Σταματαει ο Πετριδης

ποσως με ενδιαφεροθν οι υπολοιποι συμβασιουχοι της ΕΡΤ που σε γενικες γραμμες αμειβονται πολυ περισσοτερο απο τους αλλους συμβασιουχους. Ας τον κανουν μονιμο. Ας βρουν κατι αλλο.

Εμενα ποσως με ενδιαφερει αν θα συνεχιστει η συμβαση του Πετριδη μπρος στο γεγονος οτι σε 300 ακομα ατομα δεν ανανεωνονται οι συμβασεις.

Και καλα οι συμβασιουχοι του 5χιλιαρου. Αλλα αυτοι των 700-800 ευρω με ενδιαφερουν πιο πολυ.

Γιατι ο Πετριδης ειναι αυτος που ειναι και ευκολα μπορει να βρει δουλεια στον ιδιωτικο τομεα αν το θελησει και ειναι βιοποριστικο.

Οι υπολοιποι πολυ αμφιβαλλω.

Re: Απάντηση: Re: Σταματαει ο Πετριδης

Δεν ξερω και δε με νοιαζει. Να δουμε και με ποια κριτηρια εχουν προσληφθει ολοι αυτοι που πληρωνουμε αδρα ολα αυτα τα χρονια.

Ε καλα δεν ξερω, δεν με νοιαζει τοσα χρονια ομως που τους ανεχομασταν αυτοι εβαλαν το κρατος μεσα και εχουμε αυτα τα αποτελεσματα.
Κανεις δεν ειναι αμοιρος ευθυνων.

Οσο για την αξιολογηση που αναφερεις ελπιζω καποτε να γινει .

Σαν ακροατής, σαφώς και με νοιάζει να ακούω την εκπομπή του Πετρίδη και δεν με νοιάζει τι κάνουν με τους υπόλοιπους συμβασιούχους. Σαν εργαζόμενος στην ΕΡΤ όμως, δεν θα αλλάξω τη στάση μου απέναντι σε όλους τους συμβασιούχους -συμπεριλαμβανομένου και του Πετρίδη- η οποία είναι σαφής και ξεκάθαρη. Κατάργηση των συμβάσεων έργου, και μονιμοποίηση όλων, όσων καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Τώρα δεν ξέρω αν ο Πετρίδης πληρούσε τις προϋποθέσεις ώστε να μονιμοποιηθεί με το διάταγμα Παυλόπουλου. Αυτό που γνωρίζω όμως είναι ότι οι περισσότεροι που βγαίνουν στον αέρα, είτε μιλάμε για τηλεόραση, είτε για ραδιόφωνο, έχουν συμβάσεις έργου, με τη θέλησή τους και απέφυγαν να μονιμοποιηθούν γιατί θα έπεφταν στο ενάμισυ χιλιάρικο από τα 4-5 που καθαρίζουν τώρα μηνιαία. Ανεξάρτητα από αυτό όμως εγώ αναρωτιέμαι, ποιος θα μείνει να κάνει εκπομπές σε TV και ραδιόφωνο, αν τελικά εφαρμοστεί η βούληση της κυβέρνησης να σταματήσει τις συμβασεις έργου στο δημόσιο; Αυτό που υποψιάζομαι πάντως είναι ότι πιθανον το διαζύγιο να είναι από κοινού. Πιθανόν ο Πετρίδης να μην δέχτηκε μια μείωση αποδοχών, όπως άλλωστε δεν έκαναν και οι Λυριτζής και Οικονόμου στη ΝΕΤ και απλά να μην το ανακοινώνουν.

Σε κάθε περίπτωση, ο Πετρίδης αποτελεί ιστορία για το Ελληνικό ραδιόφωνο, και ήταν η ΕΡΤ αυτή που κέρδιζε από την παρουσία του εκεί. Και όχι ο Πετρίδης. Απλά στη θέση του θα είχα φτιάξει το δικό μου σταθμό, ώστε να μην εξαρτόμαι από τον κάθε πολιτικό ή γραφειοκράτη...

Last edited:
η εποχη 78 -85 ηταν η καλυτερη του ,
Πολλοι νεαροι , αναμεσα τους και εγω ,γραφαμε σε κασετες τα διαφορα αφιερωματα του...
μια σημαντικη πηγη ενημερωσης οταν δεν υπηρχαν ουτε mtv ουτε internet
παρα μονο ο αμερικανικος του ελληνικου και λιγες καλες ραδιοφωνικες εκπομπες

Την τελευταια δεκαετια τον ακουγα λιγο με κυριο λογο
την εμμονη του να μπερδευει πολιτικη , ποδοσφαιρο , gossip με την μουσικη

σε πληροφορώ ότι ακόμη και τα τελευταία χρόνια έκανε απίστευτες εκπομπές με αποκορύφωμα τα αφιερώματα του στην συσχέτιση κλασικής μουσικής και rock στο τρίτο πρόγραμμα...

η εποχη 78 -85 ηταν η καλυτερη του ,
Πολλοι νεαροι , αναμεσα τους και εγω ,γραφαμε σε κασετες τα διαφορα αφιερωματα του...
μια σημαντικη πηγη ενημερωσης οταν δεν υπηρχαν ουτε mtv ουτε internet
παρα μονο ο αμερικανικος του ελληνικου και λιγες καλες ραδιοφωνικες εκπομπες

Την τελευταια δεκαετια τον ακουγα λιγο με κυριο λογο
την εμμονη του να μπερδευει πολιτικη , ποδοσφαιρο , gossip με την μουσικη

+1
Συμφωνώ απόλυτα.

σε πληροφορώ ότι ακόμη και τα τελευταία χρόνια έκανε απίστευτες εκπομπές με αποκορύφωμα τα αφιερώματα του στην συσχέτιση κλασικής μουσικής και rock στο τρίτο πρόγραμμα...

... λυπάμαι που το επισημαίνω αλλά η παραπάνω εκπομπή είναι μετριότατη ...
... άκουγα και γω Πετρίδη σχεδόν παιδί, το 75 - 76 ... με αυτόν μάθαμε πολλά πράγματα ...

... λυπάμαι που το επισημαίνω αλλά η παραπάνω εκπομπή είναι μετριότατη ...

θα συμφωνήσω απόλυτα.
άλλο η αξία του Γιάννη σαν επαγγελματία στο χώρο του και άλλο η εκπομπή του. Για μένα, η εκπομπή ήταν αχταρμάς. Λίθοι, πλίνθοι, κέραμοι ατάκτως ερριμένα. Το φτηνιάρικο μαζί με το πολύτιμο, δίπλα δίπλα, ισοπεδωμένα, κανένα σχόλιο που να δείχνει ότι ξεχωρίζει την ήρα απο το σιτάρι. 'Ενημέρωση' το έλεγε.
Infotainment το λέω εγώ.
Η αξία του ραδιοφωνικού παραγωγού, κατά τη γνώμη μου, βρίσκεται όχι τόσο σε αυτά που παίζει -καθένας με μια μεγάλη δισκοθήκη μπορεί να το κάνει καλά αυτό και ο Γιάννης έχει ίσως τη μεγαλύτερη- αλλά στην ατμόσφαιρα της εκπομπής και στα σχόλιά της. Και, φυσικά, στη δυνατότητα του παραγωγού να ξεχωρίζει τι θα παίξει και να επισημαίνει Γιατί το παίζει.
Οχι 'όλα μαζί', στο ίδιο τσουβάλι.
Αυτό και Εκείνο για αυτόν και για εκείνο το λόγο.

το ότι έμπλεκε πολιτική, αθλητικά, Κοινωνία δεν με ενοχλεί καθόλου: η μουσική δεν είναι ξένη προς αυτά - είναι κομμάτι τους.
Το Πώς θα τα σερβίρεις είναι αυτό που μετράει.
Και θέλει μεγάλη ...'μαγκιά'.

Last edited:
Απάντηση: Re: Σταματαει ο Πετριδης

θα συμφωνήσω απόλυτα.
άλλο η αξία του Γιάννη σαν επαγγελματία στο χώρο του και άλλο η εκπομπή του. Για μένα, η εκπομπή ήταν αχταρμάς. Λίθοι, πλίνθοι, κέραμοι ατάκτως ερριμένα. Το φτηνιάρικο μαζί με το πολύτιμο, δίπλα δίπλα, ισοπεδωμένα, κανένα σχόλιο που να δείχνει ότι ξεχωρίζει την ήρα απο το σιτάρι.

Kωστα, ο Σπυρος μιλησε για τις εκπομπες "απο την κλασικη στο ροκ", οι οποιες και σε εμενα δεν αρεσαν. Επισης, εγω και πολλοι αλλοι, ολα αυτα τα χρονια ξεχωριζουμε απολυτα ποιο θεωρει ο Γιαννης φθηνιαρικο και ποιο σημαντικο. Τα τελευταια χρονια μαλιστα, εχει κοψει σχεδον εντελως τα τσαρτς και τα χαζοτραγουδα και τα σχολια ειχαν γινει ακομα πιο σαφη. Αυτο το εκανε γιατι θεωρει πως η μουσικη των τσαρτς παραεγινε ηλιθεια, οποτε την εκοψε εντελως. Μια αναφορα στο τοσο, αν αξιζει κατι αναφορας. Σχεδον εδω και 10 χρονια συμβαινει αυτο. Φετος μαλιστα ολες οι εκπομπες του ηταν αφιερωμενες σε συγκεκριμενες δεκαετιας, απο τα 70's εως το σημερα.

έχω να τον ακούσω πάνω από 25 χρόνια Πετρο (1985).
είμαι σίγουρος πως έχεις δίκιο.
μέχρι το '85 όμως ήταν αυτό που λέω ακριβώς.
εσείς τότε βέβαια μάλλον φοράγατε ακόμη κοντά παντελονάκια.

τον ήξερα προσωπικά τότε. καλός άνθρωπος. και γνώστης.
αλλά πιστεύω οτι τις εκπομπές του, τις έκανε με τον εύκολο τρόπο.
και πολλά, μα πάρα πολλά charts. Τότε.

Last edited:

χτες άκουσα 5 λεπτά με αφορμή το τέλος.
όπως έγραψα, ένοιωσα "σαν να μην πέρασε μιά μέρα"

βέβαια 5 λεπτά ήταν αυτά.
Γεγονός είναι όμως ότι από 75 (που τότε είχε πέσει σαν κεραυνός η είδηση ότι θα υπάρχει εκπομπή - όχι προσφερόμενη - γιά ροκ στο Ελληνικό ράδιο - ΤΟΣΟ απίστευτο ήταν) μέχρι κάπου στο 90 που άκουγα ήταν καλή παρέα.

δεν ακούω εδώ και πολλά χρόνια.
Μεταξύ 72-92 άκουγα.

Παρομοίως.
75-80.
...μετά άκουσα αυτά που απουσίαζαν από τα πλατό του (κάμελ, ζάππα, μεκάνο, θρή τζόουνς, vdgg, μπήφχαρτ)
...και μετά αποτυχημένους, ατάλαντους και υβριστές του καθιερωμένου
Νιώθω περίφημα που έπαψα να τον ακολουθώ

...
Γεγονός είναι όμως ότι από 75 (που τότε είχε πέσει σαν κεραυνός η είδηση ότι θα υπάρχει εκπομπή - όχι προσφερόμενη - γιά ροκ στο Ελληνικό ράδιο - ΤΟΣΟ απίστευτο ήταν) μέχρι κάπου στο 90 που άκουγα ήταν καλή παρέα.

Είμασταν μουσικά σπυριάρηδες. Όποια (μουσική) και να μας έκανε τη χάρη, πολύτιμη θα μας φαινόταν.
Στις χοντρές πείνες κάποιοι καβατζώνουν έως και κάδους

To πιό ενδιαφέρον είναι φυσικά ότι μαζί με τον Πετρίδη και τον Ζουγρή κόβουν άλλους 1000 συμβασιούχους δημοσιογράφους επιμελητές προγραμμάτων και την ίδια ώρα δόθηκε το ΟΚ γιά την εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου στην ΝΕΤ.
1.800.000 +ΦΠΑ γιά 36 επεισόδια της σειράς "στην υγειά..." των κορόϊδων.

και πολλά, μα πάρα πολλά charts. Τότε.

Συμφωνώ.
Πάντα ο Πετρίδης έπαιζε safe και τα σχόλια του ήταν προσεκτικά ουδέτερα...
Γιαυτό και με ενόχλησε όταν παρουσιάστηκε χρόνια μετά σαν ο άνθρωπος που έπαιξε πρώτος punk και new wave.Σίγουρα τα έπαιξε πρώτος - είχε τη δυνατότητα να το κάνει.Όμως εμείς μάθαμε για το new wave και το αγαπήσαμε από τον Δασκαλόπουλο και τους άλλους από δω μεριά.Όχι από τον Πετρίδη και τον Μαλαθρώνα

μαζί με τον Πετρίδη και τον Ζουγρή κόβουν άλλους 1000 συμβασιούχους δημοσιογράφους επιμελητές προγραμμάτων

1047 ειναι ολοι οι συμβασιουχοι. Κοβεται το 30% χονδρικα καμια 300αρια ατομα συνολικα.

Δεν τον άκουγα ποτέ.Γενικότερα όμως δεν ακούω ράδιο.Το να παίζει κάποιος VDGG είναι τουλάχιστον αφελές.Ακομά και αν μου αρέσαν(που δεν παίζει) δεν θα άντεχα να ακούω ένα κομμάτι για 13 λεπτά...

Ο Τρούσας και πιο καταρτισμένος είναι και δεν αναλώνεται με τον mainstream(χώρις όμως να το αγνοεί).Τα γραπτά του πάντα έχουν ενδιαφέρον και οι εκπομπές (αν τύχει και τις ακούσω) πάντα έχουν κάτι να μου πουν.Για όσους δεν αγοράσουν J&T ο Φώντας έχει ένα εξαιρετικό blog (http://diskoryxeion.blogspot.com) που το ανανεώνει καθημέρινα και το συστήνω ανεπιφύλαχτά...