Σταματαει ο Πετριδης

Έχω κάποιες κασέτες και ένα τετράδιο με σημειώσεις από εκπομπές του Πετρίδη.
Τον άκουσα 2-3 χρόνια και μετά μου τελείωσε. Βρήκα καλύτερες πηγές ενημέρωσης.
Τον σέβομαι.

Το θέμα δεν είναι μόνο πως τελειώνει (που εντάξει και αυτό μετράει).
Το βασικό μου θέμα είναι τι υπάρχει μετά.

Δυστυχώς δεν έχουν εκπαιδευτεί νέοι παραγωγοί τα τελευταία χρόνια που να μπορούν να σηκώσουν το βάρος. Τα ραδιόφωνα των playlist είναι νεκροταφεία άποψης και ελεύθερης βούλησης-σκέψης.

Δεν μπορώ τους γέρους στο χώρο με τίποτα. Όμως δεν υπάρχει και τίποτα νέο να αναλάβει. Και αυτό το λέω με λύπη.

Σε όλο αυτό το μπέρδεμα, βρίσκω την ευκαιρία να πω, πως αν είχαμε στα χέρια μας μία συχνότητα, με το δυναμικό που υπάρχει εδώ μέσα ,θα μπορούσαμε να κάνουμε σοβαρά πράγματα. Και ξέρω τι λέω.

Ζω εδώ και ένα χρόνο κάποιες καταστάσεις σε εναλλακτικό ραδιόφωνο που παίζει η αφρόκρεμα (περίπου). Δασκαλόπουλος, Μήνας ,Φράγκος, Θέκλα, Καραμολέγκου, Μηλάτος κ.τ.λ.
Δεν λειτουργεί. Δεν υπάρχει κίνητρο, υπάρχει κορεσμός. Το βλέπω ,το ακούω.
Μίζερες καταστάσεις. Και δεν φταίνε οι άνθρωποι.

Υπάρχουν άθρωποι με όρεξη, γνώσεις που δυστυχώς δεν έχουν πρόσβαση.

Το μέσο που θα κυριαρχήσει θα είναι το ιντερνετικό ραδιόφωνο. Απλά στη χώρα μας θα γίνει με delay.

Το μουσικό ραδιόφωνο έχει πεθάνει. Το κομμάτι του που ζει, είναι το λαϊκό. Δυστυχώς.
Για να αναγεννηθεί θέλει τρέλα και άντερα. Επιχειρηματίας για να στηρίξει κάτι τέτοιο δεν υπάρχει.

Υ.Γ. Η διάρκεια ενός κομματιού λειτουργεί αρνητικά ή θετικά ανάλογα την εκπομπή, την ώρα μετάδοσης, τον παραγωγό κ.τ.λ.

Απάντηση: Re: Σταματαει ο Πετριδης

Σε όλο αυτό το μπέρδεμα, βρίσκω την ευκαιρία να πω, πως αν είχαμε στα χέρια μας μία συχνότητα, με το δυναμικό που υπάρχει εδώ μέσα ,θα μπορούσαμε να κάνουμε σοβαρά πράγματα. Και ξέρω τι λέω.

Θυμασαι που στο ειχα πει αυτο? Σε ενα live των Headquake ειμασταν. Για internet radio σου ειχα πει. Τοτε ακομα νομιζα πως το σωματειο θα επερνε τετοιου ειδους πρωτοβουλιες. Ποτε δεν ειναι αργα ομως.

Πέτρο θυμάμαι και συμφωνώ. Κάποια στιγμή πρέπει να το οργανώσουμε.

Πιο ευκoλα παιρνουμε ενα πλοιο να γινουμε εφοπλιστες, παρα συχνοτητα στα fm.:grinning-smiley-043

Να το οργανωσετε(-ουμε), λειπει, ειλικρινα.

Για το web radio ομως φιε Panman δεν χρειαζεται καμαι συχνοτητα, και ειναι μαλλον το μελλον.

Re: Απάντηση: Re: Σταματαει ο Πετριδης

To μελλον (για εμας, μιας και αλλου τρεχει ηδη εδω και καποια χρονια) ειναι το δορυφορικο ραδιοφωνο.

[off-topic] Ο αριθμος των PC σε καθε σπιτι φιλε Πετρο δεν συγκρινεται με τον αριθμο των κατοπτρων. Θα μου πεις και πριν απο λιγα χρονια δεν υπηρχαν τοσα PC αρα γιατι στο μελλον να μη γεμισουμε "πιατα", θεμιτο, αλλο το νετ πλεον ειναι απλα αναγκαιο δεν ειναι πολυτελεια. [/off-topic]

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σταματαει ο Πετριδης

[off-topic] Ο αριθμος των PC σε καθε σπιτι φιλε Πετρο δεν συγκρινεται με τον αριθμο των κατοπτρων. Θα μου πεις και πριν απο λιγα χρονια δεν υπηρχαν τοσα PC αρα γιατι στο μελλον να μη γεμισουμε "πιατα", θεμιτο, αλλο το νετ πλεον ειναι απλα αναγκαιο δεν ειναι πολυτελεια. [/off-topic]

Νομιζω πως δε χρειαζεται κανονικο πιατο. Εχουν στις ΗΠΑ και ακουνε και απο τα αυτοκινητα. Συνεπως...

Ενα μεγαλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον ανθρωπο που γνωρισε στην επαρχια (Λαρισα - κεντρ. Ελλαδα), τοτε στην δεκαετια του ´60, τη μουσικη που απλα "ακουγαμε" οτι υπαρχει. Επαγγελματιας μεν (ως κολλητος του Μαστορακη - τοτε), αλλα ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ - και ΚΥΡΙΟΣ πανω απο ολα!

Το νεο των Wovenhand, των Βattles (φοβερο Κωστα), Βeach house και αλλα για σημερα. Τι να σας πω? Δεν υποστηριζω πως ολοι θα επρεπε να τον ακουτε. Υποστηριζω φανατικα ομως πως πρεπει να υπαρχει και οπως φαινεται, θα συνεχισει.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΙΡΑΧΤΑΡΗΣ said:
Ο Πετρίδης με όλα τα του τα ελαττώματα (πολύ λίγα) σημάδεψε την γενιά μας. Έδειξε έναν δρόμο. Ακόμα και όταν παρουσίαζε charts φρόντισε να πληροφορεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με άπειρους συσχετισμούς. Πέρα από το ότι είχε κάποιες ιδιαίτερες συμπάθειες σε συγκεκριμένες εταιρείες δεν έχω να του προσάψω τίποτε άλλο. Και έχει ένα κάρο προτερήματα. Είναι μια ολόκληρη Ιστορία, όπως και να έχει.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΙΡΑΧΤΑΡΗΣ said:
Από την άλλη,
Το να διαμαρτύρεται ο κόσμος για τον Πετρίδη, ενώ θα χάσουν την δουλειά τους και άλλοι, είναι κάτι που το θεωρώ τελείως άδικο. Ο Γιάννης σίγουρα θα βρει κάτι άλλο, ή αν δεν βρει θέλω να πιστεύω ότι έχει εξασφαλιστεί.
Τους υπόλοιπους να κλαίμε..

Πεστα George, εχει να πεσει :bigcry:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ said:
Το βασικό μου θέμα είναι τι υπάρχει μετά.

Δυστυχώς δεν έχουν εκπαιδευτεί νέοι παραγωγοί τα τελευταία χρόνια που να μπορούν να σηκώσουν το βάρος. Τα ραδιόφωνα των playlist είναι νεκροταφεία άποψης και ελεύθερης βούλησης-σκέψης.
Υπάρχουν άθρωποι με όρεξη, γνώσεις που δυστυχώς δεν έχουν πρόσβαση.
Το μέσο που θα κυριαρχήσει θα είναι το ιντερνετικό ραδιόφωνο. Απλά στη χώρα μας θα γίνει με delay.
Το μουσικό ραδιόφωνο έχει πεθάνει. Το κομμάτι του που ζει, είναι το λαϊκό. Δυστυχώς.
Για να αναγεννηθεί θέλει τρέλα και άντερα. Επιχειρηματίας για να στηρίξει κάτι τέτοιο δεν υπάρχει.

:2thumb22sup:

evam7 said:
Ενα μεγαλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον ανθρωπο που γνωρισε στην επαρχια τη μουσικη που απλα "ακουγαμε" οτι υπαρχει. Επαγγελματιας μεν (ως κολλητος του Μαστορακη - τοτε), αλλα ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ - και ΚΥΡΙΟΣ πανω απο ολα!

:a0210:

Ολα αυτα με καλυψαν πληρως !!!!!!
Απλα θελω να συμπληρωσω -με φιλικη προθεση :ernaehrung004: παντα- πως διεκρινα λιγο περφεξιονιστικες τασεις καποιες φορες στον τροπο που του ασκηθηκε κριτικη... :rifle: Εννοειται πως υπερβαλω με το εικονιδειο...
Αυτος ο τροπος κριτικης σε προσωπα που εδωσαν δεν βοηθησε ποτε,μα ποτε νομιζω...

Ο Πετριδης παντως εδωσε !!!!
Δεν με ενδιαφερει τι δεν εδωσε, ουτε τι πηρε. Με ενδιαφερει αυτο που μας εδωσε !!!!
Αν δεν ειχε δωσει τοτε δικαιως να το δουμε αλλιως...

Και φυσικα ουδεις 'ασφαλτος"...:grinning-smiley-043

Επιτρέψτε μου να πώ και γώ τη γνώμη μου για το θέμα του Πετρίδη ...

Προσωπικά πιστεύω οτι οι άνθρωποι στην ΕΡΤ στερούνται φαντασίας αν μη τι άλλο !
Εχουμε ένα δεδομένο : Η εκπομπή του Γιάννη (με όλα τα διάφορα ονόματα που πήρε κατά καιρούς) έχει επιβιώσει 35 χρόνια στην ίδια ζώνη και στον ίδιο οργανισμό και είναι η δεύτερη μακροβιότερη στον πλανήτη μετά απο αυτή του συχωρεμένου John Robert Parker Ravenscroft, OBE (30 August 1939 – 25 October 2004) πιο γνωστού ως John Peel, στο BBC.
Εγώ στη θέση της ΕΡΤ θα επεδίωκα ο Γιάννης να φτάσει στα 38 σερί χρόνια εκπομπών, να είναι μοναδικός στον πλανήτη. Και τότε να τον βραβεύσω για την προσφορά του ΔΗΜΟΣΙΑ και με την συμμετοχή και της EBU και άλλων Ευρωπαϊκών και Παγκόσμιων φορέων και να ζητήσω απο το Ελληνικό Κράτος να πράξει το ίδιο !
Χωρίς να σημαίνει οτι εγκρίνω το Βρεττανικό Σύστημα που υιοθετεί τον όρο British Empire (κατ' εμέ αναχρονιστικό και απαράδεκτο), ο John Peel για την προσφορά του τιμήθηκε απο το Βρεττανικό Κράτος. Εμείς απλά πετάμε το Γιάννη έξω ...

Ας είναι. Εγώ θα θυμάμαι με απέραντη νοσταλγία τo pop club και το rock club, που με μόρφωσαν μουσικά σε πολύ μικρή ηλικία, θα θυμάμαι πάντα οτι εξ αιτίας του έφτιαξα σταθμό στα FM και οτι εξ αιτίας του (αλλά και της συγχωρεμένης Λιλάντας, του κυρίου Edison-Παπαστεφάνου και του Χατζηδάκη όταν ήταν διευθυντής στο Τρίτο) έκανα τη μουσική μέρος της καθημερινότητάς μου...

Αν συμφωνούσα σε όλα όσα έλεγε ? Κατηγορηματικά όχι ! Αλλά πάντα σεβόμουν - και ακόμα σέβομαι - το γεγονός οτι σε μεγάλο βαθμό με "μόρφωσε" με τέτοιο τρόπο που να μπορώ να έχω και αντίθετη άποψη...

Λιλαντα (Λυκιαρδοπουλου) ! Ακομη ενας ραδιοανθρωπος με πολιτισμο, που δυστυχως εφυγε νεα...

Που να παρει, εχουν αλλαξει τοσο οι εποχες που δεν "βγαινουν" σωστοι επαγγελματιες (εστω!) με ηθος, παρα μονο κατι τσογλαναρεοι μουρατοι (sorry Mouratos) που απλα δουλευουν για τον επιουσιο; Και παλιοτερα υπηρχαν τετοιοι, αλλα νομιζω πως οι χειροτεροι του "τοτε' ειναι οι καλυτεροι του "σημερα". Τελος παντων, σημεια των καιρων (και ο καιρος γαρ εγγυς!!!)

Παρότι προδίδομαι, εγώ τον άκουγα κυρίως τη δεκαετία του 80, 4 με 5 το απόγευμα.....

Πάντως είναι λυπηρό ένας άνθρωπος που έχει προσφέρει τόσα πολλά στο Ελληνικό ραδιόφωνο και τη μουσική να μην σταματάει μόνος του αλλά να τον σταματούν.....

Προφανώς, σειρά είμαστε φίλε μου "economides". ΚΙ εγώ εκείνη την περίοδο άκουγα διάφορες πληροφορίες που φαινόντουσαν απίστευτα προνομιακές τότε που η μιζέρια της χούντας είχε αρχίσει να ξεθωριάζει και εμείς ανοίγαμε τα στραβά μας στο γυμνάσιο. Blue Ouster Cult, Kansas μερικά από τα χιλιάδες ονόματα που είχα πρωτοακούσει από την εκπομπή του. Για να είμαι ειλικρινής, σε ένα θέμα είχα εκνευριστεί τότε μαζί του. (οργισμένο νιάτο βλέπεις:thrasher:). "Πήγαινε", περισσότερο τους Rolling Stones από τους Beatles. Είχε κάνει και έναν διαγωνισμό για τους 100 καλύτερους καλλιτέχνες ή συγκροτήματα (πολλούς είχε κάνει δηλαδή) και θυμάμαι πόσο πολύ συγκρατημένος για να μην εκφράσει τη γνώμη του ήταν, επειδή είχαν κερδίσει οι Beatles. Τα θυμάμαι τώρα και ............:bigcry:
Όσον αφορά το να τον σταματήσουν, ύστερα από μία θητεία 30 και.... χρόνων, τι να πω; Συμβασιούχος τριακονταετίας, αν κατάλαβα καλά από ένα φίλο πιο πάνω!!!!!!!!!
Τι άλλο θ' ακούσουμε σ' αυτόν τον τόπο;
Να είσαι καλά που μου θύμισες τόσα πράγματα.

Η κατάντια της ΕΡΤ...

http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=177528

ΜΑΓΚΙΑ, δεν λέω.

Για τον Γιάννη Πετρίδη ο λόγος που δέχθηκε να προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του στην ΕΡΑ, έως ότου βρεθεί λύση στο ζήτημα των συμβασιούχων (είναι και ο ίδιος...) που αποχωρούν από το Ραδιομέγαρο. Αναλόγως έπραξε και ο καθημερινός του συνεργάτης Κώστας Ζουγρής και οι ευγενείς χειρονομίες τους έγιναν δεκτές από το δ.σ. της ΕΡΤ. Σημειώστε ότι για να συνεχιστεί κανονικά και το Ράδιο Νοσταλγία, που μεταδίδεται κάθε Κυριακή από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ από το Δεύτερο πρόγραμμα, θα προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους και οι εκεί συνοδοιπόροι του Γιάννη Πετρίδη, Γιώργος Παπαστεφάνου, Λευτέρης Κογκαλίδης και Αλέξης Κωστάλας. Παρεμπιπτόντως την περασμένη Πέμπτη ανανεώθηκαν οι θητείες των Δ. Παπαδημητρίου (Τρίτο πρόγραμμα) και Γ. Μουχταρίδη (Kosmos 93,6 ΜΗΖ).

Μετά και απο αυτό νομίζω οτι απαιτείται λίγη ΑΙΔΩΣ κυρία ΕΡΤ !
Στο κάτω κάτω, απο τα λεφτά μας ζείτε !
Ε λοιπόν, αφού σας πληρώνουμε, ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ !
Πάει και τελείωσε !
Αν θέλετε να "στείλετε" κάποιους, έχετε ένα ωραίο και μεγάλο Δ.Σ., κόψτε απο κεί για να βρεθούν τα λεφτά να ανανεωθούν οι συμβάσεις ! Αντε γιατί το πἀτε φιρί φιρί να ξεκινήσει έρευνα για το πού πηγαίνουν τα λεφτά που σας πληρώνουμε τόσα χρόνια ...

Δεν μπορώ τους γέρους στο χώρο με τίποτα. Όμως δεν υπάρχει και τίποτα νέο να αναλάβει. Και αυτό το λέω με λύπη.

Αυτό Δημήτρη μου το θεωρώ "ρατσιστικό" κατ' αρχάς σαν σχόλιο.
Και επί της ουσίας έχω διαφωνίες.
Ετοιμάσου να στο αναλύσω διεξοδικά στη συνάντηση...:ernaehrung004:, έχω δουλειά τώρα.

Οπότε, κύριοι, αν βγεί τώρα ο Τζίμης και πει "δυστυχώς δεν θα μπορέσω να έρθω, κάτι μου έτυχε", ξέρετε ποιάν να κυνηγάτε...:Banane0::Banane0: