Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Ναι μια χαρα ειναι, παρολο που δεν μου περισσευουν δεν μπορεσα να αντισταθω (ηταν και ασημι που ηθελα). Eυχαριστω και τον _tzo_ που μου ειπε για τις προσφορες :a0210:

Last edited:

Κι εγω προ ολιγου πηρα μια ασημι Α6000 με τον 16-50 στα 558 euros απο αμαζον.de..

Γιαννη Σπυρου απο το Καλοκαιρι που μου ειχες δειξει την μηχανη με τον 18-105 μου εγινε "μυχιος ποθος" αλλα μαλλον πρεπει να ασχοληθω πολυ για να καταφερω να φτασω στο επιπεδο των RAW που μου εδειξες...

Με την Nikon D3300 πως συγκρίνεται? Λέω να πάρω μια εκ των 2 και θα τραβάω και πολλά βίντεο

Αν σ ενδιαφερει το βιντεο, πας στην Α6000 ....και φυσικα 1-2 καλους φακους. Με τους κιτ δε κανεις πολλα πραγματα.

Κι εγω προ ολιγου πηρα μια ασημι Α6000 με τον 16-50 στα 558 euros απο αμαζον.de..

Γιαννη Σπυρου απο το Καλοκαιρι που μου ειχες δειξει την μηχανη με τον 18-105 μου εγινε "μυχιος ποθος" αλλα μαλλον πρεπει να ασχοληθω πολυ για να καταφερω να φτασω στο επιπεδο των RAW που μου εδειξες...
Στείλε κάνα link

Αν σ ενδιαφερει το βιντεο, πας στην Α6000 ....και φυσικα 1-2 καλους φακους. Με τους κιτ δε κανεις πολλα πραγματα.
Ο kit δλδ είναι χάλια? Κανα 1000αρικο δηλαδή θα μου φύγει

Για γενικη χρηση καλος ειναι...

Αν θες να αναδειξεις τη μηχανη, θα χρειαστεις 1-2 primes πχ τον sony fe. 50mm 1.8 και για ζοομ θα επελεγα τον 18-105 f/4
Πολυ καλος και ο 35mm 1.8 και αρκετοι ακομα, αναλογα τις αναγκες σου.
Αν θες να μεινεις κατω απο χιλιαρικο, παρε τη μηχανη με τον κιτ και τον 50mm .

Γιαννη -παρολο που ειναι πολυ νωρις ακομα, δεν εχω καν την μηχανη στα χερια μου- τι θα προτεινες για αντικαταστατη του kit φακου? Εναν prime και εναν zoom η τον zeiss 16-70 και τελος? Προς τα εκει κλινω γιατι δεν θελω να κουβαλαω φακους αλλα δεν εχω διαβασει και τρομερα σχολια. Ειναι αρκετα καλος αλλα εχει και 1000 ευρω...Τα αξιζει?

Το θεμα με ολους τους ζοομ ειναι η φωτεινοτητα τους.
Θα ειναι πολυ καλος στα ημερησια , αλλα το βραδυ και σε εςωτερικους χωρους, παντα χρειαζεσαι κατι πιο φωτεινο.
Επισης, μιας και αυτες τις μηχανες τις θες και για το μικρο βαθος πεδιου, παλι χρειαζεσαι μεγαλο διαφραγμα

Αρα , για μενα , ενας all around zoon , σαν και τον zeiss 16-70 ειναι αρκετος για πολλες κατστασεις, αλλα οχι ολες.
Αν μπορεις να τον παρεις , θα ειναι μια πολυ καλη επιλογη, και θα σε καλυψει σε μεγαλο βαθμο.
Ομως θα χρειαστεις κι εναν πιο φωτεινο για τις δυσκολες φωτιστικα συνθηκες.... Ο 50αρης ειναι εξαιρετικος και μπορεις να τον βρεις και μεταχ/νο .

Με αυτους τους 2 εισαι καλλυμενος για το 90% των περιπτωσεων.

Εγω επελεξα τον 18-105 κυριως για το βιντεο και το ζοομ του.

εγώ είχα πάρει τον 16-70 και δε με ικανοποίησε καθόλου [για τα λεφτά του πάντα]. επιπλέον για βίντεο μου ήταν άχρηστος, γιατί ήταν τόσο σκληρό το ζουμ που με τη δύναμη που έβαζα κουνιόταν όλη η μηχανή. Ο 18-105/4 πρέπει να είναι καλός φακός, αλλά μεγάλος και βαρύς και δεν προσφέρει μεγάλη διαφορά σε φωτεινότητα από τον κιτ φακό, ενώ ο κιτ είναι και πιο ευρυγώνιος [16mm vs. 18mm]
Για περιορισμένο budget θα κρατούσα τον κιτ φακό και θα αγόραζα έναν φωτεινό prime πχ. sigma 19/2.8 [δεν έχει σταθεροποίηση όμως], ή θα έπαιζα με αντάπτορα και manual φακό. Ο 50/1.8oss είναι πολύ καλός φακός, αλλά για βίντεο είναι λίγο περιοριστικός κατά τη γνώμη μου, ειδικά αν το αντικείμενο κινείται ή αν είσαι μέσα σε περιορισμένο χώρο.
Αν έχεις την Α5100 μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το ψηφιακό ζουμ [(Clear Image Zoom) [2x] με μικρή απώλεια ποιότητας] με το λεβιέ του ζουμ που εφάπτεται στο κουμπί του κλείστρου, το οποίο βολεύει πολύ με τους prime φακούς.
H διαφορά ποιότητας που έχεις στα σκοτεινά μεταξύ ενός φωτεινού prime και του κιτ φακού είναι τεράστια

Last edited:

Το θεμα με ολους τους ζοομ ειναι η φωτεινοτητα τους.
Θα ειναι πολυ καλος στα ημερησια , αλλα το βραδυ και σε εςωτερικους χωρους, παντα χρειαζεσαι κατι πιο φωτεινο.
Επισης, μιας και αυτες τις μηχανες τις θες και για το μικρο βαθος πεδιου, παλι χρειαζεσαι μεγαλο διαφραγμα

Αρα , για μενα , ενας all around zoon , σαν και τον zeiss 16-70 ειναι αρκετος για πολλες κατστασεις, αλλα οχι ολες.
Αν μπορεις να τον παρεις , θα ειναι μια πολυ καλη επιλογη, και θα σε καλυψει σε μεγαλο βαθμο.
Ομως θα χρειαστεις κι εναν πιο φωτεινο για τις δυσκολες φωτιστικα συνθηκες.... Ο 50αρης ειναι εξαιρετικος και μπορεις να τον βρεις και μεταχ/νο .

Με αυτους τους 2 εισαι καλλυμενος για το 90% των περιπτωσεων.

Εγω επελεξα τον 18-105 κυριως για το βιντεο και το ζοομ του.

θα πρότεινα να δει τους 3 sigma που είναι φθηνοί σε τιμή κι έχουν εξαιρετική απόδοση. Εκτός κι αν θέλει να ζουμάρει στο βίντεο, το οποίο έτσι κι αλλιώς σκηνοθετικά απαγορεύεται διά ροπάλου.

το θέμα με τους sigma (που είναι πολυκαλοι φακοί) είναι η έλλειψη σταθεοποιησης... και ότι δε λειτουργεί το phase detection (μόν ο στο κεντρο).
Υπάρχει και ο Sony 35mm 1.8 OSS που μπορεί να σε καλύψει σε εσωτερικούς χώρους καλύτερα από τον 50mm 1.8

το θέμα με τους sigma (που είναι πολυκαλοι φακοί) είναι η έλλειψη σταθεοποιησης... και ότι δε λειτουργεί το phase detection (μόν ο στο κεντρο).
Υπάρχει και ο Sony 35mm 1.8 OSS που μπορεί να σε καλύψει σε εσωτερικούς χώρους καλύτερα από τον 50mm 1.8

στο βίντεο κάνει διαφορά αν λειτουργεί ή όχι το pdaf?

Αυτο εχω καταλαβει και 'γω για τον 16-70. Καλος αλλα τα χρηματα του δεν τα αξιζει... Με βλεπω για δευτερο 35αρη prime στο μελλον. Υπαρχουν τιποτα φημες για καινουργιους φακους η μπα?

Μπορείς όμως να επενδύσεις σε φουλ φακούς για το μέλλον και ένα έχω να πω στην A6000 μιλάνε.
Ακόμη και σε minolta με αντάπτορα θα δεις το φως σου.