Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Μία ερώτηση, δοκίμασα για πλάκα αλλά τελικά με ενθουσίασε τη ρύθμιση για πάρτυ όπου ανιχνεύει χαμόγελο και τραβάει φωτογραφία αυτόματα.
Λέγεται "smile shutter".
Ρυθμίζεις το μέγεθος του χαμόγελου (μικρό, μέτριο, έντονο) και ανιχνεύει πρόσωπο και τραβάει μόλις δει το χαμόγελο.

Η ερώτηση είναι εάν και σε εσάς, μόλις φύγετε σε άλλο μενού ή στην προβολή των φωτογραφιών, όταν επιστρέψετε στην κατάσταση φωτογράφησης, η ρύθμιση έχει φύγει και έχει πάει αυτόματα στο "face detection on - registered faces".
Δεν καταλαβαίνω...ρυθμίζεται κάπου το default και επιστρέφει εκεί συνέχεια? σπαστικό είναι αυτό.

Αν συμβαίνει αυτό είναι σπαστικό , δεν το έχω δοκιμάσω θα κάνω μια δοκιμή και θα ενημερώσω αλλά για το λες λογικά χάνει την ρύθμιση.

Σε μια πρόσφατη έρυνα που έχω κάνει το συμπέρασμα ειναι πως οτι πληρώσεις παίρνεις τελικά:

https://www.youtube.com/watch?v=KZHdELO0Nyw

Παντως αυτο το video πιο πολυ για μαγειρεμενο μου κανει, δεν δινει καθολου στοιχεια για φακους που χρησιμοποιηθηκαν και ρυθμισεις προφιλ, σε πραγματικη χρηση εγω εχω παρατηρησει το ακριβως αντιθετο μεταξυ Νικον και Σονυ α6000. Η α6000 στο βιντεο μου δινει μεγαλυτερη οξυτητα σε ιδιες ρυθμισεις.... Οτι κι αν εχω τραβηξει ως τωρα η διαφορα οξυτητας και λεπτομερειας γερνει υπερ της σονυ (μιλωντας για το βιντεο παντα)... Παντως τετοιο ξεπλυμενο και θολο αποτελεσμα δε μου χει δωσει ποτε ουτε με τον κιτ φακο, οποτε κατι μου λεει οτι ο χρηστης που εφτιαξε το βιντεο κατι εκανε λαθος η επιτηδες λαθος...

Καλησπέρες , σκεφτομαι για αγορά ενος φακού για τοπία κυρίως, είμαι μεταξύ του sigma 19 και του sony 10-18mm, διάβασα πολλά θετικά σχόλια για τον sigma όπως επίσης και για τον sony , αλλά λόγω του ότι η περίοδος αυτή είναι γενικά δύσκολη κλεινω ποιο πολύ προς sigma (λόγω τιμής).

Να επισημάνω οτι έχω τον sigma 30 και ότι με την φωτογραφία ασχολούμαι ερασιτεχνικά.

Με ενδιαφέρει η αποψη σας (+/-) για τους 2 παραπάνω φακούς.

€‹Εφοσον μιλας για τοπια, η διαφορα του 10μμ με τα 19μμ ειναι αρκετα μεγαλη. Ειναι πολυ διαφορετικη η οπτικη που σου δινουν.
Οποτε καλυτερα αποφασισε ποια mm σε βολευουν περισσοτερο.

Υ.Γ. εγω για τοπια εχω τον χειροκινητο Samyang 12mm.

Υ.Γ.2 πουλαει ο Γ.Σπυρου εναν μεταχειρισμενο 10-18

Υ.Γ.3 το 19αρης ισως σε βολεψει και σε γενικοτερες φωτογραφησεις.

Υ.Γ.4 εισαι σιγουρος οτι ο κιτ φακος δε σε βολευει (π.χ. στα 20μμ); Σε διαφραγματα f/5.6-f/8 εχει αξιοπρεπεστατη συμπεριφορά.

Εχω δει την σγγελια αλλα ακομα και μεταχειρισμενος εχει τα διπλα και παραπανω απο τον sigma καινουργιο, δεν εχω δοκιμασει τον κιτ θα το κανω για να δω πως τα παει και βλεπουμε.

Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Αρχισα να ψιλοκαταλαβαινω τη συμπεριφορα των ευρυγωνιων σταθερων φακων της leica πανω στην 6000. Μαλλον πρεπει η ταχυτητα να ειναι υπερπολλαπλασια της εστιακης αποστασης του φακου. Ισως η μηχανη ειναι ευαισθητη σε κραδασμους. Αυτη τραβηχτηκε με τον elarmit 18mm f3.4 σε ταχυτητα 1/125DSC01184-Edit.jpg by Sokratis_athens, on Flickr

Soktratis .. η ρύθμιση που επίσης έκανε διαφορά σε σχέση με τα προβλήματα συμβατότητας που σου έγραψα είναι το πιο κλειστο διάφραγμα .. σε f/3.4 δεν υπάρχουν τα προβλήματα με το optical stack .. βασικά και απο f/2.0-2.8 και πάνω εξαφανίζονται.

Ηλία έχεις δίκιο. Απο το άγχος μου να "προσομοιώσω" συνθήκες χαμηλου φωτισμου με ανοιχτο διαφραγμα δεν πετυχα το αποτελεσμα που περιμενα. Μένει να δω πως συμπεριφερεται η μηχανη με μεσαια διαφραγματα αυξάνοντας τα ISO οταν το φως δεν ειναι αρκετό. Ελπίζω το επόμενο Σαββατοκύριακο να μου δοθεί η ευκαιρία.
Επιμένω να μη δοκιμάζω τη λύση του τριποδου μιά και ξερω πως θα το κουβαλήσω ελάχιστες φορες μαζί μου.

Σώκρατες, για την ταχύτητα να θυμάσαι οτι
- το 1/εστιακό μηκος ισχύει για FF αισθητήρα και για αποσταση επισκόπησης ισο με το πλάτος (ή διαγώνιο .. δεν θυμάμαι) του κάδρου. Αρα σε APS-C λόγω κροπ 1,5Χ πολλαπλασιάζεις 1,5Χ εστιακό μηκος και αν την βλέπεις σε μέγεθος 100% πιξελ σε οθόνη 100ppi επιπλέον 3Χ (2X σε πυκνές οθόνες retina) δηλ. με τον 18αρη 18Χ1,5Χ3= 80 = 1/80

To τεστ με τρίποδο που πρότεινε ο Γιάννης θα σε βοηθήσει να καταλάβεις αν είναι απο κούνημα ή κραδασμό, οπότε αν δεν είναι πρόβλημα το κουνημα θα φταίει το ασύμβατο optical stack το οποίο επηρεάζει ομως κυρίως τα ανοιχτότερα απο f/2.0 διαφράγματα. (ξαναρίξε μια ματιά στο LensRentals ..)

Δεν χρειάζεται να τραβιέσαι στις εξοχές για τα τεστ εντος δωματίου μια χαρα γίνεται.

Τωρα είδα οτι περιμένεις αντάπτορα metabones .. υποψη εγω δεν είπα για αντάπτορα απλό αλλά με οπτικό στοιχείο που να διορθώνει αυτή την συμπεριφορά (σαν τον speedbooster) αλλά δεν νομίζω να υπάρχει για φακούς Μ ούτε είναι εύκολο να βγεί τέτοιος γιατί είναι πολύ κοντή μοντούρα

Εχω καταληξει στην a6000 αλλα διαβαζω οτι υπαρχουν πολλες πιθανοτητες να παρουσιαστει ο διαδοχος της τον Ιανουαριο. Εχει βαση αυτο, αξιζει να περιμενω η να προχωρησω σε αγορα?

εχει το αμαζον προσφορα την a5100...για τσεκαρε την!
http://www.amazon.co.uk/gp/product/...act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A3P5ROKL5A1OLE

διαφορετικά περίμενε αν μπορεις λιγο ακομα μηπως βγει καινουργιο μοντελο (αν και η α6000 δεν εχει κλεισει χρονο) και φτηνηνει η α6000 ωστε να την παρεις σε καλυτερη τιμη.

Σε aps-c υπάρχει πιθανότητα στο άμεσο μέλλον να βγεί κάτι με αισθητά καλύτερη απόδοση στα σκοτεινά, ή μόνοδρομος FF?
H Α6000 σε σχέση με την σειρά nex5 πέραν του ότι στρίμωξε περισσότερα πίξελ, δέν βελτίωσε το high iso.

δε θα έχεις παράπονο από το high iso της Α6000, είναι από τα καλύτερα που μπορείς να βρεις στο σύστημα APSC ... και ειδικά αν αναλογιστείς την ανάλυση των 24Mp.

Αναφέρομαι γενικότερα για διαφορά που φαίνεται με το μάτι όχι pixel peeping.
Tο θέμα είναι οτι οι περισσότερες "καλές" στα ψηλά iso APS-C έχουν πάνω κάτω τον ίδιο θόρυβο στα ψηλά ~ 3200 iso (5300,7100, A6000) σε σημείο που θελει αρκετο noise reduction και χάνει.

Εχω καταληξει στην a6000 αλλα διαβαζω οτι υπαρχουν πολλες πιθανοτητες να παρουσιαστει ο διαδοχος της τον Ιανουαριο. Εχει βαση αυτο, αξιζει να περιμενω η να προχωρησω σε αγορα?

Μόλις βγει προσφορά α6000+16-50 στο πεντακοσάρικο, την τσακώνεις.
Αυτό θα συμβεί είτε τώρα κοντά στο Black Friday είτε τον Γενάρη με την ανακοίνωση της α7000.

Αλλιώς καλό Φλεβάρη που θα είναι διαθέσιμη η α7000, παίρνεις εκείνη φτου κι απ' την αρχή στα 700 .

Black Friday βγαινουν προφορες και σε amazon/ebay η μονο σε φυσικα καταστηματα οποτε πρεπει να δω στις σελιδες τους? Περα απο αυτο ομως αγορα απο Αμερικη την φοβαμαι λογω τελωνειων και εγγυησης. Εκτος και αν κανω λαθος.