Star Trek: Discovery [Paramount+]

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 8 13.6%
  • Πολύ Καλή

Votes: 26 44.1%
  • Καλή

Votes: 9 15.3%
  • Μέτρια

Votes: 6 10.2%
  • Κακή

Votes: 10 16.9%

• Total voters
    59
Re: Star Trek: Discovery (2017, CBS)

Αρκετά συμπαθές... :smile:

2-3 ενστασούλες τις έχω, αλλά θα περιμένω να δω ολόκληρο το story arc πριν σχολιάσω...

Τουλάχιστον, είναι μέχρι στιγμής πολύ περισσότερο Star Trek από τις μπαλαφάρες του JJ... :p

Θα είμαι πολύ σκληρός και θα τους βάλω 9.5

Παράδοση, εξέλιξη, γραφικά, σκηνικά, στόρυ, νέες ιδέες, καινοτομίες, 2 επεισόδια φύγανε χωρίς να το πάρεις είδηση!

Το δε preview για το τι ακολουθεί, δείχνει όλα να παίζονται στο ίδιο επίπεδο ποιότητας με ό,τι είδαμε σε αυτά τα δύο επικά επεισόδια!

Τον Μάνο δεν τον σκέφτηκες καθόλου.. ?
Θα το αντέξει ?? :p

O Μάνος δεν βλέπει σειρές, μην παιδεύεστε άδικα... :p

Αν κρίνω από τα πρώτα 2 επεισόδια μιλάμε για πολύ καλή σειρά , ίσως και εξαιρετική. Μου αρέσει που έδωσαν βάση πρώτα στην σκηνοθεσία και τις ερμηνείες και μετά στα εφέ.

Απλά ανέφερε ότι τα χαρακτηριστικά που έχει σε εικόνα/ήχο είναι.. dolbyVision/stereo ..

Πάντως το είδα σε φίλο μου κατεβασμένο με 5.1 . Δεν το είδαμε από Netflix. Πολύ καλό αν και με ξένισε λίγο η αλλαγή των Klingon. Πάντως είναι ενδιαφέρον, προσφέρει κάτι διαφορετικό από το expanse αλλά η καρδιά του είναι star trek.

Πιστεύω και εγώ πάντως ότι είναι πολύ νωρίς για να το κρίνουμε. Είναι πάντως πολύ πιο Star trek από τις ταινίες του JJ

Στο CBS είναι σε stereo. Στο Netflix 5.1. Το γιατί, ένας θεός ξέρει.
Stereo την σήμερον ημέρα και μάλιστα σε σειρά sci-fi? Ίσως επειδή είναι αποκλειστικά online, στοχεύουν σε mobile συσκευές πιο πολύ.
Από εκεί και πέρα, δεν μπορώ να πω ότι χαλάστικα, αλλά ούτε και τρελάθηκα.
Οι Klingon φυσιογνωμικά είναι μια χαρά και ας τους αλλάξανε. Από στολές όμως απλά τραγικά.
Διαστημόπλοια, αρκετά καλά και κρατάνε τις βασικές αρχές.
Πάμε τώρα στα σημαντικά, χαρακτήρες.
Άνθρωπος που την έχει δει Vulcan? Really? Με τι δύναμη και τι intellect?
Ο μπασκετμπολίστας, θα είναι ο καινούργιος Spock? Και από εκεί και πέρα τι?
Εκτός εάν θα είναι τελείως άλλο το crew της Vulcanohuman.
Τραγική επιλογή επίσης η καινούργια μορφή του bat'leth. Πιο άκυρο πεθαίνεις.
Ανάμεικτα συναισθήματα, αλλά περιμένω το επόμενο. Όπως και να το κάνουμε, είναι πολλά τα χρόνια χωρίς S.T.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

O Μάνος δεν βλέπει σειρές, μην παιδεύεστε άδικα... :p

Ε βεβαια.
Δυο ωριτσες ... και τελειωσαμε.
Οχι μαθημα εξαμηνου (110 επεισοδια) που μου συστησε (παλιοτερα) ο Γαλεν ... :smash:

Γαλεν :flute: .... δεν τον λενε ? :p

Χμμμμμ
Αυτό το μοντέρνο ύφος ήταν λίγο αποπροσανατολιστικό
Δε λέω έχουν κάνει δουλεία στα γραφικά και τις ανακλάσεις
Αλλά ώρες ώρες αυτή η ‛χλιδή’ στην εικόνα άφηνε σε δεύτερη μοίρα την πλοκή
Από εκεί και περά ST , σημάνει πολλά ακόμα – λ.χ. ηθικοπλαστικές ιστορίες , μεγάλα δειλήματα για το τι είναι το σωστό και τι όχι
Φυσικά σε δυο επεισόδια μόνο επιδερμικά το πιάσαμε
Και εντωμεταξύ θα ακολουθήσουν και τα character building episodes.
Αναμονή για την ώρα από πλευράς μου και πάσο για το εάν κάτι καλό θα προκύψει

Απάντηση: Star Trek: Discovery (2017, CBS)

Έχοντας δεί τα 2 πρώτα επεισόδια, θα το χαρακτήριζα ως μετριότατο και εντελώς non cannon!!! Θα περιμένω την συνέχεια οστόσο με την ελπίδα ότι το σενάριο
θα έχει καλύτερη και πληρέστερη κλιμάκωση.

Δε μπορώ να πω ότι μου άρεσε ιδιέταιρα.Υπερβολική,θεατρινίστικη σχεδόν,ερμηνεία απο τις πρωταγωνίστριες,μουρόχαυλοι Kligons που κάνουν ότι τους πει ο μαυρούλης,και ένας Βουλκάνιος που θα κάνει τα κόκκαλα του Nemoy να τρίζουν.Ας είναι,δεν ψηφίζω ακόμα..

Απάντηση: Re: Star Trek: Discovery (2017, CBS)

Δε με ενθουσιασε...
Αρκετα θεματακια βρηκα. Τα περισσοτερα τα εχετε αναφερει.
Αν ψηφιζα τωρα, θα εβαζα μετρια.
Θα του δωσω βεβαια κι αλλες ευκαιριες. Ελπιζω να βελτιωθει γρηγορα και σε πολλους τομεις.

μέτριο δεν το λες κάλο μου φάνηκε στα στάνταρ του star trek δεν λέω ότι είμαι φαν αλλά έχω δει την original σειρά και το next gen

μακάρι να πάει μας έχουν λείψει σειρές επιστημονικης φαντασίας ,μιλάω για σοβαρές σειρές και όχι απολειφάδια

OK δεν ήταν άσχημο αλλα ούτε WOW. Δεν μπορούμε να κρίνουμε πολλά πράγαμτα γιατί από ότι φαίνεται θα είναι πολύ διαφορετικό στην συνεχεια αφού οι πρωταγωνιστές θα είναι (και) άλλοι.
Το θετικό πρώτα είναι ότι επιτέλους έχουμε Star Trek και φαίνεται να υπάρχει χρήμα στην παραγωγή.

Απάντηση: Star Trek: Discovery (2017, CBS)

Καλό το πρώτο καλύτερο το δεύτερο..και αν κρίνω απ' το τρέιλερ των επόμενων παρακάτω θα είναι σούπερ!! Προσεγμένη παραγωγή και ενδιαφέρον στορυ...Επιτέλους!!

Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

review των δυο πρωτων επεισοδιων του Discovery απο τους, παντα διασκεδαστικους, red letter media!

------Spoilers για τα πρωτα 2 επεισοδια-------

Το ειδα ολοκληρο, οπως αλλωστε ολες τα βιντεο τους, και αγγιζουν καποια αρκετα ενδιαφεροντα σημεια. Σε αρκετες περιπτωσεις μοιαζουν να το "κοροϊδευουν" χασκογελωντας, αλλα η αληθεια ειναι οτι προσεγγιζουν το star trek συμπαν με αρκετη αγαπη και το συμπερασμα τους ειναι οτι τους αρεσε. Καποιες σκορπιες σκεψεις οπως τις ανεφεραν και εκεινοι.

- το λουκ των Klingon εχει αλλαξει αρκετες φορες απο την original σειρα εως και σημερα, οποτε ειναι ισως λιγο κουτο να ειμαστε "κολημμενοι". Προφανως και αναλογα με την εποχη που εχει δει πιο πολυ ο καθενας μας, θυμαται το λουκ της εποχης. Προσωπικα μεγαλωσα με το TNG οποτε εκεινο μου εχει καρφωθει στη μνημη.

- εκ πρωτης αποψεως η σειρα αυτη απεχει παρα πολυ απο το αρμονικο-ιδεατο συμπαν του αποθανοντος δημιουργου καθως εδω φαινεται να εστιαζουμε πιο πολυ (τουλαχιστον ο πιλοτος) σε πολεμικη συγκρουση. Η αληθεια ειναι οτι πιθανως δεν υπαρχει πλεον κοινο για μια σειρα τυπου TNG, κατι που απεδειξε και η παταγωδης αποτυχια του Enterprise. Το μοντερνο λουκ του franchise αλλα και η εστιαση στην δραση οπως το λανσαρε ο JJ στις ταινιες μοιαζει να ειναι πιο εμπορικο. Αυτο ως τοποθετηση ελεγχεται, καθως το expanse το οποιο ηταν αρκετα αργη αλλα και πολυπλοκη σειρα, τα πηγε περιφημα.

- κατι σχετικα με το παραπανω. Ειναι πολυ δυσκολο να δημιουργηθει μια σειρα πανω σε ενα προϋπαρχον IP οπως το star trek που να α. ικανοποιει τους φανατικους, β. να προσελκυσει νεο κοινο και γ. να ειναι εμπορικα πετυχημενη.

- απο το 2000 και μετα δεν υπαρχει ενδιαφερον (στις μη κωμικες σειρες) για serialized ιστοριες ενω η αφηγηση ασχολειται με μεγαλα story arcs, τα οποια πιανουν ολοκληρη σαιζον ή ισως και περισσοτερες απο μια

- ο πιλοτος απο τα πρωτα του λεπτα δειχνει οτι θα "ριξει πολλες γεφυρες" σε σχεση με το παρελθον. Η Γεωργιου και η Burnham καταστρατηγουν το prime directive στα 5 πρωτα λεπτα! Αυτο πιστευω ειναι σημαδι προς το "παλαιο κοινο" οτι "κοιταξτε, θα κανουμε κατι διαφορετικο, το οποιο ελπιζουμε να σας αρεσει". Επισης, εχουμε μια συγκρουση του "παλαιου" τροπου σκεψης star trek με τον "νεο" οπως εμφανιζει η αντιδικια Γεωργιου - Burnham. Η γεωργιου δεν θελει να εμπλακει σε μαχη, ενω η burnham θελει να πετυχει πρωτο χτυπημα (ακουγοντας την συμβουλη του vulcan μεντορα της. Αν γνωριζει καποιος με βαθυτερη απο εμενα γνωση του συμπαντος, αν εχει ειπωθει ποτε κατι τετοιο για τη σχεση vulcans - klingons ας μας βοηθησει λιγο)!

- κατι που με ενοχλησε και εμενα, ενω ταυτοχρονα δεν ειχε το παραμικρο νοημα ηταν η θανατωση του αρχηγου των Klingon. Υποτιθεται οτι γεωργιου-burnham συμφωνησαν να πανε στο εχθρικο σκαφος για να αιχμαλωτισουν τον αρχηγο των Κλινγκον και να τον ατιμασουν. Μαλιστα αναφερεται ρητα οτι αν τον σκοτωσουν θα εχουν δημιουργησει εναν μαρτυρα γυρω απο τον οποιον θα συσπειρωθουν ολοι οι Klingon. Τελικα ομως η πρωταγωνιστρια κανει αυτο ακριβως το πραγμα που ηθελαν να αποφυγουν, τον σκοτωνει!!! Μαλιστα ο rich των red letter media λεει οτι "το εκανε επιτηδες, αφηνοντας το παθος να νικησει την λογικη της". Εβαλα και ξαναειδα τη συγκεκριμενη σκηνη και νομιζω δεν διασαφηνιζεται. Οταν πιανει το phaser η Burnham, αυτο εχει μπλε-λευκο κυκλο και πριν πυροβολησει γινεται κοκκινο. Αυτο μπορει να σημαινει οτι "φορτισε" ή οτι εκεινη το γυρισε απο stun σε kill. Αν συμβαινει το πρωτο, τοτε ειναι παραλογο διοτι υποτιθεται οτι πηγαιναν εκει να αιχμαλωτισουν και οχι να σκοτωσουν. Δηλαδη θα σκοτωναν τους αλλους και οταν επεφταν πανω στον αρχηγο θα το γυριζαν σε stun; Αν συμβαινει το δευτερο ειναι ακομα πιο χαζο, διοτι εχουμε εναν χαρακτηρα αναθρεμενο απο vulcans του οποιου εχουμε απολαυσει (στη σκηνη στη φυλακη με τον υπολογιστη) την υψηλη διανοηση και λογικη της και ξαφνικα αφηνει το συναισθημα να κυριαρχησει; WTF???

Αυτα απο εμενα.. ανυπομονω για τις τοποθετησεις σας!