Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής
Καλημερα σε ολους,
εχθες παρελαβα την sony A7rii με τον 85mm 1.4GM.
Γραφω εδω για να πω την μικρη μου εμπειρια για την αγορα της μηχανης. Αρχικα να πω οτι οι τιμες ηταν οι βασικες που δινουν τα καταστηματα της Sony με μια μικρη εκπτωση του καλοκαιριου. Αυτο που πετυχα ομως μεσα απο την Sony EMEA ηταν να παρω 5 χρονια πληρους καλυψης και για την μηχανη και τον φακο.
Θα προσπαθησω λιγο να τα βαλω σε μια σειρα μιας και ειναι πολυ νωρις ακομα να κρινω τον εαυτο μου σε σχεμη με την χρηση που εκανα με την Canon.
Αρχικα να πω οτι απο θεμα μεγεθους δεν συζηταμε. Εδω εχουμε να κανουμε με μια σχεδιαση που εφερε το μεγεθος στο μισο. Βεβαια με οτι αρνητικο και θετικο εφερε μαζι. Μπαταρια πολυ μικρη, και grip που με μεγαλο φακο ειναι δυσκολο να κρατησεις την μηχανη. Εμενα δεν πειραζει γιατι δεν θα κραταω την μηχανη ολη μερα να βγαζω φωτο.
Παμε καλυτερα να τα διαχωρισουμε σε θετικα και αρνητικα.
Αρχιζω απο τα αρνητικα
1) Μικρο grip που καποιες φορες ειναι αβολο. Οχι ομως τοσο που να πεις οτι ειναι λαθος σχεδιασμος / εργονομια
2) Το μενου οντως ειναι λιγο χυμα αν και βρηκα αυτα που ηθελα για να σεταρω στην αρχη. Υπαρχουν πολλα βιντεο στο youtube που σου κανουν την ζωη ευκολη.
3) Δεν κανω τον εξυπνο αλλα δουλευω μονο σε manual. Εκει η ζωη μου με την Canon ηταν παιχνιδι. Εδω η ζωη μου οπως επιασα την Sony εγινε μπαχαλο. Μαλλον εγω φταιω γιατι πρεπει να σεταρω μερικα κουμπια ακομα.
4) Αργο στο να κανεις view την φωτο και να κανεις zoom οταν χρειαζεται. Ναι αυτο ειναι ενα θεμα για τους φωτογραφους γαμων, μιας και θα θελουν να δουν αμεσως μια φωτο και να κανουν zoom. Καθυστερει 1-2 δευτερα να κανει zoom.
5) Μικρη μπαταρια. Ελεος το ακουγα αλλα τωρα καταλαβαινω τους επαγγελματιες που φωναζαν. Ναι δεν θα καλυψω την Sony σε αυτο. Εκει εκανε παπαρια!!!! Ενας επαγγελματιας πρεπει να εχει 8 μπαταριες για να βγαλει την μερα. Για μενα προσωπικα ομως για αυτο που θελω να κανω μου αρκουν οι δυο που εχει. Μαλλον να το πω διαφορετικα. Θελω ακομα 2 για να ειμαι σιγουρος οτι αν υπαρχει περιπτωση να χρειαστω να κανω καποια φωτογραφιση που θελει να ειμαι εκει ολη μερα ναι πρεπει να παρω ακομα 2.
Δεν βρηκα κατι αλλο αρνητικο, πολλοι θα περιμεναν να πω για τα focus αλλα θα τα δειτε παρακατω στα θετικα.
1) και αρχιζω με το focus. Ενταξει, η Sony εδω εδωσε ρεστα. Μα το θεο, εβλεπα τα focus που εχει απο εχθες τα δουλεψα ολα και τα δουλεψα καιγοντας ευκολα και τις δυο μπαταριες. Και σε χαμηλο φωτισμο. Δεν εχω λογια. Οποιος εχει αντιρρηση ας μην την παρει την μηχανη.
Η Sony εβαλε κατω ολες τις υπολοιπες εταιριες και ΝΑΙ αν θες να κανεις παπαδες και την μαθεις καλα την μηχανη δεν θα σε προδωσει ποτε.
To AF-C ειναι απλα Pokemon. Δεν υπαρχει. Νομιζω μονο η Canon 7D ii μπορει να την συναγωνιστει. Επισης το Eye Focus Οπως και το face detection και αυτα απλα ειναι Pokemon. Εχουν βγει απο την Ιαπωνια και καταπινουν ολες τις αλλες εταιριες σαν να ειναι smarties.
Δεν θα μιλησω για τα υπολοιπα απλα focus που εχει. για μενα μου φανηκαν πολυ ευκολα να τα αλλαζω και να καταλαβω τι κανει το καθε ενα. Βεβαια πριν ειχα δει πολλα βιντεακια στο youtube που εκαναν την ζωη μου ευκολη.
2) Μεγεθος - Φοβερο
3) Σχεδιασμος - Απιστευτα επαγγελματικος
4) Καινοτομιες - Pokemon
5) Ποιοτητα - Χαλαλι τους τα λεφτα
6) Ποιοτητα φακων τουλαχιστον GM (που μονο αυτον εχω) Νομιζω οτι ειναι αρκετα ψηλα για να πεις οτι η σειρα της Canon L μπορει να τρεμει.
7) Εργονομια - Με πολυ καλο set up μπορεις να κανεις παπαδες
8) VIEW FINDER.......Ελα !!! Ελα λεω. Τι ειναι αυτο; Φωναζαν ολοι οι τραχαναδες οτι δεν ειναι καλο και τι ειναι αυτο - και δεν μπορω - και ο κωλος μου ποναει - και δεν μπορω να δω - και δεν ειναι γρηγορο - και δεν μου φτιαχνει καφε - και δεν παιρνει το παιδι απο το σχολειο - και δεν βαζει κραγιον στην γυναικα μου - και ο φακος επαφης βγαινει απο το καδρο κτλ κτλ. ΕΛΕΟΣ.
Ειναι απλα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ. Δεν θα πω περισσοτερα. Καλυτερα να βλεπεις απο εκει μεσα παρα απο την οθονη. Ναι κυριοι αυτο θα πει εξεληξη. Αυτο θα πει κανω κατι διαφορετικο, ισως παρει περισσοτερο χρονο να το τελειοποιησω αλλα στο τελος δεν θα υπαρχει κατι αντιστοιχο. Αυτο ειναι προοδος. Εληξε. Νομιζω οτι οποιες εταιριες αποφασιναν εγκαιρα να ακολουθησουν αυτη την κατευθυνση, το τερματισαν. Και μπραβο τους. Μπραβο στα τμηματα που πηραν το ρισκο. Γιατι στις μερες μας για να παρεις ενα τετοιο ρισκο θελει Pokemon.
9) Νομιζω οτι οι κλαρινογαμπροι που δεν εχουν καμια σχεση με την τεχνολογια και δεν εχουν καμια σχεση με σχεδιασμο με αρχιτεκτονικη τοσο των ηλεκτρωνικων οσο και των μηχανολογικων, τοσο των επιστημων φυσικης - χημειας και νανοτεχνολογιας δεν μπορουν να καταλαβουν με τι εργαλειο εχουν να κανουν. Για να φτιαξεις τετοιο back illuminated SENSOR θελεις Γαιδαρο να τον φορτωσεις ξυλα για το τζακι γιατι ο χειμωνας δεν θα βγει. Μπραβο και παλι μπραβο.
10) επρεπε να βαλω 10 θετικα για να το στρογγυλοποιησουμε. Οχι οτι ηταν δυσκολο αλλα για να μην ειναι μονο 9 στην λιστα και με τρελαινει.
Παλι φωναζαν οι κουραμπιεδες, οτι δεν υπαρχουν φακοι. Ναι δεν υπηρχαν αλλα κατσε ρε μεγαλε. Περιμενε. Τι φωναζεις. Εδω απο πισω υπαρχει η ZEISS.
Παρε τωρα φακους επαγγελματικους απο την Sony και παρε να χεις και φακους επαγγελματικους απο την Zeiss. Ακους; εισαι εκει; απο την ZEISS. Μονο απο την Zeiss. Και αν ειδες τα τελευταια news απο την Zeiss, θα σε καλυψει σιγα σιγα σε ολο το ευρος.
Για να μην παρεξηγηθω, φακους απιστευτους βγαζουν Ολοι. Η Sony μπηκε για τα καλα στο παιχνιδι ομως.
Τις επομενες ημερες που θα βλεπω περισσοτερο τα αρνητικα και τα θετικα θα ενημερωνω αναλογως.