Sony α6500 φωτογραφία

Sony A6500

Το αντίθετο πιστεύω...και δε το λέω έτσι, έχω δοκιμάσει αρκετές και από ακρίβεια μια dslr είναι εξ ορισμού λιγότερο ακριβής.
Το pdaf έχει πολλά θέματα, σε σχέση με το υβριδικό που εξ ορισμού είναι πιο ακριβές.

Σου ξαναλέω να δεις το συγκριτικό της d500 με την Fuji xt2, και θα το διαπίστωσεις.
Και στη α6500 το ποσοστό σε νορμάλ συνθήκες πλησιάζει το 100%

Sent from my iPad using Tapatalk

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Για το βιντεο ουτε συγκριση...τρελό crop 2.25x, ανύπαρκτο caf, δεν έχει Focus peaking, απουσία ibis, απουσία log κλπ

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τεσπα... Ας μη το κάνουμε παλι Sony vs xxx, δεν υπάρχει λογος.

Re: Sony A6500

Εντάξει κάθε σύστημα έχει τα θετικά και τα αρνητικά του, το μεγάλο πλεονέκτημα όμως των Dslr Και αυτό που τις κρατάει ακόμα είναι η τεράστια ποικιλία σε φακούς και με τιμές για όλα τα βαλάντια, π.χ. στην D500 που ανέφερε ο Μάνος παίρνεις έναν sigma 17-50f2,8, έναν Nikon 35mmf1,8 Και έναν Nikon 50mmf1,8 με συνολικό κόστος 600 ευρώ και για τους 3...και είναι όλοι φωτεινοί και εξαιρετικοί φακοί....πόσα θες για 3 τέτοιους αντίστοιχους φακούς σε Sony??? Αυτός ήταν και ο λόγος που έδωσα την A6000 δεν έχει καν έναν φωτεινό φακό ζουμ...τώρα πρέπει να μπλέξεις στην Α6500 με αντάπτορες κλπ. για να βρεις την υγειά σου....όσο υπάρχει αυτή η κατάσταση και όσο σνομπάρει η Sigma τις Mirrorless δύσκολα θα αλλάξει η κατάσταση...

... π.χ. στην D500 που ανέφερε ο Μάνος παίρνεις έναν sigma 17-50f2,8, έναν Nikon 35mmf1,8 Και έναν Nikon 50mmf1,8 με συνολικό κόστος 600 ευρώ και για τους 3...και είναι όλοι φωτεινοί και εξαιρετικοί φακοί....πόσα θες για 3 τέτοιους αντίστοιχους φακούς σε Sony???

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ τέτοιος φακός στη SONY. Και όπως σωστά είπες, αρχίζεις και μπλέκεις με αντάπτορες κλπ. Οταν πήρα την Α6000, και μπήκα στο φορουμ ήταν το πρώτο πράγμα για το οποίο άρχισα να γκρινιάζω. :furious3:

Το θέμα είναι ότι για βίντεο δεν μπόρεσα να βρω κάτι καλύτερο σε σώμα, ούτε τότε (πέρυσι τέτοια εποχή που αγόρασα την α6000, ίσως μόνο h GH4) ούτε 1 χρόνο μετά βλέπω κάτι καλύτερο απο την a6500 (ίσως μόνο πάλι η GH5, όταν βγει)

Φακός ζουμ φωτεινός υπάρχει απλά είναι για FF κ είναι ένας από τους τοπ 3 ανεξαρτήτως συστήματος κ για αυτό δεν είναι προσιτός. Θα ακολουθήσει κ 16-35f2.8 κ ας ελπίσουμε να ξανά ασχοληθεί η sony με το Aps από την στιγμή που θα έχει καλύψει μεγάλο εύρος της γκάμας στο FF.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ τέτοιος φακός στη SONY. Και όπως σωστά είπες, αρχίζεις και μπλέκεις με αντάπτορες κλπ. Οταν πήρα την Α6000, και μπήκα στο φορουμ ήταν το πρώτο πράγμα για το οποίο άρχισα να γκρινιάζω. :furious3:

Το θέμα είναι ότι για βίντεο δεν μπόρεσα να βρω κάτι καλύτερο σε σώμα, ούτε τότε (πέρυσι τέτοια εποχή που αγόρασα την α6000, ίσως μόνο h GH4) ούτε 1 χρόνο μετά βλέπω κάτι καλύτερο απο την a6500 (ίσως μόνο πάλι η GH5, όταν βγει)

Μάλλον δεν έψαξες καλά, γιατί πέρσι τέτοια εποχή ήταν ιδανικό timing για αγορά NX1+16-50 f/2-2.8 σε τιμή χώμα.

Όπως τώρα από Sony ιδανικό timing είναι για αγορά της α6300 στο χιλιάρικο, παρά της α6500 full-price στα 1700.

Πιστεύω εν καιρώ θα καταλαγιάσει η τιμή της α6500 στα 1450 .

εγω δουλευω κυριως με primes ...

Καταλαβαινω αυτο που λετε και το δεχομαι. Καλος ζοομ και φωτεινος (για sony) υπαρχει μονο σε FF και ειναι μεγαλος και ακριβος.

Αλλα ακομα και τωρα με την GX80 , εχω μονο τους βασικους κιτ φακους ζοομ και 3 πολυ καλους prime.
Ακομα και το 2.8 , ειδικα σε m43 μου φαινεται λιγο.
Ειχα τους καλυτερους ζοομ φακους στο συστημα ,οπως τον Πανυ 12-35mm και 35-100mm 2,8 και τον περιφημο 12-40 mm 2.8 ...αλλα παντα προτιμουσα τους σταθερους.

Και γενικοτερα πιστευω οτι στις (μικρες τουλαχιστον) mirrorless ταιριαζουν καλυτερα οι σταθεροι φακοι.

Μάλλον δεν έψαξες καλά, γιατί πέρσι τέτοια εποχή ήταν ιδανικό timing για αγορά NX1+16-50 f/2-2.8 σε τιμή χώμα.
.

_tzo_ την θυμάμαι καλά την ΝΧ1 και την είχα σοβαρά στα υπόψην. Ομως αν θυμάμαι καλά δεν κυκλοφορούσε Ελλάδα τότε. ΚΑι επίσης νομίζω έγγραφε σε h.265 μόνο ? κάνω λάθος ? δεν τα θυμάμαι και καλά. Πάντως ήταν απο τις δυνατές μηχανές. Πήγα λίγο πιο σίγουρα αλλά αυτό που δεν είχα ψάξει αρκετά ήταν οι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ φακοί της Sony για APS

Απάντηση: Re: Sony A6500

Όπως τώρα από Sony ιδανικό timing είναι για αγορά της α6300 στο χιλιάρικο, παρά της α6500 full-price στα 1700.

επειδή με ξυνίζει το 700άρη διαφορά, πόσο καλή θα είναι η σταθεροποίηση του σονυ 35 φ1.8 με τον 6300?
Tα 700 ευρώ δεν τα δίνω να πάρω ένα gimbal?

Πιστεύω εν καιρώ θα καταλαγιάσει η τιμή της α6500 στα 1450 .

Σχετικά καλή είναι η τιμή της Α6300, άλλα με τι φακούς θα την δουλέψεις??? Αδιάβροχη μηχανή άλλα φακό ευρυγώνιο ζουμ δεν έχουμε, την δίνει με τον αστείο 16-50.....προσωπικά ότι μηχανή και αν βγάλει η Sony αν δεν ασχοληθεί σοβαρά με τους φακούς στο crop σύστημα δεν ξαναγοράζω μηχανή της....οι αντάτορες και οι γκουμούτσες και πανάκριβοι FF φακοί δεν με ενδιαφέρουν, γιατί κακά τα ψέματα, αν δεν έχεις φακούς δεν πας πουθενά....πόσα χρόνια έχει να βγάλει φακό η Sony για το crop σύστημα?? τουλάχιστον 3 χρόνια.....ε συγγνώμη δεν μπορώ να την πάρω στα σοβαρά....αυτή είναι τουλάχιστον η προσωπική μου γνώμη....

...Είχα τη τύχη να την αγοράσω απ έξω .. έχω πει βέβαια ότι προτιμώ και αγοράζω από Ελλάδα, τουλάχιστον κάμερες.... $1,398.00 συν ταχυδρομικά κοντά στα 100 γιατί την ήθελα το συντομότερο...

Καλή κίνηση έκανες.
To amazon.fr 20 Δεκεμβρίου γράφει τώρα ότι θα είναι διαθέσιμη.
Πάνε οι γιορτές.

Σε λιγότερο φως από κερί, σχεδόν το μάτι δε βλέπει και ρύθμιση AF-C σε Expand Flexible Spot γρήγορη εστίαση με μεγάλη επιτυχία.

Γιατί η sigma δεν καλύπτει το κενό σε φακούς crop emount? Πιστεύω ότι θα έβγαινε το μεροκάματο τους..... Για ποιο λόγο δεν ασχολείται κανείς?

εχουν βελτιωθεί πολύ σε ταχύτητα εστίασης οι mirrorless, αλλά σε ακρίβεια οι καλές dslr είναι μπροστά. η d500 έχει και 4Κ Γιάννη, γι'αυτό έλεγα ότι στα ίδια λεφτά με την α6500, αν το ζητούμενο ήταν κυρίως action photos και λιγότερο το βίντεο, θα πρότεινα την d500 σε κάποιον που σκέφτεται να χτίσει σύστημα.

Δεν μπορεις να βάλεις τέτοιον γενικό κανόνα. Η το σύστημα εστίασης της σειράς nikon 1 πχ ευκολά ξεπερνάει οποιαδήποτε mirrorless και δεν νομιζω να το βρεις σε κάποια dslr (υπάρχει λόγος και ειναι σχετικά απλος). Απο συγκριτικά πάντως που εχω δει, δεν νομίζω η νέα φουρνιά, οπως η 6500 να υπολείπεται σε ταχύτητα / ακρίβεια απο μια αντίστοιχης κατηγορίας DSLR.

To exif της Sony δίνει θερμοκρασία κάμερας και μπαταρίας .. έκπληκτος!...
Η μπαταρία έχει φτάσει ως και 41 βαθμούς.

Last edited:
Re: Sony A6500 φωτογραφία

Μεγεια Βασιλη, να την χαρεις! Χαιρομαι να βλεπω σωστες μηχανες στα σωστα χερια!

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro