SONY HW10 vs BENQ W5000

Αστα ρε γριπιασμένε γεροτζενεράλι.

Οι κουρτίνες, η Σουζάνα και ο Ντιλας μου σας τον έχουνε κόψει τον βήχα ολονώνενε σας λέμε (σε σημείο που κατήντησες υποχόνδριος και κρύβεσαι κάτω από την κουβέρτα με το θερμομετράκι).

:p :p :p

:flipout::flipout::flipout:

Ψιτ, που ησουν χθες βραδυ εσυ; Εχεις ηδη μια κιτρινη!

Χθές όντως, ήμουν κατακίτρινος...
icon7.gif

Οι κουρτίνες, η Σουζάνα και ο Ντιλας μου σας τον έχουνε κόψει τον βήχα ολονώνενε σας λέμε (σε σημείο που κατήντησες υποχόνδριος και κρύβεσαι κάτω από την κουβέρτα με το θερμομετράκι).

Ξέρεις τι μαύρο έχω κάτω απ´την κουβέρτα; Ποιός τον .έζει τον Ντίλα σου...
icon10.gif

Χωρις να τα εχω δει α-β θεωρω οτι το ansi Του benq με το b.c ον ξεπερνα κατα πολυ αυτο του sony. Το γραφω γιατι δεν ειδα να το αναφερετε μεχρι τωρα.

Α! Και επειδη αναφερθηκε πριν κατι για τα πανελ των προβολεων, για δειτε μια κοντινη φωτο απο το πως φαινεται απο κοντα και το προφανως μεγαλυτερο fill factor του SXRD:

BENQ:

attachment.php

SONY:

attachment.php

Attachments

• mikehouse 058.JPG
    mikehouse 058.JPG
    72.7 KB · Views: 171
  • mikehouse 060.JPG
    mikehouse 060.JPG
    62.2 KB · Views: 170
Re: Απάντηση: SONY HW10 vs BENQ W5000

Χθές όντως, ήμουν κατακίτρινος...
icon7.gif

Ξέρεις τι μαύρο έχω κάτω απ´την κουβέρτα; Ποιός τον .έζει τον Ντίλα σου...
icon10.gif
Ετσι κι'αλλιως ο planar παιζει καλυτερα:AFADF0:

Στις τελευταίες φωτογραφίες (τις κοντινές), μιλάμε καμία σχέση μεταξύ τους!
Ο BENQ είναι κλάσεις ανώτερος! Αν και με την τόση διαύγεια των διαχωριστικών γραμμών των pixels του, σκουρένει λίιιγο την εικόνα.

Αλήθεια από πόσο κοντά περίπου τις τράβηξες;
Να υποθέσω σε αναλύσεις 1920 επί κάτι ε;

Στις τελευταίες φωτογραφίες (τις κοντινές), μιλάμε καμία σχέση μεταξύ τους!
Ο BENQ είναι κλάσεις ανώτερος! Αν και με την τόση διαύγεια των διαχωριστικών γραμμών των pixels του, σκουρένει λίιιγο την εικόνα.

Αλήθεια από πόσο κοντά περίπου τις τράβηξες;
Να υποθέσω σε αναλύσεις 1920 επί κάτι ε;

Οι φωτο τραβηχθηκαν απο πολυ κοντα με macro. Ομως πρεπει να λαβεις υποψην σου, οτι το fill factor του sxrd ειναι πολυ καλυτερο (πιο κοντα μεταξυ τους τα πιξελ) οποτε υπαρχει λιγοτερη διαχυση φωτος απο τα διακενα των πιξελ του DLP που σε εντυπωσιαζουν με την καθαροτητα τους!

Όταν συγκρίνετε (ειδικά τις 2 τελευταίες φωτογραφίες) μην ξεχνάτε οτι μιλάμε για δύο διαφορετικές φιλοσοφίες, δύο διαφορετικές σχολές προβολής.
Άλλο μονότσιπο DLP κι άλλο SXRD...

Δεν διαφωνώ στο θέμα της διαφορετικής τεχνικής αντιμετώπισης των δύο αυτών τεχνολογιών τσιπ.
Ωστόσο όμως, οπτικά μιλώντας, η διαύγεια του BENQ θεωρώ ότι είναι αδιαμφισβήτητη συγκριτικά με αυτή του SONY που μπορεί να πετυχαίνει την αποφυγή εμφάνισης των διαχωριστικών (άρα κερδίζει με την όχι τόσο γκριζαρισμένη εικόνα όσο του BENQ) αλλά με την τεχνική αυτή μειώνει τελικά σημαντικά και τη διαύγειά του. Οπτικά χάνεις το που σταματά και το που ξεκινά κάθε ξεκάθαρα απεικονισμένη γραμμή π.χ..

Τελικά, επειδή δεν απάντησες πριν, και οι τελευταίες φωτογραφήσεις ήταν σε απεικόνιση κάδρου 1920 επί κάτι στις 125" ε;

Last edited:
Μετά από αυτά που ανέφερε ο takisot, θεωρώ τον εαυτό μου απαλλαγμένο αυτοδίκαια από την υποχρέωση να γράψω κάτι παραπάνω, γιατί απλά συμφωνώ απόλυτα μαζί του! Άσε που αν προσθέσω κάτι ακόμα υπέρ του BenQ, κινδυνεύω να παρουσιαστώ κάπως υποκειμενικός, σαν κάτοχός του. Όμως όλα αυτά που εκθείασε ο Τάκης είναι και οι λόγοι που με ώθησαν να αποκτήσω το μηχάνημα, παρ' όλον ότι είχα ήδη δεί τον (καλύτερο!!) μεγάλο αδελφό του τον 20000. (Όχι όμως κατά ~700 καλύτερο κατά την άποψή μου, με τόσα χρήματα κάποιος αγοράζει αξιοπρεπέστατο 720ρ προβολέα για την κρεββατοκάμαρα ή το εξοχικό του!!!!!!!).
Ομολογώ όμως οτι δεν περίμενα αυτό το συγκριτικό με τον σόνυ για να αγοράσω, γιατί πίστευα ακράδαντα (και δεν διαψεύστηκα τελικά), οτι δεν μπορούσε ένας sxrd αυτής της κατηγορίας τιμής, να είναι καλύτερος από τον 5000 με το τελευταίο firmware (κι αν βγάλει ακόμα καλύτερο firmware η BenQ, η σόνυ τι θα κάνει???, μήπως τον αντικαταστάτη του 10??? κάποιον 110 ας πούμε???).
Και για να μήν το ξεχάσω: Τάκη συγχαρητήρια για την φωτογραφική σου αλλά και τις φωτογραφίες σου. Πρώτη(!) φορά βλέπω screenshots που αποδίδουν στο monitor μου σχεδόν πιστά αυτά που είδα στην οθόνη.

Φιλικά
Γιώργος.

Δεν διαφωνώ στο θέμα της διαφορετικής τεχνικής αντιμετώπισης των δύο αυτών τεχνολογιών τσιπ.
Ωστόσο όμως, οπτικά μιλώντας, η διαύγεια του BENQ θεωρώ ότι είναι αδιαμφισβήτητη συγκριτικά με αυτή του SONY που μπορεί να πετυχαίνει την αποφυγή εμφάνισης των διαχωριστικών (άρα κερδίζει με την όχι τόσο γκριζαρισμένη εικόνα όσο του BENQ) αλλά με την τεχνική αυτή μειώνει τελικά σημαντικά και τη διαύγειά του. Οπτικά χάνεις το που σταματά και το που ξεκινά κάθε ξεκάθαρα απεικονισμένη γραμμή π.χ..

Τελικά, επειδή δεν απάντησες πριν, και οι τελευταίες φωτογραφήσεις ήταν σε απεικόνιση κάδρου 1920 επί κάτι στις 125" ε;

Τραβηξα σε 10Κ αναλυση και το εκανα resize σε 800Χ600.
Υπαρχει βεβαια η πιθανοτητα να μην εκανε σωστο focus η μηχανη στα πιξελ του Sony τα οποια ειναι πολυ μικροτερα σε μεγεθος.
Και επι της ουσιας, με πραγματικο υλικο, η υπεροχη του BenQ σε ευκρινεια, δυστυχως δεν μεταφραζεται σε περισσοτερη πληροφορια στο πανι..

Ενδεχομένως πάντως, αν οι ίδιες φωτογραφήσεις ήταν σε περισσότερα μεγαπίξελς εδώ, να άλλαζε το οπτικό τους αποτέλεσμα και να έδειχνε καλύτερα ο SONY.

Αλήθεια, ακόμα τα έχεις στημένα και τραβάς φωτογραφίες;!

Πώ πώ ... πάει την χάσαμε την μπάλα!

Φιλικά
Γιώργος.

Re: Απάντηση: SONY HW10 vs BENQ W5000

Ενδεχομένως πάντως, αν οι ίδιες φωτογραφήσεις ήταν σε περισσότερα μεγαπίξελς εδώ, να άλλαζε το οπτικό τους αποτέλεσμα και να έδειχνε καλύτερα ο SONY.

Δεν νομίζω ότι μπορεί να εξηγηθεί τεχνικά κάτι τέτοιο.

Φιλικά
Γιώργος.

Μπα, ανατρεχω στο αρχειο μου! :grinning-smiley-043