Sony PlayStation 5 Pro

Τελικά (αφού το σκίσαμε που το σκίσαμε το θρεντ), το παιχνίδι λέει τίποτα; Γιατί έχει πέσει ξηρασία και ψάχνομαι. Με φοβίζουν όμως λίγο τα RPG γιατί δεν έχω 200 ώρες τη βδομάδα να ξοδεύω, θέλω κάτι χαλαρό για καμιά ωρίτσα το βράδυ. Αλλά να σε ικανοποιεί, να έχει ένα άλφα στορι, μην είναι χαζό.
Ήμουν αρνητικός και το θεωρουσα όλο αυτό ένα hype από τα σχόλια χωρίς να έχω δει το gameplay ή να ξέρω τη υπόθεση.
Μέχρι που ο bobkatsionis μου βγήκε σε ένα reel να διασκευάζει το παραπάνω κομμάτι.
Εντυπωσιασμενος από το κομμάτι δεν κοιμήθηκα όλο το βράδυ ακουγοντας όλο το soundtrack.
Μετα έμαθα ότι το παιχνίδι είναι turn based και ξενέρωσα. Αποφάσισα να το παίξω όταν βγήκε το DLC , και αυτό ήταν. Η υπόθεση με κράτησε αλλά τελικά αυτό που με κέρδισε ήταν το turn based πραγματικά άλλαξε όλο τον ορισμό. Επίσης η μουσική ειναι πολύ βασικό κομμάτι. Αν ξέρεις Γαλλικά ίσως καταλάβεις και τις ανατροπές που θα συναντήσεις.

Το παιχνίδι βγαίνει σε λίγες ώρες αν ακολουθήσεις το story . Αλλά θα αρχίσεις να εξερευνάς και όσο ανοίγουν περιοχές πιο πολύ θα σε νοιάζει να βρεις τα πάντα πάρα να τελειώσεις το game . Έχει δυο εναλλακτικά finale.
Δεν θα χάσεις αν το δοκιμάσεις. Μετά από αυτό το game δεν ξέρω ποιος είναι ο επόμενος πήχης.... Ίσως μόνο ένα άλλο game από το ίδιο studio ...

Τελικά (αφού το σκίσαμε που το σκίσαμε το θρεντ), το παιχνίδι λέει τίποτα; Γιατί έχει πέσει ξηρασία και ψάχνομαι. Με φοβίζουν όμως λίγο τα RPG γιατί δεν έχω 200 ώρες τη βδομάδα να ξοδεύω, θέλω κάτι χαλαρό για καμιά ωρίτσα το βράδυ. Αλλά να σε ικανοποιεί, να έχει ένα άλφα στορι, μην είναι χαζό.

Γι αυτό που θες παίξε κάνα Indiana Jones, κάνα lara croft, assassin's Creed κλπ.
Τα άλλα είναι σπαζοκεφαλιές που πρέπει να έχεις γράψει χιλιάδες ώρες σε rpg παιχνίδια για να μπεις στο κλιμα και να σκέφτεσαι διαφορετικά.

Το Indiana Jones το έπαιξα (και το καταυχαριστήθηκα). Αλλά συνήθως αυτά τα βαριέμαι, γιατί το στόρι παραείναι της πλάκας. Ακόμα και σ'αυτό δηλαδή ήταν λίγο της πλάκας αλλά λίγο η νοσταλγία κλπ, ε, έκανες τα στραβά μάτια.

Επίσης θέλω όσο το δυνατόν "καθαρή" την οθόνη από δεκάδες info. Δες στο παραπάνω βιντεάκι οποιαδήποτε στιγμή. Νομίζεις ότι είσαι σε πιλοτήριο μαχητικού αεροπλάνου από τα info γύρω γύρω που πρέπει να προσέχεις και από τα άλλα μηνύματα που πετάγονται adhoc.
Μου καταστρέφει την οπτική αυτό το στυλ.
Καλύτερο soundtrack ever για μένα είναι από το επικό Skyrim. Δεν μου λένε τίποτα τα γαλλικά βιολιά.
Συγκρίνεται αυτή η δυναμική που αποπνέει αυτό το soundtrack με την κοπελίτσα να λέει παραντιμ παραντάμ;
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Επίσης θέλω όσο το δυνατόν "καθαρή" την οθόνη από δεκάδες info. Δες στο παραπάνω βιντεάκι οποιαδήποτε στιγμή. Νομίζεις ότι είσαι σε πιλοτήριο μαχητικού αεροπλάνου από τα info γύρω γύρω που πρέπει να προσέχεις και από τα άλλα μηνύματα που πετάγονται adhoc.
Μου καταστρέφει την οπτική αυτό το στυλ.
Μιλάς για τα παράθυρα από τα skills ; αυτά ειναι τυφλοσουρτης . Ούτε κάν τα διαβάζεις όταν τα μάθεις. Επίσης όταν κάνεις τα skill εμφανίζονται τα buff και τα debuff προσωρινά ώστε να ξέρεις τι πέτυχες. Στο βασικό story αυτά δεν εχουν σημασία . Αν θες απλά να σας ρεκόρ σε dmg στα bosses εκει παίζουν ρόλο. Νομίζω ότι έχουν κάποιοι ξεφύγει σε συνδυασμούς και πιάνουν ασύλληπτα dmg . Σκέψου ότι ξεκινάς με μερικές χιλιάδες dmg και πλέον κάποιοι καταφέρνουν δεκάδες δις!
Όσο για το soundtrack . Ναι . Του exp 33 ειναι καλύτερο.

Το κομμάτι αυτό ακούγεται όταν ξεκινάει μια μάχη με το τελικό boss στην μέση του παιχνιδιού. Ευτυχώς είναι turn-based. Κάθεσαι και ακούς το κομμάτι και η τρίχα κάγκελο.

Last edited:
Θεωρώ ότι τέτοια παιχνίδια σε καμία περίπτωση δεν είναι για να περνάς μια ωρίτσα χαλαρά το βράδυ που θέλει ο Maestro.
Εγώ το βράδυ το επαιζα πάντως. Μου πηρε 130 ωρες να το τελειωσω επειδη χαζευα τον κοσμο του και πηρα τα παντα . Το πώς θα το παιξεις εξαρτάται από το πόσο θα σε τραβήξει. Όταν το τερματίσεις έχει την επιλογή να αρχίσεις πάλι από την αρχή χάνοντας όλα τα quest αλλά κρατάς όλα τα άλλα. Οι αντίπαλοι ανεβαίνουν σε δυσκολια και αυτό συνεχίζει επ άπειρο. NEW GAME 1 , NEW GAME 2 κλπ. Το NG1 το τελείωσα σε 3 ώρες χωρίς να ψάχνω απο εδώ και από εκεί.

Λογικό αφού θα είχες γίνει τούμπανο από όπλα κλπ.
99 lvl και ναι είχα τα πάντα
Αφού το τελικό boss το έβγαλα σε λιγα λεπτά χωρις να μου κανει ουτε ενα hit.... Οι developers δεν είχαν φανταστεί ότι ο κόσμος θα παίξει το παιχνίδι εξερευνώντας όλο το κόσμο πριν το boss. Όταν ήρθε η ώρα να το αντιμετωπίσω ήμουν lvl 62 αν θυμάμαι. Εκεί θα άξιζε η μάχη. Ε , εγώ δεν πηγα στα 62. Επαιξα τα παντα και πήγα 99 και μόνο τα cut scenes έβλεπα

Πλάκα έχουν οι καυγάδες σας περνάει η ώρα.
Δεν ξέρω αν είναι το παιχνίδι της δεκαετίας το 33 αλλά έχει ίσως το τραγούδι της δεκαετίας.
Αρμονικά είναι από τα πιο απλά κομμάτια. Η ενορχηστρωση όμως είναι απόλαυση και ο "διάλογος " του τσελου με το βιολί, ιδιοφυής.

Ελπίζω μόνο ο Testard να μην "ξοδεψε" όλες του τις ιδέες στα 174 κομμάτια του soundtrack...

• Like
Reactions: tiniakos
Δεν με ιντριγκάρει. Ούτε σαν στορυ ούτε σαν στήσιμο μάχης σύμφωνα με τα βιντεάκια που εχω δει. Ίσως γιατί το στυλ μοιάζει πολύ στο elder ring που όσες φορές κι αν προσπάθησα το παράτησα (σε αντίθεση με τα θρυλικά oblivion, Skyrim )
Λίγες ώρες την πάλεψα μαζί του, βαρετό και μονότονο ήταν. Ειδικά οι μαχες είναι αστείες αν πατάς τα κουμπιά σε σωστό χρόνο κάνοντας parry ή Dodge δεν χάνεις ποτέ, δεν χρειάζεται καμία στρατηγική σε τίποτα…βαρεμάρα ήταν…και ο χάρτης άδειος ουσιαστικά, πέρα ότι δεν έχει καν mini map….το Story τυπικό….Καμία σχέση με Ovlivion κλπ. Αυτά είναι παιχνίδια θρύλοι…αυτό εδώ είναι ένας αχταρμάς από διάφορες ιδέες αλλά λόγω της κακής χρονιάς gaming που είχαμε απλά ξεχώρισε ποιο πολύ μάλλον λόγω της καλής πράγματι μουσικής…αν δεν έχεις κάτι άλλο να παίξεις ριξτου μια ματιά δεν χάνεις κάτι….τσαμπα είναι με το Gamepass.

Y.Γ. Το Elders scroll είναι δύσκολο παιχνίδι, θέλει στρατηγική, να βάλεις το μυαλό σου να σκεφτεί, να έχεις υπομονή, να αφιερώσεις χρόνο κλπ. Αυτό δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο είναι ένα ελαφρυ game.

Υ.Γ. Αν θες παιχνιδαρα παίξε το νέο Resident evil, μαγεία και έχει άπειρες σκηνές ανθολογίας…με έκανε να μην κοιμάμαι τα βράδια…αν το αντέχεις φυσικά…αν αναγκαστικά θες turn based game υπάρχουν πολύ καλύτερα και με κλάσεις καλύτερο σύστημα μάχης και story από το Expedition 33…μπορώ να σου προτείνω μερικά…για αρχή persona 5 που έχει το καλύτερο story που έχω δει σε game, το μαγικό Final Fantasy VII rebirth remake που έχει και το καλύτερο σύστημα μάχης στην αγορά…πιάσε αυτά τα 2, εγγυημένα καλύτερα από το Epedition 33. Αν θες κορυφαίο soundtrack δες και το Nier Automata με διαφορά το καλύτερο soundtrack ever που έχω ακούσει…τόσο καλό που απορείς τι γράψανε οι άνθρωποι για ένα παιχνίδι…..γενικά έχω παίξει άπειρα jrpg και το expedition 33 είναι από τα λιγα που δεν άντεξα….περι ορέξεως βεβαια

Υ.Γ. Αν δεν σε πειράζει κι η κάμερα από πάνω δες και το Goty Baldurs gate 3, δύσκολο, αλλά πολύ βαθύ story που χάνεσαι κυριολεκτικά μέσα στον κόσμο του και ξεχνάς πως περνάνε οι ώρες, ενώ κάθε επιλογή που κάνεις επιρεαζει όλη την συνέχεια….αν επενδύσεις χρόνο θα σε ανταμείψει…δεν είναι εύκολο όμως…

Last edited:
  • Haha
Reactions: songless_bird
Λίγες ώρες την πάλεψα μαζί του, βαρετό και μονότονο ήταν. Ειδικά οι μαχες είναι αστείες αν πατάς τα κουμπιά σε σωστό χρόνο κάνοντας parry ή Dodge δεν χάνεις ποτέ, δεν χρειάζεται καμία στρατηγική σε τίποτα…βαρεμάρα ήταν…και ο χάρτης άδειος ουσιαστικά, πέρα ότι δεν έχει καν mini map….το Story τυπικό….Καμία σχέση με Ovlivion κλπ. Αυτά είναι παιχνίδια θρύλοι…αυτό εδώ είναι ένας αχταρμάς από διάφορες ιδέες αλλά λόγω της κακής χρονιάς gaming που είχαμε απλά ξεχώρισε ποιο πολύ μάλλον λόγω της καλής πράγματι μουσικής…αν δεν έχεις κάτι άλλο να παίξεις ριξτου μια ματιά δεν χάνεις κάτι….τσαμπα είναι με το Gamepass.

Y.Γ. Το Elders scroll είναι δύσκολο παιχνίδι, θέλει στρατηγική, να βάλεις το μυαλό σου να σκεφτεί, να έχεις υπομονή, να αφιερώσεις χρόνο κλπ. Αυτό δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο είναι ένα ελαφρυ game.

Υ.Γ. Αν θες παιχνιδαρα παίξε το νέο Resident evil, μαγεία και έχει άπειρες σκηνές ανθολογίας…με έκανε να μην κοιμάμαι τα βράδια…αν το αντέχεις φυσικά…αν αναγκαστικά θες turn based game υπάρχουν πολύ καλύτερα και με κλάσεις καλύτερο σύστημα μάχης και story από το Expedition 33…μπορώ να σου προτείνω μερικά…για αρχή persona 5 που έχει το καλύτερο story που έχω δει σε game, το μαγικό Final Fantasy VII rebirth remake που έχει και το καλύτερο σύστημα μάχης στην αγορά…πιάσε αυτά τα 2, εγγυημένα καλύτερα από το Epedition 33. Αν θες κορυφαίο soundtrack δες και το Nier Automata με διαφορά το καλύτερο soundtrack ever που έχω ακούσει…τόσο καλό που απορείς τι γράψανε οι άνθρωποι για ένα παιχνίδι…..γενικά έχω παίξει άπειρα jrpg και το expedition 33 είναι από τα λιγα που δεν άντεξα….περι ορέξεως βεβαια

Υ.Γ. Αν δεν σε πειράζει κι η κάμερα από πάνω δες και το Goty Baldurs gate 3, δύσκολο, αλλά πολύ βαθύ story που χάνεσαι κυριολεκτικά μέσα στον κόσμο του και ξεχνάς πως περνάνε οι ώρες, ενώ κάθε επιλογή που κάνεις επιρεαζει όλη την συνέχεια….αν επενδύσεις χρόνο θα σε ανταμείψει…δεν είναι εύκολο όμως…
Τρολαρεις

Όποιος θέλει πιστεύει τις παραπάνω βλακιες.
Για να εξερευνήσεις όλο τον χάρτη θέλει να φτάσεις στο act 3 του παιχνιδιού που θέλει μέρες για να φτάσεις 60lvl. Επίσης ακόμη και 60 lvl δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις τον Simon στη απλη του μορφή. Όχι να τολμήσεις να πας 90+lvl στο tower και να αντιμετωπίσει την divergened εκδοχή του.
Επίσης το να κάνεις master το parry απλα δεν θα σε αφήσει να πεθάνεις από ένα hit που θα σου κάνει κάποιο boss .

Και αν δεν έχεις στρατηγική στα boss fights απλά δεν θα νικήσεις ποτέ. Μήνες ανεβάζουν όλοι βίντεο με συνδυασμούς skill και builds . Κάποια combo τα μαθαίνεις. Άλλα όπως του Simon ειναι τελείως random και βασίζεσαι σε κάποιον ήχο ή κίνηση που μπορεί να σε προϊδεάσει.

Μια χαρά χρόνια gaming ήταν. Απλά κάποιοι δεν το είδαν να έρχεται.
ab60308ef5c618cc297762e805110232.jpg

Last edited: