Sony α9 & α9 ΙΙ

Re: Sony α9

Πολύ καλές Βασίλη, βλέπω στα exif -> saturation: low. Τις έχεις πειράξει μετά στο PS?

Απάντηση: Re: Sony α9

ωραίες Βασίλη αν και προσωπικά προτιμώ πιο μαλακό γράψιμο και σε οξύτητα και σε κοντραστ. Μόλις τωρα και μετά απο αυτό που έγραψα είδα και τις ρυθμίσεις σου όπου οντως ειναι στο max και τα δύο, δεν ξέρω αν πείραξες και μετά το αρχείο όπως ειπε και ο Δημήτρης.

• Contrast - High
  • Saturation - Low
  • Sharpness - Hard

Σας ευχαριστώ, να πω δυο λόγια .. είμαι πάνω σε πειραματισμό όμως αν και μου αρέσει η οξύτητα ήταν υπερβολική για αυτή τη κάμερα, πλέον είμαι contrast -1 saturation -1 και sharpness -1
Η εστίαση της ότι και να πω είναι λίγο, σε στενό πλέγμα των κλουβιών σε Continuous με κλειστό διάφραγμα εστίαζε καρφί η ρουφιάνα.. το είχα δει και σε ποδοσφαιρικό αγώνα.
Τα χρώματα της υπερέχουν των παλαιότερων μοντέλων σε σημείο λίγο να με χαλά γιατί τα προτιμώ κοντά στο φυσιολογικό και στη συνέχεια να τα φέρνω στο γούστο μου, εδώ φαίνεται η έλλειψη του color profile που ήταν λάθος να βγει. Δεύτερο φάουλ με τον 70-200 f4 Δε δουλεύει η πενταξονική σταθεροποίηση ενώ ενεργοποιείται ακόμη και στον 18-105mm f4.
Οι φωτογραφίες είναι επεξεργασμένες στο Ps τα δε πρωτότυπα αρχεία είναι εξίσου πολύ καλά. .. και γιατί τις επεξεργάστηκα; Πάντα θέλουμε ένα εφέ παραπάνω και δεν είναι ντροπή να πω ότι έκανα σοβαρά λάθη δεν ήμουν προσεκτικός στις ρυθμίσεις μου... όταν κρατάς τέτοια κάμερα στα χέρια σου παίρνει τα μυαλά και αμελείς πολλά... σωστή φωτομέτρηση ή φορώντας πρώτη φορά πολωτικό φίλτρο χοχοοχοο ακόμη και την αντιμετώπιση του σκληρού φωτισμού από τον ήλιο.
Την α6500 έχω να τη πιάσω στα χέρια μου απ' όταν απέκτησα το θεριό , με στεναχωρεί μα δεν μπορώ να ξεκολλήσω από πάνω της.

Μεγάλη βελτίωση από το παρελθόν κάτι που είδαμε και στην Α6500.
Εσένα Βασίλη μπορεί να σε ξενίζει αλλά είναι μακράν καλύτερο από το παλιό επιεικώς απαράδεκτο jpeg της Sony,κάτι που σίγουρα αλλά αγνώριστο για να το βελτιώσει τόσο.