Sony KD XF9005 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Sony KD XF9005 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Περί ορέξεως
Εγώ έχω προσαρμόσει τις ρυθμίσεις του rtings στα γούστα μου, πχ στο τηλεοπτικό έχω λειτουργία εικόνας χρήστης, αισθητήρα φωτός on,
χρώμα 50,
αντιθεση90,
μαυρο 50,
ρύθμιση μαύρου off
προηγμένη ενίσχυση αντίθεσης off
Αυτόματη εξασθένηση υψηλό
Xtended d. Range υψηλο
Χρώμα 50 αποχρωση
για τη θερμοκρασία χρώματος έχω warm
Ζωντανό χρώμα χαμηλο(μπορεί να το βάλει ο καθένας όπου του αρέσει)
Σαφήνεια
Καθαροτητα65
Δημιουργία αυτόματο όλες οι μειώσεις θορύβου υψηλό
Ομαλή διαβάθμιση υψηλο
Έχει δουλειά να κάνει η τηλεόραση εδώ γιατί το τηλεοπτικό σήμα είναι χαλια
Κίνηση ηπια(εδώ επίσης είναι περί ορέξεως)
Λειτουργία ταινίας οχι
Για το νετφλιξ
Σινεμά home
Φωτεινότητα 13
Χρώμα 50
Αντίθεση 90
Μαυρο 50
Ρύθμιση μαύρου οχι
Ενίσχυση αντίθεσης υψηλο(βάλτε ότι θέλετε εγώ σε κάποια έργα το βάζω μέχρι κ off)
Dimming υψηλο
Χtended range υψηλό
Χρώμα 50
Επιλογες
Αποχρωση0
Θερμοκρασία για προχωρημένους 1
Ζωντανο χρώμα υψηλο
Σαφήνεια
Καθαροτητα60-65
Δημιουργία ρεαλισμού χειροκίνητα ανάλυση 65
Θορυβοι αυτοματα
Ομαλή διαβάθμιση μικρή ή οχι
Κινηση
Motion true cinema
Λειτουργία εικόνας υψηλή ή μεσαία
Επιλογές βίντεο
Όταν δεν ανοίγει το db
Λειτουργία hdr hlg
Χρωματικός χώρος αυτόματο
(σε κάποια παιδικά κ κάποιες ταινιεςτο αλλάζω)
Και στο τηλεοπτικό οι ρυθμίσεις σου του νετφλιξ, ξεχωρίζουν.

Και στο τηλεοπτικό οι ρυθμίσεις σου του νετφλιξ, ξεχωρίζουν.
Οι ρυθμίσεις μεταξύ τους μοιάζουν αλλά έχουν κάποιες διαφορές στα 2(TV-Netflix) όπως το mode (χρήστης-cinema home) όπως ο αισθητήρας φωτός, όπως η προηγμένη αντίθεση(off-υψηλο), θερμοκρασία χρώματος (warm-προχωρημενος 1),δημιουργία ρεαλισμού (αυτόματο-χειροκίνητα), ζωντανό χρωμα(χαμηλό-υψηλό), μειώσεις θορυβου(σε όλα υψηλο-σε όλα αυτόματο), ομαλή διαβάθμιση(υψηλό-μικρό ή όχι) κίνηση (ήπια-true cinema) και ακολουθούν και άλλες διαφορές μην τις γράφω όλες. Δεν καταλαβαίνω που είδες ότι μοιάζουν τόσο πολύ.

Νομίζω ότι εννοεί οτι είναι καλές!

Στάλθηκε από το LG-H930 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Οι ρυθμίσεις μεταξύ τους μοιάζουν αλλά έχουν κάποιες διαφορές στα 2(TV-Netflix) όπως το mode (χρήστης-cinema home) όπως ο αισθητήρας φωτός, όπως η προηγμένη αντίθεση(off-υψηλο), θερμοκρασία χρώματος (warm-προχωρημενος 1),δημιουργία ρεαλισμού (αυτόματο-χειροκίνητα), ζωντανό χρωμα(χαμηλό-υψηλό), μειώσεις θορυβου(σε όλα υψηλο-σε όλα αυτόματο), ομαλή διαβάθμιση(υψηλό-μικρό ή όχι) κίνηση (ήπια-true cinema) και ακολουθούν και άλλες διαφορές μην τις γράφω όλες. Δεν καταλαβαίνω που είδες ότι μοιάζουν τόσο πολύ.
Είπα πως τις δοκίμασα, και οι ρυθμίσεις cinema home αποδίδουν πολύ καλά στη θέαση τηλεοπτικού προγράμματος.

Είπα πως τις δοκίμασα, και οι ρυθμίσεις cinema home αποδίδουν πολύ καλά στη θέαση τηλεοπτικού προγράμματος.

Όπως είπα στο αρχικό ποστ, περί ορέξεως, σημασία έχει ότι σου αρέσει έτσι όπως παίζει, οπότε το διατηρείς και μια χαρά.

Όταν βλέπω Netflix και έχει σκοτεινή σκηνή μόλις εμφανιστούν υπότιτλοι ασπρίζει ολόκληρη η οθόνη. Υπάρχει τρόπος να λυθεί αυτο το πρόβλημα?

Παιδιά για δώστε καμιά βοήθεια... Προσπαθώ να χρησιμοποιήσω το πληκτρολόγιο (π.χ. για να κάνω sign in) αλλά δε μου εμφανίζει το on screen keyboard. Ψάχνοντας βλέπω ότι λέει να το γυρίσω σε leanback keyboard, πράγμα που έκανα αλλά τίποτα (βέβαια κι αυτό δεν αρκεί γιατί αν θέλω να γράψω σε άλλη γλώσσα δε βοηθάει). Τι να κάνω;

Να σημειώσω ότι σε κάποια φάση κατάφερα να το εμφανίσω πατώντας το action menu αλλά μάλλον κατά τύχη γιατί μετά δεν το ξαναβρήκα.

Όταν βλέπω Netflix και έχει σκοτεινή σκηνή μόλις εμφανιστούν υπότιτλοι ασπρίζει ολόκληρη η οθόνη. Υπάρχει τρόπος να λυθεί αυτο το πρόβλημα?

μπορείς να πειράξεις τις ρυθμίσεις του local dimming ή να το απανεργοποιήσεις εντελώς καθώς και διάφορες άλλες ρυθμίσεις που επηρεάζουν το κοντραστ (δυναμική αντίθεση, ρύθμιση μαυρου κλπ)

Παιδιά για δώστε καμιά βοήθεια... Προσπαθώ να χρησιμοποιήσω το πληκτρολόγιο (π.χ. για να κάνω sign in) αλλά δε μου εμφανίζει το on screen keyboard. Ψάχνοντας βλέπω ότι λέει να το γυρίσω σε leanback keyboard, πράγμα που έκανα αλλά τίποτα (βέβαια κι αυτό δεν αρκεί γιατί αν θέλω να γράψω σε άλλη γλώσσα δε βοηθάει). Τι να κάνω;

Να σημειώσω ότι σε κάποια φάση κατάφερα να το εμφανίσω πατώντας το action menu αλλά μάλλον κατά τύχη γιατί μετά δεν το ξαναβρήκα.
Το βρήκα τελικά, είχα βάλει στα developer options τα animations off, τα γύρισα στο 0.5 και το πληκτρολόγιο εμφανίστηκε...

μπορείς να πειράξεις τις ρυθμίσεις του local dimming ή να το απανεργοποιήσεις εντελώς καθώς και διάφορες άλλες ρυθμίσεις που επηρεάζουν το κοντραστ (δυναμική αντίθεση, ρύθμιση μαυρου κλπ)
Πώς απενεργοποιω το local dimming ? Αν το απενεργοποιήσω χάνω κάτι?

Θα μπεις στις ρυθμίσεις του Netflix από υπολογιστή ή από το κινητό από τον browser και θα πας στους υπότιτλους, θα πατησεις στο χρώμα της γραμματοσειρας υποτίτλων και θα επιλέξεις κάτω κατω εκεί που λέει ημιδιαφανές.Με αυτή τη ρύθμιση και υψηλό να έχεις το LD δεν έχεις θέμα. Ειδάλλως απλά μείωσε το LD σε χαμηλότερη τιμή.

Πώς απενεργοποιω το local dimming ? Αν το απενεργοποιήσω χάνω κάτι?

https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x900f/settings
εδώ μπορείς να δεις τις ρυθμίσεις και τι κάνει το κάθε τι στο μενού.
κοίταξε τα:

Black adjust
Adv. contrast enhancer
Auto local dimming
X-tended Dynamic Range

εγώ ποτέ δεν ήμουν και φαν του local dimming, γιατί έχουμε υπότιτλους. Γι αυτό άλλωστε πήγαμε και στις OLED...

Έχω προτείνει ρυθμίσεις αν θες χρησιμοποίησε τις, απλά βάλε το LD στη χαμηλότερη τιμή ή όπως έγραψα παραπάνω κάνε ημιδιαφανους τους υπότιτλους.

Έχω προτείνει ρυθμίσεις αν θες χρησιμοποίησε τις, απλά βάλε το LD στη χαμηλότερη τιμή ή όπως έγραψα παραπάνω κάνε ημιδιαφανους τους υπότιτλους.

Μπορεις να ανεβασεις ενα screenshot απο τις ρυθμισεις που εχεις επιλεξει για τους υποτιτλους του netflix?

Όταν βλέπεις έργο στο νετφλιξ έχεις περιβάλλοντα χώρο pitch black? Δεν έχεις ίχνος φωτός? Εγώ ειλικρινά δεν έχω δει το αναβοσβησμα που περιγράφεις(έχω ένα πολύ ελαφρύ φωτισμό ο οποίος έρχεται από την λεντοταινια της κουζίνας (μιλάμε για
7 μέτρα απόσταση, ίσως κ παραπάνω).
Την ρύθμιση των υποτίτλων την περιέγραψα επακριβώς, μπαίνεις στην επιλογή χρώματος γραμματοσειρας και κάτω από τα χρώματα έχει ένα κουτάκι που λέει ημιδιαφανές. Το τσεκάρεις και οι υπότιτλοι σαν να γκριζαρουν. Εμένα δε με βόλεψε ιδιαίτερα η default ρύθμιση έπαιξα με την πιο κάτω επιλογή νομίζω το είχα βάλει στην επιλογή ομοιόμορφο.Όλα αυτά μόνο με browser σε περιβάλλον υπολογιστή.
Τεσπα εν τέλη εγώ μετά τις ρυθμίσεις της tv το έβγαλα το ημιδιαφανές κ δεν έχω θέμα.
Δοκίμασε τις ρυθμίσεις κ βάλε το LD στο χαμηλό ή στο off κ τσέκαρε.
Εγώ το έχω στο μεσαίο και σε κάποια έργα στο υψηλό κ δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Εκανα αυτό με τους υπότιτλους στις ρυθμίσεις του Netflix και δούλεψε . Στη tv πιες είναι οι καλύτερες ρυθμίσεις να βάλω? Προς το παρών έχω της default