάνει (την είχα την μηχανή για μερικές εβδομάδες), για μένα με διαφορά το καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο σύστημα εστίασης στην αγορά, προσωπικά πάντα δεν θα το θυσίαζα αυτό για το Ibis, άλλα οκ εσύ ξέρεις καλύτερα τις ανάγκες σου. Αν τραβούσα πολύ βίντεο με sigma φακούς θα αγόραζα και ένα Gimbal για να έχω πραγματικά ακλόνητο βίντεο.

να πω παντως, επειδη εχω δουλεψει και με gimbal, οτι δεν αρκει παντα... το καλυτερο αποτελεσμα το παιρνεις αν εχεις και σταθεροποιηση στο φακο ή στο σωμα, μαζι με το gimbal.
Υπαρχουν και αρκετα δειγματα στο ιντερνετ που το επιβεβαιωνουν.

λίγο πιο πάνω τα διπλά σχεδόν χρήματα?:bigcry:
Αν μιλάγαμε για 100-200 ευρώ δεν θα το συζητούσαμε καν. Η α6600 εχει 1600 ευρώ και η 6500 900 (και 1050 η α6400), η διαφορά είναι χάος (ασε που 1600 ευρώ δεν έδινα για την α6600, πήγαινα στα 2000 της α7m3, τα "χώνω" που τα "χώνω":flipout:)

Λέω ίσως ... ρίξε μια ματιά στο παρακάτω.

https://avclub.gr/forum/showthread....βάστε-το-1ο-Post!?p=1058434413#post1058434413

λίγο πιο πάνω τα διπλά σχεδόν χρήματα?:bigcry:
Αν μιλάγαμε για 100-200 ευρώ δεν θα το συζητούσαμε καν. Η α6600 εχει 1600 ευρώ και η 6500 900 (και 1050 η α6400), η διαφορά είναι χάος (ασε που 1600 ευρώ δεν έδινα για την α6600, πήγαινα στα 2000 της α7m3, τα "χώνω" που τα "χώνω":flipout:)

Εχω ρίξει ήδη...χιλιάρικο σε site που δεν μου γεμίζει το μάτι στα βάθη του χονγκ κονγκ, σορρυ, δεν δίνω. Προτιμώ Ελληνικό μαγαζί, με τις εγγυήσεις μου και πάνω από όλα, με μηχανή μέσα στο κουτί:grinning-smiley-043

H πρόταση του Βασίλη για την a6600 από το e-infin είναι το καλύτερο vfm σε αυτά που ζητάς. Για τόσο μεγάλες διαφορές και αν δεν μπορείς να κόψεις τιμολόγιο όπως συνηθίζεται τελευταία πιο πολύ σε συμφέρει να πας σε Grey Market ειδικά για Sony που δε φημίζεται για το service της στη Ελλάδα.