Sony α6500 φωτογραφία

Ε τουλάχιστον η Α9 στο λέει εξαρχής ότι κοίτα με μόνο αν είσαι επαγγελματίας. Η a6500 όμως είναι σ'αυτή την περίεργη κατηγορία prosumer που παίζει με τις αντοχές των μουρλών ερασιτεχνών/γκατζετάκηδων.

Όταν επιθυμούμε σωστή κάμερα δε κοιτάμε τα "ψιλά" τα λίγα ευρώ παραπάνω. Για Ευρώπη η τιμή δεν είναι ακριβή... εδώ έπεσε φτώχια ... Η α6500 είναι σταθμός για μένα που τη χειρίζομαι κάθε μέρα. Με εντυπωσιάζει όπως η α6000 όταν την ξεζούμισα.
.. Προσωπικά τη θεωρώ επαγγελματικό εργαλείο...

Για τους λιγότερο απαιτητικούς υπάρχει και η α6300.
Τα 888 κιτ με τον 16-50 της τελευταίας προσφοράς στο amazon.de ήταν πολύ καλή τιμή.

Δελεάστηκα τότε για δεύτερο κροπ σώμα, αλλά μετά την α6500 δύσκολα γυρίζω πίσω σε α6300, ανεξαρτήτως προσφοράς.

Ήρθε η "μικρή" κι έχω πάθει κοκομπλόκο. Πρώτη μου ακάθρεπτη γαρ, τελείως ξένη αίσθηση στο χέρι μου, όμως μετά από λίγο μ'αρέσει. Βγήκα στη γύρα στη γειτονιά κι έπαιζα. Το AF αιώνες μπροστά από τη βετεράνο EOS μου, αλλά θέλει το ψάξιμό του κι αυτό. Ο 18-105 εξαιρετικός, ευχαριστώ όσους επέμειναν να τον πάρω, δε μπορώ τελικά να σκεφτώ καλύτερη αγορά για all-around. Κι ας ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ.

Λίγες για ορεκτικό.

DSC00159 by betonven, on Flickr

DSC00138 by betonven, on Flickr

DSC00092 by betonven, on Flickr

DSC00085 by betonven, on Flickr

DSC00212 by betonven, on Flickr

DSC00177 by betonven, on Flickr

DSC00183 by betonven, on Flickr

Last edited:
Καλορίζικη και να τη ψάξεις σιγά σιγά έχει Πάρα πολλά καλούδια.
Σου είπα θα δεις τα καλύτερα.

Ευχαριστώ παιδιά! Έχω διάφορες απορίες, θα δοκιμάσω να δω τι μπορώ να λύσω μόνος μου και θα επανέλθω με ερωτήσεις. Μπάη δε γουέη... δοκίμασα λίγο βίντεο με τις factory ρυθμίσεις, χωρίς το παραμικρό ψάξιμο, και μου βγήκαν τα μάτια έξω. Εργαλείο.

Έχω όμως μια (μίζερη) ερώτηση για αρχή. Τα κουτιά αμφότερα (σώμα και φακός) μου ήρθαν μη σφραγισμένα. Τα πάντα μέσα ήταν κολλαριστά χωρίς το παραμικρό σημάδι χρήσης ωστόσο. Έχω ξαναδεί στο internet ότι τουλάχιστον εδώ οι φακοί της Sony δεν έρχονται σφραγισμένοι, αλλά δεν έχω ιδέα για τις κάμερες.
Έτσι για το γαμώτο, δοκίμασα το exiftool για να δω αν η μηχανή είχε πάνω της κλικς, και μου έβγαλε ότι είχε κάτι σαν 13-14.

Αυτά να υποθέσω ότι είναι κάτι που κάνουν στο εργοστάσιο σαν quality control? Μου φαίνεται πολύ τραβηγμένο να'ναι είτε εκθεσιακό είτε customer return μόνο με 14 κλικς... απλά ξέρετε, φύλαγε τα ρούχα σου, κλπ κλπ κλπ.

Εννοείται! Σιγά σιγά, ακόμα δεν έχω καταλάβει καλά καλά πως να κάνω focus :flipout: Τη μια πατάω κάνει από μόνο του εκεί που θέλω πιέζοντας απαλά shutter, άλλες φορές (ειδικα όταν δεν υπάρχει σαφές θέμα αλλά πχ τοπίο μακριά) επιμένει να κάνει σε άσχετο σημείο, μέχρι που φεύγω απ'το EVF και πατάω στην οθόνη για να κάνει εκεί που θέλω. Υπάρχει τρόπος να μετακινήσεις το focus box μέσα από το EVF?

Επίσης, υπάρχει τρόπος να γυρίσεις γρήγορα σε MF; Χωρίς να πρέπει να μπεις σε μενού κλπ.

Επίσης, υπάρχει τρόπος να γυρίσεις γρήγορα σε MF; Χωρίς να πρέπει να μπεις σε μενού κλπ.

ναι νομίζω με το κουμπάκι πίσω που λέει af/mf. πρεπει να το ρυθμίσεις από τα μενου

Αφιέρωσε λίγο χρόνο να διαβάσεις το manual.
Οι περισσότερες απορίες λύνονται αμέσως με ένα search στο PDF.

Από κει και πέρα υπάρχουν και βιβλία για πιο αναλυτικές οδηγίες, π.χ. Friedman, Busch.
Και online από Gary Fong.
https://www.garyfong.com/products/unleash-power-your-sony-a6500

Last edited:
Υπάρχουν τρία γρήγορα κουμπιά c1 c2 c3, στο c1 έχω βάλει focus mode στο c3 focus area στο c2 focus magnifier
στο ael έχω Eye af και στο af/mf έχω af on.
Δοκίμασε τα.

σκέφτομαι να πάρω άμεσα την 5ετη επέκταση εγγύησης της sony για τη μηχανή μου, πριν περάσει η προθεσμία των 360 ημερών από την αγορά

έτσι θα μου κοπεί και η όρεξη για αναβαθμίσεις κλπ όταν κυκλοφορήσει το νέο μοντέλο ίσως και μέσα στο 2018 :flipout:

στο ebay βλέπω να ξεκινάει από 135ευρώ περίπου - υπάρχει οικονομικότερη λύση? :chinscratch: