Sony KD XF9005 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλησπέρα σε όλους. Νέος χρήστης εδώ μέσα και εγώ.
Ειμαι κάτοχος της KD-65xf9005 εδω και περίπου 9 μήνες.
στα + η ποιότητα της εικόνας και για έμενα το adroid
στα - η ελειψη eARC καθώς και το γεγονός οτι στους 7 μήνες χάλασε το "ματι" των IR. Βέβαια η SONY αποκρίθηκε άμεσα και το αντικατεστησε σε λιγότερο από 5 μέρες.

Έχω μια ερώτηση
Σκέφτομαι να αγοράσω έναν AV receiver με σκοπό να τον χρησιμοποιήσω μελλοντικά για DOLBY ATMOS ήχο.
η τηλεόραση ως τώρα χρησιμοποιείται κυρίως για NETFLIX και ταινίες από KODI.

θα μπορέσω να χρησιμοποιήσω την έξοδο HDMI ARC για να περάσω dolby atmos ήχο στο AV receiver?
Ξέρω οτι η συγκεκριμένη τηλεόραση περνάει atmos ηχο σε κάποιες ηχομπαρες της σονυ.
έχει κανείς εμπειρία?

Καλή χρονιά στην παρέα. Νομίζω φίλε μου δεν περνάει θέλει earc. Αν κάνουν καμία αναβάθμιση στο λογισμικό (που δεν το βλέπω) ίσως να περναει

Re: Απάντηση: Sony KD XF9005 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλησπέρα σε όλους. Νέος χρήστης εδώ μέσα και εγώ.
Ειμαι κάτοχος της KD-65xf9005 εδω και περίπου 9 μήνες.
στα + η ποιότητα της εικόνας και για έμενα το adroid
στα - η ελειψη eARC καθώς και το γεγονός οτι στους 7 μήνες χάλασε το "ματι" των IR. Βέβαια η SONY αποκρίθηκε άμεσα και το αντικατεστησε σε λιγότερο από 5 μέρες.

Έχω μια ερώτηση
Σκέφτομαι να αγοράσω έναν AV receiver με σκοπό να τον χρησιμοποιήσω μελλοντικά για DOLBY ATMOS ήχο.
η τηλεόραση ως τώρα χρησιμοποιείται κυρίως για NETFLIX και ταινίες από KODI.

θα μπορέσω να χρησιμοποιήσω την έξοδο HDMI ARC για να περάσω dolby atmos ήχο στο AV receiver?
Ξέρω οτι η συγκεκριμένη τηλεόραση περνάει atmos ηχο σε κάποιες ηχομπαρες της σονυ.
έχει κανείς εμπειρία?

Στην AF8 που εχω περναει αλλα νομιζω ειναι συμπιεσμενη μορφη

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony KD XF9005 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Στην AF8 που εχω περναει αλλα νομιζω ειναι συμπιεσμενη μορφη
Αλλη αδικημενη τηλεοραση η AF8.
και εκει η SONY δεν εχει βγαλει καποιο update ωστε να υποστιριζει eARC.

Παντως ακομα και σε συμπιεσμενη μορφη κατι ειναι και αυτο!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony KD XF9005 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αλλη αδικημενη τηλεοραση η AF8.
και εκει η SONY δεν εχει βγαλει καποιο update ωστε να υποστιριζει eARC.

Παντως ακομα και σε συμπιεσμενη μορφη κατι ειναι και αυτο!

Στο νετφλιξ εχει κανονικα την ενδειξη atmos, τωρα καπου ειχα δει οτι ειναι με συμπιεση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony KD XF9005 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Στο νετφλιξ εχει κανονικα την ενδειξη atmos, τωρα καπου ειχα δει οτι ειναι με συμπιεση.

Οταν δηλαδη λεμε συμπιεσμενη μορφη αυτο εννοει η sony DD+ ?
κριμα παντως.
ηλπιζα σε κατι παραπανω.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony KD XF9005 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχό

Οταν δηλαδη λεμε συμπιεσμενη μορφη αυτο εννοει η sony DD+ ?
κριμα παντως.
ηλπιζα σε κατι παραπανω.

Oταν παιζω απο pc παιρνω κανονικα atmos και δεν χρησιμοποιώ το app της τηλεορασης. Αλλα ετσι χανω το vision που δεν υπαρχει ακομη στα windows

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony KD XF9005 : Reviews - Εντυπώ

Oταν παιζω απο pc παιρνω κανονικα atmos και δεν χρησιμοποιώ το app της τηλεορασης. Αλλα ετσι χανω το vision που δεν υπαρχει ακομη στα windows

συνδεεις το pc με τον AVreceiver.
δεν συνδεεις κατευθειαν στην τηλεοραση σωστα ?

Τελικά οι πιο πολλοί ποιες ρυθμίσεις έχετε βάλει στην Sony?

Εγώ το έχω αφήσει στο cinema pro και είμαι αρκετά ικανοποιημένος. Μόνο παράπονο έχω το local dimming ( αν το έχω καταλάβει σωστά) που φωτίζονται τα φωτεινά αντικείμενα ( σε ταινίες και gaming).

Θα το βάλω στο low. ( στο cinema pro το έχει στο medium).

Σκέφτομαι να βάλω και τις ρυθμίσεις του rrtings να δω αν θα υπάρξει διαφορά.

Είναι εντελώς υποκείμενο το ζήτημα αλλά θα ήθελα τις γνώμες σας.

Καλησπέρα και πάλι.

Σκοπεύω να αγοράσω το ηχοσύστημα jbl 5.1 για ηχομπαρα.

Θα πρέπει να προσέξω κατι;

Γιατί διάβασα σχόλια ότι δεν υπάρχει καλή συνεργασία κτλ.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Sony KD XF9005 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλησπέρα και πάλι.

Σκοπεύω να αγοράσω το ηχοσύστημα jbl 5.1 για ηχομπαρα.

Θα πρέπει να προσέξω κατι;

Γιατί διάβασα σχόλια ότι δεν υπάρχει καλή συνεργασία κτλ.

Για την αγορά ηχόμπαρας για την XF90 συνέχεια στην κατηγορία Αγορά Ενισχυτή – Ηχείων – Καλωδίων - Ολοκληρωμένων συστημάτων Home Cinema

με τίτλο Σκοπεύω να αγοράσω το ηχοσύστημα jbl 5.1 για ηχομπαρα για XF90

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony KD XF9005 : Reviews - Εν

συνδεεις το pc με τον AVreceiver.
δεν συνδεεις κατευθειαν στην τηλεοραση σωστα ?

Σωστα ναι

Όταν αποσυνδέουμε έναν εξωτερικό σκληρό από την τηλεόραση (η οποία είναι stand-by, όχι απενεργοποιημένη), πρέπει πρώτα να τον κάνουμε ''Εξαγωγή'' μέσω του μενού της τηλεόρασης;
Κάτι ανάλογο δηλαδή με την ''Ασφαλή κατάργηση'' από το pc; Για το καλό του δίσκου ρωτάω.

Όταν αποσυνδέουμε έναν εξωτερικό σκληρό από την τηλεόραση (η οποία είναι stand-by, όχι απενεργοποιημένη), πρέπει πρώτα να τον κάνουμε ''Εξαγωγή'' μέσω του μενού της τηλεόρασης;
Κάτι ανάλογο δηλαδή με την ''Ασφαλή κατάργηση'' από το pc; Για το καλό του δίσκου ρωτάω.
ακριβώς φίλε μου

Με Dolby vision σε Netflix έχετε blooming ειδικά σε μπάρες πάνω κάτω;

Διάβασα πως κάποιοι το αντιμετώπισαν με το Oreo update.

Να δοκιμάσω να το κατεβάσω και να το εγκατάστησε με stick η να κάτσω στα αυγά μου;

Sent from my iPhone using Tapatalk