Sony α6000

Re: Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Εγω ειμαι ανθρωπος που θελω να πληρωνω μετρητα γιατι δεν ξερω τι θα μου τυχει μεθαυριο και δεν θελω να με παρουν σβαρνα τιποτα δοσεις.
Μονο τον ηλιακο πηρα σε 12 γραμματια (ναι βρηκα μαγαζι με γραμματια χωρις πιστωτικη η δανειο απο τραπεζα) γιατι και την οικονομικη δυνατοτητα δεν ειχα οταν χαλασε να τον παρω με μετρητα και δεν μπορουσα να κανω τα μικρα μπανιο με κρυο νερο.

Τον πηρα 15 Μαϊου με το πρωτο γραμματιο να ειναι για 15 Ιουλιου αλλα του πληρωσα την ιδια μερα το πρωτο γραμματιο για να εχω το επομενο μετα απο δυο μηνες τον Ιουλιο. Εγω 15 Ιουνιου πηγα και του πηρα αλλα τρια γραμματια 17 Σεπτεμβρη αλλα τρια και 28 Σεπτεμβρη αλλα τρια και μου εχουν μεινει δυο τελευταια που ειναι για 15 Απριλη και 15 Μαη και ολα αυτα απο το αγχος μου μην κατσει στραβη και δεν εχω να τα δωσω.

Συμφωνώ απόλυτα...δεν θέλω να έχω εκκρεμότητες....αν δεν έχω τα λεφτά για κάτι απλά δεν το παίρνω και περιμένω να τα μαζέψω...δεν θέλω άγχος και να τρέχω κάθε μήνα να πληρώνω δόσεις, κάρτες κλπ.....επίσης έστω και λίγο πάντα κερδίζεις κάτι στα μετρητά....
Επίσης αν μπλέξεις με πιστωτικές, δόσεις κλπ...συνήθως σε παίρνει η μπάλα και άντε μετά να τρέχεις να πληρώνεις...πως νομίζεις βγάζουν λεφτά οι τράπεζες...από τους τόκους στις πιστωτικές κάρτες και τους τόκους των δανείων!!!

Συμφωνώ απόλυτα...δεν θέλω να έχω εκκρεμότητες....αν δεν έχω τα λεφτά για κάτι απλά δεν το παίρνω και περιμένω να τα μαζέψω...δεν θέλω άγχος και να τρέχω κάθε μήνα να πληρώνω δόσεις, κάρτες κλπ.....επίσης έστω και λίγο πάντα κερδίζεις κάτι στα μετρητά....
Επίσης αν μπλέξεις με πιστωτικές, δόσεις κλπ...συνήθως σε παίρνει η μπάλα και άντε μετά να τρέχεις να πληρώνεις...πως νομίζεις βγάζουν λεφτά οι τράπεζες...από τους τόκους στις πιστωτικές κάρτες και τους τόκους των δανείων!!!

Για αυτο μίλησα να πληρώνεις καθε μηνα αυτά που χρωστας και οχι την ελαχιστη καταβολη. Κατανοητό το επιχειρημα εχω παιρνω, δεν εχω δεν αγοραζω. Απλά έτσι πολύς κοσμος μεταξυ αυτων και εγώ αν περιμέναμε να εχουμε για να παρουμε απλα δεν θα αγοραζαμε ποτε τιποτα!!!

Εγω βάζω ένα στοχο να μην περνάει ποτε η πιστωτικη μου ενα συγκεκριμένο ποσό κάθε μηνα (το έχω ορίσει στο 10-11% των μηνιαίων εισοδημάτων μου) , και φορτώνω με ατοκες δόσεις αυτό το συνολικό ποσό που μπορώ να πληρωνω καθε φορά. Και καθε μηνά πληρώνω όλο το ποσό που μου ερχεται και οχι όσο με βολευεί. Με αυτο τον τρόπο εδώ και 10 χρονια που έχω την πιστωτικη είναι ζήτημα αν εχω πληρώσει 10 ευρώ τόκους!!! και αυτο γιατί την έχω πατησει με κάποιες ημερομηνιες και εχασα τις πληρωμες.

Φυσικά αν λειτουργουσαν όλοι οι κατοχοι πιστωτικων με αυτον τον τρόπο , απλα οι τραπεζες θα ειχαν σταματησει την χορήγηση τους!!!

Σε ενα ντοκυμαντερ που ειχα δει καποτε αυτοί που πληρώνουν πάντα το ποσο που χρωστάνε καθε μηνα , και εκμεταλεύονται το μέγιστο των 55 ημερών μέχρι να περαστεί η δόση, τους ονομάζουν ναυάγια!!!

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Σωστά τα λες...άλλα εσύ είσαι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα....δυστυχώς στην πράξη ελάχιστοι το κάνουν αυτό...και επειδή και εγώ προσωπικά είμαι επιρρεπής, αγχώνομαι και δεν είμαι και τέρας συνέπειας με αποτέλεσμα να έχανα συχνά/πυκνά πληρωμές...προτιμώ την απευθείας εξόφληση και να μην μπλέκω με κάρτες/δόσεις κλπ...
Τώρα με το να περιμένεις δεν έχασε ποτέ κανένας!!!!χαχα...κάνεις οικονομία και μαζεύεις για αυτό που θέλεις...βάλε ότι με το περίμενε μπορεί να πέσει και η τιμή του προϊόντος που θέλεις και όπως είπαμε κερδίζεις με μετρητά και έστω ένα 5%!!! Τώρα για το αν καίγεσαι για κάτι, οκ πάω πάσο τότε...άλλα ρεαλιστικά σπάνια είναι οι φορές που πραγματικά καιγόμαστε και έχουμε ανάγκη ένα προϊόν εδώ και τώρα....
Προσωπικά δεν θυμάμαι να έχω αγοράσει ποτέ κάτι με δόσεις, άλλα στο τέλος σχεδόν πάντα έπαιρνα αυτό που ήθελα και στις περισσότερες περιπτώσεις γλίτωνα και αρκετά χρήματα απλά περιμένοντας και μαζεύοντας το απαιτούμενο ποσό....έχω μεν 2 πιστωτικές άλλα τις έχω για ώρα ανάγκης και για περιπτώσεις που δεν γίνεται να πάρεις κάτι χωρίς πιστωτική....τέλοςπάντων βγήκαμε λίγο off topic...ο καθένας όπως βολεύεται!!

Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Ισα ισα αν βγει κατι και θελεις να το παρεις μεχρι να μαζεψεις τα λεφτα και η τιμη εχει πεσει στο αντικειμενο και τα στραβα του εχουν βγει στην φορα που μπορει να σε γλυτωσουν απο μια λανθασμενη αγορα.

Στην προκειμένη όμως περίπτωση της α6000, αγοράζεις σώμα παρωχημένης τεχνολογίας διετίας. :p

Άγνωστες λέξεις για την α6000 το 4K, το 120fps/1080p, το BSI, το IBIS κτλ. και τα 500 ευρώ σκέτο σώμα δεν είναι και κοψοχρονιά σε σύγκριση με την τιμή της πριν 20 μήνες.

Ισα ισα αν βγει κατι και θελεις να το παρεις μεχρι να μαζεψεις τα λεφτα και η τιμη εχει πεσει στο αντικειμενο και τα στραβα του εχουν βγει στην φορα που μπορει να σε γλυτωσουν απο μια λανθασμενη αγορα.

Πολύ σωστά...απλά όλους μας μας πιάνει μια καταναλωτική μανία και πολλές φορές τρέχουμε να αποκτήσουμε κάτι σε premium τιμή που στην πράξη λίγα θα μας προσφέρει παραπάνω από κάτι άλλο που αντικαταστεί...δες ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα τους κατόχους iphone 6.....ούτε ξέρω πόσοι θα τρέξουν ακόμα και στην Ελλάδα να το αλλάξουν με το iphone 6s που στην πράξη ελάχιστα θα τους προσφέρει παραπάνω.....δυστυχώς εκει βασίζονται οι εταιρίες και για αυτό βλέπουμε σε καινούρια προιόντα πολλές φορές εξωφρενικές τιμές....μας χτυπάνε εκει που πονάμε....τώρα αν θα ενδώσεις εξαρτάται από τον καθένα μας ξεχωριστά.....

LLLEFTERIS εγώ λέω να έχεις το νου σου στο γερμανικό amazon αυτές τις μέρες, αφού έχεις τα μετρητά θα βάλει πάλι καμία α6000 όπως την προηγούμενη εβδομάδα στα 539 και θα έχεις και τον φακό μαζί.

Στην προκειμένη όμως περίπτωση της α6000, αγοράζεις σώμα παρωχημένης τεχνολογίας διετίας. :p

Άγνωστες λέξεις για την α6000 το 4K, το 120fps/1080p, το BSI, το IBIS κτλ. και τα 500 ευρώ σκέτο σώμα δεν είναι και κοψοχρονιά σε σύγκριση με την τιμή της πριν 20 μήνες.

Σωστά, άλλα το θέμα είναι όλα αυτά που αναφέρεις τον νοιάζουν τον εκάστοτε δυνητικό αγοραστή?? είναι όλα θέμα ανάγκης. π.χ. στην Sony A6000 χρησιμοποιώ κυρίως 3 φακούς και δεν με βλέπω να παίρνω άλλους (sony 16-50, sony 35mm, sony 50mm) και οι 3 έχουν σταθεροποιητή, οπότε μια Α6100 με ibis σε τι θα με ωφελήσει??? πιθανότατα σε τίποτα ή πολύ λίγο, ενώ αντίθετα θα ανεβάσει και το κόστος και τον όγκο της μηχανής....
Στην προκειμένη περίπτωση με 500 ευρώ αγοράζεις μια μηχανή με πολύ καλή ποιότητα φωτογραφίας, πολύ καλό βίντεο 1080p, συμπαθητικό σκόπευτρο, ενσωματωμένο flash, καλή εργονομία, μικρό βάρος και όγκο, αρκετά καλό grip, δέχεται επιπλέον εφαρμογές μέσω play memories της sony, έχει πολύ καλή εστίαση σε saf και εξαιρετική σε caf/tracking που μόνο από πολύ ακριβότερες μηχανές μπορεί να χάσει και όλα αυτά με 500 ευρώ....υπάρχει κάτι άλλο στην αγορά στον όγκο της που να προσφέρει όλα τα παραπάνω χωρίς καμία εξαίρεση και όλα αυτά με κόστος 500 ευρώ???? μάλλον όχι...και όσο δεν υπάρχει θα συνεχίσει να πουλά μια χαρά η Α6000 όχι για 2 άλλα για ακόμα άλλα 2 χρόνια!!!!!

Καμία αντίρρηση, κάποιος δεν θέλει το ένα χαρακτηριστικό, άλλος δεν χρειάζεται το άλλο χαρακτηριστικό, αλλά εξακολουθεί να ισχύει ότι αγοράζεις τεχνολογία διετίας.

Να ήταν στη μισή τιμή σήμερα το σώμα από την αρχική, να το καταλάβω να αγοράσει κάποιος σώμα α6000 στο τέλος του '15.

Συμφωνω με karamela.

Ψυριζουμε την μαιμου, θα μου πεις σε τεχνολογικο φορουμ εισαι τι περιμένεις, και χαρακτηριζουμε παροχήμενα μοντέλα που στην ευρεια κατανάλωση και για τους περισσότερους ακουγονται εξωγήινα, πχ 11 κλικ το δευτερολεπτο?!. Καλο το 4Κ αλλα ακόμα η μονη χρήση του είναι για να παίρνεις φωτογραφικα στηγμιότυπα καθως ποσοι είναι αυτοι που μπορούν πραγματικα να αξιοποιήσουν σε θέαση σαλονιού τα βιντεο των 4Κ?

Καμία αντίρρηση, κάποιος δεν θέλει το ένα χαρακτηριστικό, άλλος δεν χρειάζεται το άλλο χαρακτηριστικό, αλλά εξακολουθεί να ισχύει ότι αγοράζεις τεχνολογία διετίας.

Να ήταν στη μισή τιμή σήμερα το σώμα από την αρχική, να το καταλάβω να αγοράσει κάποιος σώμα α6000 στο τέλος του '15.

Ναι άλλα αν κάποιος θέλει ένα μικρό και ελαφρύ σώμα με καλό grip και με καλή ποιότητα φωτογραφίας και καλό βίντεο 1080p, πολύ καλό caf, σκόπευτρο και ενσωματωμένο flash τι άλλο προτείνεις να πάρει με 500 ευρώ??? Μιλάω για μηχανή με ενναλλάξιμους φακούς φυσικά....
Στην τελική δεν ξέρω αν έχει σημασία που έχει τεχνολογία 2 ετών πάνω της από την στιγμή που κάνει την δουλειά που την θέλεις και καλύπτει τις ανάγκες σου...ο σκοπός μιας μηχανής είναι να καλύπτει τις ανάγκες σου...τώρα αν είναι 1 ή 2 ετών νομίζω δεν παίζει κανένα ρόλο αν σε καλύπτει....π.χ. δοκίμασα πρόσφατα και τις Fuji xt10 και Olympus em5ΙΙ...ακριβότερες μηχανές, πολύ ποιο φρέσκιες....συνολικά πολύ καλές, άλλα έλα που δεν κάλυπταν τις προσωπικές μου ανάγκες όπως τις καλύπτει η Α6000..!!!! Οπότε τι κάνω?? Αγοράζω π.χ. μια άλλη μηχανή ακριβότερη που δεν με καλύπτει όπως η Α6000 μόνο και μόνο επειδή είναι ποιο καινούρια???

Καλο το 4Κ αλλα...

Η απαξίωση χαρακτηριστικών που τα έχουν σχεδόν όλες οι μηχανές, όπως π.χ. το 4Κ, είναι εύκολη για να υπερασπιστούμε την αγορά που κάναμε.

Το θέμα είναι να έχει όλα τα καλούδια πάνω της η μηχανή που αγοράζουμε σήμερα. Εκτός και αν είναι σε τιμή κοψοχρονιά, οπότε λογικοί οι συμβιβασμοί.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Οπότε τι κάνω??

Κάνεις αυτό που σε αναγκάζει η Sony να κάνεις, δηλαδή να πάρεις την παλιά α6000 αφού δεν ενδιαφέρθηκε η εταιρία να ανανεώσει το μοντέλο.

Η Sony φταίει που δεν ανανέωσε το μοντέλο, όχι ο αγοραστής που το επιλέγει ελλείψει άλλου.

Το γεγονός παραμένει όμως ότι είναι παλιό μοντέλο, χωρίς τις τελευταίες αναβαθμίσεις που έχουν δεχτεί όλα τα υπόλοιπα μοντέλα της Sony.

Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Για το 4K οοοοοοοταν παρω τηλεοραση που να εχει 4K οοοοοοταν παρω media player 4Κ για να μπορω να δω το 4K τοτε θα εχω πουλησει την A6000

Μονο τον 35/1.8 βλεπω να τον παιρνω μαζι μου στον ταφο και για αυτον δεν ειμαι σιγουρος, αν μου κατσει καμια ευκαρια ο 24αρης θα φυγει και αυτος.

Δεν είναι απαξίωση, απλά ανάλογα με τις ανάγκες μας κάποιες δυνατότητες απλά δεν μας νοιάζουν....π.χ. αν δεν σε ενδιαφέρει το βίντεο και δεν τραβάς καθόλου γιατί να σκάσεις λεφτά για μια μηχανή που έχει 4Κ από την στιγμή που ούτε το 1080p δεν σε νοιάζει???
Δεν απαξιώνουμε τεχνολογίες, μοντέλα και δυνατότητες και μακάρι όλες οι μηχανές να είχαν π.χ. 4κ....άλλα αποφασίζεις, κρίνεις και αγοράζεις σύμφωνα με το τι θέλεις και όχι ποια είναι η νέα τάση της αγοράς ή η νέα τεχνολογία......
Στο δια ταύτα...υπάρχει κάποια άλλη μηχανή στην αγορά που προσφέρει όσα προείπα ότι προσφέρει η Α6000 χωρίς καμία παραχώρηση στα 500 ευρώ που να έχει επιπλέον και 4κ, και slow motion και ibis και υψηλής ανάλυσης σκόπευτρο???? Οχι φυσικά, αν υπάρξει κάποια τέτοια μηχανή, σαφώς και θα πέσει η τιμή της Α6000 κατακόρυφα....όσο λοιπόν δεν υπάρχει κάτι τέτοιο όπως προείπα μια χαρά θα συνεχίσει να πουλάει η Α6000...

Για το 4K οοοοοοοταν παρω τηλεοραση που να εχει 4K οοοοοοταν παρω media player 4Κ για να μπορω να δω το 4K τοτε θα εχω πουλησει την A6000

Μονο τον 35/1.8 βλεπω να τον παιρνω μαζι μου στον ταφο και για αυτον δεν ειμαι σιγουρος, αν μου κατσει καμια ευκαρια ο 24αρης θα φυγει και αυτος.

Να προσθέσω επίσης και οοοοοταν θα έχει ο περισσότερος κόσμος και Pc που θα μπορεί να επεξεργάζεται άνετα 4κ βίντεο....!!!!

ετσι ακριβως!! Αν φυσικα έχεις σκάσει τα χιλιάρικα για την 4Κ 50αρα , οκ σκάστα και για την καμερα , αλλά αν δεν το εχεις ή δεν θα το κανεις στο αμεσο μελλον , και αφου τα ρημαδια τα Specs κοστιζουν ,ποιος ο λογος ?

Η απαξίωση χαρακτηριστικών που τα έχουν σχεδόν όλες οι μηχανές, όπως π.χ. το 4Κ, είναι εύκολη για να υπερασπιστούμε την αγορά που κάναμε.

Το θέμα είναι να έχει όλα τα καλούδια πάνω της η μηχανή που αγοράζουμε σήμερα. Εκτός και αν είναι σε τιμή κοψοχρονιά, οπότε λογικοί οι συμβιβασμοί.

Κάνεις αυτό που σε αναγκάζει η Sony να κάνεις, δηλαδή να πάρεις την παλιά α6000 αφού δεν ενδιαφέρθηκε η εταιρία να ανανεώσει το μοντέλο.

Η Sony φταίει που δεν ανανέωσε το μοντέλο, όχι ο αγοραστής που το επιλέγει ελλείψει άλλου.

Το γεγονός παραμένει όμως ότι είναι παλιό μοντέλο, χωρίς τις τελευταίες αναβαθμίσεις που έχουν δεχτεί όλα τα υπόλοιπα μοντέλα της Sony.

Ναι η sony φταίει για αυτό και την κράζουμε, άλλα έλα που δεν υπάρχουν εναλλακτικές και πάλι στην Α6000 καταλήγουμε!!! Δες ακόμα και εδώ στο forum...είναι μια μηχανή 2 ετών, και έχει μάλλον το ποιο ενεργό thread και σχεδόν κάθε εβδομάδα προστέθετε ένας καινούριος αγοραστής/κάτοχος....ενώ δες σε άλλα threads με ποιο φρέσκιες μηχανές...με το ζόρι γράφετε 1-2 σχόλια ανά εβδομάδα και σπάνια εμφανίζεται κάποιος νέος κάτοχος....αυτό κάτι λέει για το τι προσφέρει η Α6000 με τα 500 ευρώ που ζητάει.... και το ξαναλέω κράζουμε όλοι την sony άλλα όταν δεν υπάρχει σοβαρός ανταγωνισμός που να προσφέρει ότι η Α6000 σε καλύτερη τιμή...εε η sony θα συνεχίσει να μας δουλεύει και να καθυστερεί την Α6100....

Εχεις 6000 ευρώ πας και παίρνεις την sony 7RII και 3-4 βαρβατους φακους και κανεις τα παντα ολα και είσαι στην αιχμή!!!... μεχρι του χρονου!!!!

Δεν τα εχεις αρχιζεις τους συμβιβασμους.... απλα τα πραγματα ! ουτε απαξιώνουμε ουτε τίποτα...

λανθασμένη λογική το ότι το 4k θέλει και αντίστοιχη τηλεόραση για να το απολαύσεις. Μπορεί πολύ εύκολα να γίνει downscale και σε 1080p που και εκεί τα 200/100 mbps bitrate δίνουν μεγάλη διαφορά ποιότητας.

To θέμα είναι η τιμή.

Κι εγώ αγόρασα διετίας μηχανή φέτος, την α7r, αλλά κάτω από τη μισή τιμή καινούρια.

Για την α6000 και αυτά που (δεν) προσφέρει, δεν θα έδινα σήμερα πάνω από 350 ευρώ καινούριο σώμα.

To θέμα είναι η τιμή.

Κι εγώ αγόρασα διετίας μηχανή φέτος, την α7r, αλλά κάτω από τη μισή τιμή καινούρια.

Για την α6000 και αυτά που (δεν) προσφέρει, δεν θα έδινα σήμερα πάνω από 350 ευρώ καινούριο σώμα.

Μα στο ξαναλέω...σε αυτά που προσφέρει η Α6000 υπάρχει κάτι άλλο στα 500 ευρώ??? Ναι δεν κάνει 350 όπως πολύ θα θέλαμε για τον απλούστατο λόγο ότι ακόμα δεν υπάρχει μηχανή που να προσφέρει συνολικά ότι η Α6000...οπότε ακόμα κρατάει την τιμή της....
Η τιμή της A7r κατέρρευσε γιατί έχουν βγει όχι μια άλλα 3 ποιο καινούριες Α7...όταν βγει καινούρια Α6000 που θα προσφέρει περισσότερα ε τότε θα πέσει η τιμή της Α6000...
Πάντως δεν μου απάντησες ακόμα τι θα έπαιρνες σε σώμα στα 500 ευρώ που να έχει πολύ καλή ποιότητα φωτογραφίας και βίντεο, μικρό βάρος/όγκο, σκόπευτρο, ενσωματομένο flash, καλό grip και εξαιρετικό caf??? Και αν θες πρόσθεσε και στην εξίσωση και 4κ και ibis....βρες μου μια τέτοια μηχανή στα 500 ευρώ και ευχαρίστως πετάω την Α6000 από το παράθυρο αμέσως!!!!

Εχεις 6000 ευρώ πας και παίρνεις την sony 7RII και 3-4 βαρβατους φακους και κανεις τα παντα ολα και είσαι στην αιχμή!!!... μεχρι του χρονου!!!!

Δεν τα εχεις αρχιζεις τους συμβιβασμους.... απλα τα πραγματα ! ουτε απαξιώνουμε ουτε τίποτα...

Μα φυσικά όλα είναι θέμα χρημάτων.....αν δεν υπήρχε το χρήμα στην εξίσωση δεν θα υπήρχε άνθρωπος που θα είχε την Α6000...όλοι την Α7rΙΙ θα είχαμε...οι περισσότεροι τουλάχιστον!!!!χαχα
Για αυτό λέω ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός αποφασίζει τι του χρειάζεται....π.χ. προσωπικά δεν θα θυσίαζα με τίποτα το σκόπευτρο μιας μηχανής και ας είχε που λέει ο λόγος και 8Κ 3D βίντεο στα 60p με 500mbps bitrate...!!!