Σταματαει ο Πετριδης

Πάντα ο Πετρίδης έπαιζε safe και τα σχόλια του ήταν προσεκτικά ουδέτερα...

ο Γιάννης πάντα ήταν προσεκτικός.
'Ανθρωπος των Εταιριών' για εμάς, του χώρου, τότε - η καλύτερη περίπτωση τέτοιου που μπορούσε να σου τύχει, σίγουρα, αλλά η θέση του, όπως και να το κάνεις, ήταν περιοριστική.

Εγώ έφαγα αποβολή το '75 στην 4η γυμνασίου γιατί στο τρανζιστοράκι στο διάλλειμα ακούγαμε ξένα και είμασταν μπήτλις. Τώρα φυσικά μετά απο σαράντα κοντά χρόνια η κριτική μπορεί να είναι ασφαλής, αλλά μην ξεχνάτε να συνεκτιμάτε και τις εποχές που άρχισε και τις συνθήκες που επικρατουσαν τότε. Α! σκεφθείτε λίγο και τις συνθήκες που επικρατούσαν τότε στην επαρχία, που οι περισσότεροι δίσκοι δεν υπήρχαν αλλά ούτε και τα χρήματα και ήταν η μοναδική πηγή ενημέρωσης μαζί μεον ΗΧΟ.:drummer:

Σαν ακροατής, σαφώς και με νοιάζει να ακούω την εκπομπή του Πετρίδη και δεν με νοιάζει τι κάνουν με τους υπόλοιπους συμβασιούχους. Σαν εργαζόμενος στην ΕΡΤ όμως, δεν θα αλλάξω τη στάση μου απέναντι σε όλους τους συμβασιούχους -συμπεριλαμβανομένου και του Πετρίδη- η οποία είναι σαφής και ξεκάθαρη. Κατάργηση των συμβάσεων έργου, και μονιμοποίηση όλων, όσων καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Τώρα δεν ξέρω αν ο Πετρίδης πληρούσε τις προϋποθέσεις ώστε να μονιμοποιηθεί με το διάταγμα Παυλόπουλου. Αυτό που γνωρίζω όμως είναι ότι οι περισσότεροι που βγαίνουν στον αέρα, είτε μιλάμε για τηλεόραση, είτε για ραδιόφωνο, έχουν συμβάσεις έργου, με τη θέλησή τους και απέφυγαν να μονιμοποιηθούν γιατί θα έπεφταν στο ενάμισυ χιλιάρικο από τα 4-5 που καθαρίζουν τώρα μηνιαία. Ανεξάρτητα από αυτό όμως εγώ αναρωτιέμαι, ποιος θα μείνει να κάνει εκπομπές σε TV και ραδιόφωνο, αν τελικά εφαρμοστεί η βούληση της κυβέρνησης να σταματήσει τις συμβασεις έργου στο δημόσιο; Αυτό που υποψιάζομαι πάντως είναι ότι πιθανον το διαζύγιο να είναι από κοινού. Πιθανόν ο Πετρίδης να μην δέχτηκε μια μείωση αποδοχών, όπως άλλωστε δεν έκαναν και οι Λυριτζής και Οικονόμου στη ΝΕΤ και απλά να μην το ανακοινώνουν.

Σε κάθε περίπτωση, ο Πετρίδης αποτελεί ιστορία για το Ελληνικό ραδιόφωνο, και ήταν η ΕΡΤ αυτή που κέρδιζε από την παρουσία του εκεί. Και όχι ο Πετρίδης. Απλά στη θέση του θα είχα φτιάξει το δικό μου σταθμό, ώστε να μην εξαρτόμαι από τον κάθε πολιτικό ή γραφειοκράτη...

Εαν ισχύουν τα παραπάνω, κακώς ασχολείστε. Νομίζω τα λέει όλα ο Φώτης.

πολυ μεγαλη μορφη ο πετριδης,στην δεκαετια του 80 εμαθα πολλα απ'αυτον,τα τελευταια χρονια δυστυχως πασχω απο το συνδρομο,υπαρχουν τα παντα αλλα ουσιαστικα δεν ακουω και βλεπω τιποτα.παλια ομως ξεραμε 4 με 5 θα ακουγαμε οτι πιο ενδιαφερον υπαρχει στο χωρο της μουσικης,θα παιρναμε το ποπ και ροκ...αλλα χρονια μαγικα...

άλλη μια τυπική εκπομπή κρατική, με κόψιμο, χωρίς trail out, ίσως ηχογραφημένη, ίσως όχι, που αφήνει πίσω τη στιφή γεύση που συνοδεύει οτιδήποτε έχει κρατική υπογραφή ή ύπαρξη κρατικού μέσου

θέλω να πω, το πήρα χαμπάρι αργά, άκουσα λίγα λεπτά στο τέλος.
επειδή απαντούσε σε ακροατές (μηνύματα?) θεώρησα ότι είναι ζωντανή.
Αλλά ως συνήθως δεν δόθηκε ευκαιρία γιά σωστό κλείσιμο εκπομπής.
Ίσως λόγω του αμείλικτου απαράβατου κρατικού ωραρίου, αλλά και πάλι χωρίς δικαιολογία γιά εκπομπή που θέλει να θεωρείται ζωτικό κομμάτι ενημέρωσης.

Eγραψε καποιος πως δεν παιζει τους VDGG. Θυμαμαι τουλαχιστον 2 αφιερωματα σε αυτους, με πιο προσφατο ενα περσινο, στην εκπομπη του Τριτου. Επαιξε επι μια (καθαρη ωρα) κομματια τους. Προσωπικα, δεν εχω ακουσει σε αλλη εκπομπη του ελληνικου ραδιοφωνου αυτο το συγκροτημα.

Aυτό που έγραψα ήταν πως δεν μου "ακούγεται" ενδιαφέρον και ούτε "σωστό"
ραδιοφωνικα να παίζονται τραγούδια που έχουν μεγάλη διάρκεια.Και δυστυχώς οι VDGG έχουν σχεδόν μόνο τέτοια τραγούδια...

Απάντηση: Re: Σταματαει ο Πετριδης

... λυπάμαι που το επισημαίνω αλλά η παραπάνω εκπομπή είναι μετριότατη ...
... άκουγα και γω Πετρίδη σχεδόν παιδί, το 75 - 76 ... με αυτόν μάθαμε πολλά πράγματα ...

Συμφωνώ απόλυτα!
Η σχέση του ειδικά με την κλασσική........άσε καλύτερα, ειδικά σε έναν σταθμό όπως το 3ο Πρόγραμμα όπου υπάρχουν γνώστες και ειδικές εκπομπές για την Κλασσική.

Προσωπικά θα μου μείνουν οι παλιές του εκπομπές το Rock και το Pop Club που συντρόφευαν τα εφηβικά μου χρόνια!

ραδιοφωνικα να παίζονται τραγούδια που έχουν μεγάλη διάρκεια.Και δυστυχώς οι VDGG έχουν σχεδόν μόνο τέτοια τραγούδια...

εξαρτάται: σε μία 'ατμοσφαιρική' εκπομπή, μπορεί να μην 'κάθονται' καλά (αν και έχουν και αυτά το κοινό τους).
σε μία ενημερωτική εκπομπή όμως, κατά τη γνώμη μου πάντα, η χρονική διάρκεια του κομματιού δεν μπορεί να είναι κριτήριο.
και ο Γιάννης έκανε κυρίως ενημερωτικές εκπομπές - την εποχή που τον άκουγα εγώ τουλάχιστον.
πως να παρουσιάσει τους βροντόσαυρους του prog; :nounder:

Απάντηση: Re: Σταματαει ο Πετριδης

Ένα δίλεπτο από αυτό θα έφτανε. -bye-

Κανονικά, αφού εν έτη 2010 κάποιοι προσκυνούν ακόμα τα γαλουχημένα με Πάριο, μαραμένα από το χρόνο, μπουτάκια της Ναταλίας Γερμανού, τότε θα έπρεπε τουλάχιστον να στήσουν άγαλμα στον Γιάννη, για όλα αυτά που έχει προσφέρει στο Ελληνικό ραδιόφωνο .Όσοι παράτησαν το ραδιόφωνο από το 85 ή και λίγο πριν δυστυχώς δεν πρόλαβαν να ζήσουν την περίφημη “άνθιση” του με την προαναφερθείσα κυρία και τους κολλητούς της. Αισθητική final countdown μας κατσικώθηκε στο σβέρκο από τότε, και μας βαραίνει ακόμα και σήμερα.

Ο Πετρίδης με όλα τα του τα ελαττώματα (πολύ λίγα) σημάδεψε την γενιά μας. Έδειξε έναν δρόμο. Ακόμα και όταν παρουσίαζε charts φρόντισε να πληροφορεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με άπειρους συσχετισμούς. Πέρα από το ότι είχε κάποιες ιδιαίτερες συμπάθειες σε συγκεκριμένες εταιρείες δεν έχω να του προσάψω τίποτε άλλο. Και έχει ένα κάρο προτερήματα. Είναι μια ολόκληρη Ιστορία, όπως και να έχει.

Από την άλλη,

Το να διαμαρτύρεται ο κόσμος για τον Πετρίδη, ενώ θα χάσουν την δουλειά τους και άλλοι, είναι κάτι που το θεωρώ τελείως άδικο. Ο Γιάννης σίγουρα θα βρει κάτι άλλο, ή αν δεν βρει θέλω να πιστεύω ότι έχει εξασφαλιστεί.
Τους υπόλοιπους να κλαίμε..

Το να διαμαρτύρεται ο κόσμος για τον Πετρίδη, ενώ θα χάσουν την δουλειά τους και άλλοι, είναι κάτι που το θεωρώ τελείως άδικο. Ο Γιάννης σίγουρα θα βρει κάτι άλλο, ή αν δεν βρει θέλω να πιστεύω ότι έχει εξασφαλιστεί.
Τους υπόλοιπους να κλαίμε..

+1

Aνθρωποι σαν τον Πετριδη δεν χανονται.

Ισως να τον βολευε και αυτον τοσα χρονια η ιδιαιτεροτητα του δημοσιου ραδιοφωνου και δεν εμπαινε στον ιδιωτικο τομεα.

Βεβαια οπως ειπε και ο Φωτης κανεις δεν ξερει αν του δοθηκε η δυνατοτητα να μονιμοποιηθει και δεν την αξιοποιησε οπως και σε πολλους αλλους που επελεξαν τον δρομο του συμβασιουχου γιατι ετσι καθαριζαν 4πλασια χρηματα απο αυτα των μονιμων.