Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

Το θέμα με το Γιάννη είναι ότι αγαπά περισσότερο τον εξοπλισμό από τη φωτογραφία.
...τέτοιες "ασθένειες".:bigcry:

Τα αυθαίρετα συμπεράσματα για ανθρώπους που δεν γνωρίζεις κράτα τα για τον εαυτό σου.

Τα έχουμε ξαναπεί πολλαπλές φορές και το συνεχίζεις. Ας αναλάβει η διαχείριση.
Δεν πέφτω στο ίδιο επίπεδο ανούσιων προσωπικών αντεγκλίσεων.

Απάντηση: Re: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

Οπως τα περίμενα .. τώρα το θέμα είναι αν ο συνδυασμός 5DIII + 70-200/f2.8 δικαιολογεί το βάρος του και την τιμή του και σε τί ποσοστό ...

Η νέα σειρά των L μπορεί να είναι φωτιά και λάβρα στην τιμή, αλλά και οι επιδόσεις τους είναι εξωπραγματικές. Θα έλεγα και την τιμή εξωπραγματική, αλλά εκεί η Σόνυ έκανε ρελάνς παίρνοντας τα πρωτεία.

Re: Απάντηση: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

A. Για αυτή τη δουλειά στα πιο σοβαρά μοντέλα υπάρχει ο πίσω τροχός, που έχοντας τον δείκτη στο κλείστρο τον γυρίζεις με τον αντίχειρα. Πχ στη 5D2 στα προγράμματα T, A κάνει αντιστάθμιση έκθεσης. Μέσος, παράμεσος μικρός είναι γερά στη λαβή. Βασικό δάκτυλο ο δείκτης, που από σταθερή θέση πηγαινοέρχεται στο κουμπί κλείστρου, στον τροχό αμέσως πίσω του, και στα κουμπάκια (AF/drive και ISO ιδίως) ακριβώς πίσω από τον τροχό (κινήσεις μνημονικές πλέον). Το αριστερό χέρι στηρίζει το σύστημα από τον φακό, με τον αντίχειρα να ελέγχει το κουμπί προθέασης βάθους πεδίου. Φυσικά όλα θέμα συνήθειας είναι μεν, από την άλλη πάλι ισχύει και το you can't teach an old dog new tricks όπως και το μη χαλάς τη δοκιμασμένη συνταγή χωρίς ιδιαίτερο λόγο.

Γεια σου ρε Τασο Λεουρα, ετσι σε θελω, σωστος!!χαχα!
:firstprize:

Απάντηση: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

Bρε που να πάρει.....νήμα με SONY (τηλεόραση, κάμερα, blu ray, μίξερ, αυτοκίνητο...whatever...) να δω χωρίς flame και τι στον κόσμο....:bigcry:

Τα αυθαίρετα συμπεράσματα για ανθρώπους που δεν γνωρίζεις κράτα τα για τον εαυτό σου.

Τα έχουμε ξαναπεί πολλαπλές φορές και το συνεχίζεις. Ας αναλάβει η διαχείριση.
Δεν πέφτω στο ίδιο επίπεδο ανούσιων προσωπικών αντεγκλίσεων.
Αδελφέ μη μου θυμώνεις.
Από τα γραφόμενα σου αυτό το συμπέρασμα έβγαλα.
Αν σε προσέβαλα ειλικρινά ζητώ συγνώμη.
Δεν είχα αυτό το σκοπό απλά έχω περάσει και εγώ ανάλογη φάση υπερκαταναλωτισμού.

Αδελφέ μη μου θυμώνεις.
Από τα γραφόμενα σου αυτό το συμπέρασμα έβγαλα.
Αν σε προσέβαλα ειλικρινά ζητώ συγνώμη.
Δεν είχα αυτό το σκοπό απλά έχω περάσει και εγώ ανάλογη φάση υπερκαταναλωτισμού.

Ήμουν σαφής. Τα συμπεράσματά σου επί του προσωπικού κράτα για τον εαυτό σου και μείνε στα των μηχανών.
Πέφτουν δεν πέφτουν μέσα τα συμπεράσματά σου είναι αδιάφορο, αφού είναι ανούσια και το μόνο που κάνουν είναι να προσβάλλουν.
Ακόμη και στη συγγνώμη σου τώρα, υπερκαταναλωτή εμμέσως πλην σαφώς με αποκαλείς.
Τι πρέπει άλλο να κάνω, βιογραφικό και portfolio να σου στείλω; Να αποδείξω τι;

Η συγγνώμη σου, όπως σου είπα και την τελευταία φορά, θα είναι έμπρακτη αν σταματήσεις να ασχολείσαι με το άτομό μου με απροκάλυπτα ή κεκαλυμμένα σχόλια επί του προσωπικού. Βλέπεις κανέναν άλλον να κάνει το ίδιο;

Ας μιλάμε για τις μηχανές όπως κάνουμε πάντα όμορφα κι ωραία.
Και τον εξοπλισμό και τη φωτογραφία αγαπάμε όλοι μας εδώ.
:ernaehrung004:

Γιάννη μεγειά και από μένα το εργαλείο! Παρακολουθώ τις φωτογραφίες (και βίντεο) που ανεβάζετε εδώ και τις θαυμάζω! Καταπληκτική μηχανή. Αλλά πολύ ακριβοί φακοί βρε παιδί μου...

μεγειά και από μένα το εργαλείο!

όσο για την τιμή των φακών, όσο μεγαλώνει ο αισθητήρας ακριβαίνουν και οι φακοί (υπάρχουν και εξαιρέσεις), γι αυτό πιστέυω ότι το μέλλον ίσως δεν είναι στο FF.
Η τεχνολογία των ηλεκτρονικών προχωράει ραγδαία, με ολοένα καλύτερους αισθητήρες να βγαίνουν κάθε μέρα. Η τεχνολογία των οπτικών δεν μπορεί να ακολουθήσει με τους ίδιους ρυθμούς. Πάντα ο μεγαλύτερος αισθητήρας θα έχει πλεονέκτημα, αλλά όταν θα είμαστε στα 100 ας πούμε megapixels, πόσο θα κοστίζουν οι ανάλοηγοι φακοί; Μήπως τότε θα είναι mainstream επιλογή το aps ή τα 4/3 ή η μία ίντσα, όπως παλαιότερα ήταν mainstream τα 35 mm και όχι το μεσαίο φορμά;

ουφ, πολλά είπα,

_tzo_ και πάλι μεγειά (για σήμερα το FF είναι ο βασιλιάς)

@kiriak, @dapost ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!

Το κόστος των native AF φακών στις ff Sony σίγουρα είναι υψηλό.
Συγκεκριμένα για την α7s, υπάρχει και η εναλλακτική των Samyang cine MF φακών, στα 300 το κομμάτι, με ολοκληρωμένη γκάμα. Παράλληλα θα συμπληρώνεται η γκάμα της σειράς Loxia της Zeiss, που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την α7s.
Για α7r και για την αναμενόμενη νέα μηχανή των 50MP, o FE55/1.8 θα σηκώσει την ανάλυση, και εντός 2015 θα βγουν και οι νέοι σταθεροί φακοί που πιστεύω θα υποστηρίξουν την ανάλυση του νέου μοντέλου.

Θα έλεγα ότι η mainstream διάσταση αισθητήρα τόσα χρόνια τώρα είναι το aps-c και πιστεύω θα διατηρηθεί αυτό στα επόμενα χρόνια. Στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας πίστευα ότι θα σβήσει το aps-c στις DSLR, και θα επικρατήσει το ff αλλά διαψεύστηκα.Κι αφού στις DSLR δεν έγινε mainstream το FF, αποκλείεται να συμβεί τώρα στις mirrorless μόνο με τη Sony στο κουπί.
Στις mirrorless εδραιώνεται γερά το aps-c με την επέλαση της Fujifilm. Το μ4/3 θα πλησιάζει όσο οι αισθητήρες εξελίσσονται. Η μία ίντσα απ' ό,τι φαίνεται θα διατηρηθεί στις σούπερ κόμπακτ τύπου RX100 και στις superzoom bridge τύπου RX10.

@ kiriak

Μα και τώρα το mainstream είναι τα κροπ φορματ (aps-c & m4/3) με αναλογία τουλάχιστον 10:1 στα τεμάχια.

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με τους φακούς όπου είναι πολύ μικρότερη η αναλογία aps-c & m43/ FF κυρίως γιατι είναι πολύ λίγοι οι φακοί για aps-c, βολεύονται σε μεγάλο ποσοστο με FF και ειδικά στην ανώτερη κατηγορία ποιότητας ψαχνεις με το κερί να βρείς dedicated aps-c.

Re: Απάντηση: Re: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

...ενδιαφερον συγκριτικο κατα την γνωμη μου αλλα εμεινε ασχολιαστο...
http://cameras.reviewed.com/features/the-mirrorless-4k-showdown-sony-a7s-vs-panasonic-gh4

Δεν μας είπε ο reviewer κάτι καινούριο που δεν έχει γραφτεί σε άλλα reviews.
Και αστεία η σύγκριση καρέ μεταξύ 200iso στην GH4 και 3200iso στην α7s, μόνο και μόνο επειδή 3200 είναι το βασικό iso του S-Log2.
Σπουδαία επιτυχία της GH4, το 200iso της να ξεπερνά το 3200 της α7s. :flipout:

Καθαρά για ευκολία στη λήψη 4K πάντως θα συμφωνήσω με τον reviewer, ότι η GH4 είναι εξαιρετική επιλογή.
Αν δεν είχα την FZ1000 για το 4K, θα αποχωριζόμουν πολύ πιο δύσκολα την GH4.

Στη φωτογραφία, έχοντας α7s δεν έχει κάτι να με δελεάσει προς το παρόν το μ4/3. Ακόμη και σε superzoom που έχει πλεονέκτημα το μ4/3, καλύπτομαι με την FZ1000 και τον 1" αισθητήρα της. Λέω προς το παρόν, γιατί δεν έχω δοκιμάσει ακόμη το AF της α7s. Σύμφωνα με τα specs αποκλείεται να με ενθουσιάσει, έχοντας ως κριτήριο το αστραπιαίο AF της GH4. Εξαίρεση σε πολύ χαμηλό φωτισμό, όπου η α7s όπως λέγεται εστιάζει στο σκοτάδι. Σε λίγες μέρες παραλαμβάνω τον FE55/1.8 και θα φανεί.

Χαα να ένα τεστ που θα ήθελα να δώ .. κόντρα AF Α7s + 55/f1.8 vs GH4 + 42.5/f1.2 σε πολυ χαμηλο φωτισμό. ;)

H GH4 έχει στις προδιαγραφές δυνατότητα AF σε -4EV (θεν θυμάμαι σε τι διάφραγμα ισως f/1.2).

Δεδομένου ότι στο CDAF δεν χρησιμοποιούνται κατ'ανάγκη μεμονωμένα πιξελ αλλά και συστάδες που συγχωνεύονται, παιζει ρόλλο οχι η ικανότητα όλου του αισθητήρα αλλά αυτών των συστάδων και το πλεονέκτημα της Α7s ανα μονάδα επιφανείας είναι καπου 1/3 στοπ .. Παίζει ρόλλο βέβαια ο τρόπος που υλοποιείται το CDAF (πόσο μεγάλες συστάδες χρησιμοποιούνται και για ίδια επιφάνεια η GH4 χρειάζεται 5Χ πιξελ) αλλά και το μέγιστο διάφραγμα στο οποίο δουλεύει ο φακός όπως και η ταχύτητα readout του αισθητήρα (της GH4 μάλλον είναι ταχύτερος .. αλλά όχι 5Χ). Mετά αναλαμβάνουν οι αλγόριθμοι ..

Κι εγώ θα ήθελα να δω τέτοιο τεστ. Αναγκαστικά μόνο από μνήμης θα γίνει η σύγκριση.

Γι' αυτό που είμαι πάντως σίγουρος είναι η καθαρότητα του EVF. Πεντακάθαρη η προεπισκόπηση, καλύτερη από το να άναβες το φως. Κάνει τη νύχτα μέρα στην κυριολεξία.
Εφημερίδα διαβάζεις στο σκοτάδι.

To παπλωμα να ηταν λευκο η κιτρινωπο αραγε...

To βιντεάκι που ανέβασε ο Apollwn είναι από τα πρώτα δοκιμαστικά τεστ του reviewer.

To πλήρες συγκριτικό του, GH4 vs α7s, το έχουμε ανεβάσει και σχολιάσει στο παρελθόν, στο νήμα της GH4:

https://www.youtube.com/watch?v=qdMypfYrKgw

Απάντηση: Re: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

@kiriak, @dapost ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!

Το κόστος των native AF φακών στις ff Sony σίγουρα είναι υψηλό.
Συγκεκριμένα για την α7s, υπάρχει και η εναλλακτική των Samyang cine MF φακών, στα 300 το κομμάτι, με ολοκληρωμένη γκάμα.

300 ευρώ κάνει ο φθηνότερος, ο 85ρης. Εάν βρίσκεις και τον 14ρη, τον 35ρη και ιδιαίτερα τον ακριβότερο όλων 24ρη τόσο φθηνά, και μάλιστα στην ακριβότερη Cine έκδοση, μοιράσου εάν θέλεις μαζί μας πού. Ο 24ρης cine για σόνυ, ξεκινάει στη Γερμανία από 550 ευρώ + μεταφορικά (τιμές idealo)*. To skroutz τον βγάζει στ 650.

*Ψέμματα. Τιμή Πολωνού από ebay βγάζει το idealo, που δεν στέλνει στη χώρα μας.