SONY CDP-XA50ES.....Αξίζει τόσο?

πρόσεξε μη λείπει το clamp.
Χωρις αυτό .....γιοκ

aperto.jpg

http://www.ebay.co.uk/itm/180983697391
472

http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_sop=3&_nkw=sony+cdp-xa50es&_frs=1
650 λίρες
10 λίρες μηχανισμοί

http://www.ebay.co.uk/itm/Sony-CDP-...geo=1&clk_rvr_id=535030979210&vectorid=229508
720 λίρες

ρε σεις ψιλομάπα αυτά τα 50άρια. Δεν βλέπω να κυκλοφορούν πολλά....:Banane0:

είσαι σίγουρος για αυτό το 200άρι?

τσιφ

ο 2ος και ο τρίτος είναι ο ίδιος ....

το έβαλε το καλοκαίρι στις 720 λίρες και δεν έφυγε και επανήρθε στις 650 ....

*μάλλον το είχε αγοράσει από τον πρώτο και πάει να βγάλει μεροκάματο ....... :Banane0: :twoguns:

Last edited:
κάποτε ήθελα να το δώσω και εγώ...
Μετά όμως σκέφτηκα το κουβάλημα στο ταχυδρομείο....:bang:

ειναι και βαρυ το ατιμο.
που να το πας ταχυδρομειο.Θα σου πιαστει η μεση σου:operator:

Είχα για κάτι φεγγάρια ένα SONY 555 ES βαριά μοντιφαρισμένο.
Παρουσίασε πρόβλημα στο Transport του πιθανότατα λόγω υψηλών θερμοκρασιών (μοντιφάρισμα) και λόγω έλειψης ανταλλακτικών (αφού το έψαξα όσο πάει) ουσιαστικά βγήκε off.
Έπαιζε εξαιρετικά με μία τρόμερή μεσαία λόγω αναλογικού σταδίου "τούμπανο σε" τάξη Α..

Αναγκαστικά αγόρασα το γνωστό SONY SCD XA-5400 ES.
Λίγο πρίν ξεφορτοθώ το παλιό έβαλα γεμμάτος θλίψη και τα δύο να παίξουν στο σύστημα μου για να ακούσω τί χάνω με το νέο και εργοστασιακό (αμοντιφάριστο) 5400. Το παλιό 555 έπαιζε ακόμα απλά με ενίοτε προβληματικό τρόπο.

Προς μεγάλη μου έκπληξη το άστρωτο 5400 έκανε σκόνη το τέρας 555 με το καλημέρα...
Μιλάμε για μεγάλη διαφορά προς το καλύτερο. Πλέον τώρα πιά στρωμμένο το έχει φτάσει και στην μεσαία περιοχή με μια μόνο μικρή διαφορά στην ατμοσφαιρικότητα (λόγω μή τάξης Α) απο ότι θυμάμαι..

Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό το μάθημα, ποιό;

Στα ψηφιακά τα πράγματα προχωράνε ραγδαία κοινώς κάθε πέρισυ και χειρότερα με διαφορά..

Συμπέρασμα.

Άν κάποιος ψάχνει για κορυφαίο τράνσπορτ και βρεί το πενηντάρι που συζητάμε εδώ στο νήμα τότε ναι θα το πρότεινα με κάποια μικρή επιφύλαξη μην τυχόν και του έχει γίνει βαριά χρήση αφου ανταλλακτικά και Lazer είναι πρακτικώς αδύνατον να βρεθούν πόσο μάλλον σε λογικές τιμές..
Άν κάποιος το θέλει για να φτιάξει ένα κορυφαίο CD player με λίγα λεφτά πλανάται πλάνην οικτράν.. Μπορεί να βρεί το ίδιο φτηνά σύγχρονα πλέιερ (για να μήν το πάω αλλού και ξεφύγει η κουβέντα) που θα παίζουν το λιγότερο το ίδιο καλά και πολύ πιθανόν απο αισθητά εώς πολύ καλύτερα..

Αυτά απο την εμπειρία μου.

Last edited:
Σ' όλα(σχεδόν) τα CDPs τα αναλογικά τους στάδια είναι σε τάξη Α' για λόγους τεχνικούς κι ουχί χαϊεντικούς.

Προς επίρρωσιν άν το γκουγκλάρεις δεν θα βρείς κανέναν κατασκευαστή που να μην...υπερηφανεύεται-λές κι είναι ο μόνος:music-smiley-005:-ότι δεν διαθέτει σταδια σε τάξη Α' το μηχάνημά του...:flipout:

Last edited:
Σύμφωνοι. Απλά ήθελα θα εστιάσω στο αν τελικά αξίζει τον κόπο το υπο συζήτησιν μηχάνημα.
Η απάντση μου σύμφωνα με την ανάλυση που έκανα δύο post πρίν είναι ναι αλλα υπο συγκεκριμένους και αυστηρούς όρους και σίγουρα όχι για αμιγώς CD player.