Sony KD XG9505 / 49XG9005 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony KD XG9505 / 49XG9005 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Όχι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο από ότι είδα... Θα το κοιτάξω βέβαια αλλά κατά 99% είμαι σίγουρος...

Ωπ καλοθεατη μπράβο , είχα δίκαιο για τις 75 ?για πες πρώτες εντυπώσεις εγκατάσταση όλα κομπλέ ?

ξένισε στην αρχή το περιβάλλον adroid αλλά το συνηθίζεις. Έψαχνα μετά να βρω τις ρυθμίσεις της εικόνας (τις expert) , τέλος πάντων έχει ψωμί ακόμα η υπόθεση για να την φέρω στα γούστα μου. Πριν είχα την 3d KD-W829B 55'' ΤΗΝ SONY και η εικόνα της ήταν άψογη smooth. Πρώτη εντύπωση πάντως με 4Κ υλικό σου πέφτουν τα σαγόνια λες και είσαι στο cinema. Αφού και η Σύζυγος που δεν τα κατέχει αυτά έμεινε με το στόμα ανοιχτό.

androit 8 έχει η 75αρα.

Μετά από πόσες ώρες λειτουργίας μπορούμε να φέρουμε άνθρωπο για καλιμπράρισμα? Το app της callman για το καλιμπράρισμα της που το βρίσκουμε και πως το κάνουμε install?

Θέλει καλίμπρα για να παίξει στο 100% των δυνατοτήτων τόσο στο 4Κ όσο και το hd tv.

Last edited by a moderator:
Επανέρχομαι κι εγώ και θα ήθελα βοήθεια αν κάποιος ξέρει.
Υπάρχει κάποιο πρόβλημα τελικά με την λειτουργία της τηλεόρασης.
Δεν μπορώ να καταλάβω αν φταίει ο δέκτης ή η κεραία.
Κάποια κανάλια χάνονται και μου δείχνει ένδειξη «Απουσία σήματος, παρακαλώ, ελέγξτε τη σύνδεση της κεραίας σας». Άλλοτε φτιάχνει.
Σε συγκεκριμένα κανάλια πάντα.
SKAI HD
ANT1 HD
STAR HD

Θυμίζω ότι πιο παλιά είχα πρόβλημα με τα HD κανάλια γενικά. Μετά έστρωσε.

Αν κάποιος μπορεί να δώσει κάποια βοήθεια ευπρόσδεκτη! Μπορεί να φταίει όντως η κεραία; Τα υπόλοιπα κανάλια είναι ΟΚ.

Ως κινήσεις σκέφτομαι να ρίξω μια ματιά στην κεραία και μετά να καλέσω την SONY. Αν από εκεί δεν βγάλω άκρη τότε θα φέρω ηλεκτρονικό για την κεραία και θα τους ξανακαλέσω.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Επανέρχομαι κι εγώ και θα ήθελα βοήθεια αν κάποιος ξέρει.
Υπάρχει κάποιο πρόβλημα τελικά με την λειτουργία της τηλεόρασης.
Δεν μπορώ να καταλάβω αν φταίει ο δέκτης ή η κεραία.
Κάποια κανάλια χάνονται και μου δείχνει ένδειξη «Απουσία σήματος, παρακαλώ, ελέγξτε τη σύνδεση της κεραίας σας». Άλλοτε φτιάχνει.
Σε συγκεκριμένα κανάλια πάντα.
SKAI HD
ANT1 HD
STAR HD

Θυμίζω ότι πιο παλιά είχα πρόβλημα με τα HD κανάλια γενικά. Μετά έστρωσε.

Αν κάποιος μπορεί να δώσει κάποια βοήθεια ευπρόσδεκτη! Μπορεί να φταίει όντως η κεραία; Τα υπόλοιπα κανάλια είναι ΟΚ.

Ως κινήσεις σκέφτομαι να ρίξω μια ματιά στην κεραία και μετά να καλέσω την SONY. Αν από εκεί δεν βγάλω άκρη τότε θα φέρω ηλεκτρονικό για την κεραία και θα τους ξανακαλέσω.

Είναι θέμα λήψης της κεραίας,τζάμπα βασανίζεσαι,αν ήταν θέμα της τηλεόρασης δεν θα έπιανε κανένα κανάλι.Ο ειδικός να είναι εγκαταστάτης κεραιών και όχι ένας οποιοσδήποτε ηλεκρολόγος/ηλεκτρονικός.

Το app της callman για το καλιμπράρισμα της που το βρίσκουμε και πως το κάνουμε install?

CalMAN for BRAVIA από το Google Play Store της τηλεόρασης.

Είναι θέμα λήψης της κεραίας,τζάμπα βασανίζεσαι,αν ήταν θέμα της τηλεόρασης δεν θα έπιανε κανένα κανάλι.Ο ειδικός να είναι εγκαταστάτης κεραιών και όχι ένας οποιοσδήποτε ηλεκρολόγος/ηλεκτρονικός.

Κι εγώ αυτό σκέφτομαι, ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Απάντηση: Re: Sony KD XG9505 / 49XG9005 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλού κακού δοκίμασε και κάποιο άλλο καλώδιο κεραίας, μου έχει συμβεί αυτό!Μετά αν δε βρεθεί λύση φωνάζεις κάποιον να μετρήσει το σήμα από το κεραία σου...

Θα δοκιμάσω να κόψω το καλώδιο και να το ξαναφτιάξω, έτσι κι αλλιώς είναι πιο μεγάλο από ότι πρέπει.
Θα ρίξω και μια ματιά στην κεραία μην τυχόν και καταλάβω κάτι. Μπορεί να κουνήθηκε με τον αέρα.
Μετά στους επαγγελματίες.
Από ότι βλέπω όμως λέτε ότι δεν οφελεί να καλέσω Sony. Τουλάχιστον προς το παρόν.
Αν φέρω όμως τεχνίτη θα του ζητήσω να κάνει report ώστε να μπορέσω μετά να το αναφέρω στη Sony.

Απάντηση: Re: Sony KD XG9505 / 49XG9005 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Κατά τη γνώμη μου βάλε έτοιμο καλώδιο κεραίας αλλά αν είσαι μακριά από τη πρίζα, ναι ξαναφτιάξτο πάλι.
Δε νομίζω να είναι η τηλεόραση, θα χες θέμα με όλα τα κανάλια...

Έχω παρόμοιο θέμα με την κεραία, όταν συμβαίνει είναι σε όλα τα κανάλια. Άλλαξα και καλώδιο μες στο σπίτι και το ξαναέκανε. Με 2-3 power reset της τβ στρώνει συνήθως.
Την ίδια στιγμή παλιότερη σονυ σε άλλο δωμάτιο παίζει κανονικά...

Έχω παρόμοιο θέμα με την κεραία, όταν συμβαίνει είναι σε όλα τα κανάλια. Άλλαξα και καλώδιο μες στο σπίτι και το ξαναέκανε. Με 2-3 power reset της τβ στρώνει συνήθως.
Την ίδια στιγμή παλιότερη σονυ σε άλλο δωμάτιο παίζει κανονικά...

Έχουν διαφορετική ευαισθησία στη λήψη σήματος τα tuner.

Μήπως κατά την εγκατάσταση των καναλιών δηλώνεται εσωτερική αντί εξωτερική κεραία η το αντίστροφο ;
Και δημιουργείτε αυτό το πρόβλημα .

Μήπως κατά την εγκατάσταση των καναλιών δηλώνεται εσωτερική αντί εξωτερική κεραία η το αντίστροφο ;
Και δημιουργείτε αυτό το πρόβλημα .

Αυτό σε ποιο βήμα γίνεται;

Update: Ανέβηκα στο δώμα κι είδα ότι έχει ξηλωθεί το καλώδιο της κεραίας από την κεραία.... αν δεν κάνω λάθος στην κεραία. Θα επανέλθω.

Update 2: Έφτιαξα την κεραία, αλλά πάλι έκανε τα ίδια.
Μίλησα με Sony και μου είπε ότι αφού «βλέπει» κάποια κανάλια είναι σχεδόν απίθανο να φταίει η TV.
Μίλησα με τεχνικό κεραιών, μου είπε τα ίδια. Άλλαξα το βύσμα της κεραίας που κουμπώνει στην TV μιας και ήταν 10+ ετών και διορθώθηκε το θέμα (προς το παρόν).

Αν μπορείς να αλλάξεις και το καλώδιο με ενα καλύτερης ποιότητας θα ήτανε ακόμη καλύτερα!Πήγαινε σε ένα κατάστημα με ηλεκτρολογικά υλικά και φτιάξε ένα καλό καλώδιο!τώρα αν έφτιαξε και δεν έχεις θέμα μη κάνεις τίποτα , απλά μη τύχουν άσχημες καιρικές συνθήκες και έχεις θέμα πάλι...