Sony KD XF9005 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Τουλάχιστον ψωνίσαμε και 5 χρόνια εγγύηση!

Στάλθηκε από το SM-N950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μπορείς να δώσεις πληροφορίες για τη διαδικασία και τον χρόνο επισκευής;;

Απάντηση: Re: Sony KD XF9005 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μπορείς να δώσεις πληροφορίες για τη διαδικασία και τον χρόνο επισκευής;;

Αν και εχω 5ετη public αντι να την συσκευασω και να την παραλαβει courier , να την πανε σε οτι σερβις θελουν και να την επιστρεψουν οποτε θελουν (επαρχια 60χλμ απο το κοντινοτερο public ) πηρα τηλεφωνο στην κοντινοτερη αντιπροσωπία ο τεχνικος με καθοδηγησε για να δει αν οντως αυτο ηταν το προβλημα (reset , δοκιμη αλλου το control κλπ) τσεκαρε ποιο ειναι το ανταλλακτικο . Κλεισαμε ραντεβου . Την πηγαμε μονοι μας την tv (55") και την παραλαβαμε σε 1 ωρα.

Σωστός...Και τώρα δουλεύει σωστά;;

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!!

Καλησπέρα σε όλους. Κάτοχος της 55xf90 εδώ και 3 εβδομάδες περίπου έχω να πω τα εξής:
Η εικόνα είναι εξαιρετική αλλά όταν πας σε γωνία χάνει αρκετά. Φαίνεται κάπως ξεθωριασμένη η εικόνα. Επίσης αυτό το συννεφάκι με τους υπότιτλους είναι αρκετά ενοχλητικό και μεγαλύτερο απ' ότι περίμενα.
Θα ήθελα όμως να ρωτήσω τα εξής:
Α) Όταν βάζω ένα flashακι ή τον εξωτερικό σκληρό να δω ταινία μου δίνει κάποιες συγκεκριμένες επιλογές για να ανοίξω τα αρχεία όπως το άλμπουμ φωτογραφιών, το βίντεο κτλ. Δεν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να ανοίγω τα αρχεία και να τα διαχειρίζομαι; Να βλέπω τους φακέλους δηλαδή και τι περιέχει ο καθένας...
Β) Έχω κατεβάσει αρχεία (την ίδια ταινία) σε 2160p τα οποία κάποια είναι 12-15 giga, άλλα είναι 25-35 giga, άλλα είναι 45+giga. Προσωπικά όμως δεν παρατηρώ κάποια ιδιαίτερη διαφορά στην εικόνα, είναι νομίζω ακριβώς το ίδιο. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει σε τι διαφέρουν αυτά τα αρχεία και για ποιο λόγο έχουν τόσο μεγάλη απόκλιση στο μέγεθος; Εσείς ποια αρχεία κατεβάζετε για να δείτε; Ο ήχος δεν με ενδιαφέρει γιατί έχω μόνο τον ήχο της TV.
Γ) Έχω δει κάποιες ρυθμίσεις για το cinema pro αλλά ρε παιδιά, η φωτεινότητα είναι λογικό να βρίσκεται στο 6,8,9 άντε 10; Δεν νομίζετε ότι είναι πολύ σκοτεινό; Είναι λογικό αυτό;
Δ) Έχω πρόβλημα με το σήμα των καναλιών. Συνήθως κολλάνε τα κρατικά (πολλές φορές δεν τα πιάνει καν) κάποιες λίγες φορές κολλάνε και τα ιδιωτικά. BBC, DW και πολλά άλλα δεν τα πιάνει ποτέ. Κάποια λύση;

@paulgio

Για το B μπορώ να σου πω ότι 4Κ αρχείο από 4Κ έχει διαφορά, από το bitrate του βίντεο, στο bitrate του ήχου, ίσως αν έχει πολλαπλά audio streams, HDR/SDR, 8bit/10bit κλπ. Από αυτά -για μένα τουλάχιστον που δεν έχω ούτε εγώ κανά σούπερ-ντούπερ home cinema και ήχο παίρνω μόνο από την τηλεόραση- μεγαλύτερη σημασία έχει το bitrate του βίντεο. Όσο πιο χαμηλό είναι αυτό τόσο χειρότερη -συγκριτικά- η εικόνα.

Σε δικά μου θέματα:
1. Χτες έκλεισε μία εβδομάδα η τηλεόραση, χωρίς πολύ έντονη χρήση λόγω δουλειάς. Και μία φορά που σηκώθηκα το πρωί πήγα να την ανοίξω από το τηλεκοντρόλ και δεν άνοιγε. Για μία στιγμή πήγε το μυαλό μου στο θέμα που είχα ήδη δει να αναφέρεται εδώ μέσα για ελαττωματική θύρα υπερύθρων, αλλά παρατήρησα ότι πατώντας το power button από το τηλεκοντρόλ αναβόσβηνε το λαμπάκι του αισθητήρα στο κέντρο. Άρα δεν είναι ότι δεν λάμβανε σήμα. Ούτε το power button της τηλεόρασης έκανε τίποτα, στο τέλος την έβγαλα από την πρίζα και την ξαναέβαλα μετά από κανά λεπτό και δούλεψε. Είναι κάτι που πρέπει να με ανησυχεί; Ή είναι σύνηθες;

2. Ψάχνω δοκιμασμένο 5μετρο καλώδιο για -περιστασιακή- σύνδεση με υπολογιστή (θα κουμπώσει πάνω σε GTX 1070 αν παίζει κάποιο ρόλο ίσως λόγω κατηγορία HDMI θυρών). Πρώτη μου σκέψη ήταν να μπω απλά σε ένα Public και να πάρω το πρώτο 5μετρο καλώδιο που θα έβλεπα μπροστά μου, αλλά μόλις γκούγκλαρα λίγο είδα ότι -μάλλον- τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Είδα για HDMI 1.4 vs 2.0 vs 2.1, certified και μη, για διατομές κλπ συν άλλα θέματα που νιώθω που δεν με αφορούσαν πολύ στην μέχρι τώρα χρήση μου. Από ό,τι είδα στο displayspecifications οι θύρες είναι HDMI 2.0, αλλά ακόμα και σε αυτήν τη περίπτωση βλέπω καλώδια για HDMI 2.0a και HDMI 2.0b.

@sadako
Το 1 μου έχει τύχει 1-2 φορές και λύνεται με τον τρόπο που το έλυσες. Δεν είναι κάτι που με ανησυχεί.

Re: Απάντηση: Sony KD XF9005 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλησπέρα σε όλους. Κάτοχος της 55xf90 εδώ και 3 εβδομάδες περίπου έχω να πω τα εξής:
Η εικόνα είναι εξαιρετική αλλά όταν πας σε γωνία χάνει αρκετά. Φαίνεται κάπως ξεθωριασμένη η εικόνα. Επίσης αυτό το συννεφάκι με τους υπότιτλους είναι αρκετά ενοχλητικό και μεγαλύτερο απ' ότι περίμενα.
Θα ήθελα όμως να ρωτήσω τα εξής:
Α) Όταν βάζω ένα flashακι ή τον εξωτερικό σκληρό να δω ταινία μου δίνει κάποιες συγκεκριμένες επιλογές για να ανοίξω τα αρχεία όπως το άλμπουμ φωτογραφιών, το βίντεο κτλ. Δεν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να ανοίγω τα αρχεία και να τα διαχειρίζομαι; Να βλέπω τους φακέλους δηλαδή και τι περιέχει ο καθένας...

Μη ξεχνάς ότι η τηλεόραση είναι android, υπάρχουν πολλές εφαρμογές που θα κάνουν αυτό που ζητάς!!!
π.χ ο es explorer είναι ένας καλός για δωρεάν file Explorer.
Αν όμως κάνεις μια αναζήτηση θα βρεις σίγουρα κάτι στα μέτρα σου!

@sadako
Το 1 μου έχει τύχει 1-2 φορές και λύνεται με τον τρόπο που το έλυσες. Δεν είναι κάτι που με ανησυχεί.
Συμφωνώ, το ίδιο έχει τύχει και σε εμένα, ούτε εγώ ανησυχώ!!

Re: Απάντηση: Sony KD XF9005 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Γ) Έχω δει κάποιες ρυθμίσεις για το cinema pro αλλά ρε παιδιά, η φωτεινότητα είναι λογικό να βρίσκεται στο 6,8,9 άντε 10; Δεν νομίζετε ότι είναι πολύ σκοτεινό; Είναι λογικό αυτό;
Δ) Έχω πρόβλημα με το σήμα των καναλιών. Συνήθως κολλάνε τα κρατικά (πολλές φορές δεν τα πιάνει καν) κάποιες λίγες φορές κολλάνε και τα ιδιωτικά. BBC, DW και πολλά άλλα δεν τα πιάνει ποτέ. Κάποια λύση;

Γ) Και πολύ είναι για θέαση σε συνθήκες χωρίς καθόλου περιβάλλοντα φωτισμό.Όταν ο χώρος σου έχει παραπάνω φωτισμό τότε ανέβασε το ρυθμιστικό του οπίσθιου φωτισμού.

BT.709 HDTV luminance spec of 100 cd/m2 (now commonly known as nits).Reference white for TV production : 100 cd /m2
Cinema today : 48 cd/m2 (48nits),SMPTE recommends a projector be able to fill the screen with a peak luminance of 48 cd/m2 (equivalent to 14 ft lamberts, or 48 nits).

Από το review του rtings:
For a dark room, we set the TV 'Brightness' to 1, which gave us a luminosity of about 100 cd/m²(gamma 0).For a room with an average lighting, we set the TV 'Brightness' to 9, which gave us a luminosity of about 200 cd/m²(ήδη είναι αρκετά φωτεινό).For a bright room, with a lot lighting, we set the TV 'Brightness' to 'Max', which gave us the maximum luminosity of the TV could produce. This should be good for a room with a lot of lights.

Από το review του lesnumeriques:
" Cinema Pro " mode ensures the best image. We then lowered the brightness to 8 to obtain a white close to 150 cd / m² and set the gamma to 0 to return to a classic average of 2.2.

Δ)Χαμηλή λήψη από την κεραία.
Βελτίωση καλωδίου από πρίζα σε τηλεόραση,
Έλεγχος πρίζας κεραίας,
Έλεγχος γραμμής μεταφοράς από κεραία στην πρίζα,
Έλεγχος κεραίας.

Καλημέρα παιδιά,

Έχει τύχει σε κάποιον να κάνει resume ένα αρχείο X265 μέσω KODI και ενώ ξεκινάει κανονικά ο ήχος, η εικόνα να μην ξεκινά ποτέ; Αν το ξεκινήσω από την αρχή, παίζει κανονικότατα. Κάνει θέμα μόνο αν πας να το επαναρχίζεις από το σημείο όπου το το είχες σταματήσει προηγουμένως. Είναι θέμα της τηλεόρασης; Σε Shield δεν είχα ξανά τέτοιο θέμα.

Πέρα από αυτά που ειπώθηκαν από τον συντονιστή της κατηγορίας .
Ίσως στην εγκατάσταση των καναλιών να επέλεξε - εσωτερική κεραία αντί για εξωτερική η το αντίστροφο με αποτέλεσμα ο δέκτης να μην μπορεί να ανιχνεύσει τα κανάλια που ειπώθηκαν .

Και εμένα η δική μου τα κρατικά δεν τα έπιασε ποτέ. Λόγω CosmoteTV δεν ασχοληθηκα παραπάνω

Στάλθηκε από το LG-H930 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σήμερα κατέβασα το Archos Player και ενώ στην αρχή ενθουσιάστηκα με το interface και τον τρόπο που μου παρουσίαζε τις ταινίες με τα εξώφυλλα, με τις πληροφορίες κτλ, όπως επίσης και με τον απόλυτο έλεγχο που σου δίνει για τους υπότιτλους (χρώμα, μέγεθος, ύψος), στη συνέχεια προέκυψαν θέματα... Αρχικά δεν μου έρθεις ήχο DTS. Έψαξα λίγο, έκανα κάποιες ρυθμίσεις και ok. Μετά άρχισαν να κολλάνε οι ταινίες (σπασίματα), ή αργούν να ξεκινήσουν. Και τέλος εκεί που έπαιζε μια χαρά τους υπότιτλους, πλέον βγάζει κάτι άσπρους ρόμβους με ερωτηματικό. Ξέρετε πως μπορώ να το λύσω; Χρησιμοποιεί κανείς το Archos απροβλημάτιστα. Αν όχι ποιο πρόγραμμα τελικά προτιμάτε για αναπαραγωγή ταινιών; Ο εγκατεστημένος player της Sony βέβαια μου φαίνεται αρκετά αξιόλογος αλλά δεν μπορώ να ρυθμίσω όπως θέλω τους υπότιτλους και κυρίως να αφαιρέσω το ημιδιάφανο πλαίσιο που τους περιβάλλει.