Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV φωτογραφία

Re: Το νήμα των Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV φωτογραφία

Συμφωνώ 1000% στο θέμα κόστους.
Θυμάμαι όταν είχε βγει η μ3 με το evf απλά την ήθελα.. χαχαχαχα
Στην τιμή αυτή βέβαια υπήρχαν άλλες προτεραιότητες

Τώρα όμως στα 480 καινούργια από Ελλάδα με εγγύηση, είναι καλή η τιμή για αυτά που προσφέρει κατά την άποψή μου.
Γιατί σε αυτή την μηχανή τον μεγαλύτερο ατου είναι το μέγεθος της!
Λέω από Ελλάδα γιατί θέλω στα ηλεκτρονικά να έχω την εγγύηση και το κεφάλι μου ήσυχο.
Είναι η χαμηλότερη τιμή για miii που παίζει για καινούργια/αντιπροσωπείας

Κοίτα αν κάποιος δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για βίντεο ή τον καλύπτει πάνω κάτω το 1080p της rx100III, τότε δεν το συζητάμε τα 480 ευρώ που βρίσκεις στην Ελλάδα την rx100III είναι τίμια τιμή καθώς σε ποιότητα φωτογραφίας τόσο η rx100ΙII όσο και οι μεταγενέστερες έχουν την ίδια σχεδόν ποιότητα εικόνας, με κάποιες μικροδιαφορές στην jpeg engine μόνο.

Y.Γ. Βέβαια αν πας σε αυτά τα χρήματα βρίσκεις και με 550 ευρώ από Ελλάδα την Panasonic lx10 με πιο φωτεινό φακό, καλύτερο σώμα, touch οθόνη, 4k βίντεο με crop όμως και καλύτερη εστίαση από την rx100III. Το μόνο που χάνεις είναι το σκόπευτρο. Οπότε δύσκολη υπόθεση.
https://www.fotodesmos.gr/Panasonic-LUMIX-Digital-Camera-DMC-LX15

Φωτοφοβια
Οπότε evf μονόδρομος

Απάντηση: Το νήμα των Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV φωτογραφία

Μόνο να ξέρεις ότι αν δουλεύεις πολύ με το σκόπευτρο θα πρέπει να το έχεις συνεχώς έξω. Μόλις το κλείσεις σβήνει η μηχανή - και ΔΕΝ υπάρχει τρόπος να το ρυθμίσεις...

Βάζοντας το μέσα στην θέση του, πατάς το on/off και η μηχανή παραμένει ανοιχτή.

Επίσης όπως αναφέρθηκε παραπάνω θέλει τουλάχιστον 2 έξτρα μπαταρίες το μηχανάκι...

Όντως? Ή απλά ξανανάβει πολύ γρήγορα? Εξαίρετη στο είδος της πάντως, την είχα ευχαριστηθεί...

Και ποια μηχανή στις μέρες μας δε θέλει έξτρα μπαταρίες.
Και εγώ την είχα χαρεί αρκετά τη μηχανή όταν δούλευε, τώρα μόνο για βίντεο και η αλήθεια είναι ότι πήγε στην άκρη λόγω 4Κ με την Χ-Τ20.

Ναι, δεν σβήνει πατώντας το κουμπί
Δεν μπαίνει φακός μέσα.

Πιστεύω πάντως ότι θα μπορούσαν να το φτιάξουν με ένα update.
Και Σ αυτό δίνω φάουλ στη Sony γιατί το λενε σαν παράπονο οι κάτοχοι απ το 2014.
Και νομίζω ότι δεν το βελτίωσαν σε καμία μεταγενέστερη γενιά

Τι παραπονιούνται τότε οι κάτοχοι αφού υπάρχει τρόπος να μην μπαίνει μέσα ο φακός κρατώντας πατημένο το on-off;

Κάτοχοι και δεν το ανακάλυψαν στη μηχανή τους;

Στην IV το φτιάξανε, υπάρχει επιλογή - αλλά είναι κλασσική "αλά sony" αντιμετώπιση: δεν αναβαθμίζουμε τίποτα, αν θες κάποια futures πάρε το νέο μοντέλο...

edit: Γιάννη είναι κόλπο, δεν αναγράφεται πουθενά στις οδηγίες. Χρόνια γράφανε οι κάτοχοι (κι εγώ ανάμεσά τους) και οι κύριοι στην εταιρεία κάνανε την πάπια (αν το ξέρανε)...

Καλημερα
Tzo, όσα ριβιου έβλεπα αυτό έλεγαν.
Μειονέκτημα.

Εγώ την απάντηση την πήρα σε σχετικό ερώτημα μου με μειλ προς την sony.
Δεν το θεωρώ σωστή λύση
Απλά το ότι έχω τουλάχιστον αυτή την επιλογή.

Στην IV το φτιάξανε, υπάρχει επιλογή - αλλά είναι κλασσική "αλά sony" αντιμετώπιση: δεν αναβαθμίζουμε τίποτα, αν θες κάποια futures πάρε το νέο μοντέλο...

edit: Γιάννη είναι κόλπο, δεν αναγράφεται πουθενά στις οδηγίες. Χρόνια γράφανε οι κάτοχοι (κι εγώ ανάμεσά τους) και οι κύριοι στην εταιρεία κάνανε την πάπια (αν το ξέρανε)...

Α, πάλι καλά, δεν το γνώριζα.

Το ότι σου απάντησαν είναι πρόοδος, αλλά μια ανακοινωσούλα όταν ξέρουν χρόνια τώρα το πρόβλημα δεν θα έβλαπτε...

Re: Απάντηση: Το νήμα των Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV φωτογραφία

Το ότι σου απάντησαν είναι πρόοδος, αλλά μια ανακοινωσούλα όταν ξέρουν χρόνια τώρα το πρόβλημα δεν θα έβλαπτε...
+1000

Το ξέρω ότι δεν αναγραφόταν.
Αλλά δεν την πασπάτεψες τη μηχανή να το ανακαλύψεις το forced on κρατώντας πατημένο το πλήκτρο on-off; Τι πιο απλό να πάει ο νους εκεί;

Δεν συνηθίζω να κάνω "μαγκιές" με μηχανάκια τέτοιου κόστους, ειδικά όταν είναι "κλειστά" συστήματα, αλλά πέραν αυτού η εταιρεία τι έκανε? Ήταν (είναι) γνωστό ζήτημα επί χρόνια και αφού απάντησαν μεμονωμένα στον Γιώργο, το ήξεραν και απλά δεν το έλεγαν για να το δώσουν ως νέα δυνατότητα στην IV. Απλά απαράδεκτοι, σηκώνει χοντρό κράξιμο το ζήτημα...

Σιγά, δεν είναι και hack το παρατεταμένο πάτημα ενός πλήκτρου.

Σαν το κουμπί play είναι, που με παρατεταμένο πάτημα με κλειστή μηχανή κάνει αναπαραγωγή χωρίς να ανοίξει ο φακός.

Hack είναι οτιδήποτε δεν δίνεται επίσημα στις οδηγίες, αλλά το ζήτημα δεν είναι αυτό. Όποιος κατάλαβε - κατάλαβε, ας μην επαναλαμβανόμαστε...

To παρατεταμένο πάτημα του play με κλειστή μηχανή υπάρχει στις οδηγίες; Δεν θυμάμαι.

Το δοκιμάζω σε όλες μου τις κόμπακτ για να δω αν δουλεύει.
Δεν θα πάθει κάτι η μηχανή αν δεν δουλεύει.
Δεν είναι hack.

Για αυτό μιλάμε? Ή για την συμπεριφορά της sony?

Όταν μου είχε απαντήσει η sony, παράλληλα είχα βρει και review στο u tube που το έλεγε κάποιος κάτοχος.
Αλλά δεν έχω κρατήσει το λινκ να δω ποια χρονολογία το έλεγε.
Δηλαδή αν ήταν εξ αρχής, η αν κάποια στιγμή στην πορεία το έκαναν σαν feature με την v2 update.