Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Χαχαχα.... τον εχω σκεφτει τον metabones, αλλα δυστυχως δεν βγαινει για leica m mount, για τους νοκτον που εχω.

Να ειχε και touch screen ....

Απο ff σε crop, πως κι ετσι; Τοσο καλυτερο βιντεο εχει η Α6000;

Κατσε πρωτα να τη δωσω...!

Πειραματιζομαι, οπως παντα.... θα περιμενω τη σονυ να βγαλει και μια ff με καλο af + kalo video.

H A7s αργει ακομα και δε θα εχει το af της Α6000, ισως στην επομενη εκδοση.

Περιμενουμε εντυπωσεις Γιαννη οταν την παρεις...

Αν περιμένετε εντυπώσεις μπορεί να έρθουν αυτή τη φορά από εμένα!
Πάγωσα την d5300 και λέω να πάρω τον ίδιο αισθητήρα στο σώμα της a6000.
Είμαι στα τηλέφωνα με τα μαγαζιά και περιμένω να τους παραδώσουν την μηχανή! Τη θέλω τώρα για να καταγράψω τον 3ο παγκόσμιο που μας ετοιμάζουν.

Η σκέψη είναι να έχω τον kit φακό για το σούπερ AF, καθώς σε σπορ και σκηνές δράσης το στιγμιότυπο κερδίζει τις όποιες ατέλειες οπτικά.
Και μετά να παίξω με αντάπτορες και manual κλασσικούς φακούς για φωτογραφίες με "άποψη" (flare, bokeh, 3D όψη, κτλ).

Το μέγεθος (θα είμαι πιο άνετος σε street), η δυνατότητα να παίξω με παλιούς φακούς και ότι άλλους φακους θέλω με αντάπτορες, και το γεγονός ότι κληρονομεί τις επιδόσεις στα σκοτεινά της αδικημένης από τα reviews εκπληκτικής d5300, με έψησαν.
Το μόνο μείον είναι ότι θα ήθελα λίγο περισσότερο bitrate στα 50/60 fps του 1080p ώστε να κυλάει πιο άνετα το twixtor (slow motion) σε βρώμικο backround, αλλά το αποφάσισα να συμβιβαστώ (δεν έχω άλλη επιλογή).

Η τέλεια μηχανή για εμένα θα ήταν αισθητήρα d5300 (crop), εργονομία διαφορετική από Nikon :furious3:, βίντεο GH3/GH4 (τι λέει ο άπληστος!!!), σε αυτή την τιμή!!! Ζητάω πολλά; δεν νομίζω...σε 3 χρόνια εκεί θα είμαστε (λεφτά δε θα έχουμε αλλά αυτό είναι άλλο θέμα).:BDGBGDB55:

κι εγώ για την Α6000 με βλεπω να πηγαινω. Εχει ολα οσα θα ηθελα απο μια μικρη κι ελαφρια μηχανη χωρις να υστερεί σε επιδόσεις κι ευκολίες. Να μη την λέγανε και Sony...

Μήπως να πάμε για power-buy:smash:
και εγώ από βδομάδα θα την πάρω....

το θεμα ειναι οι φακοι και οχι το σωμα...

Δε θελω να "επενδυσω" σε apcs φακους τωρα που η σονυ εχει ηδη βγαλει FF σωματα και ξερω οτι εκει θελω να ειμαι .

Τι να τη κανεις την Α6000 με το κιτ φακο ? Θα ηθελα τον zeiss 16-70 ή τον sony G 18-105 φ/4....αλλα μετα πρεπει παλι να τους πουλησεις κι αυτους... μπερδεμα.
Το ιδιο και με τους primes , ιδανικα θα ηθελα τον 24mm kai ton 50mm 1.8 OSS ,αλλα μετα δε θα κανουν παλι στις FF :furious3:

Μηπως να μη τη δωσω τελικα! ? :p

προφανώς να μην τη δώσεις!!!
Δεν κερδίζεις κάτι εσύ με την a6000. Εγώ μπορεί, εσύ όχι με τον εξοπλισμό που έχεις. Το γρήγορο AF μόνο που από τις φωτογραφίες που έχεις ανεβάσει στο flickr δεν φαίνεται να σε αφορά. Ούτε σκύλο να τρέχει φωτογραφίζεις, ούτε παρκούρ.

Τον kit φακό απλά για να έχω έναν φτηνό zoom που μπορεί να εκμεταλλευτει το γρήγορο AF.
Για τις χρήσεις που θα μου φανεί χρήσιμο το AF (π.χ. χομπυστικη sport photography και χωρίς τύπωμα φωτογραφίας) δεν με νοιάζει τόσο η ποιότητα του φακού. Αρκεί να πιάσω το σωστό στιγμιότυπο. Και με 11 fps με AF-C αυτό θα είναι πιο εύκολο.

Τους manual φακούς για τις φωτογραφικές μου ανησυχίες και για βίντεο. Ακόμα και full frame φακούς του 1980. μια χαρά θα είναι. Και χωρίς coating ακόμα για λίγο flare...ακόμα καλύτερα. Αν έπαιρνα κάποιον σύγχρονο φακό αυτός θα ήταν ή ο 35 f/1.8 ή ο 50 f/1.8 για πορτραίτο. Δε θα έδινα τόσο πολλά λεφτά που θέλουν οι zeiss e-mount.
Μόλις την πάρω στα χέρια μου θα επανέλθω με ερωτήσεις για αντάπτορες. Έχω συγκεκριμένους φακούς manual στο μυαλό μου. Τον έναν τον έχει παρουσιάσει ο Alex στο νήμα με τους Legacy φακούς για mirrorless.
Ελικοειδή για να μειώσω την απόσταση focus;
e-bay ή amazon; Τι χαρακτηριστικά να κοιτάξω; κτλ.

το κακο ειναι οτι τ ανηψια και τα βαφτηστηρια μου μεγαλωνουν και αρχιζουν να τρεχουν ! Ποιος (ποια μηχανη) τα πιανει ? :p

Μήπως να πάμε για power-buy:smash:
και εγώ από βδομάδα θα την πάρω....

απο ποιο μαγαζι αν επιτρεπεται την περιμενεις?

μετα βλεπω αυτα τα shots (σε απουτο σκοταδι ) απο τη νεα A7s και "μηπως να περιμενω" ? :p

σε ISO 102.000 kai 409.000 http://www.sonyalpharumors.com/amazing-sony-a7s-low-light-test-video/#disqus_thread

Bildschirmfoto2014-04-10um084140_zpsf94ccc95.png

30eb50f7-8ecb-4e2f-b8a8-46bfd22a9b83_zps0c4091e6.png

το κακο ειναι οτι τ ανηψια και τα βαφτηστηρια μου μεγαλωνουν και αρχιζουν να τρεχουν ! Ποιος (ποια μηχανη) τα πιανει ? :p
Μήπως έχουμε γίνει υπερκαταναλωτικοί και απλά τα παιδιά,ανίψια κτλ αποτελούν απλά το άλλοθι μας?!

και ναι και οχι... !
Ειναι γεγονος, οτι απο τη πρωτη μερα με τις nex, το μονο ισως που μου ελλειπε , ηταν η ταχυτητα εστιασης (ειδικα σε κινουμενα θεματα).
Ακομα και με την GH3 δεν το ειχα.... ισως η Α6000 ειναι (θελουμε να ειναι) η πρωτη που τουλαχιστον θα ειναι ικανοποιητικη σ αυτο τομεα.
Το βιντεο της ειναι το κερασακι (για μενα).

Αλλα δε προκειται να "σκοτωσω" την α7 , που εχει τη καλυτερη εικονα που ειχα μεχρι τωρα (στη φωτογραφια).
Αν φυγει σε καλη τιμη ΟΚ, αν οχι εχω αλλη λυση (βλ. Sony LAEA4 )!

Εγώ πάντως έχω μιλήσει με όλους όσοι έχουν μπει στον κατάλογο του skroutz (εκτός από το sony center στο Ηρακλειο Κρητης) και όλοι την περιμένουν από την Sony.
έχω αφήσει και όνομα/τηλέφωνο σε 2 από τα μαγαζιά.
Για να δούμε.
Θα ήθελα πολύ να την έχω το Πάσχα μαζί μου που θα έχω χρόνο, έστω με τον kit φακό, για να μάθω τις ρυθμίσεις της, τα προφιλ της, και τις ιδιατερότητες της.

για να τη δοκιμασουμε απο κοντα, καλα θα ειναι .... ισως μας λυθουν καποιες αποριες.
Αν μπορεσω θα παω για να τη δω απο κοντα.