Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

3 μέρες τραβάω με τη νέα a6000.
Είμαι εντυπωσιασμένος με το AF αλλά και με τον 50άρη.

3 γρήγορες ερωτήσεις μόνο. Υπάρχει κάποια συνταγή στα settings που θάπρεπε να ακολουθήσω μέχρι να την μάθω καλά και να βάλω αυτά που μου ταιριάζουν καλύτερα; (μιλάω για φωτογραφία)

Ακόμα, πρέπει να δω για udate? αν το firmware που έχει δεν έχει 2 ας πούμε upating κάνω απευθείας το τελευταίο ή βλέπω τι έχω και τα φορτώνω με τη σειρά;

Τέλος, για 2η μπαταρία κ φορτιστή, έχετε κάτι υπόψιν σας στο ebay?

3 μέρες τραβάω με τη νέα a6000.
Είμαι εντυπωσιασμένος με το AF αλλά και με τον 50άρη.

3 γρήγορες ερωτήσεις μόνο. Υπάρχει κάποια συνταγή στα settings που θάπρεπε να ακολουθήσω μέχρι να την μάθω καλά και να βάλω αυτά που μου ταιριάζουν καλύτερα; (μιλάω για φωτογραφία)

Ακόμα, πρέπει να δω για udate? αν το firmware που έχει δεν έχει 2 ας πούμε upating κάνω απευθείας το τελευταίο ή βλέπω τι έχω και τα φορτώνω με τη σειρά;

Τέλος, για 2η μπαταρία κ φορτιστή, έχετε κάτι υπόψιν σας στο ebay?

- φορτιστες εχουν πρωταθει στο παρελθον. Υπαρχουν πακετα με φορτιστη εξωτερικο που παιρνει 2 μπαταριες. Δεν εχω να προτεινω κατι εγω

- Βαλε απευθειας το τελευταιο firmware

- θα προτεινα φωτομετρηση σε κεντρικη περιοχη (όχι σημειο), wide area focus, και ισως focus tracking στο θεμα. Αλλά όχι δεν υπάρχει συνταγή. Αν πας καποιες σελιδες πισω θα δεις καποιες προτασεις για παιδικο παρτυ κτλ.

Ευχαριστώ πολύ. Είδα κάποιους φορτιστές και μπαταρίες DSTE. Αν κάνουν για Nex είναι εντάξεις και για την α6000;

Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Καλα δεν ειναι αναγκη να παρεις φορτιστη μπορεις να τις φορτιζεις μια μια πανω στην μηχανη.

Μπορει καποιος αν δεν βαριεται να μου γραψει τις βασικες ρυθμιισεις που πρεπει να βαλω στην φωτογραφικη γιατι εχω μπερδευτει;

Re: Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Μπορει καποιος αν δεν βαριεται να μου γραψει τις βασικες ρυθμιισεις που πρεπει να βαλω στην φωτογραφικη γιατι εχω μπερδευτει;
ριξε μια μάτια σε αυτόν το γρήγορο οδηγό ανα περίσταση με τι ρυθμισεις και φακό χρειάζεσαι . Στην πορεία αφου εξοικειωθείς τις προσαρμόζεις στις προτιμήσεις σου και τους φακούς που εχεις .
http://www.sony.net/Products/di/com...a/ILCE-6000_4DFOCUS_Camera_Settings_Guide.pdf

Παντως επειδη πολυ μελανη είχε χυθει στην αγορά της μηχανης +1 μήνα πριν και οτι τα 599 (σε άπειρες άτοκες δοσεις) δεν ηταν και καμια συμφερουσα αγορα, αποψη ορισμένων φίλων, καθως η τιμη της μηχανης θα κατέρρεε το επομενο χρονικο διαστημα , βλεπω οτι εδω και μερες η τιμη στην ελλαδα εχει τσιμπησει 50 ευρω οντας η χαμηλοτερη του σκρουτζ 648 και στο εξωτερικο από μαγαζια που την στελνουν η τιμη ειναι στα 590 (cash φυσικα) και χωρις να υπολογίζουμε τα μεταφορικά ( δλδ +600 ), και με την λογικη οσο πουλαει δεν αλλαζει το μοντελο βλεπω ο αντικαταστατης ,της απαρχιωμενης α6000, να ερχεται σε ...κανα χρόνο και βλεπουμε....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

ριξε μια μάτια σε αυτόν το γρήγορο οδηγό ανα περίσταση με τι ρυθμισεις και φακό χρειάζεσαι . Στην πορεία αφου εξοικειωθείς τις προσαρμόζεις στις προτιμήσεις σου και τους φακούς που εχεις .
http://www.sony.net/Products/di/com...a/ILCE-6000_4DFOCUS_Camera_Settings_Guide.pdf

Μπερδευτηκα ποιο πολυ με αυτο.

Δεν θελω να μου πειτε τι ταχυτητα κλειστρου και διαφργμα θα βαλω στην Χ φωτογραφια αλλα τις βασικες ρυθμισεις της μηχανης οπως....

Φωτιστης AF το εχω στο Αυτοματη
Ταχυτητα οδηγου AF το εχω στο Γρηγορη
Διαρκεια παρακολουθησης AF το εχω στο Υψηλο

Ανετρεξε μερικες σελιδες πισω, ειχα βαλει καποιες ρυθμισεις μενου, αυτοματισμους με φωτο κλπ

Μηπως να εβαζες το menu στα αγγλικα να βγαλουμε ακρη; Ετσι κι αλλιως ατες που λες "βασικες" ρυθμισεις" θα τις αλλαζεις αναλογα με το πως θες να κανεις την ληψη. Στο video πχ αναλογα με την ρυθμιση που εχεις στα δυο τελευταια μπορει να εχεις κεντραρει το θεμα σου , να περασει κατι αλλο μπροστα και η φωτογραφικη να χασει το θεμα κι να ακολουθησει πχ το παιδι που περασε. Απο την αλλη μπορει να αδιαφορησει για το αντικειμενο και να μεινει στο θεμα.
Κοιτα αυτο λιγο
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Παντως επειδη πολυ μελανη είχε χυθει στην αγορά της μηχανης +1 μήνα πριν και οτι τα 599 (σε άπειρες άτοκες δοσεις) δεν ηταν και καμια συμφερουσα αγορα, αποψη ορισμένων φίλων, καθως η τιμη της μηχανης θα κατέρρεε το επομενο χρονικο διαστημα , βλεπω οτι εδω και μερες η τιμη στην ελλαδα εχει τσιμπησει 50 ευρω οντας η χαμηλοτερη του σκρουτζ 648 και στο εξωτερικο από μαγαζια που την στελνουν η τιμη ειναι στα 590 (cash φυσικα) και χωρις να υπολογίζουμε τα μεταφορικά ( δλδ +600 ), και με την λογικη οσο πουλαει δεν αλλαζει το μοντελο βλεπω ο αντικαταστατης ,της απαρχιωμενης α6000, να ερχεται σε ...κανα χρόνο και βλεπουμε....

Παιζει βεβαια να καταργηθει το apc s γιαυτο περιμενουμε αντικαταστατη και αντικαταστατη δεν βλεπουμε

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Παιζει βεβαια να καταργησει το apc s η sony γιαυτο περιμενουμε αντικαταστατη και αντικαταστατη δεν βλεπουμε
Το λεω σαν εκδοχη γιατι ουτε φακο καινουριο εχει βγαλει apcs η sony ουτε μηχανη
...

Re: Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Χαμηλές τιμές σε α6000/α5100 θα έχουμε στις προσφορές της Black Friday (τελευταία Παρασκευή Νοεμβρίου).

Ειχα βαφτισια το σκ.. Ο φωτογραφος ειχε καποιες canon, τωρα ακριβως ποιες canon δεν ειδα.. Καποια στιγμη τραβηξαμε κατι ριπες διπλα διπλα και η σονυ ηταν εμφανως πιο γρηγορη (τραβωντας raw παντα), σε φαση που γυρναει ο φωτογραφος και μου κανει "οπα ρε φιλε.!", ελιωσα στο γελιο χαχαχαχα! Σε κατι τετοια δεν παιζεται το εργαλειο οτι και να λεμε.. Αποδεικνύεται η απολυτη μπεμπομηχανη χαχα! :p

Ειχα βαφτισια το σκ.. Ο φωτογραφος ειχε καποιες canon, τωρα ακριβως ποιες canon δεν ειδα.. Καποια στιγμη τραβηξαμε κατι ριπες διπλα διπλα και η σονυ ηταν εμφανως πιο γρηγορη (τραβωντας raw παντα), σε φαση που γυρναει ο φωτογραφος και μου κανει "οπα ρε φιλε.!", ελιωσα στο γελιο χαχαχαχα! Σε κατι τετοια δεν παιζεται το εργαλειο οτι και να λεμε.. Αποδεικνύεται η απολυτη μπεμπομηχανη χαχα! :p

Ναι η ταχύτητα ριπής της είναι φοβερή!! Κάνει σαν ραπτομηχανή!!!χαχα

Μα αν την εχεις σε ριπη και προσπαθησεις να τραβηξεις μονο μια πατωντας το κουμπι αστραπιαια, δεν παιζει να φυγεις με λιγοτερες απο 3 φωτογραφιες! Παλι στα βαφτισια 700 εβγαλα.. Αν δεν ειχα την ριπη να βγαζει το λιγοτερο 3 ανα πατημα, ανετα θα ηταν το πολυ 200-300 φωτογραφιες συνολο..

εμένα με χαλάει πολύ ο ήχος του κλείστρου στην Α6000. Κατά τα άλλα μια χαρά μηχανούλα είναι.

Εγώ πήρα και Καρτουλα σήμερα από την προσφορα.