Sony α7R - mkΙΙ - mkΙΙΙ

Re: Sony A7R - A7R II

Το καταλαβαίνω αλλά θα πάρω αν το βρω αρχικά το i60 και βλέπω. Παρήγγειλα ήδη το tx

Μικρό στο μάτι μόνο είναι το i60.
Παρά το μικρό του μέγεθος έχει GN60, μεγαλύτερο και από το 54άρι DI700A.

Αν η κύρια χρήση του φλας είναι on-camera, τότε έχει νόημα η επιλογή του i60 που είναι το πιο συμμαζεμένο δυνατό GN60 φλας.
Αν είναι για εκτός μηχανής, τότε καλύτερα 2-3 Godox 685 για ευελιξία, αφού έρχονται και πιο φτηνά.
Αν μιλάμε για HSS και overpowering the sun, όσο πιο ισχυρό φλας τόσο το καλύτερο, οπότε κι εδώ μια τριπλέτα 685 σε τριπλό cold-shoe θα κάνει δουλειά, αλλά προτιμώ ένα Godox AD600.

Ακόμα το θέμα του φακού δεν έχει τελειώσει. Ο 85mm θα είναι ο πρώτος φακός, βέβαια όταν θα πάω να πάρω τα πράγματα θα τεστάρω και τον 35αρη.

Η πρώτη σκέψη μου είναι 85mm 1.4 G Master και να πάρω και έναν φθηνό 35mm 2.8 zeiss. Αν τον λες φθηνό, που θα είναι για περισσότερο take and go φακός για καθημερινές χρήσεις και εξορμήσεις.

Κάπου εκεί νομίζω ότι είναι πιο βατο.

Περιμένω πως και πως.

Σωστή σκέψη. Όπως σου έγραψε και ο alzazira69, καλό είναι να έχεις κι ένα φακουδάκι μικρό για να χαρείς και κάτι πιο συμμαζεμένο σε μέγεθος με τη νέα σου mirrorless.

Ναι κάτι τέτοιο θα γίνει για να ένα και ένα πιο Wide lens με που καλή ποιότητα και πιο μαζεμενο.

Μαζεύω σιγά σιγά πράγματα για την A7rii. Πήρα μόνο τον transmitter nissin air 1. Μου έκανε πολύ καλή εντύπωση το μικρό του μεγέθος και η απλότητα ρύθμισης όπως και η οθόνη. Μεγάλο + η οθόνη.

Τώρα λογικά αν δεν βρω τον i60 θα πάρω το 700αρι της nissin και αν μου αρέσει θα πάρω και δεύτερο. Οπότε με 2 πιστεύω ότι θα είμαι σούπερ.

Ναι κάτι τέτοιο θα γίνει για να ένα και ένα πιο Wide lens με που καλή ποιότητα και πιο μαζεμενο.

αν στοχεύεις σε 35/1.4 & 85/1.4 ίσως να σε βολέψει και ο καινούριος 50/1.8 για μικρός και ελαφρύς, ώστε να καλύψεις και την ενδιάμεση εστιακή απόσταση.
Πάντως με τον 35/2.8 γίνεται πολύ κόμπακτ, μπαίνει άνετα σε πλαινή τσέπη βερμούδας.

Προσπαθω οσο μπορω να παρω για πρωτο φακο κατι που να με ικανοποιει σε γενικες γραμμες.

Δεν κανω πολυ landscape γιαυτο κλεινω περισσοτερο στον 85mm για πρωτο φακο.

Το θεμα ειναι οτι δεν μου αρεσει το συντηριτικο πορτραιτο. Βεβαιως μπορεις να κανεις φοβερη φωτογραφια με συντηριτικο πορτραιτο.

Ειμαι περισσοτερο σε φωτογραφια οπως τις παρακατω. Αυτες εχουν βγει με εναν 135. Αρα πιστευω οτι με τον 85αρη μπορω ανετα και σε μικροτερη αποσταση να παρω αυτο το πλανο.

15235120878_7d6d797ef0_k.jpg15423762221_6870559b09_k.jpg

μπορείς να τραβάς και σε crop mode οπότε ο 85άρης γίνεται περίπου 130mm και η ανάλυση είναι επαρκής (19mp περίπου)

αν στοχεύεις σε 35/1.4 & 85/1.4 ίσως να σε βολέψει και ο καινούριος 50/1.8 για μικρός και ελαφρύς, ώστε να καλύψεις και την ενδιάμεση εστιακή απόσταση.
Πάντως με τον 35/2.8 γίνεται πολύ κόμπακτ, μπαίνει άνετα σε πλαινή τσέπη βερμούδας.

Με το αργό και θορυβώδες, παρωχημένης τεχνολογίας AF για περιορισμό κόστους που έχει ο φακός 50/1.8, ο οποίος είναι ο χειρότερος φακός του συστήματος, δεν νομίζω πως είναι κατάλληλος για τον φίλο με τέτοιου ύψους επένδυση που κάνει.
Ο φακός αυτός βγήκε για αγοραστές με περιορισμένο μπάτζετ, π.χ. που αγοράζουν μια μεταχειρισμένη α7 με 600 ευρώ και ψάχνουν τον φτηνότερο φακό από native.
Συν του ότι βρίσκει βαρετά τα 50mm, ένας λόγος παραπάνω να προτιμήσει τον 35/2.8.

καλά και ο 85 δεν είναι αθόρυβος, ούτε τέρας ταχύτητας, και κοστίζει και 7-8 φορές περισσότερο

To σύστημα AF του 50/1.8 είναι παρωχημένης τεχνολογίας, και αυτός είναι και ο λόγος που είναι αργός και θορυβώδης.

Καμία σχέση με τους λόγους του GM85, με τα βαριά κρύσταλλα που έχει να κουνήσει.

Ο Canon 85/1.2 πιο αργός είναι από τον GM.

μπορείς να τραβάς και σε crop mode οπότε ο 85άρης γίνεται περίπου 130mm και η ανάλυση είναι επαρκής (19mp περίπου)

ναι το εχω υποψιν αυτο. Σε ευχαριστω.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν με ενολει ο θορυβος καθολου. Δεν με ενδιαφερει καν. Ουτε το μεγεθος. Οπως ειπα δεν εφυγα απο την Canon για να παω στην sony για το μεγεθος ουτε για το noise.

Αυτο που με κινησε ειναι η ευεληξια που εχει η sony σε ολα τα επιπεδα. Ελπιζω να ακουει η canon και να δει το μελλον.

Παντα μιλαω προσωπικα. Ειχαμε τους καθρεπτες και σε οχι ψηφιακη καμερα. Φωναζαν τοτε ολοι οτι η ψηφιακη δεν εχει την ποιοτητα της αναλογικης.

Σας ηλεκτρονικος μπορω να πω οτιδηποτε εχει να κανει με αναλογικο σημα ειναι πολυ καλυτερο του ψηφιακου. Αλλα οσο η τεχνολογια προχωραει αυτο γινεται BUSTED!!!

Το ιδιο ισχυει και τωρα με τις μηχανες που ειναι χωρις καθρεπτη. Φωναζουμε ολοι οτι η DSLR ειναι πολυ καλυτερη απο την Mirrorless. Ναι ισως σε καποια σημεια αλλα δεν ειναι καθολου ορατα.

Και επειδη το μελλον φτιαχνεται απο την τεχνολογια οφειλουμε να την ακολουθησουμε.

Πριν απο μερικα χρονια χλευαζαν το ρολοι κινητο. Ελπιζω αυτοι που το εκαναν στα επομενα 3 χρονια που το ρολοι πια θα αντικαθιστα σιγα σιγα το κινητο να μην δω κανεναν απο αυτους να το φοραει.

Ειδη η LG εχει κανει τεραστιο βημα οπως και η samsung + apple. Συγνωμη για την παρενθεση offtopic.

Με τον 35/2.8 η μηχανή γίνεται τρομερά κόμπακτ, μικρότερη από την Xpro2 με τον 35άρη. Νομίζω tzo ότι δεν αξίζει να κοιτάζεις την RX1r II για τα 35mm. Θα χάσεις 1 στοπ, αλλά θα κερδίσεις ibis & 4K και τη δυνατότητα να αξιοποιήσεις όλες τις φακουδάρες που έχεις. H rx1rII δεν είναι και πολύ κόμπακτ, είχα την rx1 παλιότερα, και έχει χάλια πιάσιμο.

50C6B2A4-C716-44B0-B5CE-65DCEBA66777_zpsdtowknhu.jpg

7EC7924C-24DE-4695-B62A-CC6D366ED88E_zpsgf7bqs7d.jpg

Λέω να περιμένω την ''α9'' και να προσπεράσω την α7rII.
Τη δουλειά μου την κάνω στο μεσοδιάστημα με α7ΙΙ + α6300.
Για μικρό/ελαφρύ ff σώμα θα διατηρήσω την α7s + FE28/2 + Loxia50/2. Έχω διαπιστώσει σε άμεση σύγκριση ότι η mk1 έχει πιο κόμπακτ αίσθηση και το βάρος είναι χαμηλότερο από τις mk2.

Για τους φακούς που λες, ένα pro σώμα και battery grip θα με εξυπηρετήσει περισσότερο, παρά μια αναβάθμιση από α7ΙΙ σε α7rII.
Το κράτημα της mk2 καλό, αλλά δεν μπήκε και στην καρδιά μου, όπως της NX1+battery grip, οπότε θα περιμένω ένα βαρβάτο σώμα ''α9'' με όλα τα νέα καλούδια πάνω και αστραπιαία απόκριση.

μπορεί να περιμένεις κανα χρόνο όμως για την Α9. Όσο βλέπουν ότι πουλάνε καλά οι Α7x δεν έχουν λόγο να βιαστούν... η Α7s ωραία, ειδικά για low light, αλλά με τόσο χαμηλή ανάλυση υστερεί στις φωτογραφίες

Ναι, την άνοιξη του χρόνου υπολογίζω να κάνω κίνηση. Εξάλλου μια "α9" θα έχει πολύ υψηλή τιμή, οπότε θα χρειαστεί προγραμματισμός για την αγορά.

Η α7rII θα παραμείνει καλή αγορά ακόμη και μετά την έλευση του μεγάλου μοντέλου. Και φωτογραφικά στον θόρυβο μετά από downsampling δεν έχει να ζηλέψει κάτι ακόμη και από την α7s.
Aλλά και η α7s έχει κάποια καλά. To σώμα είναι ελαφρύ και συμμαζεμένο και δεν νομίζω ότι θα ξαναβγεί μοντέλο της σειράς 'α' χωρίς Ibis. Οπότε θα είναι ο τελευταίος των Μοϊκανών. Επίσης το αρχείο των 12MP είναι εύκολα και γρήγορα διαχειρίσιμο και αποστέλλεται μέχρι και αυτούσιο κι έχει το ιδιαίτερο look που χαρίζει ο αισθητήρας με τα παχιά πίξελ 8,4 microns της α7s. Δεν θα δώσουν μεγάλης διάστασης εκτύπωση, ούτε αφήνουν περιθώριο για crop, αλλά σε θέαση στον υπολογιστή είναι απόλαυση ακόμη και σε 100%.

Στις Sony με πολλά MP με τον σταθερό περιορισμό των 32ΜΒ/s στο άδειασμα buffer τρώω φρίκη με το "Writing to memory card. Unable to operate". Kαι καλά αν είναι σώμα της τάξης του 1-1,5Κ ευρώ, όπως α6300 ή α7ΙΙ. Δεν θα το άντεχα να δώσω 3Κ ευρώ και να έχω το ίδιο θέμα και στην α7rII.
H τεχνολογία υπάρχει για πολύ πιο γρήγορη διαμεταγωγή δεδομένων, όπως και για χρήση πολύ γρήγορων καρτών, τουλάχιστον UHS-II ή και XQD και με θέση για δύο κάρτες.

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Καλημερα σε ολους,

εχθες παρελαβα την sony A7rii με τον 85mm 1.4GM.

Γραφω εδω για να πω την μικρη μου εμπειρια για την αγορα της μηχανης. Αρχικα να πω οτι οι τιμες ηταν οι βασικες που δινουν τα καταστηματα της Sony με μια μικρη εκπτωση του καλοκαιριου. Αυτο που πετυχα ομως μεσα απο την Sony EMEA ηταν να παρω 5 χρονια πληρους καλυψης και για την μηχανη και τον φακο.

Θα προσπαθησω λιγο να τα βαλω σε μια σειρα μιας και ειναι πολυ νωρις ακομα να κρινω τον εαυτο μου σε σχεμη με την χρηση που εκανα με την Canon.

Αρχικα να πω οτι απο θεμα μεγεθους δεν συζηταμε. Εδω εχουμε να κανουμε με μια σχεδιαση που εφερε το μεγεθος στο μισο. Βεβαια με οτι αρνητικο και θετικο εφερε μαζι. Μπαταρια πολυ μικρη, και grip που με μεγαλο φακο ειναι δυσκολο να κρατησεις την μηχανη. Εμενα δεν πειραζει γιατι δεν θα κραταω την μηχανη ολη μερα να βγαζω φωτο.

Παμε καλυτερα να τα διαχωρισουμε σε θετικα και αρνητικα.

Αρχιζω απο τα αρνητικα

1) Μικρο grip που καποιες φορες ειναι αβολο. Οχι ομως τοσο που να πεις οτι ειναι λαθος σχεδιασμος / εργονομια
2) Το μενου οντως ειναι λιγο χυμα αν και βρηκα αυτα που ηθελα για να σεταρω στην αρχη. Υπαρχουν πολλα βιντεο στο youtube που σου κανουν την ζωη ευκολη.
3) Δεν κανω τον εξυπνο αλλα δουλευω μονο σε manual. Εκει η ζωη μου με την Canon ηταν παιχνιδι. Εδω η ζωη μου οπως επιασα την Sony εγινε μπαχαλο. Μαλλον εγω φταιω γιατι πρεπει να σεταρω μερικα κουμπια ακομα.
4) Αργο στο να κανεις view την φωτο και να κανεις zoom οταν χρειαζεται. Ναι αυτο ειναι ενα θεμα για τους φωτογραφους γαμων, μιας και θα θελουν να δουν αμεσως μια φωτο και να κανουν zoom. Καθυστερει 1-2 δευτερα να κανει zoom.
5) Μικρη μπαταρια. Ελεος το ακουγα αλλα τωρα καταλαβαινω τους επαγγελματιες που φωναζαν. Ναι δεν θα καλυψω την Sony σε αυτο. Εκει εκανε παπαρια!!!! Ενας επαγγελματιας πρεπει να εχει 8 μπαταριες για να βγαλει την μερα. Για μενα προσωπικα ομως για αυτο που θελω να κανω μου αρκουν οι δυο που εχει. Μαλλον να το πω διαφορετικα. Θελω ακομα 2 για να ειμαι σιγουρος οτι αν υπαρχει περιπτωση να χρειαστω να κανω καποια φωτογραφιση που θελει να ειμαι εκει ολη μερα ναι πρεπει να παρω ακομα 2.

Δεν βρηκα κατι αλλο αρνητικο, πολλοι θα περιμεναν να πω για τα focus αλλα θα τα δειτε παρακατω στα θετικα.

1) και αρχιζω με το focus. Ενταξει, η Sony εδω εδωσε ρεστα. Μα το θεο, εβλεπα τα focus που εχει απο εχθες τα δουλεψα ολα και τα δουλεψα καιγοντας ευκολα και τις δυο μπαταριες. Και σε χαμηλο φωτισμο. Δεν εχω λογια. Οποιος εχει αντιρρηση ας μην την παρει την μηχανη.
Η Sony εβαλε κατω ολες τις υπολοιπες εταιριες και ΝΑΙ αν θες να κανεις παπαδες και την μαθεις καλα την μηχανη δεν θα σε προδωσει ποτε.

To AF-C ειναι απλα Pokemon. Δεν υπαρχει. Νομιζω μονο η Canon 7D ii μπορει να την συναγωνιστει. Επισης το Eye Focus Οπως και το face detection και αυτα απλα ειναι Pokemon. Εχουν βγει απο την Ιαπωνια και καταπινουν ολες τις αλλες εταιριες σαν να ειναι smarties.

Δεν θα μιλησω για τα υπολοιπα απλα focus που εχει. για μενα μου φανηκαν πολυ ευκολα να τα αλλαζω και να καταλαβω τι κανει το καθε ενα. Βεβαια πριν ειχα δει πολλα βιντεακια στο youtube που εκαναν την ζωη μου ευκολη.

2) Μεγεθος - Φοβερο
3) Σχεδιασμος - Απιστευτα επαγγελματικος
4) Καινοτομιες - Pokemon
5) Ποιοτητα - Χαλαλι τους τα λεφτα
6) Ποιοτητα φακων τουλαχιστον GM (που μονο αυτον εχω) Νομιζω οτι ειναι αρκετα ψηλα για να πεις οτι η σειρα της Canon L μπορει να τρεμει.
7) Εργονομια - Με πολυ καλο set up μπορεις να κανεις παπαδες
8) VIEW FINDER.......Ελα !!! Ελα λεω. Τι ειναι αυτο; Φωναζαν ολοι οι τραχαναδες οτι δεν ειναι καλο και τι ειναι αυτο - και δεν μπορω - και ο κωλος μου ποναει - και δεν μπορω να δω - και δεν ειναι γρηγορο - και δεν μου φτιαχνει καφε - και δεν παιρνει το παιδι απο το σχολειο - και δεν βαζει κραγιον στην γυναικα μου - και ο φακος επαφης βγαινει απο το καδρο κτλ κτλ. ΕΛΕΟΣ.

Ειναι απλα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ. Δεν θα πω περισσοτερα. Καλυτερα να βλεπεις απο εκει μεσα παρα απο την οθονη. Ναι κυριοι αυτο θα πει εξεληξη. Αυτο θα πει κανω κατι διαφορετικο, ισως παρει περισσοτερο χρονο να το τελειοποιησω αλλα στο τελος δεν θα υπαρχει κατι αντιστοιχο. Αυτο ειναι προοδος. Εληξε. Νομιζω οτι οποιες εταιριες αποφασιναν εγκαιρα να ακολουθησουν αυτη την κατευθυνση, το τερματισαν. Και μπραβο τους. Μπραβο στα τμηματα που πηραν το ρισκο. Γιατι στις μερες μας για να παρεις ενα τετοιο ρισκο θελει Pokemon.

9) Νομιζω οτι οι κλαρινογαμπροι που δεν εχουν καμια σχεση με την τεχνολογια και δεν εχουν καμια σχεση με σχεδιασμο με αρχιτεκτονικη τοσο των ηλεκτρωνικων οσο και των μηχανολογικων, τοσο των επιστημων φυσικης - χημειας και νανοτεχνολογιας δεν μπορουν να καταλαβουν με τι εργαλειο εχουν να κανουν. Για να φτιαξεις τετοιο back illuminated SENSOR θελεις Γαιδαρο να τον φορτωσεις ξυλα για το τζακι γιατι ο χειμωνας δεν θα βγει. Μπραβο και παλι μπραβο.
10) επρεπε να βαλω 10 θετικα για να το στρογγυλοποιησουμε. Οχι οτι ηταν δυσκολο αλλα για να μην ειναι μονο 9 στην λιστα και με τρελαινει.

Παλι φωναζαν οι κουραμπιεδες, οτι δεν υπαρχουν φακοι. Ναι δεν υπηρχαν αλλα κατσε ρε μεγαλε. Περιμενε. Τι φωναζεις. Εδω απο πισω υπαρχει η ZEISS.

Παρε τωρα φακους επαγγελματικους απο την Sony και παρε να χεις και φακους επαγγελματικους απο την Zeiss. Ακους; εισαι εκει; απο την ZEISS. Μονο απο την Zeiss. Και αν ειδες τα τελευταια news απο την Zeiss, θα σε καλυψει σιγα σιγα σε ολο το ευρος.

Για να μην παρεξηγηθω, φακους απιστευτους βγαζουν Ολοι. Η Sony μπηκε για τα καλα στο παιχνιδι ομως.

Τις επομενες ημερες που θα βλεπω περισσοτερο τα αρνητικα και τα θετικα θα ενημερωνω αναλογως.

με γειά! πολύ δυνατό συνολάκι! το θέμα της αυτονομίας το λύνεις σχετικά εύκολα αν πάρεις gripάκι το οποίο παίρνει 2 μπαταρίες (εγώ πήρα το meike με 60 ευρώ) και μπορείς να εφαρμόσεις τη λύση που είχε προτείνει ο tzo να έχεις εξτρα "συρτάρια" με τις μπαταρίες φορτωμένες και να αλλάζεις 2-2 τις μπαταρίες. Οπότε με το γκριπ λύνεις ουσιαστικά τα αρνητικά 1 & 5.
Για την αργή προεπισκόπηση το είχα αναφέρει κι εγώ, είναι θέμα, αλλά πιθανόν να το φτιάξουν σε μελλοντική αναβάθμιση.
Για το μενού και το χειρισμό θα τα συνηθίσεις πολύ γρήγορα και θα σου φαίνεται παιχνιδάκι σε λίγο καιρό. εγώ επειδή είχα αρκετές σόνυ πριν από αυτήν μου φάνηκε πολύ οικείο το μενού της από την αρχή.
Για το autofocus δε θα έλεγα ότι είναι το καλύτερο που κυκλοφορεί, αλλά είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Σε af-c είναι όμως πολύ υποδεέστερο από τελευταίας γενιάς dslr πχ. d500

Ευχαριστω Μανο. Τωρα μενει μονο ενας φακος που θα ολοκληρωσει τις αναγκες μου. Και αυτος ειναι ο 35 1.4

ναι συμφωνω απολυτα για το grip αλλα θα ηθελα να δω καλυτερη αυτονομια απο την μπαταρια. Δεν θα της κανω την χαρη της Sony να την κρινω σε ολα τα επιπεδα.

Δεν σημαινει οτι επειδη αλλαξα απο Canon και πηγα σε Sony, θα θεοποιησω την Sony. Και επειδη η Sony ακουει και αυτο ειναι το μεγαλυτερο ατου της, πιστευω οτι κατι θα κανει και με την μπαταρια.

Για την προεσκοπηση ευελπιστω να το φταξουν. Και νομιζω οτι ειναι θεμα χρονου γιατι η Sony ακουει.

Εκανα και την αναβαθμιση σε 3.2 γιατι ειχε πανω την 3.1

Το μενου απαξ και το σεταρω οπως θελω εγω δεν θα αλλαξει ποτε πια και νομιζω οτι θα ειναι πολυ ευκολη η χρηση μετα.

Το autofocus επειδη εχω πιασει την canon 7d ii και ειχα πραγματικα μεινει αφωνος, με την Sony απλα εντυπωσιαστικα. Φυσικα και αλλες εταιριες εχουν βγαλει μηχανες με πολυ καλο focus system.

Αλλα εδω η Sony σε αυτη την μηχανη και με συνεχεις αναβαθμισεις και πειραγματα στο software μπορει να το κανει ακομα καλυτερο.

Οτι και να εβγαλα εχθες ηταν παντα σε focus. Βεβαια οι δυο μικροι πριγκιππες μου ειχαν ψωφησει στην κουραση μετα απο μια γεματη μερα και καθοντουσαν ησυχα να τους βγαλω.