Sony KDL W5500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Sony KDL W5500

Παρεπιπτώντος έφαγα κοντά 2 ώρες στο media mark στη κηφισίας. Είδα σχεδόν όλο τον Iron man. Ρύθμισα επίσης τη 46w5500 σε "custom" mode. Φυσικά σε συνθήκες καταστήματος έγινε ένα θαμπό και άτονο κατασκέυασμα που με βία διάκρινες τις διαφαθμίσεις της εικόνας από τις αντανακλάσεις των φώτων. Γονάτισα για να έρθω πρόσωπο με την οθόνη και το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι αν ξεφύγεις λίγο δεξιά - αριστερά από το αντικείμενο εστίασης του ματιού σου αυτό ανοίγει αρκετά. Νομίζω βέβαια πως το φαινόμενο είναι λίγο λιγότερο από τις samsung ή για να ακριβολογώ επειδή οι samsung από dead spot on δίνουν αρκετά καλύτερο contrast (10 - 20 % ?? ) αντίστοιχα και η πτώση είναι πιο έκδηλη. Και επειδή είδα τα panel με λουπα μπορώ να πω με σιγουριά (τουλάχιστο η διάταξη των κρυστάλλων) πως είναι τα ίδια μεταξύ w5500 και b6000 και b7000 άρα η διαφορά είναι στο πολωτικό φίλτρο του panel. Φαίνεται επίσης πως εξαιτίας του πολωτικού οι samsung υπό γωνία διαχέουν πιο πολύ το φως με αποτέλεσμα οι μαύρες μπάρες να αποκτούν στη άκρη του πάνελ μια πιο ανοιχτόχρωμη χροιά (μπλεδίζουσα). Μια ελάχιστη τάση αυτού του φαινομένου παρατήρησα και στη sony αλλά για να είμαι αντικειμενικός μόνο σε αυτή που ήταν δίπλα στις samsung και δεν τη χτυπούσαν τόσο έντονα τα περιβάλλοντα φώτα και η οποία δυστυχώς ήταν σε κάποιου είδους demo mode που δεν σε άφηνε να πειράξεις τίποτα από τις ρυθμίσεις της.

Που καταλήγω λοιπόν? Πραγματικά δεν μπορώ να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα.

Ρε παιδιά κάποιος ιδιοκτήτης να με καλέσει για ένα καφέ ???? http://www.avclub.gr/forum/images/smilies/nounder.gif

Επιπλέον μια που κοίταξα τα panel με τη λούπα. Η 40β650 που είχε στο ράφι είχε διαφορετικό πάνελ από όλες τις άλλες (και μικρότερη γωνία θέασης). Επίσης οι b750 και b8000 ίδιο μεταξύ τους αλλά διαφορετικό από τις b7000.

Μα η γωνία θέασης είναι κάτι που μπορείς να το ξέρεις προκαταβολικά, ενω το bleeding είναι λαχείο.

Στη σειρα W δεν νονιζω οτι ειναι αυτο ακριβώς που ονομαζουμε "λαχειο". Ασε δλδ που υπαρχει τροπος να το αποφυγεις.

Και οταν λες οτι ρυθμισες σε custom mode τι εννοεις? Σε αυτην την λειτουργια μπορεις να κανεις οσο εντονα θελεις τα χρωματα και το contrast. Μαλλον τα αφησες στη μεση σταθμη.

Last edited:
Απάντηση: Sony KDL W5500

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το φίλο μας neof1z για το νέο Firmware που πόσταρε για τη Sony KDL ..W5500 (αλλά και για άλλα μοντέλα) λίγες σελίδες πριν.
Δεν ξέρω που το βρήκε, αλλά σιγουρα έχει τις διασυνδέσεις του...από ότι φαίνεται...
Όλα πήγαν μια χαρά.
Σε ευχαριστούμε...
:grinning-smiley-043

Στην προσπάθεια να βάλω το firmware 1.303EA στην 52w5500 μου έδωσε firmware 1.405EA και οτι δεν μπορώ να αναβαθμίσω σε νεότερη..??? Κάποια εξήγηση?

Στην προσπάθεια να βάλω το firmware 1.303EA στην 52w5500 μου έδωσε firmware 1.405EA και οτι δεν μπορώ να αναβαθμίσω σε νεότερη..??? Κάποια εξήγηση?

Ειναι ποιο καινουργιο αυτο που εχεις.

Αυτό υπέθεσα και εγώ και αναρωτιέμαι γιατί δεν το βγάζουν στο SITE τους.

Ισως γιατι δεν φτιαχνει κατι και αλλαζει μονο την version.

Ειδα οτι εισαι απο πιστωτικο σου αρεσει η TV η το μετανιωσες?

Last edited:

Απο θέμα design ειναι σαφώς ανώτερη, απο θέμα εικόνας ειναι λίγο πιο ´κινηματογραφική´ αν και ακόμα δεν την έχω ρυθμίσει και δεν έχω παίξει μαζί της...

imagoid.php

Τεστ της 40W4000...

http://translate.google.co.uk/trans...0_la_qualite_au_meilleur_prix-art-2302-1.html

Και για οποιον γνωριζει Γαλλικα...

http://www.erenumerique.fr/televiseur_sony_kdl40w5500_la_qualite_au_meilleur_prix-art-2302-1.html

Επιπλέον μια που κοίταξα τα panel με τη λούπα. Η 40β650 που είχε στο ράφι είχε διαφορετικό πάνελ από όλες τις άλλες (και μικρότερη γωνία θέασης). Επίσης οι b750 και b8000 ίδιο μεταξύ τους αλλά διαφορετικό από τις b7000.

Οι Samsung ηταν σε Home use mode?

Χα χα , οντως δεν ξερω πως μου κατεβηκε...:flipout:-bye-

Ας αλλαξει καποιος διαχειριστης το ποστ ωστε να λεει W5500...

Last edited:

Sony Bravia KDL-46W5500 review

We like:
Excellent picture quality; good connectivity and multimedia functionality; decent audio; good value

We don't like:
Online features are flimsy; not particularly pretty

CNET UK judgement:
For those who can't afford one of Sony's exceptional X4500 LED-backlit TVs, the fantastic functionality and performance of the surprisingly affordable Bravia KDL-46W5500 should do the trick. It's just a shame that Sony's online system isn't as good as those of its rivals...

http://reviews.cnet.co.uk/televisions/0,39030219,49303357,00.htm

Sony Bravia KDL-46W5500 review

We like:
Excellent picture quality; good connectivity and multimedia functionality; decent audio; good value

We don't like:
Online features are flimsy; not particularly pretty

CNET UK judgement:
For those who can't afford one of Sony's exceptional X4500 LED-backlit TVs, the fantastic functionality and performance of the surprisingly affordable Bravia KDL-46W5500 should do the trick. It's just a shame that Sony's online system isn't as good as those of its rivals...

http://reviews.cnet.co.uk/televisions/0,39030219,49303357,00.htm

Βασικα εμενα αυτο το feature δεν με ενδιαφερει καθολου αφου εχω μονιμο Dedicate PC στην TV (Q9550@2830 - 3400mhz 4gb ram DDR 3 1600Mhz ATI 4670) και περιμενω να βγει η Auzen X-Fi HomeTheater HD για να κλεισω.

Τη να καθομαι να και να κανω ρε Yperion?

Να κατεβαζω mkv με DTS και να μπαινω σε διαδικασια convert και μετα να το βαζω σε usb σκληρο η stick η να το κανω streaming για να το δω?

Μην τρελαθουμε κιολας -bye--bye--bye-

Απάντηση: Sony KDL W5500

.........Να κατεβαζω mkv με DTS και να μπαινω σε διαδικασια convert και μετα να το βαζω σε usb σκληρο η stick η να το κανω streaming για να το δω?

Μην τρελαθουμε κιολας

+1

Εγω κραταω ως δυνατο σημειο της W5500 το κορυφαιο contrast που συγκρινεται μονο με Panasonic V10/G10 και Samsung LED ...

Υποθέτω edge led, σωστά; (το οποίο σε κάποια μοντέλα δεν είναι καλό, αλλά τέλος πάντων... :flipout:)

Super την βγαζει την TV, και φυσικα ειναι super αλλα δεν γλυτωνει και παλι τα προβληματακια της με το backlight:
"Firstly, really dark scenes occasionally show up some very slight backlight-level inconsistencies."