Soundbar ή Ηχεία?

Πάντως τα έβαλα πάνω τώρα με τα OFC καλώδια και ενώ ακούω κάποιους ήχους παραπάνω από τα front (π.χ άκουγα την φωτιά που έκαιγε ένα ξύλο που χωρις τα ηχεία δεν θα ακουγόταν), δεν γεμίζει το δωμάτιο όπως το γέμιζαν τα surround χτες (τα οποία τα είχα συνδέσει με κάτι απλά καλώδια του 2ευρου).. εννοείται θα κάνω άπειρες δοκιμές αλλά για σήμερα και που τα σύνδεσα πολύ είναι 😴💤

Τώρα έβαλα το crossover στα 40hz και ίσως βελτίωσε λίγο αλλά θα πάω για ύπνο... το σ/κ θα γίνουν δοκιμές και με περισσότερη ένταση.
Καλημέρες! Είναι πανέμορφα και καλορίζικα κ πάλι!!

Για να πούμε και κάτι ακόμα πιο ουσιαστικό στην κουβέντα πέραν της αδιαμφισβήτητης λάμψης τους μέχρι να έρθει και το κεντρικό...

1). Κατέβασε αρχικά την εφαρμογή Denon app στο κινητό ώστε να αλλάξεις όλες τις ρυθμίσεις πλέον από εκεί. (ένταση ήχου , sound modes , crossovers κτλ ) όπως και το HEOS app για να το έχεις ετοιμοπόλεμο..

2). Τράβηξε αν σε παίρνει λίγο τα ηχεία από την tv αριστερά κ δεξιά με κλίση πάντα προς την κεντρική σου θέση.

3). Βάλε όλα τα ηχεία Small , crossover τα μπροστινά στα 60Hz και τα surround στα 80 Hz και δοκίμασε . Aν δεν σου "κάθεται" καλά ακολούθησε την overall καλή λύση όλα τα ηχεία 80Hz.

4). Διάβασε καλά το manual του sub και αργότερα δοκίμασε το και στις 2 θέσεις , frontfire and downfire για να ακούσεις ποια σου ταιριάζει καλύτερα. Βάλε το crossover από τον διακόπτη πάνω στο subwoofer τερμα δεξιά στα 80ΗΖ , "διακόπτης bass boost" αν θυμάμαι καλά από το manual , τα υπόλοιπα άστα default και βλέπουμε για αρχή kai phase 0.

5). Στον Denon βάλε το subwoofer στην ένδειξη LFE.

6). Παίξε από τηλεόραση (αφού πρώτα την έχεις συνδέσει με HDMI στην EARC υποδοχή του Denon αλλά και της TV ) , youtube μουσική και βάλε τον Denon να παίζει σε stereo mode κλασικό για αρχή για να τσεκάρεις τα μπροστινά L & R και μετά δοκίμασε το multichanell stereo mode . Με το multichanel mode είναι μια καλή ευκαιρία να ακούσεις πως παίζει ο Denon με όλα τα ηχεία παράλληλα . Προσοχή με χαμηλές εντάσεις αρχικά μέχρι μεσαίες μην το παρακάνεις. Άντε μέχρι το - 30 , -25 ...
Αστα να παίζουν σε multichanell να στρώσουν όλα λιγάκι ενισχυτής και ηχεία και sub..Προσπάθησε να αερίζεται ελεύθερα 😁 :poop: πλήρως ο Denon μην τον πνίξεις πουθενά...εεε!!!

Όταν με το καλό έρθει και το κεντρικό και τα ηχεία πάρουν την επίσημη τελική τους θέση για 5.1 θα τρέξεις και το Audyssey με χάρακα και μοιρογνωμόνιο και στο σωστό ύψος του αυτιού .

Μετά θα αγοράσεις και το app "ΜultEQ" των 20 ευρώ από το playstore or applestore για να το πάμε ένα βήμα παραπέρα.

Επίσης θα πετάξεις την μ...α το χαρτόνι στερέωσης του μικροφώνου , που τον έχει μέχρι ακόμα και ο marantz AV10 των 7500 ευρώ..γυφτιά και ντροπή θα πώ εγώ....και με λιγότερο από ένα πακέτο τσιγάρα θα πάρεις αυτό... στα.... 4,5 ευρώ https://www.skroutz.gr/s/14328309/Ketai-KT-3110A-Tripodo-Fotografiko.html το οποίο φτάνει σε ανάπτυξη μέχρι το 1 μέτρο κ κάτι , έχει και αλφάδι και οταν ξεμπερδέψεισ παρτο για την φωτογραφική σου...α ρε Κίνα.....προσκυνώ...

Καλές ακροάσεις!!

υγ. Είναι πανέμορφα ανεξαρτήτως που μοιάζουν εμφανισιακά και ποιος αντέγραψε ποιον. 😇 Η ουσία είναι να παίζουν και ικανοποιητικά κάτι που το πιστεύω με βάση αυτά που είχα διαβάσει...αλλά περιμένω φυσικά και την κρίση του δικού σου αυτιού .....αλλιώς δεν θα είχαμε overall 471 πεντάστερες αξιολογήσεις του προιόντος αυτού στο site τους...εκτός και εαν είναι και οι 471 άσχετοι , δεν έχουν ξανακούσει κάτι άλλο στην ζωή τους και ταυτόχρονα αποτελούν συγγενείς , φίλους και "πρώην" της τεφαλ .... Βρε λές ??? 😅😂🤣 .

Τρίποδο καλό είναι να πάρει ένα κλασικό μικροφώνου. Αφού θα κάνει τον κόπο, ας πάρει το σωστό που δεν θα μεταφέρει κραδασμούς από τον καναπέ.
Εγώ θα έπαιρνα και μια άδεια Dirac και ένα umik μια και θα έμπαινα σε διαδικασία να πάρω τρίποδο.

3). Βάλε όλα τα ηχεία Small , crossover τα μπροστινά στα 60Hz και τα surround στα 80 Hz και δοκίμασε . Aν δεν σου "κάθεται" καλά ακολούθησε την overall καλή λύση όλα τα ηχεία 80Hz.
Ευχαριστώ για όλες τις συμβουλές δεν ήξερα ότι έχει app ο Denon και πολλές φορές δεν δίνει σήμα βίντεο όταν πάω στο setup για κάποιο λόγο οπότε θα χρειαστεί. Στο manual των ηχείων πάντως λέει 40hz τα front και 65hz τα surround αλλά θα δοκιμάσω και αυτά που μου είπες. Η απόσταση των ηχείων κτλπ εννοείται θα αλλάξει τα έβαλα εκεί για να χωράνε στην φώτο :ROFLMAO: αλλά περιμένω να έρθει και ο καναπές εδώ και κανα μήνα μόλις έρθει θα ξέρω ακριβώς που μπορώ να τα βάλω όλα.

Τι θα έκανα εγώ πριν πάω στο τρίποδο, που όπως είπα νόημα έχει να είναι κάποιο που στηρίζεται στο πάτωμα και το ένα πόδι μπορεί να μπει κάτω από τον καναπέ, ενώ έχει και βραχίονα για τοποθέτηση στη θέση ακρόασης (και άλλες φυσικά).

Για αρχή σίγουρα το MultEQ app στο κινητό, κυρίως γιατί με ένα 20άρικο έχεις τη δυνατότητα να κάνεις edit την καμπύλη απόκρισης.
Αφού θα κάνεις πειραματισμούς στην αρχή να δεις τι και πως και να μπεις στο νόημα, το χαρτονένιο τρίποδο της συσκευασίας είναι μια χαρά. Απλώς δεν είναι... για πολλές χρήσεις. :p

Θα μπεις μετά στη διαδικασία για το Dirac, με το σωστό τρίποδο, το Umik και την άδεια του Dirac Live.

• Like
Reactions: Paradice

Δεν έχει small. Μέχρι την προηγούμενη γενιά είχε. Τώρα βάζεις κατ΄ευθείαν τη συχνότητα.

Αυτό αφενός είναι έτσι κι αλλιώς πιο ορθό, κι αφετέρου βοηθά ψυχολογικά (τι εννοείτε να βάλω small τα ηχεία μου, αφού είναι μεγάλα... :LOL: ).

Ας ξεκινήσει από 80 όλα και βλέπει. Μπορεί να χρειαστεί να τα βάλει στα 100Hz τα surround και το κεντρικό.

Ελπίζω το sub να έχει σωστή απόκριση και λίγο πάνω από τα 80Ηz, γιατί αυτό που έγραψες ότι το φίλτρο του είναι μέχρι τα 80Hz είναι ελαφρώς ανησυχητικό.

• Like
Reactions: djmnv81
Συγχαρητήρια για τις αγορές!

Είχα ένα σύστημα με Dali Spektor 2, Dali Spektor 1 και Dali Spektor Vocal. Δεν είχα όμως sub και δεν βλέπω πολλές ταινίες. Γενικά ήμουν ευχαριστημένος.
388300_29f4f70b9ae7fae030037860319dfbd8.jpg

Όμως πιο πολύ είμαι της μουσικής φίλος και ένιωθα πως κάτι μου έλειπε. Παίρνω την απόφαση και τα πουλάω όλα και πάω κι εγώ στα ίδια ηχεία τα Teufel ultima 40, ενεργά όμως.
f7e52f91-b10e-4c42-88b2-e903573f5863.jpg

Η ακουστική μου εμπειρία απογειώθηκε.
Ειδικά μετά την προσθήκη αυτού εδώ του μικρού θαύματος:
IMG_20240907_140852.jpg

Το δικάναλο σύστημά μου τώρα αποτελείται από τα Ultima 40 Active σύν το WiiM Ultra.

Καλές ακροάσεις εύχομαι!

Ωραία φαίνονται στον χώρο και θετικό το ότι σου βελτίωσαν τον ήχο. Εγώ δεν έχω προλάβει να τα ακούσω ακόμα όσο πρέπει και χτες δεν με κάλυψε πολύ ο ήχος, θέλει πολλές δοκιμές ακόμα.

Ήρθε και το κεντρικό σήμερα η συσκευασία ήταν μια χαρα χωρις χτυπήματα οπότε το βράδυ θα το δουλέψω όλο το σύστημα μαζί 🥳 Βιάστηκα λίγο με το καλώδιο που αγόρασα βέβαια και δεν ξερω αν με καλύψει αυτό που πήρα αλλά το πολύ πολύ να χάσω μερικά ευρώ για να πάρω ένα πιο καλό το βασικό είναι ότι τα ηχεία φαίνονται να φτάσανε όλα σε καλή κατάσταση.

• Like
Reactions: Geoav75
Τρίποδο καλό είναι να πάρει ένα κλασικό μικροφώνου. Αφού θα κάνει τον κόπο, ας πάρει το σωστό που δεν θα μεταφέρει κραδασμούς από τον καναπέ.
Εγώ θα έπαιρνα και μια άδεια Dirac και ένα umik μια και θα έμπαινα σε διαδικασία να πάρω τρίποδο.
βάλε ένα λίνκ για 3ποδο για το Radioshack.. ξέρεις εσύ...

φτηνό.. :LOL:

Λοιπόν τα έβαλα όλα πάνω και άρχισα τις δοκιμές εδώ και κανα δύωρο αλλά ας κάνω ένα διάλλειμα για τα τυπικά της ώρας κοινής υσυχίας. Να πω ότι τελικά το καλώδιο που πήρα και αυτό απο Teufel είναι μια χαρά, αλλά είναι πολύ ευαίσθητο και χρειάστηκα εργαλειάκι για να τα δουλέψω χωρίς να τα τραυματίζω.

m6RFkFa.jpeg

Ο ήχος μόλις μπήκαν και τα surround έφτιαξε αρκετά αλλά ακόμα δεν έχω βρει κάποιο source που θα με κάνει να ενθουσιαστώ αν και λογικό γιατί μόνο συμπιεσμένο έχω να ακούσω από Disney+ κτλπ. Δηλαδή προς το παρόν τα Polk Audio XT που είχα ακούσει στο κατάστημα κερδίζουν αλλά δεν είναι εύκολο να τα συγκρίνεις. Θα πρέπει να βρω δισκάκια bluray με καλό ήχο οπότε δεν έχω κάτι καλύτερο να δοκιμάσω τώρα.

Τρίποδο δανείστηκα ένα από τον πατέρα μου που ασχολείται ερασιτεχνικά με φωτογραφία, αλλά ακόμα δεν εχω ασχοληθεί με μετρήσεις κτλπ. Ίσως το απόγευμα αν έχω χρόνο και ενέργεια.

GGIbDLW.jpeg

Ο Denon X3800H ζεσταίνεται αρκετά δηλαδή με το χέρι καταλαβαίνεις ότι βγάζει θερμότητα από πάνω αν και έβλεπα μόνο 30-40 λεπτά και με χαμηλή ένταση. Μου κάνει εντύπωση που δεν έχει έναν σενσορα θερμοκρασίας για να ξέρεις τι γίνεται. Επίσης δεν έχω καταλάβει πόσο είναι μεγάλη η μικρή ένταση, εγώ ας πούμε έβλεπα σε ένταση 53-55 σήμερα αλλά δεν ξέρω αν είναι λίγο η πολύ και μέχρι πόσο φτάνει. Θα τα ψάξω σιγά σιγά.

QAbZB1L.jpeg
Τώρα είμαστε κάπου εδώ την Δευτέρα έρχονται και οι βάσεις για τα surround προς το παρόν τα έχω πάνω σε κάτι σκαμπο από Jumbo :ROFLMAO::ROFLMAO: Και το επόμενο βήμα είναι να βρεθεί το έπιπλο τηλεόρασης που να χωράνε όλα και να αερίζεται και ο Denon.

Το τριποδάκι αυτό δεν κάνει, θέλεις ένα μεταβλητού ύψους γιατί οι θέσεις μέτρησης είναι 8 και με όσο το δυνατόν μικρότερη επιφάνεια επαφής με τον καναπέ γιατί οι μετρήσεις θα επηρεάζονται από τους κραδασμούς του καναπέ.

O Denon θα ζεσταίνεται με τα συγκεκριμένα ηχεία γιατί έχουν αντίσταση που πέφτει στα 3.3 Ohm. Το έγραψα αυτό πιο πριν.

Τα ποτενσιόμετρα είναι λογαριθμικά, επομένως μην ψάχνεις να βρεις από την ένδειξη το πολύ ή το λίγο, άσε που εξαρτάται και από το υλικό που ακούς. Γύρνα την ένδειξη του Volume να έχεις αναφορά το 0 για να ξέρεις που είναι η στάθμη αναφοράς κατόπιν ισοστάθμισης και πόσα dB θα χάσεις από το headroom κατόπιν αυτής. Μέχρι 7 είσαι καλά. Παραπάνω σημαίνει ότι κάτι έχει πάει στραβά.

Στο Disney+ που βλέπεις, βάλε να δεις τη σειρά Agatha All Along. Είναι σε συνεργασία με εταιρία του χώρου μας που παράγει ενισχυτές AV. Παίζει απίστευτα όμως ανεξαρτήτως μάρκας.

• Like
O Denon θα ζεσταίνεται με τα συγκεκριμένα ηχεία γιατί έχουν αντίσταση που πέφτει στα 3.3 Ohm. Το έγραψα αυτό πιο πριν.

Με οποιαδήποτε ηχεία ζεσταίνονται σημαντικά οι Denon/Marantz, ακόμα και με τα πανάλαφρα Klipsch μου, και ακόμα και στις αστείες εντάσεις που ακούω εγώ. Το θέμα είναι να μην παραζεσταινονται, που φαντάζομαι θα το καταλάβει αν δει να μπαίνει κάνα protection mode.

Θέλει οπωσδήποτε ενα AC Infinity ...(Αθόρυβο , ποιοτικό , με προσαρμογή ανεμιστήρα αναλόγως της ζέστης που εκπέμπει ο ενισχυτής και ταιριάζει και ακριβώς από πάνω από τον Denon/marantz.) ...ή καμιά βάση ψύκτρας λαπτοπ τουλάχιστον...

Το πρώτο όμως δυστυχώς δεν υπάρχει πλέον Ελλάδα μ ενα πρόχειρο ψάξιμο που έκανα...και δε είναι μόνο αυτό το αρνητικό...αυξήθηκε και η τιμή του... από 100 ευρώ που το αγόρασα το 2022 σε 200 ευρώ σήμερα και μιλάμε για την απλή έκδοση χωρίς την ενσωματωμένη οθόνη με τις αναλυτικές ενδείξεις....αν είναι δυνατόν.....έλεος...

61X9wtfAygL._AC_SL1000_.jpg61CbqsaKdgL._AC_SL1000_.jpg71hrKGjucXL._AC_SL1000_.jpg61CbqsaKdgL._AC_SL1000_.jpg

• Wow
Το τριποδάκι αυτό δεν κάνει, θέλεις ένα μεταβλητού ύψους γιατί οι θέσεις μέτρησης είναι 8 και με όσο το δυνατόν μικρότερη επιφάνεια επαφής με τον καναπέ γιατί οι μετρήσεις θα επηρεάζονται από τους κραδασμούς του καναπέ.

Κατέβασα το MultEQ γιατί αργά η γρήγορα θα το έπαιρνα και ήθελα και το Dynamic EQ. Εντάξει μέχρι να έρθει ο καναπές και αυτό το τριποδάκι δεν είναι άσχημο, το έβαλα να δουλέψει με 3 θέσεις μέτρησης τουλάχιστον για να μάθω πως δουλεύει. Εύκολο φαίνεται να είναι και τα πέρασε και αμέσως στον Denon. Έβαλα και την σειρά που μου είπες και την βλέπω τώρα :cool:

Με οποιαδήποτε ηχεία ζεσταίνονται σημαντικά οι Denon/Marantz, ακόμα και με τα πανάλαφρα Klipsch μου, και ακόμα και στις αστείες εντάσεις που ακούω εγώ. Το θέμα είναι να μην παραζεσταινονται, που φαντάζομαι θα το καταλάβει αν δει να μπαίνει κάνα protection mode.

Δεν ζεσταίνονται το ίδιο με όλα τα ηχεία. Καρατσεκαρισμένο. Μην παίρνουμε ένα πινέλο να τα βάφουμε όλα στο ίδιο χρώμα, είναι ένα λάθος που αφήνει λάθος εντυπώσεις. Σε 4 διαφορετικούς ενισχυτές Denon και Marantz υπήρχε διαφορά στη θερμοκρασία αναλόγως setup ηχείων.

Εξ' άλλου έγραψε - έστω και στο mode 0-98 ότι άκουγε στο 55. Η αναφορά είναι στο 82,5 δηλαδή το 0 στο άλλο mode.

Ας πάρει ένα AC infinity που το έχει προτείνει και ο Oliver Kriete σε webinar της masimo για τους ΑV της.

Θέλει οπωσδήποτε ενα AC Infinity ...(Αθόρυβο , ποιοτικό , με προσαρμογή ανεμιστήρα αναλόγως της ζέστης που εκπέμπει ο ενισχυτής και ταιριάζει και ακριβώς από πάνω από τον Denon/marantz.) ...ή καμιά βάση ψύκτρας λαπτοπ τουλάχιστον...

Το πρώτο όμως δυστυχώς δεν υπάρχει πλέον Ελλάδα μ ενα πρόχειρο ψάξιμο που έκανα...και δε είναι μόνο αυτό το αρνητικό...αυξήθηκε και η τιμή του... από 100 ευρώ που το αγόρασα το 2022 σε 200 ευρώ σήμερα και μιλάμε για την απλή έκδοση χωρίς την ενσωματωμένη οθόνη με τις αναλυτικές ενδείξεις....αν είναι δυνατόν.....έλεος...

View attachment 242032View attachment 242033View attachment 242034View attachment 242035
Ωραίο και πολύ όμορφο εργαλείο.
Κρίμα που δεν το χρειάζομαι κάπου..

Ώπα...!!
Έχω phono με 13 λυχνίες....
Ζέστη όχι αστεία..
Είναι τελείως αθόρυβο;;
Έχει κραδασμούς;;
Λες να το χτυπήσω τελικά;;;

Η αναφορά είναι στο 82,5 δηλαδή το 0 στο άλλο mode.
Pleo η αναφορά είναι στο 82,5 ή στα 80 ? Γιατί ξεκινάει από -79,5 αν θυμάμαι καλα από την ανάποδη ρύθμιση. :unsure:

Ωραίο και πολύ όμορφο εργαλείο.
Κρίμα που δεν το χρειάζομαι κάπου..

Ώπα...!!
Έχω phono με 13 λυχνίες....
Ζέστη όχι αστεία..
Είναι τελείως αθόρυβο;;
Έχει κραδασμούς;;
Λες να το χτυπήσω τελικά;;;
Υπερτιμημένο στην αρχή σίγουρα σαν σκέψη αγοράς... καθώς πόνεσα και εγώ τότε που το πήρα θεωρώντας πως είναι απλά ένα ανεμιστηράκι.... αλλά στην τελική είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό , με όμορφη εμφάνιση κ γενικά κατασκευή , με έξυπνες λειτουργίες ώστε να παίζει στον αυτόματο και με ειδικά ρουλεμάν στον ανεμιστήρα νομίζω για να γυρίζει αθόρυβα...οπότε με αυτά και με αυτά άρχισα να αποδομώ σιγά σιγά το πόσο ακριβό ήταν τότε για ανεμιστηρα ψύξης........ότι πληρώνεις παίρνεις!!! Είναι ο τρινοφ των ανεμιστήρων 😁 προχώρα άφοβα!!

• Like
Reactions: vlad66
Δεν ζεσταίνονται το ίδιο με όλα τα ηχεία. Καρατσεκαρισμένο. Μην παίρνουμε ένα πινέλο να τα βάφουμε όλα στο ίδιο χρώμα, είναι ένα λάθος που αφήνει λάθος εντυπώσεις. Σε 4 διαφορετικούς ενισχυτές Denon και Marantz υπήρχε διαφορά στη θερμοκρασία αναλόγως setup ηχείων.

Εξ' άλλου έγραψε - έστω και στο mode 0-98 ότι άκουγε στο 55. Η αναφορά είναι στο 82,5 δηλαδή το 0 στο άλλο mode.

Ας πάρει ένα AC infinity που το έχει προτείνει και ο Oliver Kriete σε webinar της masimo για τους ΑV της.

Προφανώς, άρα η πιο σωστή ερώτηση είναι το πόσο ζεσταίνεται. Γιατί τόσο οι 50 όσο και οι 70 βαθμοί καίνε στο χέρι, αλλά δεν είναι το ίδιο ως πρόβλημα. Βέβαια εγώ τρέχω και 9 κανάλια, όμως υπερευαίσθητα (στα χαρτιά έστω).

Εγώ σκεφτόμουν να πάρω ανεμιστηράκι, αλλά μετά την αλλαγή στον 40 μου χαλάει την αισθητική :p, εξάλλου είναι τελείως ελεύθερος από πάνω, ούτε καν έπιπλο δεν έχει σε απόσταση.

(Άσε που τον νιώθω αρκετά πιο δροσερό από τον 4800 που είχα πριν, αν και είναι και μεγαλύτερο το σασί οπότε και η απόσταση του σημείου που βάζεις το χέρι σου)

• Like
Reactions: Geoav75
Πάντως τα έβαλα πάνω τώρα με τα OFC καλώδια και ενώ ακούω κάποιους ήχους παραπάνω από τα front (π.χ άκουγα την φωτιά που έκαιγε ένα ξύλο που χωρις τα ηχεία δεν θα ακουγόταν), δεν γεμίζει το δωμάτιο όπως το γέμιζαν τα surround χτες (τα οποία τα είχα συνδέσει με κάτι απλά καλώδια του 2ευρου).. εννοείται θα κάνω άπειρες δοκιμές αλλά για σήμερα και που τα σύνδεσα πολύ είναι 😴💤

Τώρα έβαλα το crossover στα 40hz και ίσως βελτίωσε λίγο αλλά θα πάω για ύπνο... το σ/κ θα γίνουν δοκιμές και με περισσότερη ένταση.

Όπως σου'χα πει πριν λίγο καιρό, το σοκ της διαφοράς από τα ηχεία της τηλεόρασης σε οτιδήποτε άλλο θα είναι μεγαλύτερο από οποιαδήποτε αλλαγή κάνεις μετά. Άρα είναι αναμενόμενο όταν σύνδεσης τα μικρά να σου έκαναν μεγαλύτερο "ουάου" σε σχέση με το όταν τα άλλαξες για να περάσεις τα μεγάλα. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι κακά τα μεγάλα, απλά πρέπει να τα ρυθμίσεις.