SONY CDP-XA50ES.....Αξίζει τόσο?

Μπορεί κάποιος να μου πεί που μπορώ να βρω stabilizer (το βαριδάκι)για το SONY CDP-XA50ES .

Καλησπερα,ηθελα να ρωτησω αν το συγκεκριμενο cdp σχεδον μετα απο μια 15ετια αξιζει, αν βρεθει σε μια τιμη 180-200 ευρω και αριστη καταστηαση.

HANNES SWOBODA

psemedia49171.jpg

πριν ενα μήνα είχε πει:αν η ελλάδα δεν εξολοθρεύσει την ΧΑ δεν μπορεί να προεδρεύσει στην Ευρωπαϊκή Ενωση το επόμενο εξάμηνο....

στο 50άρι τώρα.
Είναι πολύ καλό.
transport, τελικά αναλογικά. (χωρίς πολλά λόγια)
λίγο ψιλομπέρδεμα υπάρχει με τα ρολόγια του και το τσιπάκι του....λενε
κλείνει πλεόν 20ετία καθαρά.
αφού εγώ το έχω ήδη 10....

Καλησπερα,ηθελα να ρωτησω αν το συγκεκριμενο cdp σχεδον μετα απο μια 15ετια αξιζει, αν βρεθει σε μια τιμη 180-200 ευρω και αριστη καταστηαση.

άμα το βρεις πές μου να πάω να πάρω ένα δεύτερο.
Το δικό μου το είχα πάρει νομίζω πάνω από 500 πρίν από 10 σχεδόν χρόνια.

σαν ποιοτητα κατασκευης ειναι θηριο αλλα ηχητικα πλεον δεν γνωριζω.Σε σχεση πχ με καποιο απο τα marantz 6004/6005 η καποια αλλη συσκευη μεταχειρισμενη κοντα στα 300 -350 ευρω μηπως υπολειπεται?Γιατι οπως λες παει σχεδον 20ετια

Τα τρώει για πρωινό, είμαι σίγουρος, χωρίς να ακούσω. Μόνο βλέποντας μέσα τους.
Ενα cdp δεν είναι μόνο τσιπάκια. Είναι και αναλογικά στάδια. Και το 50άρι εκεί σκίζει.

Λες ε?και μετα απο 20 χρονια να ριχνει τοσο ευκολα στα entry level μοντελα?Πριν το παρεις τι ειχες?του εχεις κανει καμια τροποποιηση?το θεωρεις value σε αυτη την τιμη?

το πήρα από ebay, νομίζω το 2004.
εκείνη την εποχή ως player είχα το sony 920QS και το pioneer 757.
μετά κάποια χρόνια του άλλαξα απλώς καλώδιο τροφοδοσίας.
το θεωρώ σαφώς καλύτερο από τα marantz και σίγουρα ως transport πολύ καλό με οποιοδήποτε κριτήριο

Μαμα το player δεν επαιζε ποτε. Ομως με καποιες αλλαγες φτανει σε κορυφαιο επιπεδο. Το δικο μου εχει 8 op627 στην εξοδο, πειραγμενο το αναλογικο τροφοδοτικο και καποιο πειραγμα στο dac που δεν γνωριζω.

Μαμα το player δεν επαιζε ποτε. Ομως με καποιες αλλαγες φτανει σε κορυφαιο επιπεδο. Το δικο μου εχει 8 op627 στην εξοδο, πειραγμενο το αναλογικο τροφοδοτικο και καποιο πειραγμα στο dac που δεν γνωριζω.

είσαι υπερβολικός θα έλεγα.
Δεν είναι δυνατόν να μην παίζει και με μιά αλλαγή να γίνεται κορυφαίο.
Ήταν πάντα ένα καλό player.
Το πείραγμα γινότανε στα ρολόγια του (φοράει δύο).
Υποθέτω εννοείς αναλογικό στάδιο

Κορυφαία κατασκευη ,για μένα η μόνη ουσιαστικη ελλειψη του ειναι οτι δεν εχει εξοδο AES/EBU .
Φυσικα στα 200 ευρω δεν το σκεφτεσαι καθόλου ,το αγοραζεις

Eνα ακομη σπανιοτατο player απο την ιδια εταιρια ,που πολυ θα ηθελα να εχω

http://sites.thestar.com.my/audio/story.asp?file=/1997/6/12sony

Last edited:
Απάντηση: Re: SONY CDP-XA50ES.....Αξίζει τόσο?

μην ξύνεις πληγές Πέτρο

Με το 50αρι γνωρισα τον Σαββα,γιατι το πουλουσε στο ebay και του το αγορασα νομιζωντας οτι εισαι εσυ,γιατι δεν ειχε πιασει τιμη πανω απο 500

Είχα ένα "μαμά" στο σπίτι μου για κανα μήνα.

Δεν βρε παιδί μου...δεν!

Κατασκευάρα αλλά στα αυτιά μου αδιάφορο.

Ίσως να έφταιγε ο πολύς ντόρος γύρω από το όνομά του, ίσως η εξαιρετική του κατασκευή σε προϊδέαζε για εξαιρετικό άκουσμα (το οποίο τελικά δεν ερχόταν), δε ξέρω.

Αν το είχα θα του άλλαζα τα ρολόγια και τα αναλογικά και ότι άλλο πειράζεται (αλλά με τα ίδια λεφτά μήπως παίρνουμε dacάρα και δώρο έναν υπολογιστή για να το παίζουμε?)

Ποτέ μου δεν είχα τέτοια άποψη.
Πάντα το θεωρούσα ενα καλο player.

η αληθεια ειναι πως υπαρχουν αρκετοι που εχουν την αποψη του Στεργιου-Σταυρου για το μηχανημα.Απο την αλλη δεν σκεφτομαι το dac μιας και εχω μονο cd τα οποια δεν ειμαι σε θεση να τα περασω σε υπολογιστη.και μιας και δεν εχω προα το παρων την δυνατοτητα να το ακουσω ρωταω να δω τι διαφορες μπορει να εχει απο καποια entry level που εχουν παρει καλες κριτικες η με αλλα μεταχειρισμενα κοντα στα 300 ευρω

Βασικα τζαμπα εξοδο ειναι οτι και να λεμε. Τα ριπαρεις και απολαμβανεις τη cdοθηκη μονο στο ξεσκονισμα.
Οτι εμεινε απ αυτη.

είσαι υπερβολικός θα έλεγα.
Δεν είναι δυνατόν να μην παίζει και με μιά αλλαγή να γίνεται κορυφαίο.
Ήταν πάντα ένα καλό player.
Το πείραγμα γινότανε στα ρολόγια του (φοράει δύο).
Υποθέτω εννοείς αναλογικό στάδιο
Εχει δυο μετασχηματιστες. Ενα για το αναλογικο σταδιο και ενα για τα ψηφιακα. Αυτος για το αναλογικο σταδιο εχει ξανατυλιχτει, αυτο εννοω "αναλογικο τροφοδοτικο". Τα 627 βεβαια μπηκαν στην εξοδο του αναλογικου σταδιου. Τα clock δε θελουν πειραγμα. Πριν το σκαλισμα και μετα το cd εχει χαοτικη διαφορα. Πριν το σκαλισμα επαιζε χειροτερα απο το 999es. Μετα το σκαλισμα το cd layer των sacd επαιζε απειρως καλυτερα απο το sacd layer στο 999. Το εκανα συχνα το τεστ. Το εχω επισης τεσταρει με καποια players πολλων χιλιαδων ευρω και το αποτελεσμα ηταν μονοτονα το ιδιο. Στο μοναδικο τεστ που δεν ξεχωρισε στη συνεχεια εμαθα οτι ηταν προβληματικο το setup (πολυ).