Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV φωτογραφία

Re: Το νήμα των Sony RX100 - mkII - mkIII και mkIV

Στα 6 κατοσταρικα και εγώ θα το σκεφτόμουν σοβαρα αλλά στα 1000 ευρώ την αγνοώ χωρίς στεναχώρια.

στην Ελλαδα του σημερα και οταν εχει περασει απο τα χερια μου η Olympus ΧΖ2 sta 250 ευρω... κι εγω το ιδιο !

Kαλημέρα :)

Μήπως μπορεί κάποιος να μου λύσει τις εξής δυο απορίες για την RX100 IV

Α. αν κρατάει το auto-focus όταν γράφει βίντεο;
Β. αν έχει manual ρυθμίσεις (στο διάφραγμα κυρίως) στη λειτουργία βίντεο;

:operator:

Καλησπέρα!!!
Με ενδιαφέρει η εν λόγω σειρα κ ειμαι στην φάση για αγορά μια εκ των rx100 ή rx100ii...
Ο λόγος της αγοράς τους ειναι γιατι θέλω μια compact γοήτρου που θα την εχω πάντα μαζι μου...
Θα ήθελα να μου πει κάποιος φίλος αν υπάρχει μεγάλη διαφορά στα δυο μοντέλα...διαβάζω στα διαφορά sites κ εκτος απο τα εξτρα που δίνει το νεότερο μοντέλο στην ποιότητα δεν βλεπω διαφορά...αξίζουν τα 180 παραπάνω αυτά τα εξτρα;
Απο φωτογραφικές εχω αρκετές γνώσεις ειμαι κάτοχος dslr αλλα λόγω μεγέθους δεν μπορώ να την εχω συνέχεια μαζι μου...
Σας ευχαριστώ πολυ!!!

Απάντηση: Το νήμα των Sony RX100 - mkII - mkIII και mkIV

Αν κοστολογεις την ανακλινομενη οθονη 180 ευρω τοτε παρε την 2. Αλλιως την 1. Αυτη ειναι η ουσιαστικη τους διαφορα. ( υπαρχει και ενα μικρο update στον αισθητηρα και hot shoe )
Προσωπικα μεταξυ των δυο θα επελεγα την 1 με κλειστα ματια οπως και εκανα

Αν παρεις μια φορα σπαστη οθονη, τοτε θα απορεις πως ζουσες χωρις αυτη. Απο την αλλη 180ε διαφορά, μαλλον δεν αξιζει...

Εμενα μου περασε φευγαλεα να την αντικαταστησω με την RX10 παντως αλλα τελικα το μετανιωσα. Ο ογκος της για αυτη την ποιοτητα εικονας-video που δινει ειναι πραγματικα αλλου. Ισως την RX10 την παρω αργοτερα καποια στιγμη. Αλλα η 100 δεν φευγει ουτε για αστειο. Θα την αλλαζα μονο με την ΜΚ3

Έχω την rx100 την πρώτη. Είμαι εξαιρετικά ευχαριστημένος από την εικόνα και το βίντεο. Πιο πριν είχα μηχανή με αναδιπλούμενη οθόνη. Μου λείπει λίγο αλλά όχι για 180 . Πιο πολύ μου λείπει η έλλειψη μάκρο στην rx100 που μάλλον συνεχίζεται και στην 4.

Πιο πολύ μου λείπει η έλλειψη μάκρο στην rx100

Αυτο δε το ήξερα, σοβαρα δεν έχει μακρο; Ελπίζω να μη το μαθει ποτε ενας φιλος που τον εβαλα και την αγορασε... :flipout:

Εκτιμάω ακόμη περισσότερο την xz2 που έχει και μακρο και σπαστη οθόνη και εκπληκτικη τιμη (δυστυχως δε βγαινει πλεον).

Τα 450 ευρω για την III μεταχειρισμένη 1 χρόνου πως τα βλέπεται, είναι καλή τιμή ή να κοιτάξω για καινουργια.

Απάντηση: Re: Το νήμα των Sony RX100 - mkII - mkIII και mkIV

Το macro της RX100 οντως πασχει σε σχεση με αλλες και ειδικα στα μεγαλυτερα εστιακα μηκη αφου πρεπει να εχεις μεγαλη αποσταση για να εστιάσεις. Στα 28mm ναι μπορεις να πλησιασεις αλλα δεν μου αρεσει το αποτελεσμα αφου υπαρχει παραμορφωση λογω ευρυγωνιου. Για να πεις οτι μπορεις να δουλεψεις σωστα macro, προσωπικη αποψη (και επειδη ασχολουμαι επαγγελματικα με macro φωτογραφια) πρεπει να παιζεις στα 50-60 mm και ανω. Και εκει η RX100 δεν μπορει να πλησιασει σωστα το αντικειμενο. Βεβαια με πατεντες οπως αυτες που προτεινει ο tzo μπορεις να το καταφερεις προφανως αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.

Τωρα οσον αφορα την XZ2 ειναι πολυ καλο μηχανημα και αυτο αν εξαιρεσουμε την χαμηλη ποιοτητα κατασκευης, (το εχει φιλος μου αφου τον ειχα ζαλισει γτ ηθελε μια καλη καμερα μεχρι τα 250 και κοιταζε κατι zoom compact) αλλα υπολειπεται σε σχεση με την RX100. Μιας και εχω κανει αμεσες συγκρισεις σε εικονα υπαρχει διαφορα οχι βεβαια τοσο μεγαλη που να δικαιολογει την χρηματικη διαφορα τους οταν κυκλοφορησαν (300++ ), αλλα σε βιντεο η διαφορα ειναι πραγματικα χαωδης.

Φιλε jtheogr εχεις πμ!