Sony PlayStation 4

Re: Sony PS4 tech specs and other...

Έχω το PS3 fat 40 GB από τον Οκτώβρη του '07.
Μ' έχει τρελάνει η φασαρία που κάνει τα καλοκαίρια (συγκεκριμένα από Μάη μέχρι Οκτώβρη περίπου). Πραγματικά δεν παλεύεται!
Πριν κάνα 3μηνο το άνοιξα, το καθάρισα και του άλλαξα θερμοαγώγιμη πάστα. Δυστυχώς δεν άλλαξε τίποτα...

Έλεγα να πάρω το PS4 για να γλυτώσω τον θόρυβο αλλά μ' αυτά που λέτε μάλλον θα κοιτάξω για κάνα PS3 super slim μεταχειρισμένο, που είναι αθόρυβο και φτηνό τώρα...

Οχι ρε djx33 δεν κανει τοσο θορυβο εκτος και εαν εχεις υπαιρευαισθητη ακοη..
Δεν ξερω για τους υπολοιπους κατοχους αλλα το δικο μου ειναι σχεδον αθορυβο..
Εδω και 3 ωρες παιζω Battlefield σε ενα δωματιο χωρις κλιματισμο που βραζει κυριολεκτικα και δεν ακουγεται το μηχανακι.
Καμια φορα μονο εχω προσεξει που δουλευει ο ανεμιστηρας στο full για μερικα λεπτα και εκει μουγκριζει αλλα ειναι πολυ σπανιο φαινομενο.

Τα παιδιά προηγουμένως είπαν ότι 'μουγκρίζει' σαν το 3 και χειρότερα.
Δεν έχω λόγο να μην τους πιστέψω...
Το 3 (το fat) που το έχω, ξέρω ότι τους 5 πιο ζεστούς μήνες του χρόνου κάνει σαν ηλεκτρική σκούπα!
Ίσως στο 4 ο ανεμιστήρας να μη φουλάρει τόσο συχνά όσο στο 3, όπως λες...

εμενα στο killzone τουλαχιστον που παιζω κανει σαν ηλεκτρικη σκουπα...βασικα δεν ειναι σταθερος ο θορυβος, αλλα εχει ως εξης:

ps4 on --> αθόρυβο
ps4 menu --> αθόρυβο
ps4 game loading --> αθόρυβο
ps4 game menu --> αθόρυβο
ps4 game start --> αθόρυβο για λίγο --> χαμηλος θόρυβος --> μετα απο λιγα λεπτά σχετικα χαμηλος θορυβος --> θορυβος που ακούγεται απο τα 4 μέτρα οχι ομως ενοχλητικα --> συνεχίζει ετσι για αρκετή ωρα --> σαν ηλεκτρική σκουπα θορυβος ,αλλα για λιγο --> θορυβος που ακούγεται απο τα 4 μέτρα οχι ομως ενοχλητικα --> και παει λεγοντας...
ps4 game end ,back to game menu --> αθόρυβο σχεδόν ακαριαία.

βαση των "ακροάσεων" 7 μήνες τωρα, εχει αρκετα διαφορετικη συμπεριφορα απο το PS3 fat το οποιο αν ανεβαζε στροφές ξεχναγε μετά να τις ριξει μεχρι να το κλεισεις.
Το PS4 προσαρμοζεται δυναμικά, αναλογα το CPU/GPU load και οι εναλλαγες στροφων του ανεμιστηρα γινονται σχεδον ακαριαια με το που πεφτει το cpu/gpu load.

Εγω παντως σου λεω το εχω απο τον Φεβρουαριο και ελαχιστες φορες και για ελαχιστα λεπτα εφτασε σε σημειο να κανει φασαρια.
Οι ανεμιστηρες στο pc μου κανουν πιο πολυ φασαρια απο το ps4 και ειναι και 200mm που υποτιθεται ειναι απο τους πιο αθορυβους.

Corsair-600T_bigffan.jpg

Ναι ρε συ δουλευουν..εχω 3 τετοιους πανω στο μηχανημα!!
Αυτος ομως που μου δινει στα νευρα ειναι ο ανεμιστηρας της gpu.
Τωρα το καλοκαιρι οταν βαζω βαρβατο παιχνιδι κανει σαν τρακτερ ο ατιμος..
Γι'αυτο λεω στον djx33 οτι το ps4 σε σχεση με αυτους ειναι σαν να λειτουργει σε stealth mode..:idea:

Nαι δουλευει μια χαρα...:music-smiley-005:
Το χειμωνα ποτε δεν μου ετυχε να βαλω το χερι πανω και να το νοιωσω ζεστο,τωρα το καλοκαιρι ζεσταινεται μεν αλλα το κραταει το μηχανακι σε μια υποφερτη θερμοκρασια.
Και φαντασου εγω οταν κατσω να παιξω μπορει να κλεισω και 5ωρο,ακομα και 8ωρο εαν εχω κολησει πολυ με ενα παιχνιδι.

Απάντηση: Sony PS4 tech specs and other...

Να ρωτήσω... αν το συνάντησε κανένας..

Παίζω Killzone ...
Έχω συνδέσει PS4 - Yamaha Receiver - Philips TV

Ανά άτακτα χρονικά διαστήματα ... ακούγονται κάποια τσικ, (βλέπω στον ενισχυτή να κόβεται το σήμα)..
και μου έτυχε φορές όπου χάθηκε η εικόνα.. πατάω το PS δύο - τρεις φορές άλλες φορές επανέρχεται η εικόνα - άλλες φορές χρειάζεται να ανοίξω και να κλείσω την τηλεόραση..
Άλλες φορές μου έδειχνε για λίγο εικόνα με παράσιτα...

Καμιά ιδέα τι γίνεται?

χμμμ...και εγω σε παρομοιο setup PS4 --> yamaha 663 --> panasonic tv ,αλλα δεν εχω παρατηρησει ποτε κατι τετοιο.

απο τα λεγομενά σου, φαίνεται οτι χάνει το sync. Για αρχή θα δοκίμασα να αλλάξω hdmi καλώδιο.

Απάντηση: Re: Sony PS4 tech specs and other...

χμμμ...και εγω σε παρομοιο setup PS4 --> yamaha 663 --> panasonic tv ,αλλα δεν εχω παρατηρησει ποτε κατι τετοιο.

απο τα λεγομενά σου, φαίνεται οτι χάνει το sync. Για αρχή θα δοκίμασα να αλλάξω hdmi καλώδιο.

Σωστή η σκέψη σου.. ήδη παρήγγειλα ένα νέο hdmi καλώδιο...

Θα ενημερώσω για τα νεότερα :)

Απάντηση: Re: Sony PS4 tech specs and other...

Συμφωνώ, τέτοια περίεργα είναι κατά 99.9% θέμα καλωδίου. Μήπως είχες στριμώξει στριφτό το άκρο του στη μία πλευρά, επειδή η συσκευή είναι κοντά στον τοίχο?

Η συσκευή είναι παράλληλα στον τοίχο... οπότε δεν τίθεται θέμα στριμώγματος ...

Χμμμ ,μηπως ειναι μονο για τους plus.