Σαν ακροατής, σαφώς και με νοιάζει να ακούω την εκπομπή του Πετρίδη και δεν με νοιάζει τι κάνουν με τους υπόλοιπους συμβασιούχους. Σαν εργαζόμενος στην ΕΡΤ όμως, δεν θα αλλάξω τη στάση μου απέναντι σε όλους τους συμβασιούχους -συμπεριλαμβανομένου και του Πετρίδη- η οποία είναι σαφής και ξεκάθαρη. Κατάργηση των συμβάσεων έργου, και μονιμοποίηση όλων, όσων καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Τώρα δεν ξέρω αν ο Πετρίδης πληρούσε τις προϋποθέσεις ώστε να μονιμοποιηθεί με το διάταγμα Παυλόπουλου. Αυτό που γνωρίζω όμως είναι ότι οι περισσότεροι που βγαίνουν στον αέρα, είτε μιλάμε για τηλεόραση, είτε για ραδιόφωνο, έχουν συμβάσεις έργου, με τη θέλησή τους και απέφυγαν να μονιμοποιηθούν γιατί θα έπεφταν στο ενάμισυ χιλιάρικο από τα 4-5 που καθαρίζουν τώρα μηνιαία. Ανεξάρτητα από αυτό όμως εγώ αναρωτιέμαι, ποιος θα μείνει να κάνει εκπομπές σε TV και ραδιόφωνο, αν τελικά εφαρμοστεί η βούληση της κυβέρνησης να σταματήσει τις συμβασεις έργου στο δημόσιο; Αυτό που υποψιάζομαι πάντως είναι ότι πιθανον το διαζύγιο να είναι από κοινού. Πιθανόν ο Πετρίδης να μην δέχτηκε μια μείωση αποδοχών, όπως άλλωστε δεν έκαναν και οι Λυριτζής και Οικονόμου στη ΝΕΤ και απλά να μην το ανακοινώνουν.
Σε κάθε περίπτωση, ο Πετρίδης αποτελεί ιστορία για το Ελληνικό ραδιόφωνο, και ήταν η ΕΡΤ αυτή που κέρδιζε από την παρουσία του εκεί. Και όχι ο Πετρίδης. Απλά στη θέση του θα είχα φτιάξει το δικό μου σταθμό, ώστε να μην εξαρτόμαι από τον κάθε πολιτικό ή γραφειοκράτη...