Sony α9 & α9 ΙΙ

Απάντηση: Sony α9

Ωραίες Βασίλη!

Κάποια θεματάκια που βλέπω στη φωτό με τον παπαγάλο,
είναι αποτέλεσμα υπερβολικής επεξεργασίας ή υπάρχουν και στο αρχικό;
Πάνω αριστερά φαίνεται εντονότερα.

Sample.jpg

Φιλική συμβουλή!
Το λογότυπο που προσθέτεις, αδικεί τις φωτογραφίες σου.

Re: Sony α9

Σε κλουβί η πουλάδα δε κάθισα να αφαιρέσω τυχόν ατέλειες,
Συμφωνώ μαζί σου για το λογότυπο με χαλά και εμένα. Να περνάς όμορφα.

Να 'σαι καλά, κι εσύ. :ernaehrung004:

Για το banding - posterization λέω, είναι θέμα της μηχανής άραγε;
Παρατήρησα ότι στη μία από τις δύο οθόνες μου, που είναι 10bit, το πρόβλημα φαίνεται πολύ εντονότερα.
Στην 8bit οθόνη δεν φαίνεται τόσο πολύ.
Μπορεί να το επιβεβαιώσει κάποιος φίλος με 10bit οθόνη; Κάνουν πουλάκια τα μάτια μου;

H πρωτότυπη έχει φάει άγαρμπη υπερσυμπίεση (1280χ850 σε 156ΚΒ !!) και έχει εμφανή τα σημάδια της ... (posterization 8Χ8, ringing στα μεταβατικα ..)

Επιπλέον δεν έχει exif και ενσωματωμένο icc profile .. (υποτίθεται οτι είναι sRGB ??) .. διαφορες εφαρμογές ή εφαρμόζουν το icc της οθόνης του PC (οπότε καθένας μας βλέπει διαφορετική εικόνα) ή υποθέτουν οτι είναι sRGB (και βλέπουν ψόφια χρώματα).

Σε αρκετές φωτογραφίες υπάρχει η "λάσπη" είναι από το συρματόπλεγμα, οι πουλάδες είναι φυλακισμένες.

Θένκς για το raw ..

μυστήριο το ότι το πτέρωμα στο λαιμό βγήκε "λάσπη" .. έκανε κανένα απότομο τίναγμα ?

Μια χαρά (και βάλε) μου φαίνονται τα raw!
Πιθανότατα φταίει αυτό που είπε ο Ηλίας.
Υπερσυμπίεση, crop, επεξεργασία...

Ευχαριστούμε Βασίλη!

Τρομερή οξύτητα, τρομερά χρώματα, εξαιρετικά αρχεία. Τα φαινόμενα που παρατηρούνται καμιά φορά όπως στο Crop από την προηγούμενη σελίδα είναι από το Flickr. Έχω παρατηρ'ησει κι εγώ κάποιες φορές σε φωτογραφίες που ανεβάζω 'τέτοια θέματα' τα οποία εμφανίζονται μόλις ανέβουν κάποιες φωτογραφίες μου στο Flickr. Ενώ στα δικά μου αρχεία δεν υπάρχει κανένα θέμα. Σε εμένα το έχω παρατηρήσει σε σημεία όπου δεν υπάρχει πολύ λεπτομέρεια (Ουρανό ) και σε Α/Μ φωτό. Εμφανίζεται αν στο post processing έχω κάνει εκτεταμένη αποθορυβοποίηση και έντονη επεξεργασία.

Ωραίο εργαλείο η Α9!

Μπράβο Βασίλη!! Τρομερή μηχανή να την χαρείς και ευχαριστούμε πολύ για τα δείγματα που μας δίνεις!!

Η επεξεργασία μέσα από το camera raw είναι παιχνιδάκι για τα αρχεία της αυτό ήθελα να σας δείξω πέρα από την εστίαση που κάθε φορά η γλώσσα μου κρεμάει κάτω με τα σάλια μου να μη μαζεύονται. Κάμερα εθισμός.

Ο σκληρός ήλιος έκανε δύσκολη τη φωτογράφιση με τα σκοτεινά που δημιουργούσε στα κλουβιά σε σημείο τη παρακάτω να μη πιστεύω ότι θα βλεπόταν.

Βασίλη σκέψου ότι με την Α9 και σε πολύ δύσκολες συνθήκες (στα σκοτεινά) μπορείς (μιας και η μηχανή έχει ηλεκτρονικό κλείστρο και δεν καταπονείται μηχανικά) να τραβάς 10+ λήψεις (όπου και αν φυσικά απαιτείται) και να κάνεις αποθορυβοποίηση με mean stacking!.

Αν και από τις φωτό που ανεβάζεις και βλέπω τις δυνατότητες της μηχανής, δεν βλέπω να χρειάζεται να το κάνεις.