Sony KD XF9005 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αυτό το ενοχλητικό πράγμα που πας να ανεβάσεις την ένταση από το τηλεκοντρόλ 4,5 σκάλες και αυτή τερματίζει, το κάνει και σε άλλους; υπάρχει λύση;

Στάλθηκε από το CLT-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλησπέρα, κάποιος κάτοχος θα μπορούσε να μου πει πόσο απέχουν τα ποδαράκια της βάσης, γιατί στην πρώτη σελίδα διάβασα ότι μπορεί να μικρύνει η απόσταση. Ισχύει ή είναι fix και πόσο?

α. έχω το τελευταίο update χωρίς προβλήματα
β. δουλεύω ηχομπάρα και δεν έχω θέματα με αυξομείωση ήχου, πάει ομαλά
γ. έχω βάση, δεν είχα ποτέ ποδαράκια. Νομίζω πως τα βάζουν ανάποδα και μικραίνει η απόσταση; Θυμάμαι καλά; Ίσως θυμάμαι άλλο μοντέλο, ας γράψουν άλλοι.

Sony-55XF9005-w-sklepie-01.jpg

source:[tvtest.pl]

Last edited by a moderator:
Καλησπέρα, κάποιος κάτοχος θα μπορούσε να μου πει πόσο απέχουν τα ποδαράκια της βάσης, γιατί στην πρώτη σελίδα διάβασα ότι μπορεί να μικρύνει η απόσταση. Ισχύει ή είναι fix και πόσο?

Απλώς τα βάζεις ανάποδα όπως φαίνεται στην από πάνω φωτογραφία.

Απλώς τα βάζεις ανάποδα όπως φαίνεται στην από πάνω φωτογραφία.
Ευχαριστώ, απλά αν κάποιος μπορεί να μετρήσει την απόσταση που έχουν οι βίδες της βάσης στο πίσω μέρος.

Re: Απάντηση: Sony KD XF9005 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλησπέρα.

Οποίος μπορει ας επιβεβαιώσει ή διαψεύσει τα παρακάτω γραφόμενα.

1. Η τηλεοραση πριν δεχθεί το update (Oreo 8) ειχε μονο HDR 10 το οποιο ηταν άκρως ικανοποιητικό. Απο το Oreo και μετα ενεργοποιήθηκε το Dolby vision του οποίου η υλοποίηση ειναι τραγική καθώς ειναι πολυ σκοτεινή. Επιπλέον ειναι αναγκαστική η χρήση του καθώς δε μπορει να απενεργοποιηθεί ουτε υπαρχει επιλογή στον χρήστη να επιλέξει έστω μεταξύ HDR10 και DOLBY VISION.
2. Παναργη σε ολους τους τομείς, με πιο χαρακτηριστική και ενοχλητική την αλλαγή εντασης ήχου όπου μπορει να παρει μέχρι και 10 δευτερολεπτα να την αντιληφθεί και να κανει την αλλαγή.
3. Με το update αλλαξε η υλοποίηση του αλγορίθμου blooming με χειρότερα αποτελέσματα/υλοποίηση συγκριτικά με πριν.

Ευχάριστω.

1. Απ' όσο ξέρω πήρε Dolby Vision μέσω software update, όποιο και να ήταν αυτό. Οι πιο πολλοί λένε πως η υλοποίηση του Dolby Vision στην τηλεόραση αυτή δεν είναι και η καλύτερη αλλά δεν έχω δει και άλλες τηλεοράσεις προσωπικά για να συγκρίνω. Σίγουρα σε μερικές σειρές, πχ The Ranch απο τη σεζόν 5 που έχει Dolby Vision η εικόνα είναι τόσο σκοτεινή που μετα βιας βλέπεται. Από την άλλη στο Haunting of Hill House που έχει κι αυτό Dolby Vision δεν αντιμετώπισα πρόβλημα.
2. Σίγουρα δεν την λες την πιο γρήγορη αλλά προσωπικά στη δική μου δεν έχω τις υπερβολικές καθυστερήσεις που αναφέρεις, ούτε κολλήματα, ούτε κρασαρίσματα, ούτε τίποτα. Όλα απλα γίνονται με καθυστερηση μισου δευτερολεπτου.
3. Προσωπικά δεν παρατήρησα κάτι τέτοιο.

Τελικά είναι κανέας που δοκίμασε το update που βγήκε πριν 1-2 μήνες να μας πει αν είδε διαφορές;
Μου το πετάει συνέχεια αλλά το σκέφτομαι να το βάλω...

Κοίτα, πήρα τη συγκεκριμένη τηλεόραση πριν κάνα μήνα, τη λειτούργησα για καμιά βδομάδα με android 7 και μετά έβαλα το τελευταίο update που υπάρχει. Μια χαρά έπαιζε και πριν, μια χαρά έπαιζε και μετά. Αν θες τη γνώμη μου, δοκίμασέ το. Σίγουρα τα update δεν είναι πάντα καλά αλλά προτιμώ να σκέφτομαι οτι κυρίως βελτιώνουν πράγματα παρά χαλάνε. Δε γίνεται να είμαι συνέχεια με το μυαλό σε συνομωσίες και αμφιβολίες αν θα κάνω το update σε κάποια συσκευή.

Ευχαριστώ, απλά αν κάποιος μπορεί να μετρήσει την απόσταση που έχουν οι βίδες της βάσης στο πίσω μέρος.

75cm είναι φίλε μου.

75cm είναι φίλε μου.

metalmike μήπως έχεις την 65XF90;

55XF9005
sony-9005-2.JPG

Το VESA mount είναι 30 x 30cm στην 55XF90.Υπολογίζω ότι η απόσταση της βάσης με τα πόδια προς τα μέσα να είναι γύρω στα 65cm.

metalmike μήπως έχεις την 65XF90;

55XF9005
sony-9005-2.JPG

Το VESA mount είναι 30 x 30cm στην 55XF90.Υπολογίζω ότι η απόσταση της βάσης με τα πόδια προς τα μέσα να είναι γύρω στα 65cm.

Ευχαριστώ πολύ!

Ναι, συγνώμη, αφηρημένος εντελώς, δε σκέφτηκα καν το μέγεθος.

Δε χρειάζεται συγνώμη,κουβέντα κάνουμε,οπότε για την 65XF9005 (VESA mount 30 x 30 cm) η απόσταση της βάσης με τα πόδια προς τα μέσα να είναι γύρω στα 75cm.

KD65XF9005
sony-kd65xf9005-3__w800.webp

Re: Smart tv με web browser για κρεβατοκάμαρα

Καλημέρα,

Και το βασικότερο όλων, δεν θέλω σε καμία περίπτωση πίσω απο τους υπότιτλους να ασπρίζει, κάπως λέγετε αυτό το φαινόμενο αλλά αυτη τη στιγμή μου διαφεύγει. Πριν λίγο καιρό αγόρασα την sony KD-55XF9005 και ξενέωσα πολύ άσχημα με αυτό, τόσο που δεν θέλω να δω ταινία, τραγικότατο.

αν απενεργοποιήσεις local dimming , black enhancer κλπ αναλογα πως τα ονομαζουν σε καθε μοντελο , τότε δεν φευγει το προβλημα;
θα πρέπει να συμπεριφέρεται σαν ένα πάνελ με κοντραστ κάπου 1:4000 χωρίς αυξομειώσεις

Απάντηση: Re: Smart tv με web browser για κρεβατοκάμαρα

Ποιο το νοημα να απενεργοποιησει το καλυτερο χαρακτηριστικο της τηλεορασης? Ας αγοραζε μια q60r ή μια υποδιαιστερη led. @tonyM βαλτο low και ξανατσεκαρε.

Όταν αφαιρούμε εξωτερικό σκληρό δίσκο υπάρχει ασφαλείς κατάργηση? Ή απλά βγάζουμε το usb?

Υπάρχει φίλε μου. Ρυθμίσεις - αποθηκευτικος χώρος - εξαγωγή

Στάλθηκε από το BAH2-W19 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Smart TV με web browser για κρεβατοκάμαρα

αν απενεργοποιήσεις local dimming , black enhancer κλπ αναλογα πως τα ονομαζουν σε καθε μοντελο , τότε δεν φευγει το προβλημα;
θα πρέπει να συμπεριφέρεται σαν ένα πάνελ με κοντραστ κάπου 1:4000 χωρίς αυξομειώσεις

Λόγο καραντίνας δεν βρίσκομαι αυτές τις μέρες στην τηλεόραση, θα δοκιμάσω όταν επιστρέψω.
Πάντως απ' ότι θυμάμαι μόνο μ' αυτό ενεργοποιημένο έφτιαχνε κάπως η εικόνα.

Ποιο το νοημα να απενεργοποιησει το καλυτερο χαρακτηριστικο της τηλεορασης? Ας αγοραζε μια q60r ή μια υποδιαιστερη led. @tonyM βαλτο low και ξανατσεκαρε.

Με την πρώτη ευκαιρία θα δοκιμάσω, αλλά όπως είπα πιο πάνω νομίζω ότι μόνο έτσι έφτιαξε κάπως το μαύρο.

Re: Απάντηση: Re: Smart tv με web browser για κρεβατοκάμαρα

Ο λόγος είναι να μην έχεις αυξομειώσεις φωτεινότητας που επιφέρει το local dimming.
Η q60 δεν έχει δυνατότητα να κλείσεις το global dimming έχεις και εκεί αυξομειώσεις

Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλους και όλες..Ειναι μερικές μέρες τώρα που ενώ βλέπω πχ ένα επεισόδιο στο kodi η παρακολουθώ κάποιο καναλι streaming και πάω ν αλλάξω παρουσιάζεται μαύρη οθόνη με ήχο αλλά χωρίς καθόλου εικόνα...γυρνώντας στο home screen και επιλέγοντας Y.Tube η κάποιο καναλι επίγειας τηλεόρασης ..παλι μαύρο παντού..το πρόβλημα διορθώνεται μόνον με απενεργοποίηση αλλά την άλλη μέρα η κάποια άλλη στιγμή το ίδιο πρόβλημα επαναλαμβάνεται....από τον Γενάρη έχω κάνει την τελευταία αναβάθμιση κ όλα ήταν μια χαρά μέχρι που παρουσιάστηκε αυτό..μήπως κάποιος μπορεί να με οδηγήσει στο τι μπορεί να φταίει?..ευχαριστώ.