alzazira69
AVClub Addicted Member
- 17 June 2012
- 2,261
@Γιαννη Σπύρου
Μπορώ να κάνω offtopic ερωτήσεις σχετικά με την επεξεργασία των βίντεο της α6000;
α)
όταν παίρνω τα AVCHD 50fps 28 mbps αρχεία, και τα κάνω transcoding σε DNxHD 25 fps 120 Mbps, τελικά χάνω σε ποιότητα αφού πετάω τα μισά frames στα σκουπίδια;
Αν θέλω να τραβήξω σε 50fps για να μην πιξελιάσει στην έντονη κίνηση, μπορώ να βγάλω το output σε 25 fps χωρίς να χάσω ποιότητα, σωστά;
Έχω αντιληφθεί - διόρθωσε με αν κάνω λάθος - ότι τραβω στα 50 μόνο για να αντιμετωπίσω το πιθανό πιξέλιασμα της κάμερας στα 25 κατά τη διάρκεια της κινηματογράφησης, αλλά αφού το πετύχω αυτο, μετά στο post-processing δεν με ενδιαφέρει να κρατήσω τόσα πολλά frames. σωστά;
β) υπάρχει τρόπος να κάνω transcoding αλλα να μην χάσω κανένα frame? και το αποτέλεσμα απλά να είναι 25fps σε 50% αργή κίνηση; (μερικές φορές θέλω slow motion και είναι κρίμα να πετώ στα σκουπίδια frames).
Βέβαια έχω κάνει 50fps-->50fps transcoding και μετά slow motion με interpolation (e.g. twixtor - θελει πολλά frames), και μετά render στα 25 fps. Αλλά αναρωτιόμουν αν μπορούσα να αλλάξω τη σειρά των βημάτων.
γ) αν ξέρω ότι το τελικό βίντεο θα το δώσω στα 25 fps, και κινηματογραφώ στα 50 fps, το κλείστρο "πρέπει" να έχει ταχύτητα 1/100 (λογικό με βάση τη κινηματογράφηση) ή 1/50 (λογικό με βάση το τελικό βίντεο) για να δώσω την αίσθηση της ομαλής κίνησης στο μάτι;
Υ.Γ. στην υπερβολικά έντονη κίνηση της κάμερας στα 25 έχω δει πιξέλιασμα, στα 50 όχι. Σε κίνηση του θέματος όμως, και στα 25 δεν είδα πρόβλημα. Δεν έχω κάνει τίποτα εξαντλητικά τεστ βέβαια...

στο θεμα θορυβου kai δυναμικης περιοχης , δε νομιζω να βρεις κατι καλυτερο σε APCS σενσορα .... αν εκθετεις και σωστα φυσικα (ETTR).
Ισχύει ότι το ISO δεν είναι κάτι ορισμένο σωστά σε κάποιο στάνταρ, με αποτέλεσμα η κάθε εταιρία να το ερμηνεύει διαφορετικά.
Το 3200 της μίας μπορεί να είναι το 4000 της άλλης, κτλ.
Επίσης μιλάμε για την ποιότητα θορύβου όπως αποτυπώνεται στα jpeg ή στα raw;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.