Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV φωτογραφία

Re: Το νήμα των Sony RX100 - mkII - mkIII και mkIV

Στο wide άκρο του φακού η rx100 εστιάζει από 5-6cm και πάνω. Η canon 610 που είχα πριν εστίαζε στο 1cm και η διαφορά ήταν εμφανής!

Το νήμα των Sony RX100 - mkII - mkIII και mkIV

Βασικά πάνω που ελεγα να πάρω την 1 δεν ξέρω αλλα διαβάζοντας τα δικα σας σχόλια αλλα κ reviews απο εξωτερικό βλεπω οτι το mk3 ειναι πλήρες μοντέλο σε ολα του αλλα κ στην ποιότητα της φωτογραφίας αλλα κ του βίντεο...ο φακός που εχει χάσει σε ζουμ ειναι πολυ πιο φωτεινός!!!
Επίσης το ΕVF όπου κ να διαβάσω το εκθειάζουν σαν έργο τέχνης...τέλος ο καινούργιος επεξεργαστής εκτος απο οτι την κανει πιο γρήγορη βοηθάει κ στη ποιότητα του βίντεο...
Η διπλάσια τιμή με σκοτώνει!!!
Σαν ποιότητα όντως έχουν τόσο μεγάλη διαφορά;

Η 3 με βάζει σε πειρασμό, αν δεν είχα την GM1 θα την είχα ήδη χτυπήσει - αλλά η compact είναι compact...

Βασικά πάνω που ελεγα να πάρω την 1 δεν ξέρω αλλα διαβάζοντας τα δικα σας σχόλια αλλα κ reviews απο εξωτερικό βλεπω οτι το mk3 ειναι πλήρες μοντέλο σε ολα του αλλα κ στην ποιότητα της φωτογραφίας αλλα κ του βίντεο...ο φακός που εχει χάσει σε ζουμ ειναι πολυ πιο φωτεινός!!!
Επίσης το ΕVF όπου κ να διαβάσω το εκθειάζουν σαν έργο τέχνης...τέλος ο καινούργιος επεξεργαστής εκτος απο οτι την κανει πιο γρήγορη βοηθάει κ στη ποιότητα του βίντεο...
Η διπλάσια τιμή με σκοτώνει!!!
Σαν ποιότητα όντως έχουν τόσο μεγάλη διαφορά;

Ο φωτεινός φακός μετράει πολύ. Το ζουμ που έχει η 3 είναι αρκετό κατα την γνώμη μου. Για το viewfinder δεν νομίζω πως παίζει πολύ ρόλο. Η οθόνη της rx100 έχει καταπληκτική ορατότητα ακόμα και σε συνθήκες πολύ έντονου ημερήσιου ηλιακού φωτισμού.

Τελικώς όλα είναι θέμα οικονομικό και σε τι τιμή τις βρίσκεις. Και ποσά είσαι σιατεθειμενος να δώσεις. Πάντως αν είναι να πας σε πιο ακριβό ίσως καλύτερα από την 1 στην 3 , παρά από την 1 στην 2.

Η 3 με βάζει σε πειρασμό, αν δεν είχα την GM1 θα την είχα ήδη χτυπήσει - αλλά η compact είναι compact...

Συμφωνώ απόλυτα...
Απλά το κακο με τις dslr ειναι ο όγκος-βάρος....
Εχω μια d5000 με δυο φακούς (18-55 κ έναν prime 35)...
Εντός των ημερών έρχεται το πρώτο νέο μέλος στην οικογένεια κ γι αυτο ψάχνω κάτι το οποίο θα με καλύψει τόσο σε καλές φωτογραφίες οσο κ σε καλό βίντεο με κύριο γνώμωνα την φορητότητα...
Κοιτάω απο Amazon.de να την τσιμπήσω αλλα δεν ξέρω αν μπορώ αυτη την περίοδο λόγω capital controls κλπ προβλημάτων που εχουμε...

Η 3 εκτός από τα υπόλοιπα έχει και έναν (όχι και τόσο) κρυφό "άσσο": ο φακός της είναι πολύ πιο sharp στα άκρα ειδικά στα ίδια εστιακά μήκη με τον προηγούμενο. Αυτό είναι ένα θέμα που "λύνω" στην 1 κροπάροντας λίγο δεξιά-αριστερά...

Απάντηση: Το νήμα των Sony RX100 - mkII - mkIII και mkIV

Εχασα την μεταχειρισμένη και λέω μήπως την πάρω και εγώ απο amazon.de , αυτό με τα capital controls μπερδεύει λίγο την κατάσταση άλλες κάρτες περνάνε και άλλες όχι.

Άλλοι μπορούν κ άλλοι όχι...Δεν ξέρω τι στο καλό γίνεται...
Δεν δοκίμασα...

Αν όμως το βίντεο σε αφήνει παγερά αδιάφορο, η Canon G7 X είναι πολύ πιο "φωτογραφική". Τις έβαλα δίπλα-δίπλα τις δούλεψα λιγάκι και η διαφορές είναι εμφανείς: η Sony για βίντεο, η Canon για φωτογραφία. Θα μου πείτε για το σκόπευτρο, θα σας πω για την τιμή της G7 που έπεσε ~50 κάτω από την mkII...

edit: και οι δυο είναι πλέον ελαφρώς "γκουμούτσες", το τζήν που λέγαμε πρέπει να σου είναι αρκετά άνετο για να την χώσεις στην τσέπη - επιπλέον ο μηχανισμός του "καπακιού" της canon είναι κάπως ευαίσθητος...

Last edited:

Αν όμως το βίντεο σε αφήνει παγερά αδιάφορο, η Canon G7 X είναι πολύ πιο "φωτογραφική". Τις έβαλα δίπλα-δίπλα τις δούλεψα λιγάκι και η διαφορές είναι εμφανείς: η Sony για βίντεο, η Canon για φωτογραφία. Θα μου πείτε για το σκόπευτρο, θα σας πω για την τιμή της G7 που έπεσε ~50 κάτω από την mkII...

edit: και οι δυο είναι πλέον ελαφρώς "γκουμούτσες", το τζήν που λέγαμε πρέπει να σου είναι αρκετά άνετο για να την χώσεις στην τσέπη - επιπλέον ο μηχανισμός του "καπακιού" της canon είναι κάπως ευαίσθητος...

και οι δυο χειρότερες φωτογραφικά από το συνδυασμό panasonic gm1-12-32 που δεν υστερεί ούτε σε μέγεθος, ούτε και σε τιμή (προμήθεια από το εξωτερικό).

Ακριβώς, απλ'α κοιτάω για κάτι ακόμα μικρότερο και 24mm. Με βλέπω για 1/1,7" αισθητήρα...

Παίδες εγω τσίμπησα την rx100 ii απο Amazon...490
Απλά φοβερή!!!!
Βλεπω την dslr να την τρώει η σκόνη...

Δημητρη η g7 ειναι οντως τοσο καλη; Την γλυκοκοιταζω καιρο αλλα δε ξερω καποιον που να την εχει να μου πει γνωμη. Αξιζει λες σε σχεση με xz2; Για φωτογραφιες μονο, video καθολου.

Πολύ έξυπνη υλοποίηση grip από αλουμίνιο για τις RX100x:

http://kiwavmotors.com/en/gadgets/c...for-sony-rx100m4-rx100m3-rx100m2-rx100-detail

201680001000503__1.jpg

201680001000503__2.jpg

201680001000503__3.jpg

https://youtu.be/a_r-IhqBghI

Εγώ έχω την Rx100 και δεν έχω νιώσει την ανάγκη grip.
Ίσως αυτό να το οφείλεται ότι δεν τα ψειρίζω πολύ τα πράγματα.

Η δική σου δεν έχει selfie screen.
To συγκεκριμένο γκριπ με την προέκτασή του βοηθά πολύ στη σταθερότητα κατά τη λήψη selfie.

Αλλά όχι μόνο τότε, γιατί και σε κανονική λήψη προσφέρει χώρο αντίστασης για τον παράμεσο και μικρό δάχτυλο, ώστε να μην πιάνεις τη μηχανή με τρία δάχτυλα.
Kι αυτό χωρίς καμία επιβάρυνση της φορητότητας, αφού με μία κίνηση επιστρέφει στη θέση του το γκριπ.
Εξαιρετικά έξυπνη ιδέα και πολύ ποιοτική υλοποίηση με CNC.

DpeN8G.jpg

Last edited:

Παιδιά πως τα πάει ή rx100i σε auto mode; Αξιζει να την παρει κάποιος που δεν σκαμπάζει πολυ από ρυθμιςεις;
Νομιζω δεν υπαρχει κατι αλλο (mirror less ή compact) στα 300-350 που να ειναι τοςο καλός all rounder...

Μια χαρά είναι το auto της όσο φυσικά καλό μπορεί να είναι ένα auto mode.
Στα χρήματα της δεν υπάρχει κάτι καλύτερο σε φωτογραφία,βίντεο και φορητότητα.

Μια χαρά είναι το auto της όσο φυσικά καλό μπορεί να είναι ένα auto mode.
Στα χρήματα της δεν υπάρχει κάτι καλύτερο σε φωτογραφία,βίντεο και φορητότητα.

Thanks, ετσι φαίνεται. Ισως κ η α5000 να ηταν επιλογή σε αυτα τα χρήματα αλλα χάνει σε φακο για το extra κέρδος σε high ISO. Υποθέτω ομως οτι κ η rx100 ειναι μια χαρα μεχρι ISO1200.