Sony α6000

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Δεν μπορώ να βοηθήσω. Ίσως κάποιο άλλο μέλος να μπορεί να διαφωτήσει την κατάσταση καλύτερα.

Δεν νομιζω να τιθεται θεμα βοηθειας. Αν εστιαζει λιγο πριν το τελος...εστιαζει λιγο πριν το τελος. Το γιατι το κανει αυτο που θα βοηθουσε; Πιστευεις οτι ειναι θεμα ελλατωματος; Κ εμενα ο samyang αλλα κ ο minolta εστιαζουν στο απειρο λιγο πριν το τελος...

Re: Απάντηση: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Μιά ερώτηση σχετικά με την λειτουργία χειροκίνητης εστίασης. Εβγαλα κάποιες αστροφωτογραφίες με την εστίαση χειροκίνητα στο άπειρο τέρμα,όταν είδα τις φωτογραφίες στο Pc είναι όλες ανεστίαστες. Ξαναστήνω την μηχανή και προσέχοντας πιά βλέπω ότι το peaking στην εστίαση δεν είναι τέρμα άπειρο αλλα λίγο πιό πρίν το τέρμα οι φωτό είναι όλες εστιασμένες αλλα λίγο δύσκολο να δεις το peaking ότι έχεις εστιάση στα αστέρια.Δοκιμάζοντας μέρα πιά στα απέναντι βουνά 2000 μέτρα απόσταση παρατήρησα το ίδιο πράγμα,Δεν θα έπρεπε να είναι εστιασμένες οι φωτό με τέρμα στο άπειρο η εστίαση;Το ίδιο γίνεται με τον κιτ φακό 16/50 και τον 24άρη. Το ίδιο θέμα είχα και έχω και με έναν εντελώς manual με αντάπτορα ζουμ vivitar series 1 28/90MM αλλα υπέθετα ότι λόγο αντάπτορα υπήρχε το πρόβλημα.Που οφείλεται η μη εστίαση στο τέρμα άπειρο με τους δικούς της φακούς;

Επίτηδες αφήνουν οι κατασκευαστές ανοχές μεταξύ του infinity mark/hard-stop infinity και του πραγματικού infinity, για να καλύψουν τυχόν επιδράσεις της θερμοκρασίας περιβάλλοντος (συστολή-διαστολή), διαφοροποιήσεις του infinity σε ζουμ φακό ανά εστιακό μήκος, για να προστατέψουν το μοτέρ του AF από το απότομο χτύπημα σε hard-stop κ.ά.
Έτσι το hard-stop infinity είναι στην ουσία past-infinity σε πολλούς φακούς.

Με μεγεθυμένη προεπισκόπηση εστιάζεις σε ένα φωτεινό σημείο στο άπειρο και μένεις εκεί. Στην ανάγκη χρησιμοποιείς και μονωτική ταινία για να μη φεύγει από τη θέση του το δαχτυλίδι της εστίασης.

Δεν νομιζω να τιθεται θεμα βοηθειας. Αν εστιαζει λιγο πριν το τελος...εστιαζει λιγο πριν το τελος. Το γιατι το κανει αυτο που θα βοηθουσε; Πιστευεις οτι ειναι θεμα ελλατωματος; Κ εμενα ο samyang αλλα κ ο minolta εστιαζουν στο απειρο λιγο πριν το τελος...

Σε λάθος άνθρωπο απαντάς.

Δεν έχω εγώ το πρόβλημα.

Φιλικά μιλώντας γιατί το πληκτρολόγιο είναι απρόσωπο.

Last edited:
Re: Απάντηση: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Επίτηδες αφήνουν οι κατασκευαστές ανοχές μεταξύ του infinity mark/hard-stop infinity και του πραγματικού infinity, για να καλύψουν τυχόν επιδράσεις της θερμοκρασίας περιβάλλοντος (συστολή-διαστολή), διαφοροποιήσεις του infinity σε ζουμ φακό ανά εστιακό μήκος, για να προστατέψουν το μοτέρ του AF από το απότομο χτύπημα σε hard-stop κ.ά.
Έτσι το hard-stop infinity είναι στην ουσία past-infinity σε πολλούς φακούς.

Με μεγεθυμένη προεπισκόπηση εστιάζεις σε ένα φωτεινό σημείο στο άπειρο και μένεις εκεί. Στην ανάγκη χρησιμοποιείς και μονωτική ταινία για να μη φεύγει από τη θέση του το δαχτυλίδι της εστίασης.

+1

Έχω παρατηρήσει και στους δικούς μου af ότι δεν τερματίζουν τελείως στο άπειρο.

Σε λάθος άνθρωπο απαντάς.

Δεν έχω εγώ το πρόβλημα.

Φιλικά μιλώντας γιατί το πληκτρολόγιο είναι απρόσωπο.

-bye-

Απάντηση: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Καταρχήν ευχαριστώ που μπήκατε στον κόπο να απαντήσετε.
Τώρα φίλε teobot σχετικά με το (αν εστιαζει λιγο πριν το τελος...εστιαζει λιγο πριν το τελος. Το γιατι το κανει αυτο που θα βοηθουσε) βοηθά στο να βάζεις τη ρύθμιση τέρμα στο άπειρο και να έχεις σίγουρη εστίαση και να μην ψάχνεις στο βουνό για φωτεινά αντικείμενα και αμυδρά αστέρια να εστιάσεις ,αυτό κάνω τελικά αλλά ρώτησα μήπως υπάρχει θέμα με την μηχανή.
Φίλε _Tzo_ αυτό κάνω .
Και πάλι ευχαριστώ.

Re: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Καταρχήν ευχαριστώ που μπήκατε στον κόπο να απαντήσετε.
Τώρα φίλε teobot σχετικά με το (αν εστιαζει λιγο πριν το τελος...εστιαζει λιγο πριν το τελος. Το γιατι το κανει αυτο που θα βοηθουσε) βοηθά στο να βάζεις τη ρύθμιση τέρμα στο άπειρο και να έχεις σίγουρη εστίαση και να μην ψάχνεις στο βουνό για φωτεινά αντικείμενα και αμυδρά αστέρια να εστιάσεις ,αυτό κάνω τελικά αλλά ρώτησα μήπως υπάρχει θέμα με την μηχανή.
Φίλε _Tzo_ αυτό κάνω .
Και πάλι ευχαριστώ.

Ναι σαφώς έτσι είναι. Εγώ νόμισα ότι σε απασχολεί το τεχνικό κομμάτι της αιτίας

Έκανα edit γιατί όταν διάβασα την απάντηση πιυ έγραψα δεν έμοιαζε φιλική. Και ελείψει του προφορικού ύφους που θα εξέφραζε το φιλικό της απάντησής έσπευσα να διευκρινίσω.

:ernaehrung004:

Teo εσύ πάντα τραβάς +0,7;
Το +1 που προσπάθησα σήμερα δεν μοιάζει ιδανικό....

Έκανα edit γιατί όταν διάβασα την απάντηση πιυ έγραψα δεν έμοιαζε φιλική. Και ελείψει του προφορικού ύφους που θα εξέφραζε το φιλικό της απάντησής έσπευσα να διευκρινίσω.

:ernaehrung004:

Teo εσύ πάντα τραβάς +0,7;
Το +1 που προσπάθησα σήμερα δεν μοιάζει ιδανικό....

Ναι στο +0.7 το έχω εκτός κ αν έχω κανέναν ήλιο ή κάτι άλλο έντονο στο κάδρο

Η ίδια τεχνική ettr να την δοκιμάσω και στα πορτραίτα? Στην ουσία μας δίνει ποιο εύκολη διαχείριση στα shadows?

Ειδικά στα πορτραίτα...
Μάλιστα εγώ πάλι χρησιμοποιώ το zebra, στο 60-70 και προσέχω να εμφανίζεται στο πρόσωπο αυτό το ποσοστό...

Sent from my SM-T810 using Tapatalk

Απλα μια υποσημειωση για οποιον ενδιαφερει το μεγιστο αποτελεσμα στο tracking. Zebra, peaking, face recognition κ οτι αλλο δεν χρειαζεται τα κλεινουμε για να μην επιβαρυνεται η cpu. Αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος.

Ok θα το δοκιμάσω και αυτό... Σας ευχαριστώ

Καλησπέρα, έχετε άποψη για τον 30/f3,5 macro της sony;
Θέλω να τραβάω πιάτα φαγητού για κάποιο site.
Όχι για 100% επαγγελματική δουλειά αλλά για γρήγορη παρουσίαση.
Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα τον sony 50/1,8 και τον sigma 19/2,8

Απάντηση: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Καλησπέρα, έχετε άποψη για τον 30/f3,5 macro της sony;
Θέλω να τραβάω πιάτα φαγητού για κάποιο site.
Όχι για 100% επαγγελματική δουλειά αλλά για γρήγορη παρουσίαση.
Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα τον sony 50/1,8 και τον sigma 19/2,8

Μια χαρά φακός είναι

Έχω τον Tamron 90/2,8 macro για τη Nikon (δεν τη χρησιμοποιώ καθόλου πλέον) αλλά δεν θέλω να μπλέκω με αντάπτορες.
Μήπως απλά για πιάτα θα έπρεπε να πάω στον sony 35/1,8 τραβώντας στην πιο κοντινή απόσταση;