Sony KDL-46X3500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Tελικα την παραγγειλα SONY KDL 46X3500

Thanks aris και nikpar για τις απαντησεις.

Λοιπον μου ηρθε το μεσημερι και απο εκεινη την ωρα παιζω σαν τρελλος (ενταξει οχι μονο με την TV... πηρα και home cinema).

Οτι και να πω ειναι λιγο.... τα εχουν πει αλλοι... η 46Χ3500 Γ@Μ@!!!! :afro:

Το μονο αρνητικο... νομιζω οτι εχω αρκετο clouding! Αχ αυτα τα συννεφακια. Εχω παρατηρησει στις 4 γωνιες να υπαρχει (ελπιζω να φυγουν οπως εχει ακουστει). Το πιο ενοχλητικο ομως ειναι ενα συνεφακι που υπαρχει στη μεση κατω κατω. Βασικα δεν ειναι και πολυ ενοχλητικα. Και ο μονος τροπος να το παρατηρησω ειναι να γυρισω την TV σε μια εισοδο που δεν χρεισιμοποιω οποτε και ολα ειναι μαυρα. Με ρυθμισεις του hdtvtest και με ενα dvd ντοκυματερ για το διαστημα (οπου παιζει πολυ μαυρο), ναι μεν φαινονται λιγο ΑΛΛΑ μονο αν κατσεις και το προσεξεις. Παντως οταν γυρναω σε εισοδο κενη οφειλω να ομολογησω οτι υπαρχει πολυ συννεφο
. Βασικα δεν ξερω και αν ειναι λογικο ή οχι να εχω "συννεφια" οταν γυρνω σε εισοδο χωρις σημα. Οπως εχει μια γνωμη ας πει.

Anyway η TV ειναι τοσο ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ που τωρα μονο αυτο δεν σκεφτομαι.

Και τελευταιο... εβαλα τις ρυθμισεις του hdtvtest. Πραγματι για να δεις DVD δινουν πολυ. Για να δεις ομως αναλογικη τηλεοραση δεν ειναι και οτι το καλυτερο. Βλεπεις Τατιανα με χρωματα σινεμα. Εντωμεταξυ μου φαινονται και αρκετα σκουρες. Επαιξα λιγο μονος αλλα.... αστο. Ειναι τοσες οι ρυθμισεις που γινεται χαμος και οτι και να πειραξεις παντα κατι δεν παει καλα.

Αν εχει κανεις τιποτα καλες ρυθμισεις ας τις ποσταρει.

Σημερα εστησα και εγω στον γραφειο την 46x3500.

Δυο πραγματα μου εκαναν εντυπωση.

- Η πολυ καλη ποιοτητα εικονας σε sd (πηγη: nova). Ενν οχι ολα τα καναλια το ιδιο αλλα σ αυτα που το σημα ηταν καλο η εικονα ηταν πολυ καλη. Εφαμιλλη της D3000 (την οποια εχω σπιτι) και αυτο ειναι κολακευτικο για την x3500...................

Εγω κραταω αυτο
a030.gif

Τωρα για τα μετεωρολογικα φαινομενα κατι γραψανε εδωχαμονε για καποια αναβαθμιση η οποια θα κυκλοφορησει που ισως βελτιωση τα εντονα καιρικα φαινομενα .
Απ την αλλη αν παρεις το 8011192000 , θα βρεις τα τηλ των διαφορων σερβις ανα την επικρατεια και μπορεις να ρωτησεις επ αυτου .

Να πω καλοριζικη ?
f030.gif

Smooth, εγω προσωπικα θα προσπαθησω να την αλλαξω. Ξερω πως ειναι να βλεπεις "σωστα" και αυτο ειναι μακρια απο "σωστα". Τωρα δεν ξερω τι θα παιχθει με την αντιπροσωπεια. Ευτυχως που ειναι για το γραφειο και η ανεκτικοτητα μου ειναι λιγο μεγαλυτερη. Αλλιως, αν ηταν για το σπιτι, ...στην πορτα τους απ εξω θα την βρισκανε Τεταρτη πρωι πρωι..

Κορυφαια εικονα μεν, παλιοκαιρος δε!! Ελπιζω να μην μας πιασει και καμια βροχη αργοτερα!

Σε καταλαβαινω απολυτα.......... ασε που ειναι και πολλα τα φραγκα για να την κανης γαργαρα .

Τελικα πως γινεται σε αλλες τηλεορασεις να μην υπαρχει καθολου το φαινομενο και σε αλλες να ειναι τοσο εντονο;

Smooth, εγω προσωπικα θα προσπαθησω να την αλλαξω. Ξερω πως ειναι να βλεπεις "σωστα" και αυτο ειναι μακρια απο "σωστα". Τωρα δεν ξερω τι θα παιχθει με την αντιπροσωπεια. Ευτυχως που ειναι για το γραφειο και η ανεκτικοτητα μου ειναι λιγο μεγαλυτερη. Αλλιως, αν ηταν για το σπιτι, ...στην πορτα τους απ εξω θα την βρισκανε Τεταρτη πρωι πρωι..
Δεν νομίζω ότι είναι έτσι απλά τα πράγματα, ειδικά όταν έχεις να κάνεις με τη sony... Δηλ. δεν θ'αλλάξουν την συσκευή εύκολα...

Τελικα πως γινεται σε αλλες τηλεορασεις να μην υπαρχει καθολου το φαινομενο και σε αλλες να ειναι τοσο εντονο;

Μάλλον είναι θέμα γραμμής παραγωγής. Τα quality tests τους είναι τέτοια ώστε "προβληματάκια" τύπου clouding να περνάνε. Μετά επαφύεται στο κατάστημα ή αντιπροσωπεία το πώς θα αντιμετωπίσει πιθανά παράπονα...
Δυστηχώς η αντιμετώπιση στην Ελλάδα για τέτοια περιστατικά, δεν είναι η καλύτερη συνήθως...:slapface:

Ελπίζω η δικιά μου όταν (κάποτε...)την παραλάβω να έχει καθαρό ουρανό:frown:

gia sas pedia. efxaristo gia tis apantiseis. to smearing pou anaferete sto aggliko kai amerikaniko forum gia afti tin tileorasi ine kapia trails pou afini i tileorasi otan iparxi grigori kinisi(oxi motion blur) alla kati pou exi na kani me me ta xromata idika me to mavro kai kokkino. Px gia ton filo pou epekse COD4 iparxi kai sxetiko video. paratheto ta links gia to video. Ena gia saintsrow apo 360( prosekste ton passalo sto dromo kathos ginete to pan tis cameras) kai ena gia cod4. http://tinypic.com/player.php?v=8eswks6&s=1 kai http://www.mediafire.com/?bmj12edxb4y

Update για να λεμε ολη την αληθεια.Πριν απο 2 μερες αγορασα το Uncharted Drakes Fortune και οντως το colour smearing υπαρχει.Οχι στο βαθμο που δειχνει το βιντεο ομως.Πιθανοτατα τωρα το παρατηρω γιατι
1ον.Τωρα ξερω για το φαινομενο οποτε το ψαχνω επιμονα και
2ον.Τα χρωματα του παιχνιδιου ειναι απιστευτα εντονα (και πανεμορφα) και το προβλημα χτυπαει στο ματι.
Μετα απο αυτο ξαναδοκιμασα ολα τα παιχνιδια που εχω (Assassins Creed-Heavenly Sword-Crysys-Gear of War-COD 4 και Bioshock) καρφωμενος στην οθονη και ειδα οτι συμβαινει ελαχιστα (λιγο περισσοτερο στο Bioshock το οποιο κατα συμπτωση εχει και αυτο εντονα χρωματα).
Συμπερασμα αν ο φιλος δεν το ειχε αναφερει εγω δεν θα καταλαβαινα τιποτα μεχρι να αγορασω το Uncharted.Μετα το Uncharted ισως και να πιστευα οτι ειναι προβλημα του παιχνιδιου.
Αυτα τα ολιγα προς αποκατασταση της αληθειας!!

Α και κατι τελευταιο που ξεχασα.Σε καμια περιπτωση δεν παρατηρησα τιποτα σε ταινια ειτε απο Blue Ray ειτε απο DVD.

Efxaristo gia tin apantisi file. Mia teleftea erotisi. tora pou kseris ti ine kai to exis di ine distracting se vathmo pou na katastrefi to gameplay kai tin empiria tou pexnidiou?

Για τα δικα μου δεδομενα οχι.Τα χρωματα στην συγκεκριμενη tv ειναι το δυνατο της σημειο.Ξαναλεω οτι πριν αγορασω το Uncharted δεν ειχα καταλαβει τιποτα.Αλλα και στο Uncharted σε καμια περιπτωση δεν ειναι τοσο σοβαρο ωστε να χαλασει την εμπειρια γιατι το συγκεκριμενο παιχνιδι ειναι πραγματικη ΕΜΠΕΙΡΙΑ.
Ολα αυτα βεβαια ειναι η δικη μου ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ κριση.
Παντως η αληθεια ειναι οτι με εβαλες στην πριζα και περιμενω το firmware update του Φεβρουαριου με μεγαλη ανυπομονησια γιατι νομιζα οτι δεν ειχε κανενα ψεγαδι (για μενα παντα μιλαω)!
:ernaehrung004:

Σε συνδεση με πισι ως μονιτορ (hdmi) πως τα παει; Σημα 24ρ δεχεται κανονικα χωρις προβλημα (απο πισι παλι);

ευχαριστω.

Σε συνδεση με το pc ειναι αψογη.Κανενα προβλημα με τα 24hz.Εχω ενα αρκετα δυνατο pc με μια Nvidia 8800 το μονο που χρειαστηκα ηταν ενας ανταπτορας DVI σε HDMI.Βεβαια αν μια φορα δεις το pc σου σε 46" δεν υπαρχει πισωγυρισμα γιατι μετα ολα τα μονιτορ απο 17" εως 22" σου φαινονται "παιχνιδακια".Παντως για οποιον ενδιαφερεται για games απο το pc στις 46" σε αναλυση 1920x1080 στα τελευταια παιχνιδια συνυπολογιστε οτι ακομα και η 8800 "λυγιζει" και πρεπει να γινουν αρκετοι συμβιβασμοι στην ποιοτητα.

Με μια 8800GT και ενα καλο σιπιγιου ελαχιστα παιχνιδια, μετρημενα στα δαχτυλα, λυγανε στα 1920χ1080. Ακομα και με 2χ-4χ ΑΑ μια χαρα πανε. Περιεργο να εχεις προβλημα...

Σε τι μονιτορ εχεις δοκιμασει αυτη την αναλυση;
Εμενα το Crysys για να τρεξει σε αυτη την αναλυση θελει το Antialiasing off και ποιοτητα στο HIGH.Με αυτες τις ρυθμισεις το αποτελεσμα ειναι ΚΑΚΟ.

Μιλας για κραισις. Το τοπ των τοπ σε απαιτησεις. Λογικο ειναι. Εχω μονιτορ 1920χ1200 αλλα παλια καρτα, φυσικα δε τολμαω να το δοκιμασω.

Εχω παιξει σε ανεκτο επιπεδο στα 1240χ1024 με 8600gt μοναχα. Αν τσεκαρεις παντως μπεντσμαρκς της 8800 τα παει παρα πολυ καλα σχεδον σε ολα τα σημερινα παιχνιδια...

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι αυτο που φανεται ανεκτο σε ενα μονιτορ, στη 46" φαινεται χαλια.Μαλλον λογω μεγεθους οι αδυναμιες ειναι πολυ πιο εντονες.Δηλαδη το Crysys στο HIGH και χωρις antialiasing στο 19" μονιτορ του pc μου δειχνει πολυ καλα ενω στη 46" χαλια.

Επιτέλους την έστησα μετά από 2 εβδομάδες παραμονή στο κουτί της (μετακόμιση γαρ).
Η τηλεόραση κατ' αρχήν ζωγραφίζει. Σε DVD από Pioneer 600 κλείδωσε αμέσως σε 1080p και η εικόνα είναι καταπληκτική. Θα κάτσω να ξαναδώ όλες μου τις ταινίες :-)
Σε τηλεοπτικό σήμα μπορώ να πω ότι είμαι ικανοποιημένος μιας και οι 46'' είναι πολλές για τέτοιας ποιότητας σήμα. Αλλά γενικά παίζει αρκετά καλά. Καλύτερα απ' ότι το περίμενα.
Clouding ευτυχώς δεν παρατήρησα. Το μόνο ψεγάδι είναι ότι ακούγονται λίγο οι ανεμιστήρες, φυσικά όταν το βάζεις στο mute και υπάρχει ησυχία στο χώρο. Ακούγεται ένα σπαστικό βουητό το οποίο μόλις το προσέξεις σου κολλάει. Ελπίζω με τον καιρό να στρώσουν, μιας και μετράει μόλις 1 με 2 ώρες λειτουγίας. Αν έχει παρατηρήσει κάποιος άλλος το ίδιο plz reply.
Στην πορεία θα ανεβάσω και καμιά photo.
Πάντως overall είναι μια καταπληκτική τηλεόραση.

Καλοριζικη και οσο για τους ανεμιστηρες εγω τους ακουω μονο σε απολυτη ησυχια (πχ πολυ αργα το βραδυ) απο περιπου ενα μετρο.Απο τα 4 μετρα που βλεπω δεν ακουγεται τιποτα.

γεια σας .
χρονια πολλα.
ειμαι νεος στο club.
αγορασα την sony kdl46x3500 και θα την παραλαβω την δευτερα.
θα ηθελα να ρωτησω εαν χρειαζετε να προσεξω κατι η να κανω οριζμενες ρυθμισεις.
ευχαριστω και καλη χρονια σε ολους.