Sony α6000

Απάντηση: Re: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Ο φακός που έγραψες είναι για amount κ δεν είναι ff

ωχ ναι; Τοσο δυσκολο τους ειναι να βγαλουν και για την δικια μας;

Re: Απάντηση: Re: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

ωχ ναι; Τοσο δυσκολο τους ειναι να βγαλουν και για την δικια μας;

ελα ντε...εστω εναν 18-55 2,8-4 αντιστοιχο της fuji αλλα μαλλον θεωρουν οτι ο 1670 αρκει...

Απάντηση: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Την εχει φαει το ντουλαπι την δικια μου σιγουρα εχω τα μισα κλικ απο αλους σας :flipout:

Τζάμπα η χαρα και δεν λέει να πέσει η τιμή του 18105 γιατί βαρέθηκα τον 35/1.8

Μιά ερώτηση σχετικά με την λειτουργία χειροκίνητης εστίασης. Εβγαλα κάποιες αστροφωτογραφίες με την εστίαση χειροκίνητα στο άπειρο τέρμα,όταν είδα τις φωτογραφίες στο Pc είναι όλες ανεστίαστες. Ξαναστήνω την μηχανή και προσέχοντας πιά βλέπω ότι το peaking στην εστίαση δεν είναι τέρμα άπειρο αλλα λίγο πιό πρίν το τέρμα οι φωτό είναι όλες εστιασμένες αλλα λίγο δύσκολο να δεις το peaking ότι έχεις εστιάση στα αστέρια.Δοκιμάζοντας μέρα πιά στα απέναντι βουνά 2000 μέτρα απόσταση παρατήρησα το ίδιο πράγμα,Δεν θα έπρεπε να είναι εστιασμένες οι φωτό με τέρμα στο άπειρο η εστίαση;Το ίδιο γίνεται με τον κιτ φακό 16/50 και τον 24άρη. Το ίδιο θέμα είχα και έχω και με έναν εντελώς manual με αντάπτορα ζουμ vivitar series 1 28/90MM αλλα υπέθετα ότι λόγο αντάπτορα υπήρχε το πρόβλημα.Που οφείλεται η μη εστίαση στο τέρμα άπειρο με τους δικούς της φακούς;

Re: Απάντηση: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Μιά ερώτηση σχετικά με την λειτουργία χειροκίνητης εστίασης. Εβγαλα κάποιες αστροφωτογραφίες με την εστίαση χειροκίνητα στο άπειρο τέρμα,όταν είδα τις φωτογραφίες στο Pc είναι όλες ανεστίαστες. Ξαναστήνω την μηχανή και προσέχοντας πιά βλέπω ότι το peaking στην εστίαση δεν είναι τέρμα άπειρο αλλα λίγο πιό πρίν το τέρμα οι φωτό είναι όλες εστιασμένες αλλα λίγο δύσκολο να δεις το peaking ότι έχεις εστιάση στα αστέρια.Δοκιμάζοντας μέρα πιά στα απέναντι βουνά 2000 μέτρα απόσταση παρατήρησα το ίδιο πράγμα,Δεν θα έπρεπε να είναι εστιασμένες οι φωτό με τέρμα στο άπειρο η εστίαση;Το ίδιο γίνεται με τον κιτ φακό 16/50 και τον 24άρη. Το ίδιο θέμα είχα και έχω και με έναν εντελώς manual με αντάπτορα ζουμ vivitar series 1 28/90MM αλλα υπέθετα ότι λόγο αντάπτορα υπήρχε το πρόβλημα.Που οφείλεται η μη εστίαση στο τέρμα άπειρο με τους δικούς της φακούς;

Χρειάζεσαι μάλλον πολύ γερό τρίποδο και πολύ σταθερή επιφάνεια. Επίσης για τον 16-50 πρέπει να έχεις απενεργοποιήσει το Steady Shot πρώτα. H μηχανή σου ήταν καλά σταθεροποιημένη;

Re: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Καλημέρα και καλό μήνα.

Σε συνέχεια της συζήτησης που είχαμε για το ettr (Expose to the right) έκανα κάποια απλά πειράματα και επιβεβαιώνω με μεγάλη χαρά ότι πήρα πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Οι λήψεις που έκανα ήταν με +1 stop αλλά παρατήρησα ότι στο ιστόγραμμα της μηχανής φαίνονται κλιπαρισμένα τα highlights ενώ στο Adobe Camera Raw φαίνονται λιγότερα Highlights κλιπαρισμένα. Μου δίνεται η αίσθηση ότι το ιστόγραμμα της μηχανής είναι πιο 'επιφυλακτικό'. Θα πρέπει να βρω την ισσοροποία με τον καιρό την χρήση.

Το παράδοξο είναι ότι σε δύο δείγματα που έχω με τέρμα ανοιχτό διάφραγμα η κανονική έκθεση έγινε με πολύ υψηλή ταχύτητα πάνω από 1/1000 και η υπερφωτισμένη έκθεση κατά ένα στοπ με 1/640. Στην δεύτερη λοιπόν η οξύτητα της εικόνας είναι πολύ υψηλότερη από την κανονική έκθεση που έγινε με ταχύτητα πάνω από 1/1000. Να μου βγήκε κουνημένη η φωτογραφία με την πολύ γρήγορη έκθεση με και e-front curtain μου μοιάζει λίγο δύσκολο. Η υπερφωτισμένη βγήκε καρφί με 1/640.

Παραθέτω παραδείγματα παρακάτω από 100% Crop.
Ο θόρυβος λοιπόν της a6000 μειώνεται πολύ ακόμα και με +1 stop και χωρίς να έχω πουσάρει παραπάνω την έκθεση (παρόλο που οι συνθήκες φωτισμού της εικόνας μου το επέτρεπαν). Θέλω να πειραματιστώ και με την Nikon.

Κανονική έκθεση με f/3.5

Έκθεση με +1 stop και επαναφορά στο ACR με -1stop υποέκθεση σε post processing.

Οι διαφορές στον θόρυβο είναι εμφανής ακόμα και από αυτά τα πρόχειρα δείγματα. Ιδιαίτερα στο κέντρο και στο παντζούρι που έχει μπροστά την καμινάδα από το άλλο κτίριο.
Πολύ περισσότερη λοιπόν πληροφορία, όπως ειπώθηκε από εσάς αλλά και καλύτερα διαχειρίσημα Shadows.

Την θαμπάδα δεν μπορώ να εξηγήσω.

Απάντηση: Re: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Ο λογος που συμβαινει αυτό ειναι γιατϊ το ιστόγραμμα των περισσότερων (αν όχι όλων) των ακάθρεπτων μηχανών απεικονίζει το jpeg και όχι το raw, ειναι το ίδιο που βλεπεις και στο liveview της μηχανής, το raw θαχει περισσότερη ευελιξϊα και ανεκτικότητα.
Για τη θαμπαδα ουτε εγω μπορω να την εξηγήσω, SS σε αυτες τις ταχυτητες και με τετοιο φακό απίθανο το βλεπω, ίσως έχει ιδέα καποιος απο τους κατόχους της μηχανής.

Μπορεί να μου κουνήθηκε. Δεν έχω και το πιο σταθερό χέρι και κάθε φορά που νιώθω ότι δεν είναι πολύ σταθερό το χέρι μου, τραβάω 2-3 φωτό.

Οι δοκιμες καλο ειναι να γινονται σε τρίποδο και με χρονοκαθυστερηση...
Εγω δεν χρησιμοποιω τοσο το ιστογραμα οσο το zebra 100+

Sent from my LG-H870DS using Tapatalk

Οι δοκιμες καλο ειναι να γινονται σε τρίποδο και με χρονοκαθυστερηση...
Εγω δεν χρησιμοποιω τοσο το ιστογραμα οσο το zebra 100+

Κάπου έχω διαβάσει ότι το zebra υπερβάλει ακόμα και στο 100+. Ότι δηλαδή προειδοποιεί για cliped highlights ενώ σε post processing συνθήκες τα highlights είναι σε καλύτερη κατάσταση. Ισχύει;
Επίσης αν γνωρίζετε κάποια tips πιυ αφορούν το zebra ή το ιστόγραμμα, σαν αυτό που έγραψε ο kbouk θα με βοηθούσε πολύ.

Τα highlights που αναβοσβήνουν στο preview μιας φωτογραφίας είναι κι αυτά σεταρισμένα με βάση jpeg αρχεία;

Εγω το εχω στο 100+ και ειναι οριακα σωστο. Το βλεπεις Real-time και αν κανεις μερικες δοκιμες θα δεις.

Εγω το εχω στο 100+ και ειναι οριακα σωστο. Το βλεπεις Real-time και αν κανεις μερικες δοκιμες θα δεις.

Ευχαριστώ.

Θα το δοκιμάσω.

Δηλαδή πουσάρεις την έκθεση προς τα πάνω μέχρι να σου δείξει το zebra που κλιπάρει η εικόνα;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Χρειάζεσαι μάλλον πολύ γερό τρίποδο και πολύ σταθερή επιφάνεια. Επίσης για τον 16-50 πρέπει να έχεις απενεργοποιήσει το Steady Shot πρώτα. H μηχανή σου ήταν καλά σταθεροποιημένη;
Η μηχανή ήταν πολύ καλά σταθεροποιημένη ,(έχω καλό τρίποδο) η φωτογραφίες δεν ήταν κουνημένες, χωρίς εστίαση ήταν. Το θέμα είναι ότι χειροκίνητα δεν εστιάζει τέρμα στο άπειρο.Το Steady Shot με τον 16/5 το απενεργοποίησα αλλα δεν άλλαξε κάτι.

Μπορείς φυσικα να αφησεις να κλιπαρει λιγο, αν θεωρησεις οτι δεν ειναι σημαντικο το σημειο... Πχ... Σε ενα εντονο highlight

Μπορείς φυσικα να αφησεις να κλιπαρει λιγο, αν θεωρησεις οτι δεν ειναι σημαντικο το σημειο... Πχ... Σε ενα εντονο highlight

Οκ.

Κάποιες φορές αφήνω να κλιπάρει. Αν αφήσεις λίγο να κλιπάρει μπορεί να συμβεί σε ένα κανάλι (χρώμα) που μαζεύεται σχετικά πιο εύκολα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Η μηχανή ήταν πολύ καλά σταθεροποιημένη ,(έχω καλό τρίποδο) η φωτογραφίες δεν ήταν κουνημένες, χωρίς εστίαση ήταν. Το θέμα είναι ότι χειροκίνητα δεν εστιάζει τέρμα στο άπειρο.Το Steady Shot με τον 16/5 το απενεργοποίησα αλλα δεν άλλαξε κάτι.

Δεν μπορώ να βοηθήσω. Ίσως κάποιο άλλο μέλος να μπορεί να διαφωτήσει την κατάσταση καλύτερα.