Απάντηση: Re: Το νήμα των Sony RX100 - mkII - mkIII και mkIV
Το macro της RX100 οντως πασχει σε σχεση με αλλες και ειδικα στα μεγαλυτερα εστιακα μηκη αφου πρεπει να εχεις μεγαλη αποσταση για να εστιάσεις. Στα 28mm ναι μπορεις να πλησιασεις αλλα δεν μου αρεσει το αποτελεσμα αφου υπαρχει παραμορφωση λογω ευρυγωνιου. Για να πεις οτι μπορεις να δουλεψεις σωστα macro, προσωπικη αποψη (και επειδη ασχολουμαι επαγγελματικα με macro φωτογραφια) πρεπει να παιζεις στα 50-60 mm και ανω. Και εκει η RX100 δεν μπορει να πλησιασει σωστα το αντικειμενο. Βεβαια με πατεντες οπως αυτες που προτεινει ο tzo μπορεις να το καταφερεις προφανως αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.
Τωρα οσον αφορα την XZ2 ειναι πολυ καλο μηχανημα και αυτο αν εξαιρεσουμε την χαμηλη ποιοτητα κατασκευης, (το εχει φιλος μου αφου τον ειχα ζαλισει γτ ηθελε μια καλη καμερα μεχρι τα 250 και κοιταζε κατι zoom compact) αλλα υπολειπεται σε σχεση με την RX100. Μιας και εχω κανει αμεσες συγκρισεις σε εικονα υπαρχει διαφορα οχι βεβαια τοσο μεγαλη που να δικαιολογει την χρηματικη διαφορα τους οταν κυκλοφορησαν (300++ ), αλλα σε βιντεο η διαφορα ειναι πραγματικα χαωδης.
Φιλε jtheogr εχεις πμ!