Sony KD XF9005 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Παρεμπιπτόντως η 9005 και η 9505 είναι από τις κορυφαίες out of the box Τηλεοράσεις. Οπότε μην αγχώνεσαι ιδιαίτερα. Ρυθμίσεις θα βρεις και στο rtings.

Ακριβώς.

Το ότι out of the box είναι ήδη ρυθμισμένη σύμφωνα με όλα τα reviews ήταν ένας από τους λόγους που την προτίμησα από την Samsung q70-80.

Εγώ σε ταινίες το έχω αφήσει στο cinema pro.

Σε game απλά game mode.

Τηλεόραση δεν βλέπω καθόλου, ούτε συντονισμό καναλιών δεν έχω κάνει.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Σε σχέση με τον ήχο βλέπω ότι είναι αρκετά τονισμένα τα μπάσα. Προφανώς μιλάω για τα ηχεία της τηλεόρασης. Πώς μπορώ να τα ρίξω λίγο; Πήγα στο equalizer και κατέβασα τις χαμηλές αλλά δε βλέπω διαφορά. Μήπως είναι κάποιο απ' τα surround effect;

Είναι ενεργοποιημένη, ναι. Βασικά default ρυθμίσεις έχω απ' όσο θυμάμαι. Θα κοιτάξω και τις υπόλοιπες από κοντά.

Όταν λέω ότι είναι τονισμένα τα μπάσα δεν εννοώ ότι ακούω συνεχώς υπερβολικές χαμηλές. Απλά όταν παίζει κάποιο μπάσο στο background έχω την αίσθηση ότι το ακούω πιο έντονα. Βέβαια συγκρίνω με την προηγούμενη τηλεόραση (μια Panasonic Plasma του 11), δηλαδή πιθανόν τα προηγούμενα μπάσα να ήταν απλά ανύπαρκτα. Έτσι κι αλλιώς μιλάμε για ηχεία τηλεόρασης...

Είναι ενεργοποιημένη, ναι. Βασικά default ρυθμίσεις έχω απ' όσο θυμάμαι. Θα κοιτάξω και τις υπόλοιπες από κοντά.

Όταν λέω ότι είναι τονισμένα τα μπάσα δεν εννοώ ότι ακούω συνεχώς υπερβολικές χαμηλές. Απλά όταν παίζει κάποιο μπάσο στο background έχω την αίσθηση ότι το ακούω πιο έντονα. Βέβαια συγκρίνω με την προηγούμενη τηλεόραση (μια Panasonic Plasma του 11), δηλαδή πιθανόν τα προηγούμενα μπάσα να ήταν απλά ανύπαρκτα. Έτσι κι αλλιώς μιλάμε για ηχεία τηλεόρασης...

άλλαξε προφίλ ήχου... έχει αρκετά... σινεμά, μουσική, τυπικό κλπ.. άκουσε τα και διάλεξε αυτό που σου ακούγεται πιο καθαρό

Παρακατω ενα πατερνακι για να το τρεξετε με κλειστα φωτα, δοκιμαζοντας το local dimming σε ολες του τις θεσεις low-mid-high)
Eιναι σε HDR οποτε καταλαβαινετε πως ο οπισθιος φωτισμος θα ανοιξει εντελως και η τηλεοραση θα δοκιμαστει για αποδοση σε HDR mode.

Tρεξτε το pattern στο youtube απο το Pc σας και υστερα μπειτε απο το youtube της tv και κοιταξτε να το βρειτε στο ιστορικο του youtube για να το ξανατρεξετε. (αν εχετε εισαγει τον λογαριασμο google στο youtube της Tv για να κραταει ιστορικο βεβαια)

https://www.youtube.com/watch?v=AYtvehF9-Z8&list=WL&index=12&t=0s

Αγαπητοί φίλοι καλημέρα και χρόνια πολλά!
Κάτοχος κι εγώ της συγκεκριμένης τηλεόρασης, διάβασα, ρύθμισα και είμαι αρκετά ικανοποιημένος. Το μόνο που παρατήρησα και δε βρίσκω και πολλές πληροφορίες, είναι ότι η τηλεόραση κάνει πάρα πολλές συνδέσεις (περίπου 1000 ανά ημέρα) σε κάποιες Ip που ανήκουν στη google φυσικά, στην πόρτα 5228 και μένουν σαν established tcp connections. Τώρα κατέβασα το timeout από το router μου στη μία ώρα για να μην υπάρχουν τόσες πολλές.
Γνωρίζει κάποιος αν αυτό το φαινόμενο είναι bug του τελευταίου update ή το προκαλεί κάτι άλλο; Κι επίσης δεν υπάρχει τρόπος να ρυθμίσουμε τπτ για ipv6;

Χαιρετώ την παρέα,

Λοιπόν έχω την TV συνδεδεμένη online με καλώδιο δικτύου και WiFi set to off. Μετά από μερικές μέρες βλέπω αδυναμία σύνδεσης δικτύου (IP έχει πάρει). Έχω ελέγξει πρίζα, σύνδεση κτλ. είναι ok. Με ένα reboot στρώνει μια χαρά (δεν τη βγάζω καν απ' την πρίζα, μέσω του menu). Αναρωτιέμαι μήπως αυτό που λέει ο φίλος παραπάνω έχει κάποια σχέση. Δεν είναι κάτι σημαντικό αφού λύνεται με reboot αλλά υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω;

@Gordona το timeout το πώς το ρύθμισες; Μέσω του router;

Edit: και σε troubleshooting της Sony reboot προτείνει. Απλά έχει ήδη συμβεί δύο φορές, φαντάζομαι θα το ξαβαβρώ μπροστά μου.

Το timeout ναι στο router. Έχω Mikrotik από πίσω.. Αυτό που παρατήρησα σήμερα που είμαι σπίτι, είναι ότι όσο είναι αναμένη δεν ανοίγει πολλαπλά conections, ή μάλλον τα κλείνει..

Re: Απάντηση: Sony KD XF9005 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Παρακατω ενα πατερνακι για να το τρεξετε με κλειστα φωτα, δοκιμαζοντας το local dimming σε ολες του τις θεσεις low-mid-high)
Eιναι σε HDR οποτε καταλαβαινετε πως ο οπισθιος φωτισμος θα ανοιξει εντελως και η τηλεοραση θα δοκιμαστει για αποδοση σε HDR mode.

Tρεξτε το pattern στο youtube απο το Pc σας και υστερα μπειτε απο το youtube της tv και κοιταξτε να το βρειτε στο ιστορικο του youtube για να το ξανατρεξετε. (αν εχετε εισαγει τον λογαριασμο google στο youtube της Tv για να κραταει ιστορικο βεβαια)

https://www.youtube.com/watch?v=AYtvehF9-Z8&list=WL&index=12&t=0s

Το έκανα στην tv μου και παρατηρησα πως όπου περνάει η άσπρη γραμμή ασπρίζει σχεδόν ολόκληρη η οθόνη ακόμα και με το LD στο off,είναι φισιολογικο αυτό?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony KD XF9005 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Το έκανα στην tv μου και παρατηρησα πως όπου περνάει η άσπρη γραμμή ασπρίζει σχεδόν ολόκληρη η οθόνη ακόμα και με το LD στο off,είναι φισιολογικο αυτό?

με το local dimming τελειως κλειστο, κανεις τα πραγματα χειροτερα. Λογω των (μονο) 48 ζωνων ελεγχου της Tv το πατερνακι θα σας δειξει ποσο γκριζαρει το μαυρο σας στο πανελ, στην περιοχη που κινειται το λευκο τετραγωνο, ωστε να αντιληφθειτε στην πραξη ποσο βοηθαει (ή δεν βοηθαει) το local dimming στις Lcd. H λευκη γραμμη καθως εκτεινεται σε ολο το μηκος του πανελ, ενεργοποιει ολα τις περιοχες του πανελ που αγγιζει, με αποτελεσμα να ειναι ακομα χειροτερα τα πραγματα.

Σκεφτειτε τωρα πως οταν βλεπουμε ταινια, δεν υπαρχει μονο ενα ασπρο τερταγωνο στο πανελ, αλλα περισσοτερα φωτεινα σημεια στο πανελ και αρα ανεβασμα (και γκριζαρισμα) του οπισθιου σε μεγαλο τμημα του πανελ.

Για αυτο τον λογο (ειδικα σε HDR) Παρατηρειτε το Blooming σε υποτιτλους αλλα και σε αλλα φωτεινα Highlights σε μια ταινια.

Aν θεωρησουμε την αντιστοιχη της 9005 την Q70R της samsung, εκεινη λογω πιο επιθετικου αλγοριθμου στη θεση High (κατεβαζει παρα πολυ τον οπισθιο φωτισμο) τις σκοτεινες σκηνες τις κραταει καλυτερα με λιγοτερο blooming.
Αλλα πληρωνεις το τιμημα οπως φαινεται και στο παρακατω screenshot. Ο τοιχος στα δεξια της εικονας στην samsung εχει εξαφανιστει εντελως, με λιγα λογια κρασαρει την πληροφορια στις σκοτεινες σκηνες, οταν βαλεις local dimming high, ενω η sony δεν θα σου εξαφανισει πληροφορια.

Για browser ποιον χρησιμοποιείτε; Υπάρχει ο pre-installed (Vewd) αλλά δε διάβασα και τα καλύτερα οπότε λέω να στραφώ σε κάποιον άλλο. Υπάρχει κάποιος που συνεργάζεται καλά με την συγκεκριμένη τηλεόραση;

Καλησπερα παιδια
Ξερει κανεις αν το συγκεκριμενο καλωδιο κανει για την τηλεοραση που εχουμε?
Αν ναι ,αξιζει να παρω και αλλο ενα για συνδεση με την ηχομπαρα μου?(εχω την
Sony HT-XF9000 )μαζι με την τιβι.Απλα ειμαι σε καλωδιο παλαιοτερης τεχνολογιας) και στον ηχο,αλλα και σε συνδεση τηλεορασης(δεν ξεω αν το καλωδιο του ps4 pro ειναι αξιολογο)

https://www.mgmanager.gr/καλώδια/85403-delock-high-speed-hdmi-cable-48-gbps-8k-60-hz-1-m-85727.html

Καλησπερα παιδια
Ξερει κανεις αν το συγκεκριμενο καλωδιο κανει για την τηλεοραση που εχουμε?
Αν ναι ,αξιζει να παρω και αλλο ενα για συνδεση με την ηχομπαρα μου?(εχω την
Sony HT-XF9000 )μαζι με την τιβι.Απλα ειμαι σε καλωδιο παλαιοτερης τεχνολογιας) και στον ηχο,αλλα και σε συνδεση τηλεορασης(δεν ξεω αν το καλωδιο του ps4 pro ειναι αξιολογο)
[/URL]

Καλησπέρα spartan27gr,

Συνέχεια στην κατηγορία Εγκαταστάσεις Βάσεις Καλώδια Συνδέσεις Ρυθμίσεις με τίτλο Ξέρει κανείς αν το συγκεκριμένο καλώδιο κάνει για την XF90;

Προσπαθω να κατεβασω την εφαρμογη kodi απο το play store της τηλεορασης και δεν μου την κατεβαζει
Εχει γινει τιποτα και εχει κλειδωσει την εφαρμογη η sony?
Παραδειγμα το plex μου το κατεβασε κανονικα
Τι γινεται ρε παιδια?