Sony α6000

Re: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Δεν σε βρήκα μήπως παίρναμε μαζί.
Αναφορικά με το hss είναι ενας σημαντικός λόγος που πήρα τη Fuji.
Ουσιαστικά αγόρασα έναν ευρυγώνιο καλουτσικο φακό που συγχρονίζει πολύ γρήγορα με φλας λόγω leaf shutter. Χρησιμοποιώ κάτι κινεζικές φλασιες yongnuo χωρίς hss και συγχρονίζει σούπερ η Fuji.
Για τη Σόνυ τότε χρειάζονταν τουλάχιστον 150 ευρώ και λίγα λέω για φλας hss και πολλά για φακό. Ίδια τιμή πάνω κάτω και πήρα επιπλέον μηχανή.

Κρίμα αν το ήξερα θα αγόραζα 2 flash.....
ναι σημαντικό το HSS στις Fuji!!! μεγάλο συν!! Πολύ καλή περίπτωση η x70....
Η αλήθεια είναι ότι πράγματι πριν 1-2 χρόνια δεν έβρισκες φτηνό flash για sony, ήθελες όπως είπες ένα 150 άρι άνετα....ευτυχώς λόγω ανταγωνισμού και μεγάλης απήχησης του συστήματος της Sony έχουμε πλέον και φτηνές επιλογές....με 80 ευρώ που κάνει το Godox καλά καλά γνήσια μπαταρία δεν παίρνεις με αυτά τα χρήματα!!!χαχα
Για το Deep το δοκίμασα λίγο ελαφρώς σε δουλειά που είχα εχτές στο Σύνταγμα, σε Landscape, κτήρια κλπ. είναι πολύ καλό άλλα θέλει ένα -1 contrast και -1 saturation....για ανθρώπους συνεχίζω να πιστεύω ότι έχει πολύ Contrast και ''μπουκώνει'' τις διαφορετικές αποχρώσεις στα μαλλιά.....τέλος πάντων είναι κυρίως και θέμα γούστου!!

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Να κοιτάξω από εγχώρια καταστήματα καλύτερα;

Έχω δουλέψει 2 φορές Jupio για τις Panasonic μου.
Δύσκολα θα βρεις διαφορά στην απόδοση.

Ευχαριστώ και πάλι. Αν και τις φοβάμαι παααάρα πολύ της after market.....

Δεν θέλω να γίνει κάνα μπαμ και να κλαίω τη μηχανούλα μου.
Τις έχω λίγο αγάπη! :smile:

Έχω δουλέψει 2 φορές Jupio για τις Panasonic μου.
Δύσκολα θα βρεις διαφορά στην απόδοση.

Είναι αξιόπιστες δηλαδή με απροβλημάτιστη λειτουργία όπως της μαμάς μπαταρίας;

Την G6 μου την δουλεύω αποκλειστικά με αυτήν.
Η μαμισια είναι "καβα" στην τσάντα.
Βγάζει τόσα καρέ όσα λένε οι προδιαγραφές για την μαμισια και ίσως λίγο παραπάνω.
Της έχω εμπιστοσύνη για την μηχανή που προορίζεται (στην D750 δουλεύω μόνο μαμισια )

Παιδιά θα παρευρεθώ σε μια βάφτιση σ' εναν συγγενή και μου ζήτησε να φωτογραφήσω κ εγώ μαζί με τον φωτογράφο. Λέω να πάρω τον sigma 30mm για μέσα στην εκκλησία. Έχετε να προτείνετε κάποιες ρυθμίσεις εκτός των βασικών που οκ θα τα δώ εκεινη την ώρα. Αναφέρομαι σε Focus, Focus mode, metering mode κ γενικά οτι έχετε να προτείνετε. Σας ευχαριστώ!

Παιδιά θα παρευρεθώ σε μια βάφτιση σ' εναν συγγενή και μου ζήτησε να φωτογραφήσω κ εγώ μαζί με τον φωτογράφο. Λέω να πάρω τον sigma 30mm για μέσα στην εκκλησία. Έχετε να προτείνετε κάποιες ρυθμίσεις εκτός των βασικών που οκ θα τα δώ εκεινη την ώρα. Αναφέρομαι σε Focus, Focus mode, metering mode κ γενικά οτι έχετε να προτείνετε. Σας ευχαριστώ!

Ποιον από τους 2 sigma;

Ποιον από τους 2 sigma;

30mm 1,4. Δεν είμαι επαγγελματίας απλα μ' αρέσει η φωτογραφία και με αρκετο διάβασμα έχω μάθει αρκετά. Οποτε οποιαδήποτε πρόταση καλοδεχούμενη.

Λογικα πρεπει να μεινεις σε min ss 1/125 κ f αναλογα το θεμα σου. ISO στο αυτοματο με max το 6400. Focus θα δοκιμαζα afc κ αν εβλεπα οτι δυσκολευεται θα γυριζα σε af-s. Σε af-s προτιμω center σημειο κ recompose αν κ θα μπορουσες να παιξεις κ με σημειακη εστιαση ευελικτου σημειου με επιλογη μεσω του κυκλικυο επιλογεα ή κλειδωμα του θεματος σου με lock-on AF. Το θεμα ειναι οτι ολα αυτα θα επρεπε ηδη να τα εχεις δοκιμασει κ να δεις τι σε βολευει πιο πολυ. Πειραματησου κ στο σπιτι σου απο πριν να μην ψαχνεσαι εκεινη την ωρα

Ριξε μια ματια κ εδω https://www.sony.net/Products/di/co...a/ILCE-6000_4DFOCUS_Camera_Settings_Guide.pdf

Άκου τι θα κανεις.
Θα μείνεις μακριά από το φωτογράφο γιατί αν μπλεχτητε θα του χαλάσεις τη δουλειά.
Επίσης επειδή αυτός θα τραβήξει όλες τις στιγμές, εσύ προσπάθησε να κάνεις κάτι διαφορετικό. Ψάξε την έννοια του documentary για γάμους και προσπάθησε να κάνεις κάτι τέτοιο. Τα γύρω γύρω. Λεπτομέρειες και πρόσωπα και γωνίες που ο φωτογράφος λόγω χρόνου μπορεί να μην κάνει.
Μην επικεντρωθεις στο μωρό τόσο. Αλλιώς θα έχεις μια από τα ίδια.

Παιδιά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Έχω ξανατραβήξει σε βαπτιση πάλι συγγενικού προσώπου οπότε έχω μια ιδέα. Εννοείται πως δεν μπλέκομαι στα πόδια του φωτογράφου και επιλ´γω και διαφορετικές γωνίες. Teobot όταν λες recompose τι εννοεις? Επίσης WB ?

Παιδιά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Έχω ξανατραβήξει σε βαπτιση πάλι συγγενικού προσώπου οπότε έχω μια ιδέα. Εννοείται πως δεν μπλέκομαι στα πόδια του φωτογράφου και επιλ´γω και διαφορετικές γωνίες. Teobot όταν λες recompose τι εννοεις? Επίσης WB ?

Με κεντρικο σημειο εστιασης, αφου κλειδωσεις την εστιαση με half press shutter, κανεις επανασυνθεση του καδρου κ μετα πατας το κλικ. WB αστο στο αυτοματο αν τραβας raw. Αν τραβας jpg πρεπει να βρεις ενα γκρι (ή και λευκο;) σημειο μεσα στην εκκλησια κ να κανεις custom wb αυτοματα στις ρυθμισεις του wb.