Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

απ αυτα που εχω δει μεχρι τωρα, οι 2 μηχανες ειναι ΠΟΛΥ κοντα.
Ιδιο color rendition, παρομοιος θορυβος (ιδια "ποιοτητα") , κατι λιγοτερο απο 1 στοπ διαφορα σε θορυβο.

Σε δυναμικη περιοχη , καλυτερη φυσικα η Α7 με ενα στοπ περιπου, μπορεις να σωσεις περισσοτερο τα highlight απο την α6000 , πιο ευκολα.

Καλυτερο κρατημα επισης η Α7 , περισσοτερα κουμπια για παραμετροποιηση , κουμπι για focus lock που δεν εχει η α6000, μεγαλυτερο EVF επισης και με λιγοτερο Lag.

Εχει στη σωστη θεση τη καρα SD (στο πλαι) , αντι για τη θεση της Α6000 απο κατω :slapface:

Πιο αργη εστιαση σε CAf η Α7, οχι ομως και σε AFS.

Το μονιτορ επισης ειναι πιο μεγαλο και 4/3 , σε σχεση με το 16/9 της Α6000.

Στο βιντεο , η Α7 εχει σχεδον την ιδια αποδοση σε Low light (λογω line skipping) , και χειροτερο moire-aliasing.
Η εικονα της Α6000 ειναι λιγο πιο "καθαρη" και μοιαζει περισσοτερο με της RΧ10.
Εχει περισσοτερες ρυθμισεις (η Α6000) για την εστιαση στο βιντεο, και μπορω να πω οτι ειναι με διαφορα η πιο καλη στο τομεα αυτο (δεν υπαρχει αλλη με τοσες ρυθμισεις και τοση ακριβεια στην εστιαση χωρις "ψαρεμα")
ακομα και οι πολυ καλες gh2-3-4 , "ψαρευουν" λογω CDAF στο βιντεο...

Εξισου καλες ειναι οι sony slt kai canon 70D στην εστιαση σε βιντεο, αλλα αυτες εχουν αλλα μειονεκτηματα στο βιντεο.

Αν τη δωσω τελικα την Α7 , θα ειναι κυριως για τη διαφορα στην εστιαση (CAF) και στο βιντεο .

Last edited:

μια ακομη "διαφορα" , οχι στα σωματα και στους αισθητηρες, ειναι οι φακοι.

Σε FF ειναι λιγοι και ακριβοι, στην α6000 βρισκεις πιο ευκολα και περισσοτερους (ειναι λογικο , το FE ειναι νεο συστημα).

Βρηκα σε αριστη κατασταση και μισοτιμης , μεταχ/νους , τους 10-18 f/4 OSS , 50mm OSS 1.8 και τον 18-105mm f/4 OSS που αποτελει για μενα μεγαλο ατου .
Δεν υπαρχουν αντιστοιχοι σε FF και αν εβγαιναν θα κοστιζαν διπλασια και βαλε.

Επισης οι prime σε FF δεν εχουν σταθεροποιση... το χρειαζομαι στο βιντεο κυριως.

αν και δε συνθηθιζω να βαζω συγκριτικα τριτων, στη προκειμενη περιπτωση (λογω ελλειψης fuji :p), ενα μινι συγκριτικο μεταξυ XE1 - nikon D7100
http://www.fredmiranda.com/forum/topic/1223542/0

Δεν θα δεις μεγαλες διαφορες... οι σενσορες ειναι αντιστοιχοι με τους σημερινους των sony - fuji .
Λιγο περισσοτερος θορυβος στη fuji και καμποσο color bleeding σε υψηλα ISO ...

Δεν μπορω ομως να πω κατι με σιγουρια αν δε τα δω μονος μου ή απο αξιοπιστο site - reviewer.

ISO 6400 -αριστερα fuji , δεξια nikon

http://horshack.smugmug.com/photos/i-KdQdPGs/0/O/i-KdQdPGs-O.jpg

Eτσι έπρεπε να συγκρίνονται οι raw λήψεις.

Ο Snapsy (Horshack στα Dpreview forum) είναι πολύ καλός σε αυτά, θάλεγα είναι πιό αξιόπιστος απο τα γνωστά review sites .. ;).

Bέβαια πάντα υπάρχει κάτι που λείπει ...

α) αργήσαμε να το βρούμε και δεν είναι πια διαθέσιμα τα RAW

β) έκανε την σύγκριση μόνο με LR/ACR που δεν είναι ο καλύτερος converter για Fuji X-trans. Οπως εξηγεί ο TheSuede στο συγκεκριμένο νήμα, ο optimal converter για fuji X-trans θα έδινε καλύτερο αποτέλεσμα σε θόρυβο και λιγότερα τεχνουργήματα με μια παραχώρηση σε ευκρίνεια ..

Παρεμπιπτόντως ο TheSuede είναι ο πιο έγκυρος poster που έχω συναντήσει στα φωτογραφικά forum όσον αφορά τα τεχνικά θέματα .. καθηγητής.

γι αυτο το εβαλα Ηλια...
απ οσα εχω διαβασει, καπου υπερτερει ο xtrans (δυναμικη περιοχη) , καπου οι cmos (αναλυση-λεπτομερεια) , για το θορυβο ειναι λιγο περιεργα τα πραγματα.
Δεν ειναι μεγαλες οι διαφορες... κυριως η επεξεργασια της fuji χρωματικα ειναι που τη κανει ξεχωριστη.
Κι εγω θα ηθελα ΠΟΛΥ να δοκιμασω καποια , gi ayto to logo kai mono... αλλα οι τιμες στην Ελλαδα ειναι απλησιαστες.

θα βαλω τους primes της a6000 που εχουν καθως και τον 10-18 f/4 OSS που λειτουργει πολυ καλα στα 14-16mm στις FF.

Ειναι ενας απο τους λογους που δε θελω (ακομα) να παω στην GH4... θα εξαρτηθει και απο τη τιμη της A7s.

Με την α7s, (ότ)αν την πάρεις, πώς θα το αντιμετωπίσεις αυτό;

ίσως μια οικονομική λύση για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα ή τη διάθεση να ακουμπήσουν 789 ευρώ για την Α6000, είναι η Α5000 (449 ευρώ).
Θα μου πείτε.. "φίλε η Α5000 είναι μια ΝΕΧ-3Ν με άλλο όνομα" και γι'αυτό και δεν έχει ασχοληθεί κανείς μαζί της

ΟΜΩΣ
αν κάποιος δεν καίγεται για EVF, CAF και το πιο γρήγορο AF του πλανήτη, η Α5000 του προσφέρει σε πολύ μικρότερες διαστάσεις
1) τον ίδιο επεξεργαστή Bionz X με την Α7 και την RX10
2) σένσορα 20mp που σύμφωνα με τις μετρήσεις του DxO είναι πολύ κοντά σε αυτόν της Α6000 (υστερεί λίγο σε low-light)
http://www.dxomark.com/Reviews/Sony...rformance/Sony-A5000-Cutting-edge-performance

γι αυτο το εβαλα Ηλια...
απ οσα εχω διαβασει, καπου υπερτερει ο xtrans (δυναμικη περιοχη) , καπου οι cmos (αναλυση-λεπτομερεια) , για το θορυβο ειναι λιγο περιεργα τα πραγματα.
Δεν ειναι μεγαλες οι διαφορες... κυριως η επεξεργασια της fuji χρωματικα ειναι που τη κανει ξεχωριστη.
Κι εγω θα ηθελα ΠΟΛΥ να δοκιμασω καποια , gi ayto to logo kai mono... αλλα οι τιμες στην Ελλαδα ειναι απλησιαστες.

:SFGSFGSF:

ενα ακομα τεστ της a6000 για το AFC... και μαλιστα με prime φακο και μεγαλο διαφραγμα (zeiss tοuit 32mm 1.8 καιzeiss sonar 55μμ 1.8)

http://www.dpreview.com/forums/thread/3666492#forum-post-53642270

TS560x560

Last edited:

Εδώ έχω αφαιρέσει κάποιες σκιές
εστιασμένη και ευκρίνεια .. είναι τρομερή λέμε .....
Οδηγούσα Αχαρνών σταμάτησα το αυτοκίνητο και τράβηξα τάχιστα

FE 24-70mm F4
F 11
ISO 160
1/160
24MM

DSC01469.jpg

Last edited:

με την ηλεκτρικη κουρτινα εχεις λιγοτερο ακουστικο θορυβο (οχι οπτικο) , λιγοτερους κραδασμους, και φυσικα καταπονεις λιγοτερο τη μηχανη.
Kαι λιγοτερο shutter lag
Δεν εχει σχεση με το θορυβο στην εικονα...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

αρα, θελει απενεργοποιηση?

απ αυτα που εχω δει μεχρι τωρα, οι 2 μηχανες ειναι ΠΟΛΥ κοντα.
Ιδιο color rendition, παρομοιος θορυβος (ιδια "ποιοτητα") , κατι λιγοτερο απο 1 στοπ διαφορα σε θορυβο.

Σε δυναμικη περιοχη , καλυτερη φυσικα η Α7 με ενα στοπ περιπου, μπορεις να σωσεις περισσοτερο τα highlight απο την α6000 , πιο ευκολα.

Καλυτερο κρατημα επισης η Α7 , περισσοτερα κουμπια για παραμετροποιηση , κουμπι για focus lock που δεν εχει η α6000, μεγαλυτερο EVF επισης και με λιγοτερο Lag.

Εχει στη σωστη θεση τη καρα SD (στο πλαι) , αντι για τη θεση της Α6000 απο κατω :slapface:

Πιο αργη εστιαση σε CAf η Α7, οχι ομως και σε AFS.

Το μονιτορ επισης ειναι πιο μεγαλο και 4/3 , σε σχεση με το 16/9 της Α6000.

Στο βιντεο , η Α7 εχει σχεδον την ιδια αποδοση σε Low light (λογω line skipping) , και χειροτερο moire-aliasing.
Η εικονα της Α6000 ειναι λιγο πιο "καθαρη" και μοιαζει περισσοτερο με της RΧ10.
Εχει περισσοτερες ρυθμισεις (η Α6000) για την εστιαση στο βιντεο, και μπορω να πω οτι ειναι με διαφορα η πιο καλη στο τομεα αυτο (δεν υπαρχει αλλη με τοσες ρυθμισεις και τοση ακριβεια στην εστιαση χωρις "ψαρεμα")
ακομα και οι πολυ καλες gh2-3-4 , "ψαρευουν" λογω CDAF στο βιντεο...

Εξισου καλες ειναι οι sony slt kai canon 70D στην εστιαση σε βιντεο, αλλα αυτες εχουν αλλα μειονεκτηματα στο βιντεο.

Αν τη δωσω τελικα την Α7 , θα ειναι κυριως για τη διαφορα στην εστιαση (CAF) και στο βιντεο .

ποσα ευχαριστω πρεπει να σου πω ρε συ Γιαννη?

να εισαι καλα!!!

(μεταξυ Oly EM10 Και Sony a6000 που βρισκομαι, αρχιζει να αποκτα προβαδισμα η τελευταια λογω CAF (και μαλλον θα μεινει με τον Sigma 19)...

τι λες?

τι εννοεις πιο γρηγορους?

2.8 εχει...

Όντως η Α6000 είναι πολύ δυνατή κάμερα και όσον αφορά στη φωτογραφία που με ενδιαφέρει κατά 95%, θεωρώ ότι είναι μάλλον ό,τι καλύτερο υπάρχει σε APS-C αυτή τη στιγμή. Πάραυτα, και έχοντας δώσει πλέον την Α6000, με βλέπω να κάνω το βήμα σε Α7 γιατί πέραν από κάποιες λειτουργικές ατέλειες της Α6000, θέλω τα πλεονεκτήματα σε θόρυβο, dynamic range, οθόνη, τεχνητό ορίζοντα, πλήκτρο AF, crop mode κλπ. Άλλωστε το κόστος των φακών είναι περίπου το ίδιο...

αν ειναι να παω στον 24αρη της Sony, εκτος απο το οτι θα με χωρισει η γυναικα μου, θα αυξησω τον ογκο της μηχανης σε τετοιο βαθμο που στην ουσια θα χασω το πλεονεκτημα του μικρου σωματος και της λογικης των mirrorless...

http://camerasize.com/compact/#535.85,34.117,ha,t

απο την αλλη, το caf εχει ενδιαφερον για μενα που εχω μικρο 2μιση χρονων και δεν τον προλαβαινω...

μπερδεμα...