Sony SLT a65/a77

Δεν ειπα οτι δεν ενδιαφερομαστε Βλαση (πολυ ευαιρεθιστος εχεις γινει τελευταια... -bye-:grinning-smiley-043).
Αλλα απο την Α55 και αυτα που εχω δει μεχρι τωρα, θεωρω δεδομενο τη ποιοτητα στα χαμηλα iso , τη δυναμικη της περιοχη , τα χρωματα της κλπ.

Και δεν ειπα οτι καποιος θ αλλαξει συστημα για την Α77, αλλα αν δεν ειναι προτεραιοτητα σου οι φωτογραφιες σε χαμηλο φωτισμο , με την Α77 εχεις πολυ περισοτερρες ευκολιες.

Μη ξεχνας επισης οτι εχει αισθητηρα 24 Mpixels, Που σημαινει οτι καθε συγκριση , πρεπει να γινεται οχι σε 100% crop , αλλα στο ιδιο μεγεθος απεικονησης (εκτυπωσης, οθονης κλπ).
Κι εκει οι διαφορες θα ειναι σιγουρα μικρες ...

Οσον αφορα την Α65, δεν θα ειναι διαφορετικη απο την Α55 οσον αφορα τη ταχυτητα , ακριβεια εστιασης.
Η Α77 εχει πολυ διαφορετικο συστημα, με πολλυ περισσοτερα σημεια και φυσικα , αν κανεις καποια τεστ, πρεπει να εχεις εναν καλο φακο , εναν Sony 70-300 SSM πχ, και οχι καμια μπακατελα.

Last edited:
Ακριβως αυτη τη συζητηση, ειχαμε κανει πριν απο 2 χρονια περιπου (εδω και σε πολλα φορουμ) οταν ειχε βγει η canon 7D...

Ολοι ειχαν πεσει να φανε τη canon, γιατι εβαλε ενα τοσο μεγαλο αισθητηρα (σε Mpixels) ....
Ολοι λεγανε οτι το sweet spot για APSC αισθητηρα ηταν τα 12 Mpixels (των Νικον τοτε) και οτι η 7D ηταν "περιτη"!

Εγω φυσικα τη δοκιμασα για το βιντεο της, που ηταν μοναδικο για την εποχη της και με ικανοποιησε απολυτα και στη φωτο.

Το ιδιο εγινε φυσικα αργοτερα και με τους υπολοιπους φωτογραφος, και τωρα πινουν νερο στ ονομα της... αλλα αυτη φυσικα ειναι Canon!

Σχεδον ολες τωρα φορανε 16-18αρι αισθητηρα και κατηγορουν τη sony οτι το παρακανε με τον 24αρη... μπορει και να ειναι ετσι, αλλα σε λιγο , πολυ πιθανον να φορανε κι αλλες μηχανες τον ιδιο (ή παρομοιο) αισθητηρα!:flipout:

Ακριβως αυτη τη συζητηση, ειχαμε κανει πριν απο 2 χρονια περιπου (εδω και σε πολλα φορουμ) οταν ειχε βγει η canon 7D...

Ολοι ειχαν πεσει να φανε τη canon, γιατι εβαλε ενα τοσο μεγαλο αισθητηρα (σε Mpixels) ....
Ολοι λεγανε οτι το sweet spot για APSC αισθητηρα ηταν τα 12 Mpixels (των Νικον τοτε) και οτι η 7D ηταν "περιτη"!

Εγω φυσικα τη δοκιμασα για το βιντεο της, που ηταν μοναδικο για την εποχη της και με ικανοποιησε απολυτα και στη φωτο.

Το ιδιο εγινε φυσικα αργοτερα και με τους υπολοιπους φωτογραφος, και τωρα πινουν νερο στ ονομα της... αλλα αυτη φυσικα ειναι Canon!

Σχεδον ολες τωρα φορανε 16-18αρι αισθητηρα και κατηγορουν τη sony οτι το παρακανε με τον 24αρη... μπορει και να ειναι ετσι, αλλα σε λιγο , πολυ πιθανον να φορανε κι αλλες μηχανες τον ιδιο (ή παρομοιο) αισθητηρα!:flipout:

εγώ δεν είμαι καθόλου επιφυλακτικός απέναντι στο αισθητήρα των 24 μεγα της SONY. Σίγουρα πρόκειται για μα νέα γενιά αισθητήρων. Είμαι επιφυλακτικός απέναντι στο συνολικό προιόν και κυρίως απέναντι στον τρόπο με τον οποίο το προμοτάρεις... και ισχύει και για τις ΝΕΧ αυτό. Μην μου απαντήσεις.... δες απλώς τον ενθουσιασμό που σε διακατεχει στα μυνήματα που έχεις γράψει στα 3 θέματα τον τελευταίο μήνα.

Για τον αισθητήρα ας πούμε ότι μάλλον παίζει το σενάριο ότι έχουμε πλέον αισθητήρες με φλατ ευαισθησία στα 200-800 iso (μιλώ για τα raw αρχεία) κάτι που είναι πολύ καλό στις περισσότερες περιπτώσεις, απλώς δεν είναι σίγουρο ότι όλοι οι αισθητήρες θα συνεχίσουν να μας δίνουν το απόλυτα καθαρό αρχείο στα 100-200 iso στα σκοτεινά σημεία.

Ήδη ο Γιαρίμης σου έγραψε κάποια πράγματα, αλλά μάλλον τα κάνεις γαργάρα...

Τα εχουμε ξαναπει... ειμαι ενθουσιωδης τυπος ! -bye-

Με εχεις παρεξηγησει... τι να προμοταρω βρε Βλαση, αντιπροσωπος της sony ειμαι ?

Ενας τρελαμενος ερασιτεχνης ειμαι , που προσπαθω να παρω το καλυτερο που μπορω απο τα αντικειμενα του ποθου μας.

Παντα μιλαω με συγκρτιτικα, δε μ αρεσουν τα νουμερα (αν και ειμαι μαθηματικος) , στα συγκριτικα που εκανα και κανω , λεω αυτο που βλεπω.
Δε μ αρεσουν μονο τα διαγραμματα, οι μετρησεις... κι αυτα χρειαζονται , αλλα οταν βαζω διπλα - διπλα canon 7D και Nex 5 κι ερχονται ισοπαλοι... να μην ενθουσιαστω ?
Oταν η Α55 με τα μισα λεφτα της canon 7D , εχει σχεδον παρομοιο αποτελεσμα , καλυτερο Burst rate και επιτυχια focus 80-90% sστα 10fps , να μη το πω ?

Οταν η nex 5n , πλησιαζει (για να μη πω ξεπερναει και παθεις κανα εγκεφαλικο) τη Full frame 5D , τι πρεπει να κανω .... να "σεβαστω" τη canon ?

Τα εχουμε ξαναπει... ειμαι ενθουσιωδης τυπος ! -bye-

Με εχεις παρεξηγησει... τι να προμοταρω βρε Βλαση, αντιπροσωπος της sony ειμαι ?

Ενας τρελαμενος ερασιτεχνης ειμαι , που προσπαθω να παρω το καλυτερο που μπορω απο τα αντικειμενα του ποθου μας.

Παντα μιλαω με συγκρτιτικα, δε μ αρεσουν τα νουμερα (αν και ειμαι μαθηματικος) , στα συγκριτικα που εκανα και κανω , λεω αυτο που βλεπω.
Δε μ αρεσουν μονο τα διαγραμματα, οι μετρησεις... κι αυτα χρειαζονται , αλλα οταν βαζω διπλα - διπλα canon 7D και Nex 5 κι ερχονται ισοπαλοι... να μην ενθουσιαστω ?
Oταν η Α55 με τα μισα λεφτα της canon 7D , εχει σχεδον παρομοιο αποτελεσμα , καλυτερο Burst rate και επιτυχια focus 80-90% sστα 10fps , να μη το πω ?

Οταν η nex 5n , πλησιαζει (για να μη πω ξεπερναει και παθεις κανα εγκεφαλικο) τη Full frame 5D , τι πρεπει να κανω .... να "σεβαστω" τη canon ?

σε καμιά περίπτωση δεν μίλησα για Promotion αντιπροσωπείας, και το δηλώνω ρητά εδώ και σε όποια άλλη κατηγορία είναι ανοιχτή ή πρόκειται να ανοίξει για τα υπερπολύτιμα προιόντα της SONY. Αλλά αποδέχομαι το τρελαμένος. Αυτό ακριβώς λέω. Ότι είσαι πολύ ενθουσιώδης και έχεις δημιουργήσει κλίμα υπέρ των συγκεκριμένων μηχανών, χωρίς να έχουμε δει ακόμα τα προιόντα.

Το ότι σε πολλά θέματα οι μηχανές που κυκλοφορούν κι αυτές που περιμένουμε είναι καλές αυτό φαίνεται. Πόσο καλές όμως είναι αυτό θα πρέπει να το δούμε. Μέχρι σήμερα έχουμε πολλά μηνύματα δικά σου που ουσιαστικά δείχνουν ότι τελείωσε ο σνταγωνισμός και ότι ο νέος αισθητήρας έχει κάνει σκόνη τους αντιπάλους. Δες τα μηνύματα τις πρώτες μέρες μετά τις ανακοινώσεις. Και τώρα βγαίνουν μια σειρά από αμφιλεγόμενα δείγματα. Ας περιμένουμε λοιπόν.

Με ψυχραιμία...

H nex 5n ειναι ηδη στα χερια καποιων, εδω και καιρο... γι αυτον τον αισθητηρα μιλησα κυριως με κολακευτικα λογια.

Για το νεο αισθητηρα, δεν ειμαι καθολου ενθουσιασμενος, για τις νεες μηχανες ναι.
Αλλωστε , ειναι και οι μονες που καταφεραν να με ξεσκουριασουν λιγακι, και να ταρακουνησουν λιγο την αγορα.

Η canon - nikon, εχουν επαναπαυτει στις δαφνες τους κι εδω και 2 χρονια δε βγαζουν τιποτα το νεοτεριστικο.

Φυσικα και εχουν αξιολογες μηχανες, πρωτης κατηγοριας, αλλα δε με συγκινουν... δεν παραγουν κατι νεο κι επαναστατικο.

Η sony τουλαχιστον προσπαθει...

Οι φήμες λένε ότι οι επόμενες FF CanοNikon θα παίζουν στα 32mp. Φήμες είναι, αλλά δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά...

Οι φήμες λένε ότι οι επόμενες FF CanοNikon θα παίζουν στα 32mp. Φήμες είναι, αλλά δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά...

εγώ αντίθετα Δημήτρη άκουσα για 54 (!!!!) μέγα, και για τις δυο εταιρείες και για την CANON ειδικά με νέο επεξεργαστή με περισσότερα κανάλια. Αυτά από επαγγελματίες που ήταν και στην παρουσάιση της νέας μικρής ΝΙΚΟΝ. Και μάλιστα ύστερα από πίεση προς τους ιθύνοντες έμαθαν ότι δεν θα ήταν καλό να βρίσκονται σε μεγάλο ταξίδι σε ένα μήνα από τώρα, διότι θα έχει και πάλι πρόσκληση.

Φαντάζομαι όμως ότι μάλλον δεν ενδιαφέρει κανέναν από εμάς. Εδώ οι επαγγελματίες είπαν πάσο μόλις το άκουσαν όχι εγώ...

H CANON τι στο καλό κάνει, για του απλούς & ενθουσιωδης χρήστες θα βγάλει τίποτα;
Έχει αργήσει χαρακτηριστικά!
Ακούω για professional videoκάμερες που θα ταράξουν τα νερά , για FF σώματα , αλλά για τους χρήστες που δεν είναι επαγγελματίες, θα το χάσει το παιχνίδι!
Ας ελπίσουμε να ανακοινώσει μια Mirrorless με μεγαλύτερο αισθητήρα από αυτόν της Νikon....

Last edited:
Δυστυχως η canon εχει τα ιδια προβληματα εσωτερικου ανταγωνισμου με τη Nikon.
Δε μπορει ευκολα να χτυπησει τις εισαγωγικες της dslr , που ειναι βασικο κομματι της αγορας της.

εγώ αντίθετα Δημήτρη άκουσα για 54 (!!!!) μέγα, και για τις δυο εταιρείες και για την CANON ειδικά με νέο επεξεργαστή με περισσότερα κανάλια. Αυτά από επαγγελματίες που ήταν και στην παρουσάιση της νέας μικρής ΝΙΚΟΝ. Και μάλιστα ύστερα από πίεση προς τους ιθύνοντες έμαθαν ότι δεν θα ήταν καλό να βρίσκονται σε μεγάλο ταξίδι σε ένα μήνα από τώρα, διότι θα έχει και πάλι πρόσκληση.

Φαντάζομαι όμως ότι μάλλον δεν ενδιαφέρει κανέναν από εμάς. Εδώ οι επαγγελματίες είπαν πάσο μόλις το άκουσαν όχι εγώ...

Αρα αν ισχυει αυτό η Νικον θα παρουσιάσει μηχανή με δικό της αισθητήρα.. Γιατι απο οσο γνωριζω η Sony δεν εχει FF σε 32ΜP ή παραπάνω

Η επομενη παρουσιαση της Nikon ειναι στις 18-20 Οκτωβριου. Το περιεργο ειναι οτι και οι 2 εταιρειες τηρουν σιγή ιχθύος. Συνηθως σε προγενεστερες ανακοινώσεις γνωριζαμε αρκετές λεπτομέρειες τουλάχιστον ένα μηνα πριν

Tελικα, απ οτι φαινεται , ο νεος σενσορας της Sony εχει πολλες δυνατοτητες, ειδιkα στη δυναμικη του περιοχη και στη χρωματικη αποδοση !
Εκει που χωλαινει , ειναι το high iso ...αλλα δεδομενουθ και του καθρεπτη στην Α77, περιμενουμε αρκετα καλυτερα αποτελεσματα στην nex7.

Συμφωνα με το DXO MArk

http://www.dxomark.com/index.php/Ne...-review-of-the-world-first-24-MP-APS-C-camera
http://www.dxomark.com/index.php/Ca...(brand2)/Sony/(appareil3)/685|0/(brand3)/Sony

Ειναι παρομοια με την Α55 , οσον αφορα το θορυβο, αρκετα ενθαρυντικο, αν αναλογιστουμε την μεγαλη αυξηση στην αναλυση.

Last edited:
η Sony μου φαίνεται ότι προσπαθεί να μεταφέρει το κόσμο των compact μηχανών στο κόσμο των SLR. To Marketing τους θεωρεί πως όσο πιο πολλά megapixels τοσο καλύτερα κι εκει επενδύουν. Θόρυβος, χρωμα, δεν τους είναι πρώτη προτεραιότητα. Μ αυτά και μ αυτά, η φωτογραφία τείνει να γίνει gadget στα χέρια multi-culti εταιριων..

Αλήθεια, να έχει μείνει κανεις τεχνικός από την Minolta εκει..?

Τα tests του dpr είναι πράγματι απογοητευτικά στο 100% crop όσον αφορά στον χρωματικό θορυβο κυρίως. To (αναμενόμενο) πρόβλημα είναι ιδιαίτερα εμφανές στα raws που απο 400 και πάνω μας πάνε πολλά χρόνια πίσω. Σε 50-100 isο τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά.Τα jpegs επίσης ακόμη και μέχρι τα 1600 είναι καλά (αλήθεια με ποιό ACR?), αλλά δύσκολα θα αποφάσιζα ένα πολυ-gadget που με περιορίζει στα 400 iso με φτωχό raw output... Και μη μου πείτε τι θέλουμε να λοιττάμε στο 100% γιατί θα απαντήσω "τότε, τι τα θέλουμε τα 24Mp"?.

Κάτι ξέρει τελικά η συντηρητική Nikon που μένει κολλημένη σε χαμηλότερες αναλύσεις. Eπίσης και η "γερασμένη" (ψηφιακά πάντα, μην τρελλαθούμε!) 7D ακούγεται ακόμη καλή εναλλακτική. Και ας μην έχει 12 fps burst, ούτε πολυ-αρθρωτή οθόνη, ούτε sweet 3D panorama, ούτε smile detection, ούτε super video . Βγάζει όμως καλές φωτογραφίες!
Tελος, +1 στο τελευταίο post του tio4711.

Εξαρταται τι θελεις...
Αν θελεις απλα μια καλη φωτογραφικη , χωρις πολλα-πολλα , μια nikon d7000 ειναι υπεραρκετη.

Για πολλους ομως, ειναι απαραιτητα τα Mpixels, το καλο βιντεο, η αρθρωτη οθονη , το ηλεκτρονικο σκοπευτρο, το ενσωματωμενο stabilizer,ta 12 fps το GPS Κλπ

Δεν ειναι για ολους , οπως δeν ειναι και η nikon-canon για ολους.
Eιχα τη canon 7D και την εδωσα για ολους τους παραπανω λογους.

Τα 24 mpixels τα χρειαζεσαι οταν θελεις να κανεις crop, εκτυπωσεις σε μεγαλες διαστασεις κλπ.

Και φυσικα δε κανουμε παντα 100% viewing, αλλα στις ιδιες διαστασεις απεικονησης.
Εκει οι διαφορες ειναι μικρες.

Επισης, μη ξεχναμε οτι ειναι τεχνολογιας SLT , αρα ο αισθητηρας ειναι σαφως καλυτερος απ οτι δειχνει στην Α77 , αυτο θα αποδειχτει στην Νεχ 7.
Η Α77 χανει μισο στοπ λογω καθρεπτη , πραγμα που σημαινει οτι ο αισθητηρας της αποδιδει μεταξυ canon 7D - Nikon d7000 , πραγμα εντυπωσιακο , αν αναλογιστεις την αναλυση και τα υπολοιπα καλουδια της.

Τελος , μη ξεχναμε τη πολυ καλυτερη αναλυση της, που αν συνδιαστει με καταλληλους φακους , μεχρι 800 ISO, σκοτωνει.

Last edited: