Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Απάντηση: Re: Sony alpha A7 - A7r, Α7s και Α7ΙΙ Full Frame Mirrorless

DbZ1Cg.jpg

J1PTyX.jpg

Re: Sony alpha A7 - A7r, Α7s και Α7ΙΙ Full Frame Mirrorless

Καλοριζοικος .... τρομερός φακός!
Περιμένουμε εντυπώσεις.
Μ ενδιαφέρει ιδιαιτερα πως εστιάζει σε φωτό και βίντεο

φοβερό εργαλείο! με γειά. ελπίζω οι επιδόσεις του να είναι ανάλογες του βάρους του. κρατιέται εύκολα με την Α7?
o steve λέει ότι είναι ο καλύτερος 35άρης που έχει δοκιμάσει :
I am so impressed that I can confidently say this IS INDEED the best 35mm lens I have ever used, or reviewed or held. Yes, beats the Sigma 35 1.4 Art lens for those that were about to ask.

sonyzeiss35mm-f-1-4-openingshot-630x420.jpg

Ευχαριστώ! Μεγάλος έρωτας ο FE35/1.4!

Καθότι αγαπημένο εστιακό μήκος τα 35mm, αρκετά χρόνια πριν ήμουν με τον Canon 35L/1.4, κατόπιν πήγα στον Sony 24/1.8 στην Nex7 και μετά στον Fuji 23/1.4 στην X-Μ1. Την Ιθάκη μου στα 35mm απ' ό,τι φαίνεται θα τη βρω στον FE35/1.4.

Εξωτερική σχεδίαση γνώριμη, αφού μοιάζει πολύ με τον FE16-35, με μόνη διαφορά ότι ο 35άρης είναι κατά ένα δάχτυλο μακρύτερος και κατά 112γρ. βαρύτερος. Για φωτογραφία δεν είναι πρόβλημα τα 630γρ., αλλά για βίντεο γίνονται αισθητά, ειδικά αν συγκρίνεις με φακό Loxia που είναι απόλαυση στο βίντεο.

Με τον αντίχειρα του αριστερού χεριού να υποβαστάζει τον φακό στη βάση του, το ζύγισμα με την α7s/r είναι απροβλημάτιστο, και ακόμη καλύτερο με το battery grip. Με τον διακόπτη στο off γίνεται και ομαλή αλλαγή διαφράγματος στο βίντεο με το μεσαίο δάχτυλο, ενώ ο παράμεσος με το μικρό δαχτυλάκι περιστρέφουν το βαρύ δαχτυλίδι εστίασης.

Πολύ καλή αίσθηση στη χειροκίνητη εστίαση, καμία σχέση με τον FE55 ή τον FE16-35, στους οποίους το δαχτυλίδι εστίασης γυρίζει σαν τρελό.
Σε αργές αλλαγές σχεδόν νομίζεις ότι χρησιμοποιείς χειροκίνητο φακό, αλλά όχι, ο φακός είναι fly-by-wire. Θέλει περισσότερη προσπάθεια, αλλά γίνεται να χαθεί η ακρίβεια στην επαναφορά της εστίασης. Ένας Loxia κι εδώ υπερτερεί.

Το AF είναι το πιο αθόρυβο που έχω συναντήσει ποτέ σε γρήγορο φακό. Κυριολεκτικά κολλάς το αυτί σου στον φακό για να ακούσεις υπόνοια θορύβου, χωρίς καθόλου μα καθόλου γρέζι. Από ταχύτητα δεν αντιλήφθηκα διαφορά με τον FE55/1.8 πάνω στην α7s με το τελευταίο firmware. Ακόμη και σε ημίφως δεν ψαρεύει.

Το bokeh ονειρικό, κάτι αναμενόμενο για 1.4 διάφραγμα, αλλά το εντυπωσιακό είναι ότι συνδυάζεται με απίστευτη οξύτητα και μικροκοντράστ στο σημείο εστίασης, κάτι που δίνει ακόμη μεγαλύτερη τρισδιάστατη αίσθηση.

Thanks John.

5-6 φωτογραφίες όλες κι όλες έβγαλα χτες, αλλά ο φακός δείχνει τα δόντια του με το καλημέρα.

α7s, 100% crop από sooc jpeg @1.4
To φόντο είναι πολυκατοικία.
cqRrjT.jpg

a7s, 100@ crop από sooc jpeg @1.4, 1/13 με πρόχειρα ακουμπισμένη κάπου τη μηχανή, με τα φώτα του δρόμου στο φόντο:
vFwjhf.jpg

Απάντηση: Sony alpha A7 - A7r, Α7s και Α7ΙΙ Full Frame Mirrorless

Να είσαι καλά να τον χαίρεσαι....!!!
Δώσε στο λαό υλικό .

καλά, εντάξει, οι πέντε φωτογραφίες με τους διαφορετικούς φακούς είναι όλα τα λεφτά

Το ιδιο πιστευω και εγω.Αν τα 35mm ειναι το αγαπημενο σου εστιακο μηκος,ε τοτε ναι,με αυτον τον φακο πραγματικα [επιτελους],εφτασες στην Ιθακη σου. Και απο οτι μπορεις να καταλαβεις μεχρι τωρα,οι αντιδρασεις ηταν αναμενομενες. Να τον χαιρεσαι...Οδυσσεας.

Ευχαριστώ για τις ευχές.

Οδυσσέα, είπα αγαπημένο, όχι το αγαπημένο εστιακό μήκος. Με την τριάδα 35-85-135 γρήγορων σταθερών έχω μάθει, γι'αυτό και ο επόμενος στόχος είναι ο Zeiss Batis 85/1.8 OSS.
Για τα 135 εξαιρετική απόδοση βλέπω να έχει ο νέος Samyang 135/2.

Στην α7s ταιριάζει γάντι o Loxia 50/2, και προβλέπω να τον έχω μόνιμα καρφωμένο πάνω της.
Η α7r με το battery grip θα αναλάβει όλους τους FE.

Μεγειές! Από τις πέντε κερδίζει ο Loxia / για τα γούστα μου, περιγραμμα απόλυτα καθορισμένο και το καλύτερο bokeh...

To νυχτερικό bokeh του Loxia 50 υπερτερεί σαφώς. Ένας από τους λόγους που προτιμώ τον Loxia για τη νυχτόβια α7s.

Ο Loxia έχει διάφραγμα 10 λεπίδων που χαρίζει ολοστρόγγυλα blur disks, κι επειδή ο φακός δεν περιέχει ασφαιρικά στοιχεία, δεν εμφανίζει και onion rings στους δίσκους.
O FE55 εμφανίζει onion rings, και ακόμη περισσότερο ο FE35/1.4.
Τα στίγματα είναι από σωματίδια σκόνης στην επιφάνεια του φακού. Δεν σκούπισα τα κρύσταλλα πριν το τεστ.

FE55/1.8:
rsDcEy.jpg

FE35/1.4:
BBtzbU.jpg

Loxia 50/2:
dRzu5h.jpg