Sony W8xxB series : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Τους είχα πάρει την πρώτη φορά και με ρώτησαν αν είχε κακοκαιρία και ναι όντως είχε την προηγούμενη μέρα (αν και νομίζω ότι δεν παίζει κάτι με την κακοκαιρία) μου είπαν ότι η τηλεόραση έχει αυτόματο σύστημα προστασίας απο στατικό ηλεκτρισμό και τέτοια και μου είπαν να την βγάλω απο το ρεύμα καθώς επίσης να αφαιρέσω και το βύσμα της κεραίας για μια ώρα τουλάχιστον και αν το ξανακάνει με μιλήσω πάλι μαζί τους για ραντεβού με service να έρθουν να την δούνε. Σήμερα το πρωί που το ξαναέκανε να πω ότι χθες γινότανε ο κακός χαμός απο κεραυνούς αστραπές αέρα και καρεκλοπόδαρα απο βροχή. Μίλησα με ένα δικό μου ηλεκτρονικό και αναφέροντας το πρόβλημα μου είπε ότι είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί που οφείλεται απο την στιγμή που μέσα σε 2,5 μήνες το έχει κάνει 2 φορές μόνο και ότι μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες και είναι κάτι που θα πρέπει να διαγνωστεί την ώρα που το κάνει πράγμα αδύνατον με τέτοια συχνότητα που το παρουσιάζει. Ακόμα μου ανέφερε ότι μπορεί να είναι και θέμα λογισμικού και ατέλειας του. Αν είναι πρόβλημα αυτό θα το βγάλει στον χρόνο της εγγύησης και κάποια στιγμή θα αρχίσει να το παρουσιάζει πολύ συχνά και θα είναι πιο εύκολο να διαγνωστεί το προβληματικό σημείο. Αρα εν αναμονή και βλέπουμε τι γίνεται .

Last edited:
Οπότε ελπίζεις να μην είναι τίποτα, παρά κάτι τυχαίο και αν είναι από λογισμικό μπορεί να φτιάξει με κάποιο update.
Αν πάλι είναι τίποτα πιο σοβαρό ( ελπίζω όχι ) εύχεσαι να το βγάλει εντός εγγυήσεως και να το αποδεχτούν από τη σονυ, μη τυχόν και σου πουν ότι την έβαλες σε λάθος μπρίζα και τη βραχυκύκλωσες, τους έχω ικανούς με αυτά που έχω μάθει το τελευταίο καιρό.

Οτι είναι να γίνει θα γίνει. Και σε περίπτωση που μου πούνε και καμιά μακακία, δεν είμαι και χθεσινός, έχουν γνώση οι φύλακες, τον τρόπο τον ξέρω δεν μασάω με εταιρίες και με δικαστήρια :smash::smash::smash: Το θέμα είναι όπως λες και συ να είναι κάτι τυχαίο και όχι πρόβλημα. Και το σίγουρο είναι ότι αν όντως έχει πρόβλημα δεν είναι δυνατόν μέσα σε 2 χρόνια να μην το βγάλει

Last edited:
Σήμερα πήρα κι εγώ τη δικιά μου 50w805b επιτέλους με την 32άρα δώρο.

Καταρχήν να πω ότι επειδή ήθελα βάση κινούμενη για τοίχο τα παιδιά από τη Media Markt με προμήθευσαν με αποστάτες χωρίς έξτρα χρέωση.

Δεύτερον. Παρατήρησα ότι όταν θέλω να αλλάξω την ένταση της φωνής παρόλο που πατάω παρατεταμένα το κουμπί η φωνή κατεβαίνει κατά 1 και όχι συνεχόμενα. Δηλαδή για να κατέβω από το 50 στο 10 πρέπει να το πατήσω 40 φορές.. Γιατί γίνεται αυτό; Υπάρχει κάποια επιλογή που βγάινει;

Ερώτηση 2. Υπάρχουν προτινόμενες ρυθμίσεις για 3D; Ή κάποιο link να διαβάσω σχετικά με το τι πρέπει να επιλέξω;

Last edited:
Θα ήθελα να ρωτήσω εντυπώσεις από τους κατόχους των KDL-50/60W8xxB ή της 55W955B σειράς για την KDL-32R410B ή KDL-32R430B που πήραν δώρο(σε ένα νέο νήμα φυσικά) . Και πόσοι κέρδισαν το PS4;

Re: Απάντηση: Sony W8xxB series : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Τα πραγματικά Hz είναι 100 ( 120 για την ακρίβεια ) από τις 50 ίντσες και πάνω, οι 42αρες έχουν 50αρι ( 60αρι για να ακριβολογούμε πάλι ) και νομίζω << φοράει >> πάνελ Auo.
Τα Αμερικάνικα μοντέλα είναι 120 και 60 Hz. Τα ευρωπαϊκά είναι 100 και 50 Hz. Εδώ χρησιμοποιούμε 50Hz τηλεοπτικό σήμα, δεν το ξέρεις;

Re: Απάντηση: Sony W8xxB series : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Τα Αμερικάνικα μοντέλα είναι 120 και 60 Hz. Τα ευρωπαϊκά είναι 100 και 50 Hz. Εδώ χρησιμοποιούμε 50Hz τηλεοπτικό σήμα, δεν το ξέρεις;
Ναι αυτό το γνωρίζω, αλλά δε γνώριζα, αν εννοείς αυτό, ότι τα αντίστοιχα 50αρια 100αρια και 200αρια πάνελ της Ευρώπης, για την Αμερική παράγονται στα 60 , 120 και 240.
Αν λοιπόν εννοείς αυτό, τότε έμαθα κάτι νέο. Νόμιζα ότι είναι ίδια παντού αλλά παίζουν σε λιγότερα Hz στην Ευρώπη. Άσχετο ε;

Μάλλον το ίδιο λέμε...

Η διαφορά στα Hz είναι μικρή θεωρώ, οπότε ίσως ένα πανελ να μπορεί να ρυθμιστεί να δουλεύει στα 50 Hz ή 60 Hz ανάλογα την ήπειρο. Στην Ασία νομίζω επίσης είναι 60Hz, εκτός της Ιαπωνίας που είναι 50Hz.

Άσχετα πάντως αν είναι ή όχι διαφορετικά πανελ, σίγουρα αυτά που έρχονται εδώ δουλεύουν στα 50/100/200 Hz. Τι εννούσες όταν έγραψες ότι στην πραγματικότητα είναι 60/120 Hz;

Μάλλον το ίδιο λέμε...

Η διαφορά στα Hz είναι μικρή θεωρώ, οπότε ίσως ένα πανελ να μπορεί να ρυθμιστεί να δουλεύει στα 50 Hz ή 60 Hz ανάλογα την ήπειρο. Στην Ασία νομίζω επίσης είναι 60Hz, εκτός της Ιαπωνίας που είναι 50Hz.

Άσχετα πάντως αν είναι ή όχι διαφορετικά πανελ, σίγουρα αυτά που έρχονται εδώ δουλεύουν στα 50/100/200 Hz. Τι εννούσες όταν έγραψες ότι στην πραγματικότητα είναι 60/120 Hz;
Καλημέρα.
Εννοούσα αυτό που λες και εσύ τώρα.
Τα πάνελ είναι ίδια στη παραγωγή τους για παντού, αλλά ανάλογα που θα πάνε ( Ευρώπη , Ασία, Αμερική κτλ ) ρυθμίζονται ανάλογα. Ο πραγματικός όμως μάξιμουμ αριθμός των Hz στις δυνατότητές τους είναι 60, 120 και 240.

Επειδή κι εγώ ψήνομαι για την 828 μια ερώτηση. Γιατί το πλαίσιο λέει ότι είναι 800hz και στην επίσημη αντιπροσωπία 400??

Ωπα τώρα το πρόσεξα . Πάνω από 50 πάμε σε ενεργό 3d και 800Hz.

Last edited by a moderator:
Επειδή κι εγώ ψήνομαι για την 828 μια ερώτηση. Γιατί το πλαίσιο λέει ότι είναι 800hz και στην επίσημη αντιπροσωπία 400??

Ωπα τώρα το πρόσεξα . Πάνω από 50 πάμε σε ενεργό 3d και 800Hz.
Ενεργό 3D, αλλά δείχνει όπως το παθητικό, δηλαδή μισή ανάλυση, αν σε ενδιαφέρει αυτή η πληροφορία.

Μάλλον το ίδιο λέμε...

Καλημέρα.
Εννοούσα αυτό που λες και εσύ τώρα.
Τα πάνελ είναι ίδια στη παραγωγή τους για παντού, αλλά ανάλογα που θα πάνε ( Ευρώπη , Ασία, Αμερική κτλ ) ρυθμίζονται ανάλογα. Ο πραγματικός όμως μάξιμουμ αριθμός των Hz στις δυνατότητές τους είναι 60, 120 και 240.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση (και κατά κανόνα, πλην κάποιων εξαιρέσεων), το πάνελ μπορεί να χρονιστεί και στις δύο συχνότητες: με σήματα 50Hz χρονίζεται στα 100Hz και με σήματα "24p-60Hz", χρονίζεται στα "120Hz"...*

*
Για να είμαστε απολύτως ακριβείς, με σήματα 23,976Hz και 59,94Hz πάει στα 119,88Hz, ενώ με 24Hz και 60Hz πάει στα 120Hz... :silly:

Στη συγκεκριμένη περίπτωση (και κατά κανόνα, πλην κάποιων εξαιρέσεων), το πάνελ μπορεί να χρονιστεί και στις δύο συχνότητες: με σήματα 50Hz χρονίζεται στα 100Hz και με σήματα "24p-60Hz", χρονίζεται στα "120Hz"...*

*
Για να είμαστε απολύτως ακριβείς, με σήματα 23,976Hz και 59,94Hz πάει στα 119,88Hz, ενώ με 24Hz και 60Hz πάει στα 120Hz... :silly:

+100000
Με πρόλαβες JL_?

Ενεργό 3D, αλλά δείχνει όπως το παθητικό, δηλαδή μισή ανάλυση, αν σε ενδιαφέρει αυτή η πληροφορία.
Με ενδιαφέρει, για πες τι εννοείς. Υποτίθεται ότι το ενεργό είναι κάπως καλύτερο αλλά κουραστικότερο. οκ τα 800 που λένε δεν είναι πραγματικά αλλά και τα 400 το ίδιο δεν είναι? (εννοώ ότι δεν είναι πραγματικά άρα σε δύο μη πραγματικά διαλέγω το μεγαλύτερο). Σε γενικές γραμμές πάντως δεν είναι προτιμότερη από την 805??

Με ενδιαφέρει, για πες τι εννοείς. Υποτίθεται ότι το ενεργό είναι κάπως καλύτερο αλλά κουραστικότερο. οκ τα 800 που λένε δεν είναι πραγματικά αλλά και τα 400 το ίδιο δεν είναι? (εννοώ ότι δεν είναι πραγματικά άρα σε δύο μη πραγματικά διαλέγω το μεγαλύτερο). Σε γενικές γραμμές πάντως δεν είναι προτιμότερη από την 805??
Αυτό που λες για τα Hz σωστό είναι και τα 2 πλασματικά νούμερα, και με τις όποιες διαφορές πολύ δύσκολα να τις δεις και κάτω υπό ορισμένες συνθήκες, οπότε δε ξέρω αν αξίζει το παραπάνω κόστος;
Το 3d είναι ενεργητικό αλλά δείχνει όπως το παθητικό δηλ μισή ανάλυση, όπως ακριβώς στο είπα και πριν. Είναι κάτι << ερμαφρόδιτο >> αν μου επιτρέπεται η έκφραση, που έβγαλε η σονυ ( ίσως για θέμα κόστους ) που συνδυάζει τα αρνητικά και των δύο τεχνολογιών: παθητικό = μισή ανάλυση και ενεργητικό = πιο κουραστικό.

*

Και αν πρόκειται για 50άρι πάνελ με 23.976Hz/24Hz σήμα, τότε πάει στα 47.952Hz/48Hz, λογικά.

Αυτό που λες για τα Hz σωστό είναι και τα 2 πλασματικά νούμερα, και με τις όποιες διαφορές πολύ δύσκολα να τις δεις και κάτω υπό ορισμένες συνθήκες, οπότε δε ξέρω αν αξίζει το παραπάνω κόστος;
Το 3d είναι ενεργητικό αλλά δείχνει όπως το παθητικό δηλ μισή ανάλυση, όπως ακριβώς στο είπα και πριν. Είναι κάτι << ερμαφρόδιτο >> αν μου επιτρέπεται η έκφραση, που έβγαλε η σονυ ( ίσως για θέμα κόστους ) που συνδυάζει τα αρνητικά και των δύο τεχνολογιών: παθητικό = μισή ανάλυση και ενεργητικό = πιο κουραστικό.
οκ κατάλαβα περίπου τι λες αλλά σε γενικές γραμμές δεν είναι προτιμότερη από την 805??